Dert değil,hayatım değişim arefesinde ve kafam karışık.

Deran87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2018
261
562
18
Şimdi nereden başlasam bilemedim. 31 yaşındayım, Mali müşavirim, yeterlilik sınavını yeni geçebildim iki hafta falan oluyor. Uzun bir işsizlik süreci ve beraberinde ağır bir depresyon süreci yaşadım ama şu son birkaç aydır toparlanmış vaziyetteyim. Şu an için haftada 6 gün asgari ücretle çalıştığım bir işim var.

Tüm bu yukarıda saydıklarım bir yana, kendimi bildim bileli burnumu yaptırmak istiyorum, sonunda tam para biriktirebildim derken sırtımda fıtık çıktı. Zaten büyük olan göğüslerim yüzünden ergenliğimden beri sırt ağrısı çekiyordum ve sonunda bu ağrılar bana fıtık olarak döndü. Göğüs küçültme ameliyatı olmaya karar verdim fıtık daha da ilerler korkusundan ve acılar dayanılmaz noktaya geldiğinden ama hala burun aklımda. Doktor narkoz almışken ikisini de aradan çıkar diyor, ben de öyle istiyorum ama maddi olarak beni çok zorlayacak. Kredi çekecek olsam ekonomi çok kötü ve yarın ne olacağı belli değil ve aralıkta işimden ayrılıp serbest çalışmaya başlayacağım. Biraz da o yüzden tedirginim, yani gelmişken her şey üst üste geldi.

Burnumu yaptırmamak gibi bir seçeneğim de var tabii ama özgüvenimi çok yaralayan bir büyüklükte, yıllardır tek bir fotoğraf çektiremedim kendime bakamadığımdan. Kardeşim evlendi elimde düğünden tek 1 fotoğraf yok düşünün. Ve artık sevmek sevilmek istiyorum ama görünüşümün ona bile engel olduğunu düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım? Kredi çekip böyle saçma bir maceraya atılmak mantıklı mı?

yani hayatı kaçıracak kadar ne kadar büyük bir burun olabilirki. tabiki de önce sağlığınızı tetikleyenn ameliyatı olun. burun içinde kontörleme makyaj yapıyorlar parspektif falan öyle bi makyaj hileleri var ki burun küçücük görünüyor. heryerde videolar karşımıza çıkıyor. öyle idare et ama nefret etme yani. kredi çekmek bu sıralar akıl karı değil. faizler çok yüksek

bekarsan asgari ücret bile olsa kazandıgını kendıne harcayıp özgüvenini toparlaya harcamalaısın

evet acı ama gerçek inanın sevmek içinde sevilmek içinde dış görünüş önemli bir yer tutyor

Göğsü halledin de burun biraz daha ertelensin. Paranız olunca onu da yaptırırsınız.
Sizin mutluluğunuzdan önemli değil

ameliyat ne kadar? birikim ne kadar?

bi de narkoz almışken ikisini de yaptır diyen doktor kim? fıtık ayrı burun ayrı, ikisini peşpeşe nasıl yapacaklar, anlayamadım ben.

anestezi almisken yaptir olayi bana pek mantikli gelmedi.
Ikisi de buyuk ameliyatlar ve ikisi de acil degil.

ben yerinizde olsam sirayla yaptirirdim.
bilemiyorum ne oneriliyor bu durumda ama ornegin 6 ay ara ile yaptirirdim.
ilk oldugum ameliyatin etkileri tamamen gecsin ve ben duruma alisayim, sonra ikinciyi dusunurum.

Burnunuzu değiştirmek sizi mutlu edecekse yaptırın ama şimdi değil. Doktorun dediği mantıklı gelmedi bana. Sezeryan doğuma girerken kayınvalidem zaten sezeryanda ameliyat karnın açılmışken apandistinide alsınlar işe yaramıyormuş demişti. Onu hatırladım sinirlendim. Eğer çoklu acı yaşamayı göze alabiliyorsanız aynı anda olun.

Muhtemelen o kadar korkunç değildir, benim takıntım. Sanki yaptırırsam her şey düzelecekmiş gibi. Büyüklüğü kadar eğriliği de etkili düz bir şerit olarak inmiyor çocukken gerçek futbol topu çarptığından

ameliyat ne kadar? birikim ne kadar?

bi de narkoz almışken ikisini de yaptır diyen doktor kim? fıtık ayrı burun ayrı, ikisini peşpeşe nasıl yapacaklar, anlayamadım ben.

Fıtık değil, göğüs küçültme ve burun. Fıtık ilerlemesin diye göğüslerimi küçülteceğim.

Ya aslında korkum şu, annem babam çok pimrikli insanlar, şimdi göğüsü olduktan sonra bir daha burun için ameliyat olmaya kalkarsam bana duygusal olarak çok baskı yaparlar, korkuyoruz, ya masada kalırsan gibi gibi diye

İki operasyon birden sizi zorlayabilir sonrasında. Hem maddi olarak da zorlayacaksa bikaç ay erteleseniz daha iyi olur bence

asil o zaman ilki basarili gecip sizi mutlu gorunce daha cok destek olmazlar mi?

benim bildigim burun ameliyati zor bir ameliyat, burun kemigini kirip yeniden yapiyorlar.
e gogus de zor yazmislardi burada, iyilesme suresi 3 haftayi buluyormus (gunluk yasama donme suresi olarak)
ki bunlar estetik operasyonlar, yani goruntunuz degsecek, hemen alisamayabilirsiniz ne kadar basarili da gecse.

yine de doktorunuz onermis,
belki baska bir doktora daha danisip karar verebilirsiniz.

Annem biliyor, zar zor ikna ettim de babamın daha ameliyat olacağımdan dahi haberi yok, kalbim var ben dayanamam diye duygu sömürüsü yapacağını bildiğimden söylemedim. Ben ameliyat acısından, iyileşme sürecinden ziyade ekonomik olarak isin altından kalkabilir miyim diye korkuyorum.

iki ameliyat ayni anda olunca cok mu karli oluyor peki?

umarim deneyimleyen arkadaslar yazarlar size, belki de ben biraz fazla tirsagimdir.

yeni iş kurucam diyorsun bence borçlu olarak başlamak seni daha çok borca sokabilir. göğüsünü yaptır. burunu ertele. inşallah işlerin düzgün gider en iyi yerlerde borçsuz yaptırırsın.

iki ameliyat ayni anda olunca cok mu karli oluyor peki?

umarim deneyimleyen arkadaslar yazarlar size, belki de ben biraz fazla tirsagimdir.

Hayır muhtemelen çok büyük bir para oynamıyordur. Zaten 3 Kasım'da başka bir doktorla daha görüşmeye gideceğim, ameliyat Aralıkta işten ayrıldıktan sonra olacak. Ne yaparsam yapayım sonucunda pişman olacağım sanırım, çünkü yapım bu.

yok yok umarim guzel bir cozum bulursunuz ve iki ameliyatinizdan da memnun kalirsiniz.
ben sadece bu kadar degisiklik bunyeye tek seferde zor gelebilir diye korktum.

yeni iş kurucam diyorsun bence borçlu olarak başlamak seni daha çok borca sokabilir. göğüsünü yaptır. burunu ertele. inşallah işlerin düzgün gider en iyi yerlerde borçsuz yaptırırsın.

Evet teşekkür ederim. Matıklı düşündüğümde ben de aynen böyle diyorum. Sonra ya bir daha bu fırsat elime geçemezse diye içim içimi yiyor, çünkü geçmişime bakınca sanki hep böyle fırsatları kaçırmışım gibi hissediyorum. Ama muhtemelen yapmam gereken tam da bu.

yahu neden kaçıraksın. parayı basınca 1 günde halloluyor o işler. sen önce iş güç konusnu ayarla. sağlık sorunun hallet. sonra rahaaaat rahat yaparsın. en hokkasından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…