Dert değil ama zoruma gidiyor...

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Merhaba kızlar... Bilenleriniz bilir, 31 Ağustostaki düğünüm canım kayınvalidem vefat etti diye 19 ekime erteledik. Herşeyimiz hazırdı,ev,düğün salonu, gelinlik, davetiyeler basılmış ama dağıtılmamıştı...

Her neyse anne acısı dedik ve kabul ettik ertelenmesini. Hem her şerde hayır vardır derler ya görümcelerimle aram o kadar güzelleşti ki anneleri vefat ettikten sonra. Neyse buraya kadar herşey tamam.

Eşimin abisi bekar ,atanamadığı için evlenme sırasını bizimkine vermiş. Ve işte benim zoruma giden kısım başlıyor,benim aileme herşey hazırken "eşim ölüd düğünü erteleyeceğiz" diyen sevgili kayınpederim, büyük abiye bizim ertelenen düğün tarihinde nişan yapıyor Sorun nişan yapılması değil yemin ederim ki onlar adına seviniyorum hatta bir an önce kavuşsunlar diyordum ama bizim düğünü cenazemiz var diye erteleyip şimdi diğer oğlana nişan yapmalarını kaldıramıyorum

Üstelik benim eşime ne nişanda ne ne düğün için 1 lira bile vermeyen baba ,bırak vermeyi "oğlum sen bu düğünü nasıl yapıyorsun " bile demeyen baba diğer oğlan için açtı musluğu... Açsın elbet ama en azından nezaketen de olsa benim aileme durumu söylemesini,eşime en azından "oğlum abin atanamadı ondan ona yardım edecem sende başının çaresine bak" demesini beklerdim

Gereksiz yere mi kafama takıyorum,ya da büyütüyor muyum ?

Anne acısı dedik erteledik düğünü demek sizce de çok gaddarca bir cümle değil mi?
Nişan bile yapılmamalı ama düğün hele hiç olmaması gereken bir şey böyle bir zamanda.
Allah korusun ya sizin anneniz olsaydı?
Ben inanamıyorum ya.

Canım düğün kaçmıyor ya, yaparsınız ki ertelenmiş sadece toptan iptal olmamış ki. Allah daha beterlerinden korusun. Sen işin sonunda evlenecekmisin, evet. O zaman kafana takmana gerek yok.
Diğer konuda haklısın, düğün ertelendiyse nişanın yapılması çok saçma.
Bırak bunları düşünmeyi bence, yoksa işin içinden çıkamazsın.

birakin ikisi de kendi oglu, kaybettigi kiside esi... karari kendi versin.
siz zaten ona guvenip cikmamissiniz yola.
alinmakta haklisiniz fakat sizden daha cok kafasina takacak olan kisi nisanliniz aslinda.
bugunler gelir gecer, siz mustakbel esinizle mutlu olmaya bakin.

Bence de düğün ertelenmeliydi.. Çok acı bir durum söz konusu. Annesi. Nişan olayı onların bileceği iş.. Sonuçta senin eşin için bu erteleme kararını vermiş olman gerekirdi.. Bu durumda önüne bak. Benim de iki evladım var.. Birine yaptığımı öbürüne yapmayabilirim.. Ama bu onların haklarını yemiş olmam anlamına gelmiyor.. Kardeşlerin ihtiyaçları birbirinden farklıdır.. Sonuçta işi yok diye böyle bir yardımda bulunuyor olabilirler..

Yok artık ya.Kendi anneniz vefat etmiş olsa böyle yazabilecek miydiniz ? Anne acısı dedik vs...Yazık ya,okurken ben utandım.Nişanlınız okusa ne hisseder acaba ? Kendimi onun yerine koymaya çalışıyorum,yok olmuyor.

Para konusunda da ben kp kızmıyorum.Zira nişanlınız da halinden gayet memnun,eski konularınızdan biliyorum.Yani alan memnun,satan memnun hesabı.

Neyse,inşallah biri daha ölmez de düğününüz ertelenmez yine.

Sanırım çoğunuz beni yanlış anladınız... Kayınvalidemi öz annemden asla ayırmadım ben. Düğün tarihi sırasında kayınvalidem vefat edeli 4 ay olacaktı. Ayrıca düğünüm ertelendi diye değil üzüntüm, yada abi için harcanmsında değil,ben 50 milyar borcun altındayken eşime abine yardım et bizim işimiz var dedim. Zoruma giden madem yaslıyız erteledik düğünü evet hakkıda buydu zaten,ama neden aynı tarihte sazlı sözlü oyunlu nişan yapılıyor. Bizim düğünümüz ilahili kuranlı olacaktı....

Dugune abisi nisanlisiyla gelsin istemisler. Once yapmalari bu yuzden kesinlikle. Anne acisi dedik kabul ettik cirkin bi cumle olmus. Para mevzularini diger kardeslerle lutfen kiyaslamayin coooook uzulursunuz. Yipranirsiniz. Siz bu adami bu nisandan once bu haliyle kabul ettiniz mi? Bundan sonrasi sizi hic alakadar etmez. O zaman zengin bulaydin derler.

Anne babalarin buyuk cocugu once evlendirme telasi olyyor. Sizde sira degistigi icin strese girmis demek ki firsat cikinca da durumu dengeliyir kendince. Bosverin. Esiniz bu haksizligi unutmasin yeter.

Yok yani her şeye eyvallah derim de şu yazdığınızı hangi kafayla yazdınız aklım almıyor.

''Her neyse anne acısı dedik ve kabul ettik ertelenmesini. Hem her şerde hayır vardır derler ya görümcelerimle aram o kadar güzelleşti ki anneleri vefat ettikten sonra. Neyse buraya kadar herşey tamam. ''

Bu kadar basit mi yani? Bu mudur? Allah gecinden versin ölen sizin anneniz olsa aynı şekilde konuşabilecek miydiniz? Pes doğrusu !

Eşiniz babasına diklensinmi napsın yani.
Herşryinizi yaptınızmı evet.
Boşver ailesi yapmamış olsun. Zor bişry evet ama kafana takma canım. Kendini huzursuz etmeye degmez.
Nişan dügün gibi büyük salonda olmucak herhalde?

'''' konunuzu okuyunca ki yüz ifadem aynen buydu. Size de eşinizin ailesini de yapacak yakıştırma bulamadım inanın. Hani derler ya bu dünya yalan; eşmiş ,evlâtmış hepsi boş. Sayenizde teğetledim. Anne yahu bu anne !!! Yavrusunu dokuz ay karnında, ömür boyu sırtında taşıyan kadın. Kadıncağızın kemikleri sızlıyordur herhalde. Ne nişanı, ne düğünü ? Ölü var evde ölü!!! Benim yedi ced yabancım öldüğünde 6 ay doğru dürüst uyku uyuyamıyorum. Siz kendinizde misiniz? Gerçekten soruyorum bunu, buraya bu satırları yazarken vicdanınız hiç sızlamadı mı? Kayınpederin yaptığı elbetteki ayıpta herkesin ayıbı kendine. Sizde ertelemese bundan hiç de memnuniyetsizlik duymayacak gibi yazmışsınız. Allah ne verirse hayırlısını versin, eşinde, evlâdında ,gelinin de. Ölen öldüğüyle kalıyor hakikaten!

Çok Tuhaf yanı karsılaştırmanız ,bu konuyu kesınlıkle nısanlınıza açmayın onuda kaybetmek ıstemezsınız heralde ..Ayrıca düğün ertelenmeseydı yapılsaydı sızce bu bırlıktelıgın tadı cıkıcakmıydı ..Karsınızda annesını kaybetmıs bir erkek var size dokunmaya sızınle eglenmeye gönlu razı olacakmıydı ..Baba ıster yardım eder ısterse etmez bu beklentınız neden anlamıyorum , Eger abıye yardım edıyorsa mutlaka bır bıldıgı vardır .

Kullandığınız tabirleri hiç hoş bulmadım doğrusu. Sanki ertelemeyelim dense hemen kabul edecek bi havanız var.
Düğün daha ağır bir şeydir, belki o yüzden nişanı yapmakta bi sakınca görmemiştir kayınpederiniz.

Bana da çok ruhsuz geldi yazılnlar ..Anne öldü görümcelerle aram düzeldi filan sanki kv. Ölmesi çok normal bir olay olmuş gibi

kibar olmaya çalışsanız da bence böyle biri değilsiniz. anne acısı dedik ne demek sen kendini koyar mısın onların yerine bi. ve düğünle nişan arasındaki farkı bilmek istersen sor birilerine.

haklısın canım mutlaka söylemelisin nişanlına yada kayınpederine çok alındım, ben düğün istemiyordum ama bu nişan neden yapıldı çalgılı eğlenceli, , ayıp ama bu. diğer para mevzusunda sende hak veriyosun zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…