Dert değil ama zoruma gidiyor...

Vefat etmiş bir anne varken hala para pul derdindesiniz.
Size etmemiş ona etmiş keyif onun para onun karışmayın bence. Muhtemelen o kendini yola götüremediği için etmiştir zaten...

Bir annenin oğlunun mürüvvetini görememesi çok acıyken ne kadar basitleşmiş...

Ohoo ne kotu kizmis bu yahu

Ikinci oglan sazli sozlu nisan yapiyor rahmetli anne unutuluyor

Bu kiz bir kelime kullanmis aa tuu kaka olmus

Zaten biri yuhladimi digerleride hazir

Yazmissa yazmis arkadas kimse kusura bakmasinda kaynanasi olupte kahrolan gormedim ben

Icinden geceniyazmis saygi duymus dugununu ertelemis hoop nisan yapilmis kz bozlmus
ne fark var dugunle nisanin annelerini zaten unutmuski bunlar

Bak tatlim bunlar seni cepte goruyo bu kiz nasi olsa var ama digerini kacirmayslim diuorlar bence

Eger icine sinmiyorsa birak bitir yok buda gecer dersen sabret

Esiniz annesi olmusken dugun yapmak istememia, ben bunda garip bir durum goremedim. Abisinin ve babasinin ne halt yedigi sadece onlari ilgilendirir bence, gereksiz yere kafanizi takip uzulmeyin.

Nişanlınız ve ailesinin acısına saygı duyarak dökseydiniz derdinizi bu kadar tepki almamış olurdunuz. Ayrıca kusura bakmayın ama sizin düşüncelerde bir insanla değil evliliği ertelemek evliliğin e'sini bile ağzıma almam.

Son düzenleme:
evet gereksiz yere kafayı takıyorsunuz ve de büyütüyorsunuz. onların nişan yapması yada yapmaması sizi bağlamaz doğru olan düğünü erteleminiz zaten.diğer konuya gelincede nişanlınız evlilik masraflarının üzerine düşeni yaptıysa siz niye takılıyorsunuz kayınpederin maddi destek verip vermemesine.ortada bir haksızlık varsa nişanlınızın kendi bileceği durum.kayınpederiniz yardım etmedi de her masrafı siizn aileniz mi karşıladı?öyle bir durum varsa tamam haklısınız.

Şakami yapiyosunuz arkadaslar.kiz bisey demiyoki hemen herkes yuhlama derdinde.
Butun yazilanlari okuyup oyle yorum yapsanizya.
Kizin dugunu olmicakmiski kuranli olacakmis.ama diger abiye calgili nisan yapicaklarmis
Madem cok uzuluyolar niye nisan yapiyolar.biraz empati yapin kim olsa soylerdi niye boyle diye.biraz anlayis gosterseniz nolucak.okadar agir yorumlar yapiyosunuzki hemcinslerimi taniyamiyorum bazen

Öncelikle Allah rahmet eylesin.

4 ay sonraki düğünün iptal edilmesinin nesi normal?

Tepki gösteren arkadaşlar bi onu da açıklarlarsa ben de yüklenicem arkadaşa.

Canım nasıl bir nişandı müzik falan çalındı mı? Boşver iyi olmuş ertelenmesi anne acısıyla burnundan gelecekti sevgilinin..

Nişanlınızın ,sizin ve nişanlınızın ailesinin başınız sağolsun... ALLAH rahmet etsin kayınvalidenize inşaALLAH....(amin...)

Vefat ve nişan arasında 4 ay varmış. Sizin ki ertelenmiş , öbürü de hayır işi bazen nişan vs. şeyleri ertelememek gerekiyor diye düşünüyorum. Sizin ki baştan ertelenmiş onların ki ani bir durum olabilir. Ve abisi daha atanamamış yardım etmesi normal , size söylemesi nezaket olurdu ama yapmamış olsun mazur görün...

Dugun ile nisanin ayni olmadigini dusunmus olabilirler. O ruh halinde insanlar mantikli seyler yapmak zorunda degiller, ne hissederlerse onu yaparlar. Kotu olan senin gibi dusunen bir gelinlerinin olacak olmasi.

Ne söylendiniz gerçekten inanamıyorum..
Eski konuları bilmiyorum ama
kardeşler arasında evlendirilirken imkanlar dahilinde, bence adil davranılması gerekli. Tamam her evin ihtiyacı farklıdır her kızın çeyizi de öyle. Misal
birinin ihtiyacı tv, diğerinin ihtiyacı Full Salon Takımı ise öyle alınır.
Ne o öyle abiye hersey alınsın diğeri nasılsa calisiyor kendi yapsın demek.
Bayanlara açıkça sorasım var
Sizin kızınız evleniyor olsaydı ve kaynına herşey yapılsaydı. KP nin kendi parası biz ne karışırız. çocuklarımız çalışıyorlar alsınlar borcundan ödesinler. Bozulursa da kızlarına sus kız senin gibi gelin mi olur. Ne anlayışsızsın, diyebilecekler miydi?

neyse üzülmeye haklısın yüreğini bir de ben kararttıysam özür dilerim. Sana tavsiyem hakkını bırak ve şükret. Herşeyinizi birlik olup yapabilmişsiniz sonuçta.
Hem aynı zamanda ertelenip araya nişan girmesi ii olmuş. Onlar yapacağı eğlenceyi yaparlar.
Bu sürede, acılar biraz daha soğumuş olur, Sonra sen istediğiniz gibi düğünü yaparsın.
Şimdiden hayırlı olsun.

Ailelerde hep çocukları sıralı evlendirme hayali var önce büyük, sonra küçük gibi...
Bu yüzden de araya nişan sokuşturup adı konsun istemişler bence.
He senin açından saçma mı gözüküyo evet ancak insanlar vefat gibi olaylarda pek mantığı devreye sokamıyolar.
Sanmıyorum ki bol oynamalı, şen şakrak bi'nişan olsun

Allah biliyor neyi demek istediğimi ama Allah için benim kayınvalidemi sevdiğim kadar sanmıyorum biriniz öz annenizi sevesiniz ! Evlatlarının tutmadığı yası ben tuttum. Ayrıca kayınvalidem hayattayken kızları ile neler yaşadığımıda bilen bilir. bu sebeple her şerde hayır var dedim.Ölüm Allahın emri ama bu emir altında acımız bize bazı şeyleri gösterdi ve görümcelerimle eskiye nzaran daha iyiz demek istedim
Anlayışlı cevabın için teşekkür ederim. Belirttiğim gibi ben kimseye güvenerek yola çıkmadım ama şu beni "görsüzlükle" suçlayanlar benim yerime koysunlar bi kendilerini... Neler yaşadık... Kendi öz annem kadar sevdiğim kayınvalidemin başında 15 gün hastanede bekledim uyanacak diye. Vefat ettiği gün benim için dünya durmuştu. Düğünün ertelenmesi yemin olsun Allaha zoruma gitmedi. Benim zoruma giden o da oğul benim eşimde ama en azından bize "oğlum,kızım düğünü erteledik ama bu nişanı yapmak durumundayız" deseydi. .Ben eğer kıskanacak "vay neden ona para harcıyor bilme ne" bunu fesatlığını güdecek olsaydım kolumdaki bileziği ve biiktirdiğimiz paramızı " abim mahçup olmasın servet bunu sen abime ver o önden gidip alışveriş yapacak" demezdim. Size sadece bir soru sordum sevgili kk kızları çok mu kafaya takıyorum diye... Ama Allah razı olsunnn gördüm ki siz neyseniz karşıdakinide kendiniz gibi görüyorsunuz ! BetülYakup" Allah razı olsun önyargısız bir eleştiri yapmışsın...Çok sağol.

Teşekkür ederim arkadaşım. Ancak salonu tutmuş kız tarafı bildiğin oynamalı şen şakrak bi nişan olacak...

Sen baba oğulun arasına hiç karışma bence...
Doğru olan yapılıyordur eminim..

Saygımı sizden öğrenecek değildim... Benim saygımı ölçmek ne senin ne de senin gibilerin harcı değildir... Acıya saygı duymayan biri olsaydım ailemin tek kızı olmama rağmen sırf eşim ekime kadar ortalarda sürünmesin diye sadece nikah yeter demezdim. Saygı duydum çünkü öeln insanı öz annemden ayırmadım. Ancak üzüldüğüm ve enayi yerine konduğumu hissetmemin sebebi bizim sobetli durumda kayınvalidemi öne sürüp engelleyen zihniyetin çalgı çengili nişanı yapması !

YORUM YAPAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYOR,BÖLÜM ADMİN'İNDEN KONUMU SİLMESİNİ RİCA EDİYORUM.

gayet iyi anladım seni ..
düğün ertelenmiş vardır hayır ..
baba ayrım yapmamalı evet ama kime ne isterse verebiliyor ..
basınız saolsun ...

ALLAH senden de razı olsun... Senin durumunda zor , duyguların karışıktır. Bir yandan hayallerine adım adım yaklaşsın onun heyecanı diğer yandan bir vefat ile sınanıyorsunuz... Fazla takılmayın Kayınpederinizin neden böyle davrandığı hakkında bir fikrim yok inanın.Sadece varsayımlar üzerinden yoru yaptı önce ki mesajımda da... RABBİM böyle sınıyor sizi de , dilerim ki bu imtihandan anlının akıyla çıkarsınız dua edeceğim size ve kayınvalidenize... ALLAH bir daha böyle bir şeyle sınamasın sizi inşaALLAH... (aminnn....)

Güzel şeyler düşünün güzel olsun , hayallerinize az kaldı.Nişanlınızın size ihtiyacı var destek olun o da düzelsin ki eminim destek oluyorsunuzdur. ALLAH'a emanet olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…