Dert Değil Tecrübelerim Umarım Herkese Faydası Olur

denizumudum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2015
517
263
53
35
Ben bu zamana kadar herşeyi sorgulayan biriydim babamı erkekleri kız arkadaşlarımı neden bunları yapıyorlar derdim.Hep ben onlara kötülük yapmadım neden oldu diye sorardım.Birgün bir sohbete kulak misafiri oldum ve hayatım değişti.Sohbet dediğim iki arkadaş kafe de arka masamda oturuyordu bir ablasının anlattıklarını anlatıyordu.Dünyaya sınav için gönderildiğimiz doğru gözümüzü açtığımızda annemiz babamız bize en hayırlı şekilde yazıldı diyordu.Bizler mirası sadece maddiyattan ibaret bilirken manevi mirasların da olduğunu büyüklerimizin kapatamadığı helalleşemediği defterleri bize aktarıyormuş evren.Ben karşımdakilerin kötü olduğunu düşünürdüm kimde ne eleştiri yaptıysan o huy sende de vardır demiş ablası bende döndüm kendime baktım uzun uzun kendimi ölçtüm tarttım bi baktım evet babamın en kötü huyları bende neyden şikayet ediyosam bende zaman zaman yapıyorum bunu.Arkadaşlarıma gelince bir baktım ki onlarda da aynı şeyleri test ettim gördüm onlar beni bir şekle koymuşlardı kendi benliğimden geçmiş gibiydim adeta onlardan uzaklaştım öyle şeyler gördüm ki kendime şaşırdım kaldım onlarıda bir bir çıkardım hayatımdan sevgili olayları hep kötü bende hiç sonunu görememedim. Bayan kıza ailenle aranı düzeltmessen hiçbir şey yoluna girmez demiş canı gönülden helalleş onların rızasını al. Anne sol tarafı besler sevgiyi, şevkati, merhameti baba dünya işlerini ve ilk erkek olduğu için erkeklerle muhabbeti beslermiş. Bunu da uyguladım babamla barıştım ve çoğu işlerim parasal konular düzene girdi.Gelelim evrene; evrenden ne istersek cidden o geliyormuş evrenin düzenini bozduğumuzda kıra kıra kendince hayatımızı yoluna koyuyormuş ben reddederdim hep bir kız arkadaşım vardı onu reddettim gitti daha beter bir arkadaşlığım oldu 10 katı kötü diyebilirim ve bunları da geçmişte yaşadıklarımda hissettim. Şimdi tüm ihanet eden yanlış yapan arkadaşlarımı affettim hakkımı helal ettim tüm defterleri kapatalı tam 3 ay oldu kabullenmeyi öğrendim kim kimin kısmetiyse yanında olduğunu.Bulunduğun yerde ne kadar ekmeğin varsa o kadar kalabildiğini öğrendim şükür çoğu şey yolunda.Bu yazı inşallah sizlere de yardımcı olur.Daha çok şey var ama şuan bu kadarını anlatabildim

Helallesme muhabbetine oldum olasi inanmamisimdir. Bana gore sacmalik. Ama sizin hayatiniz bu sekilde duzene girdiyse ne mutlu size.

Helallesme muhabbetine oldum olasi inanmamisimdir. Bana gore sacmalik. Ama sizin hayatiniz bu sekilde duzene girdiyse ne mutlu size.
Bende inanmıyordum fakat kimi affetmediysem daha beteri girdi hayatıma daha da büyüdü sorunlar acılar dizi senaryolarına benziyor hayatım entrika yalan dolan aldatmalar ..

Bende inanmıyordum fakat kimi affetmediysem daha beteri girdi hayatıma daha da büyüdü sorunlar acılar dizi senaryolarına benziyor hayatım entrika yalan dolan aldatmalar ..
Affetmekle hakki helal etmek farkli seyler bence. Ben de herkesi affederim. Daha dogrusu affedilmeyecek kadar kafama takmam kimseyi de hatalarini da. Ama hakki helal et virvir zirzir olayina asla inanmam. Kimsenin kimse uzerinde hakki yok anca anamin babamin benim uzerimde hakki vardir o kadar. Gerisi fasafiso

İlla ki saygı duyarım görüşünüze ben başımdan geçenleri anlattım sadece :)

İlla ki saygı duyarım görüşünüze ben başımdan geçenleri anlattım sadece :)
Sizin yaptiginiz sey tamamen insanlar hakkinda olumlu dusunmeye baslamak. Yoksa anamizin babamizin dedemizin nenemizin helallesemediklerini arayip da bulamayiz neticede siz kalbinizi temizlemissiniz, beyninizi dusuncelerinizi temizlemissiniz ne mutlu size. Umarim hep mutlu olursunuz.

Yani sizin adınıza sevindim ama Allah bile bizi bizden öncekilerle degerlendirmezken biraz garip bir bakış açısı olmuş. Bundan on nesil önceki atamın ne karıştırdığını ben ne bileyim ki nesini düzelteyim mesela. Ayrıca hak helal etmek de etmemek de tamamen kişinin kendisine tanınmış bir hakken sanmıyorum ki helal etmesin diye başına daha kötüsü gelsin. Ceza gibi. Oyu o zaman isteyen benim hakkına girsin ben affetmedim diye daha da kötüsü olsun. Ee nerde adalet? Bence sizin yaptığınız tamamen bunlardan bağımsız olarak pozitif düşünmek. Bunları yaparsanız iyi olacağını düşünmüş ve inanmışsınız. Buna inandığınız için de gerçekten iyi olmuş. Allah daha da iyi etsin. Mutlu oldum adınıza.

Bende takmam uzatmam,kendi içimde büyütmem.
Kısa zaman geçtikten sonrada affederim ,unuturum ama asla eskisi gibi olmam o insanla. Mesafemi korurum.
Affedememek insanı yorar zaten,sürekli durup düşünüp,içten içe bilenmek bir tek size zarar veriyor.
Bunu anladım.
Anladığımdan beri de mutluyum.
Sizde olumlama yapmışsınız bir bakıma.
Ben birşeyin olmasını istediğimde o şey olmuş gibi konuşurum mesela kendi içimde.
Olurda er yada geç.
Olmazsa da vardır bunda da bir hayır der geçerim.

Böyle dizi filan diyince aklıma bir dizi geldi. My Name is Earl sanırım hayatınız o diziye benziyor biraz :)

Böyle dizi filan diyince aklıma bir dizi geldi. My Name is Earl sanırım hayatınız o diziye benziyor biraz :)

Benim de aklıma Irrational Man filmi geldi, orada da bir adam arka masasında olan konuşmalara kulak kabartınca kendince kararlar alıp uygulamaya sokuyordu ama işler daha da beter oluyordu :)

Konu sahibi, bence hayatınızda olan olumsuzlukları o duyduğunuz konuşma üzerinden uyarlamaya meyilli olmuşsunuz. İnsan düşüncelerini bu şekilde çarpıtabilir ama hayatımızda olan bir olumsuzluğun illa belli bir sebebi olmak zorunda değildir, belli bir kişiye bağlanmak zorunda değildir. Bazen ileride anlarsınız o kişinin doğru insan olmadığını ya da bazı şeyleri görmek için olumsuz olanı yaşamanız gerektiğini.

Nasıl kimsenin kimsede hakkı yok.. Bir Dünya üzerinde hep beraber yaşıyoruz emeğinin karşılığını vermeyen işverenin.. Torpille senin girmen gereken ise girenin.. Eşinin komşunun herkesin bir şekilde hakkı geçiyor birbirine zaten dünyada hak olayına dikkat edilse adaletsizlik olmaz ezilen olmaz ivirzivir dediğiniz dünyanın direği allah bile demiş ki ben herşeyi affedebilirim ama kul hakkına karışmam yanlış sözcükler kullanabilirim mana olarak anlattım bence bunlara dikkat ederek yaşarsak daha barışık oluruz hayatla

Hiç inanmam evren işine.
Ne demiş cem yılmaz, evrenin hiç işi gücü yok aha muhittin ne istiyomuş verin şunun 100 lirasını diyecek.
Hayata olunlu bakarsanız mutlu olursunuz herşey yolunda gider sizin için bu kadar basit.
Her şeyde kusur bulan insan tabiki mutsuz olur helallikle evrene mesajla ne alakası var ki?
Çocuğu açlıktan ölen insanlar hiç mi istememişler evrenden yemek para.. Düşünecek olursak

Pozitif iyi bakmak hayatinizi degistirmis olabilir ama pozitif bakilsa bile olumsuzluklarin degistigini dusunmuyorum sadece yasayis seklimiz degisiyor daha iyi bir hal aliyor daha iyi karsilaniyor.

Pozitif bakip yere cakildigim seyler yasadim demek ki oyle olmuyor.
Negatifken de iyi seyler yasadigim oldu.

Normalde hic elestirmem ama cumleleriniz cok basarisiz. Yaziniz anlasilmiyor. Vermek istediginiz mesaj bana ulaşmadi.

Farz edin ki sizin benim uzerimde hakkiniz var ve ben helal etmedim nolacak? Belki ben haksizim? Siz kul hakkiyla mi yargilanacaksiniz? Yok boyle seyler. Herkes insan gibi insan olursa hak mak kimse helallik kovalamaz. Anlamsiz seyler. Bir sey oldu mu hemen helallik ha helallik kosturuyor insanlar yahu ne biliyorsun belki senin ona hakkin gecti o zaman nolacak? Nereden biliyorsun kimin kimde hakki var madem boyle bir sey gercek? Asla inanmam boyle seylere hepsi bos. Biri bir seyi haram etse altust olmuyor ne dunya ne de baska bir yer.

Aa boyle mi dusunuyorsun gercekten mesela patronun calisanlar hakkinda adaleti gozetmedi hakkini yemis oldu.komsun asiri sekilde gurultu ile seni rahatsiz etti gece uyuyamadin sinir stres oldun erkenden ise gittin ya da esin haksiz yere kalbini kirdi gunlerce dusunup uzdun kendini yasadigin olumsuz duygularin kendini yipratmalarin karsiligi yanina mi kalmali onlarin.o insanlara karsiligi olmali affetmemek hakkini helal etmemek razi gelmemek gibi..karsidaki ozur diler hatasini telafi eder af eder anlasirsak ne ala.

Zaten yanlarina kaliyor ki. Ben helal etsem nolur etmesem nolur diye dusunuyorum. Hak diye bir sey gercekten varsa yiyenle yemeyen ayni durumda olmamaliydi o zaman. Hatalarindan dolayi ozur dileyenine hic denk gelmedim zaten. Insanlar hatayi bilerek ve isteyerek yapiyorlar. Ozur dilese nolacak. Ben baskalarinin ne halt yedigiyle inan ilgilenmem bana ne. Ben kendimden sorumluyum. Insan gibi davranirim kimseye hatam kusurum yok milimetrik yasayan siradan bir insanim. Dunyanin adaleti zaten yok. Gurultu eden komsu,hak yiyen patron,torpille is halledilmesine goz yuman insan bunlarin hata oldugunu bilerek yapiyor. Ve evren buna izin veriyor demek ki. Ben koskoca evrende bit kadar bile degilim hakkim olsa nolacak diye bakiyorum olaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…