- 22 Ocak 2017
- 2.817
- 4.745
- 83
aynı doktora hem burun hem fıtık ameliyatı mı olacaksınız?? sakın onu yapmayın yaŞimdi nereden başlasam bilemedim. 31 yaşındayım, Mali müşavirim, yeterlilik sınavını yeni geçebildim iki hafta falan oluyor. Uzun bir işsizlik süreci ve beraberinde ağır bir depresyon süreci yaşadım ama şu son birkaç aydır toparlanmış vaziyetteyim. Şu an için haftada 6 gün asgari ücretle çalıştığım bir işim var.
Tüm bu yukarıda saydıklarım bir yana, kendimi bildim bileli burnumu yaptırmak istiyorum, sonunda tam para biriktirebildim derken sırtımda fıtık çıktı. Zaten büyük olan göğüslerim yüzünden ergenliğimden beri sırt ağrısı çekiyordum ve sonunda bu ağrılar bana fıtık olarak döndü. Göğüs küçültme ameliyatı olmaya karar verdim fıtık daha da ilerler korkusundan ve acılar dayanılmaz noktaya geldiğinden ama hala burun aklımda. Doktor narkoz almışken ikisini de aradan çıkar diyor, ben de öyle istiyorum ama maddi olarak beni çok zorlayacak. Kredi çekecek olsam ekonomi çok kötü ve yarın ne olacağı belli değil ve aralıkta işimden ayrılıp serbest çalışmaya başlayacağım. Biraz da o yüzden tedirginim, yani gelmişken her şey üst üste geldi.
Burnumu yaptırmamak gibi bir seçeneğim de var tabii ama özgüvenimi çok yaralayan bir büyüklükte, yıllardır tek bir fotoğraf çektiremedim kendime bakamadığımdan. Kardeşim evlendi elimde düğünden tek 1 fotoğraf yok düşünün. Ve artık sevmek sevilmek istiyorum ama görünüşümün ona bile engel olduğunu düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım? Kredi çekip böyle saçma bir maceraya atılmak mantıklı mı?
ya ama işte göğüsle burun da bir değil ki... ikisi farklı incelikler içeriyor bilmiyorum bence beraber aynı doktora yaptırmaFıtık değil, göğüs küçültme ve burun. Fıtık ilerlemesin diye göğüslerimi küçülteceğim.
bence siz ilk olarak göğüsleri hallettirin sonra elinizde olan ilk maddi imkanda da burun için araştırma yapınHayır, burun ve göğüs küçültme. Fıtığım göğüslerim yüzünden sırtta tam sütyen kopçasının altındaki kısmın omurlarında çıktı taşıyamadığım için.
ya ama işte göğüsle burun da bir değil ki... ikisi farklı incelikler içeriyor bilmiyorum bence beraber aynı doktora yaptırma
ya ama işte göğüsle burun da bir değil ki... ikisi farklı incelikler içeriyor bilmiyorum bence beraber aynı doktora yaptırma
Narkoz almisken ikisini birden ol ne demek ya. İyileşme sürecini de mi düşünmüyor bu doktor. Benim bildiğim göğüs küçültme sonrası büyütme estetiğinden daha zor geçiyor. Yani ciddi ağrılı ve hareketi kisitlayan bir dönem olacak birkaç hafta. Bir de burun agrisi eklenecek. Burun daha kolay diye biliyorum ama birlesince çok zor olur. Hem maddi olarak yeni işe niye borçlu giresiniz ki. Bu arada kendi işinizi kuracaksaniz kemerli burun başlangıçta daha ciddi gorunmenizi sağlar
İşiniz otursun kazandığınız parayla burnu yaptirin. Meme acil olan hem sağlık hem estetik açıdan.
Doktorun öyle deme sebebi sanırım genel anestezinin riskli bir durum olmasından dolayı. Ama şahsen ne derece bir risk var bilmiyorum.
Her ameliyatta ölüme götürecek kadar risk vardır elbette ama işinin ehli olduktan sonra bu risk çok azdır. Bunun korkusundan iyileşme süreci çok sıkıntılı iki ameliyatı tek seferde olmak bana mantıklı gelmedi. Ama zaten aynı doktora yaptiracagim diyorsanız tek seferde yaptirmak düşünülebilir tabii bir de kredi çekip borca girmesi var. Bu arada atiyorum meme bir saat burun bir saat sürecekse ameliyatın suresi iki saat olacak ve narkoz altindaki süre uzayacak ki bu da iyi bir şey değil. Diğer doktora danışın sonra tekrar yazın buraya onun ne dediğini lütfen. Merak ettim o ne diyecek. Ben sanırım hâlâ sadece meme diyorum.
Asıl ameliyat olmak istediğim doktor Kasım'da muayene olacağım kişi zaten, yani onun ne diyeceği benim için bir nebze daha önemli. Uzun süre narkoz altında kalmanın dezavantajları benim de aklıma geldi itiraf etmek gerekirse.
Şimdi nereden başlasam bilemedim. 31 yaşındayım, Mali müşavirim, yeterlilik sınavını yeni geçebildim iki hafta falan oluyor. Uzun bir işsizlik süreci ve beraberinde ağır bir depresyon süreci yaşadım ama şu son birkaç aydır toparlanmış vaziyetteyim. Şu an için haftada 6 gün asgari ücretle çalıştığım bir işim var.
Tüm bu yukarıda saydıklarım bir yana, kendimi bildim bileli burnumu yaptırmak istiyorum, sonunda tam para biriktirebildim derken sırtımda fıtık çıktı. Zaten büyük olan göğüslerim yüzünden ergenliğimden beri sırt ağrısı çekiyordum ve sonunda bu ağrılar bana fıtık olarak döndü. Göğüs küçültme ameliyatı olmaya karar verdim fıtık daha da ilerler korkusundan ve acılar dayanılmaz noktaya geldiğinden ama hala burun aklımda. Doktor narkoz almışken ikisini de aradan çıkar diyor, ben de öyle istiyorum ama maddi olarak beni çok zorlayacak. Kredi çekecek olsam ekonomi çok kötü ve yarın ne olacağı belli değil ve aralıkta işimden ayrılıp serbest çalışmaya başlayacağım. Biraz da o yüzden tedirginim, yani gelmişken her şey üst üste geldi.
Burnumu yaptırmamak gibi bir seçeneğim de var tabii ama özgüvenimi çok yaralayan bir büyüklükte, yıllardır tek bir fotoğraf çektiremedim kendime bakamadığımdan. Kardeşim evlendi elimde düğünden tek 1 fotoğraf yok düşünün. Ve artık sevmek sevilmek istiyorum ama görünüşümün ona bile engel olduğunu düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım? Kredi çekip böyle saçma bir maceraya atılmak mantıklı mı?
Canım öncelikle geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Maddi açıdan para biriktirdim derken fıtık çıktı demişin ya bu ameliyatları devlet yapmıyor mu. Göğüs küçültme senin sağlığını direkt etkilediği için çünkü fıtığa bile yol açmış sende devlet karşılar diye biliyorum. İkisini birden yaptırma konusuna gelince bana kalırsa yaptırma çünkü ikisi de ağır ameliyat yani biri bari ufak bir operasyon olsa neyse. İyileşme süreci de zor ameliyatlar yani vücudun toparlanmakta zorlanabilir. İlk önce göğüs küçültmeyi ol derim senin sağlığın herşeyden daha önemli. Sonrasında yine burun ameliyatını olursun. Doktor narkoz almışken demiş ama bu seferde alacağın narkoz süresi uzayacak.
Çok teşekkür ederim. Devlet meme küçültmeyi karşılıyor evet ama ben devlette istemiyorum, mutlaka iyi doktorlar vardır ama açıkçası güvenemedim. Narkoz konusunda haklısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?