Dert değil iç dökme

Yyyyyyyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
140
72
48
34
İyi akşamlar bayanlar.
Bu akşam öyle şeyler okudum, okudukça şok oldum, ağladım akşamdan beri gözümün yaşı dinmiyor. Konu kız kardeşim ve annem.( 2 buçuk aydır çalışıyorum çocuğum var 2 buçuk yaşında annem bakıyor ona. ) neyse konuya döneyim.bugün işten geldik sağolsun annem yemek yapıyo orda yiyoruz her gün, yemekten sonra Tesadüf eseri annemin faceine bakıyodum messengerdan mesajlarına bakayım dedim bakmaz olaydım, kızkardeşimle mesajlaşmışlar. Hep benim hakkımda. Ama şok oldum, aklıma gelmeyen gelmeyecek ne varsa hepsinden bi anlam çıkarmışlar.
Kardeşim hamile bebeği olcak, elbise resimlerini, bebek arabası resimlerini WhatsApptan vs atar defalarca aynı şeyleri gösterir. Ben de gördüm nasıl olsa diye bakmamıştım. Annemle kardeşim bundan kardeşiimi kıskandığım anlamını çıkarmışlar. Annem benim için demişki seni kıskanıyo onunla mesafeli ol, çok yüz veriyosun da ondan böyle oluyo demiş. Sonra kız kardeşim şey demiş, çok enteresan biri ya hiç arkadaşı yok görüştüğü ettiği yazmış, sonra annem de tabi olmaz herkesi kırıyo vs demiş. Bi keresinde kardeşim iftara çağırmıştı o gün hakkında konuşmuşlar annem demişki hayret o gün çok iyiydi ablan şaşırdım yazmış. Bide annem benim için kötü bi halam var halana çekmiş, kaynanasına çekmiş demiş. Bi keresinde kardeşim kıyafet giymiş hamile kıyafeti, ben demişimki ben öyle giyemem açık demişim yemin ediyorum hatırlamıyorum bile öyle dediğimi, annem bunu gitmiş kardeşime anlatmış seni kıskanıyo sırf gıcıklık olsun diye böyle böyle dedi ablan diye. Ama ben böyle dediğimi hatırlamıyorum zaten. Bi keresinde de salata yapmışım, salata yaptırıyo diye nasıl kızıyo yazmış annem. Sanki ben ufak ergenim. Ki her gün de yapıyorum. Yani kısacası kızlar annemle kardeşim benim dedikodumu yapmışlar bi güzel. Şok oldum, eşime anlattım ağladım anlattım ağladım. Ben kardeşimi neden kıskanayım, neden mesafeli olayım. Hiç birini görmek istemiyorum, ama yarın iş var çocuğumu anneme bırakıcam mecbur napıcam ben??

Keşke eşine anlatmasaydın en iyisi bile yer geldiğinde kullanır.

Olaya gelince sadece face ten bunları konuşan yüzyüze nasıl olur bilmiyorum. Zor bi durum ama annenle yüzleşmelisin. Ne zaman kırdım kıskandığımı nerden çıkardın kardeşler arasını bozuyorsun demen lazım. Yada direk kardeşinle konuş annem kürüyoruz kafasında de. Anne yani ay bilemedim ama üzüldüm.

Ne kadar cirkince. Kardesiniz evlat da siz el cocugu musunuz? Ben sizin yerinizde olsaydım acıkca belli ederdim konusmaları okudugumu. "Aklınızda bulunsun, kardesimi kıskanmak gibi huyum yok. Ayrıca sizi kırdıgımda acıkca söyleyin, sonrasında arkamdan dedikodu yapmayın" diyip bi güzel utandırırdım. Sonrası da malum zaten, mesafe koyardım. Sizin adınıza cok üzüldüm, bi an önce olanları umursamamayı ögrenirsiniz umarım..

Bence birincisi eşine anlatmakla hata etmişsin gerek yokmuş yani. İkincisi hep kardeşini kıskanmak üzerine konuşmuşlar belki gerçekten bazı durumlarda kıskandın ve belli ettin. Ki olabilir normal karşılanabilir. Tabiki sürekli senin dedikodunu yapmaları normal değil ama bana en anormal gelen kardeşinizi geçtim öz annenizin hakkınızda böyle düşünmesi . İnsanın öz annesi kızı için böyle şeyler nasıl der diye düşündüm. Kardeş kiskanabilir ama annen çok ilginç.Aksine kardeşler arasında orta yol bulmaya çalışır. Acaba istemeden anneni üzüp kırıyor musun ? Sanki kardeşini daha yakın bulmuş.

Arkadaslara katiliyorum esine anlatmasaydin keske ama neyse artik... Annende bayagi tuhafmis sanki sen gelinmissin gibi seni kesmis. Bence konus annenle kizkardesinle zor bi durum

Benim aklıma annemin mesajlarını okumak gelmez,
Siz okuduysanız demek ki bir şeyler görmek istediniz ve gördünüz.
Yapılıyor mu diye merak ettiğiniz şeyin yapıldığını görmeniz üzmüş.
Ama siz de gerçekleri görmüşsünüz.

Canım seni okadar iyi anlıyorum ki, benim annem de kardeşimin eşine beni çekiştiriyor, kızcağızı da bana. Yazık kız da bana söylüyor , abla anne böyle böyle anlattı, ben zaten inanmadım ama benimle ilgili de sana anlatıyorsa inanma diye. Ben zaten farkındayım, laf versek haklısın desek dedikodu yapacak onu istiyor da işte Allahtan farkındayız durumun . Halbuki ne kadar günah iki kişi arasında laf taşımak, onların arasını bozmak.
İstersen kardeşinle konus, anladığım kadarıyla annen onu doldurmaya çalışmış, belki anlar seni . Annenle de mesafeli ol derim, bakıcı bul veya kreşe ver çoçuğu, ona hiç minnetin olmasın. Seninle ilgili iyi yada kötü hiçbirşeyini bilmesin.

bazen yapıyor, ama bu tarz değil.

Annenizin takildigi tavir cok yanlis..
Kardesiniz sizinle iyi anlasamiyor olabilir sizi sevmiyorda olabilir
Gelip annenize sizin dedikodunuzu yaparken , anneniz kardesinizi susturmaliydi.. Yani sizi kotulemek yerine ve kardesinize hak vermek yerine daha ilimli ve iki kardesin arasini yapici bi sekilde konusmaliydi.."yok kizim ne kiskanmasi,seni sever vs " gibilerinden konusmaliydi..
Sizin yerinizde olsam bi sure ikisi ilede gorusmezdim..

Biraz sakinleşince onlara yönelik tavırlarını tart

Örneğin annenin face ini neden karıştırdın

Oturup okudun

Bunlar da garip davranışlar bence
Normal bence, öyle bişeyle karşılaşacağımı bilsem karıştırmazdım ama.
Evet mesafemi koyucam, bide kardeşim hep bana aldığı yaptığı şeylerden bahsetmiş, nedense benim ona aldıklarımdan değil de, annem de benim için kendi alamıyo ya demiş(neden alamıcaksam). Ben biraz dobrayımdır, içimdeki dışımdadır, kardeşim politiktir herkesin ağzına bal çalar ordan kaybediyorum ben.

Normal bence, öyle bişeyle karşılaşacağımı bilsem karıştırmazdım ama.
.

İşte neden normal

Bana bakış açınız farklı geldi

Yani annem kiminle konuşmuş ne yazmış diye neden baktınız

Telefona sizin elinizde iken bir mesaj gelir görürsünüz vs ama siz face E özellikle bakmışsınız

Eşinizi çocuğunuzu kontrol etmenizi dahi anlarım da insan annesinin face ini neden karıştırır yani eşin olsa aldatıyor mu diye baktım dersin çocuk olsa arkadaşları ile olan ilişkilerine baktım dersin de anneninkine neden baktın

Bence kendinizi tartın bi belki de gerçekten annenizin dediği gibi birisinizdir. Ama her durumda annenizin böyle davranması doğru değil tabi ama haksız da değil gibi geldi bana nedense.

Bi de bunca olaya rağmen de hala çocugunuzu annenize baktirip orada yemek yemeğe devam edecek olmanız da bi ilginç

Bizde de oluyor boyle,ablam anneme beni cekistiyor annem ağzından kaçıyor arıyorum ablamı madem çekiştiren açık vermeden yap su ısı diyorum. Gülüp geçiyoruz biz ama sizin ilişkileriniz nasıl bilemem. Üzülmeyin hayat üzülmek için çok kısa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…