Dert degilde bir iç döküş...

inşallah hayırlısıyla nasip olsun. çevrem de biri 8 yıl çok istedi. bir ay adeti nerdeyse 1 ay gecikmişti. farketmemiş bile. doktora adet düzensizliği için ilaç almaya gitti aklının ucundan bile geçmiyordu. o kadar tedavilerle olmadı da öylesine bir ay da kendi kendine oluverdi. inşallah sizin kucağınız da dolar :KK51:

Topluma sinri oluyorum , her moku biliyoruz , herseye karisiyoruz , herkes her konuda profesor
Takilma demeyecegim cunku insan takilir cok normal , konua ilgili tek dilegim tez zamanda hayirlisi ise seninde bir bebegin olur insallah

Rabbim inşallah tez vakitte hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip eder size :KK200:

Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Ömrümüz saglıgımız yeterde bize uygun bir tedavi bulunursa tadından yenmez.
Öncelik çevremdeki eş, dost, akrabanın bana olan tavrı,
Ben ilk zamanlar çok üzülüyor aglıyor içime atıyordum,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
( Tabiki doktorlarada gittik üzerinde durduk )
Sonra sonra duruma alıştım ve çocuk meselesini hedef noktamdan kaldırdım.
Karşıdan bakınca umursamayan,ugraşmayan laylaylom bi insan oldum.
Böyle olmasan oynatmaya az kalacaktı biraz oynatmışta olabilirim :dondurma:
Ben defteri iyi kötü kapattımda,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,
Herkes olmuş tüp bebek uzmanı:deli:
Biz tabi bilmiyoruz yöntemleri sayelerinde ögrendik :deli:
Tişikkirlir sipirminler :işsiz:

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...
Rabbim gönlüne göre versin kuzum üzüldüm son yazdığına inşallah Annelik duygusunu sen de tadarsın. Evin çoçuklarla dolsun amin :)

aa ben sızı cok genc ve bekar sanıyordum dinamizim etkınızden sanırım

sız bu enerjıyle bu guzellıkle cok guzel cocuklar dogurur guzel de yetıstırırsınız nıye hıc bır zaman cocuk sahıbı olamayasınız kı
benım kızım var . son 6 aydır cıddı anlamda evlat edınme konusunda arastırmalar yapıyorum evlat edınenlerle gorusuyorum

nıye evladınız olmasın kı

cokta guzel anne olursunuz. anne olmak ıcın ılla dogurmaya gerek yok ınan dogurmak oyle matah bırsey de degıl . annelık vasfı sızde fazlasıyla var zaten. guzel bır cocuk odası yapın yanı o odayı cocuk odası ıcın ayrı tutun . o enerjıyı verın . orası cocugunuzun odası olacak

gelen mısafırler salonda da yatabılır :KK200: cocugun rahatı onemlı . sız o odayı sakın mısafır ıcın ayırmayın. o oda zamanını beklıyor cunku

Y
Beni bilenler bilir, Bilmeyenlerde kendi gibi bilir :deli: Diye komik bir giriş yapayım bende yazının devamı benim için çokta eglenceli olmayacak..

Evet uzun süredir Anne olmak istiyordum,istiyorum diyemiyorum bu ihtimal benim için artık yok denecek kadar düşük tabi Allahtan ümit kesilmez,
Bi yerde çocuk konusu geçsin, bi hamilelik haberi gelsin onlar adına tabi ki mutlu oluyordum ama ben ne zaman bu haberi verecegim diye üzülmemek mümkün degildi,
Çevremdeki insanların dilinde sürekli niye tedavi olmuyorsunuz niye şu yöntemi denemiyorsunuz,

Neyse işte böyle iyi niyetin dozunu artıran artık lüzumsuzluga varan herkese sinir oluyorum.:dondurma:

Son olarak,

Bugün evimle ilgili birşeyden bahsederken salon, yatak odası ve cocuk odası dedim ve yutkundum sonra düzeltip yani misafir odası işte vs diyip saçmaladım ama içim acıdı galiba hiç bir zaman çocuk odam olmayacak...

Öyle işte...
Yasiniz kac? Olur neden olmasın üzmeyin kendinizi

Icim acidi canim yandi birden
7 yil aradım ben. O konuşmaları o akillari o soruları cok cok iyi bilirim
Beni en cok uzen de karne gunu ve anneler gunuydu
Sosyal medyada ki paylaşımlari gorunce sanirim bunları yaşayamayacağım olsun napalim nasip böyleymiş derdim

Birden dua ettim size ve birden sanki olacak gibi bir his dogdu icime.
İnşallah Allah razı olsun :KK200:

Kaç yaşındasınız? Kaç yıllık evlisiniz. Bizim bir tanıdığın çocuğu 16yıl sonra oldu. İki tane üstüste. Kız-erkek üstelik de. Detayları sorayım kendisine yazarım buraya.
30 a merdiven dayadım sayılır :)
8 yıllık evliyim.
Teşekkürler :)

Cümlenize istinaden sahit oldugum bir olayi özet geciyorum
Yengemin ablası var 35,38 yas arası o dönem, bunlar karı koca tecilli kısır öyle oluru falanda yok ,neyse evlatlık aldılar bir erkek çocuğu maşşallah sanki kendi doğurdu o derece aralarındaki bağ , cocuk 10 yaşına geldi imkanlar düzeldi derken bir umreye gidelim dediler . Bu ablanın rahminde miyom var eşi demişki doktora git ilaç yazdır orada beyaz giyineceksin namaz kılacaksın hani bir sorun yaşama. Bu ablamız doktora gidiyor 5 aylık hamile ,tombulca bir abla , kilo aliyo ama belli olmuyo kimse anlamadi kendi bile, bebeğin hareketlerinide gaz sanıyo.. Tabi herkes şok nasıl olur falan derken doğum oldu , işini düzgün yapmayan bir hemşire yüzünden sapa sağlam doğan dünyalar güzeli bir bebek şuan hayatını zihinsel engelli olarak yaşıyor.. 7 yaşında.
Velhasıl kelam Rabbimin vardır bir bildiği, her serde bir hayır, her hayırda bir şey vardır.. istesekte bir karınca yaratsak mümkün mü, haşa verici allah siz istemeye devam edin.

Sizi c9k iyi anlıyorum bende 10 yıl çaba gösterdim. Saçma salak sorulara maruz kalmamak için çevremi eledim, öneririm.. Rabbim ikiz ikiz versin amin
Amin İnşallah,
Çok Teşekkürler,
Böyle güzel mucizeleri okuyunca biraz daha umutlanıyor insan.
Son cümlede dudaklarım titredi okuduktan sonra hep duamda buradakiler aklımdan geçiyor senin için de edeceğim bundan sonra

Aynı sorunları yaşayan ablam var ne kadar kafanı agrittiklarini biliyorum oda bunu 13 senedir yaşıyor çünkü ...

Bazen şu sorular sorup macun onerenlerin kafalarına vurmak istiyorum ....

Rabbim hayırlısını versin
Amin inşallah Allah razı olsun canım :)
valla herşeyi denemiş olabilirsiniz ama benim tavsiyem denemediyseniz hacamat ı da kesinlikle öneririm
gittiğim hacamat cıya çocuk tedavisi için gelen vardı, biri sülük olacaktı geçen yıl ki de hacamat olacaktı sıradaydık
bence alternatif tıbbı da deneyin
ben rastlamadım bir daha aynı kişilere ama hacamat bana farklı birşey için yaptırdım iyi geldi öneririm
Eger sorunsuz olmasaydı belki bu dediginizin banada faydası olurdu,
Ama bizim olmaması için geçerli sebeplerimiz var,
Teşekkürler düsündügünüz için.
6 yıl her tedaviyi denemiş (ki benim zamanımda bugünkü kadar tedavi seçenekleri de yoktu) ama bir türlü hamile kalamamış biriyim. Bir çok kez burada konulara yazdım geçmişimi. Doktorum "nedensiz infertilite yapacak bir şey yok" diyip dosyamı kapatmıştı.
Biz de merkezimize çocuğu koymaktan vazgeçmiştik. Stres bitince ve Rabbim izin verince her şey oluyor. Şimdi 22 ve 16 yaşında 2 çocuğum var.
Hayattan aldığım bir başka derste şudur; Olmuyorsa zorlamaya gerek yok, her şerde bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek.
Yani, belki bebeğiniz olursa hayatınızda hayırlı bir şey olmayacaktır. Yani bunu ihtimaller dahilinde söylüyorum illa öyle olacak diye değil.
Mesela benim eltim 17 yıllık evli ve 3 bebeği de karnında öldü. Hiç dert etmedi. Vardır bunda da bir hayır dedi.
Allah gönlünüze göre versin.
Ne güzel Allah saglıklı hayırlı uzun ömürler versin evlatlarınıza,
Kaderden öteye geçilmiyor,
Hep hayırlısını diliyorum bende,
Allah razı olsun.

Şu hayattan aldığım bir ders varsa yıllarca çok istediğimiz şeyler sadece o yıllarımızı elimizden alıyor. Anın tadını güzelliklerini kaçırıyoruz kim ne derse desin yaşanmamıştan farkı kalmıyor. Tat alamıyorsun eksiksin çünkü. 7 sene bekledim şuanki kuruma geçmeyi gel görki oldu ama hiç istemiyorum uzaktan hoş geliyormuş bazı şeyler bebek olayıda böyle belki olması daha yorucudur herşeyi zamanına bırakabilmek usta işi galiba
Herşeyin hayırlısı :)

inşallah hayırlısıyla nasip olsun. çevrem de biri 8 yıl çok istedi. bir ay adeti nerdeyse 1 ay gecikmişti. farketmemiş bile. doktora adet düzensizliği için ilaç almaya gitti aklının ucundan bile geçmiyordu. o kadar tedavilerle olmadı da öylesine bir ay da kendi kendine oluverdi. inşallah sizin kucağınız da dolar :KK51:
İnşallah Allah razı olsun :)

Topluma sinri oluyorum , her moku biliyoruz , herseye karisiyoruz , herkes her konuda profesor
Takilma demeyecegim cunku insan takilir cok normal , konua ilgili tek dilegim tez zamanda hayirlisi ise seninde bir bebegin olur insallah
Takmasanda taktırıyorlar işte :)
İnşallah Allah razı olsun.
Canım olur ins Allahtan umut kesilmez.Allah isteyen herkese nasip etsin
Amin İnşallah Allah razı olsun :)
Rabbim inşallah tez vakitte hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip eder size :KK200:
Amin Allah razı olsun sizdende tüm dua eden herkestende:KK200:
Rabbim gönlüne göre versin kuzum üzüldüm son yazdığına inşallah Annelik duygusunu sen de tadarsın. Evin çoçuklarla dolsun amin :)
Aminn Cok teşekkürler Allah razı olsun :)
evlatlık alırsınız belki.
Şimdi degil ama ilerde Belkide...
aa ben sızı cok genc ve bekar sanıyordum dinamizim etkınızden sanırım

sız bu enerjıyle bu guzellıkle cok guzel cocuklar dogurur guzel de yetıstırırsınız nıye hıc bır zaman cocuk sahıbı olamayasınız kı
benım kızım var . son 6 aydır cıddı anlamda evlat edınme konusunda arastırmalar yapıyorum evlat edınenlerle gorusuyorum

nıye evladınız olmasın kı

cokta guzel anne olursunuz. anne olmak ıcın ılla dogurmaya gerek yok ınan dogurmak oyle matah bırsey de degıl . annelık vasfı sızde fazlasıyla var zaten. guzel bır cocuk odası yapın yanı o odayı cocuk odası ıcın ayrı tutun . o enerjıyı verın . orası cocugunuzun odası olacak

gelen mısafırler salonda da yatabılır :KK200: cocugun rahatı onemlı . sız o odayı sakın mısafır ıcın ayırmayın. o oda zamanını beklıyor cunku
Çok teşekkürler pozitif yorumun için,
Bekar degilim :) Ama cok yaslıda degilim 30 a merdiven dayadım :))
İnşallah hayırlısı,
Çocugunu tasımak gün gün karnının büyümesini izlemek ayrı bir duygu bana göre,
Yada banamı benzeyecek acaba babasına mı diye düşünmek...
Şimdilik evlat edinme düşüncem yok ama ileride nasıl olur bilemiyorum.

Y

Yasiniz kac? Olur neden olmasın üzmeyin kendinizi
İnşallah Teşekkür ederim :KK200:

Sizi çok iyi anlıyorum Allah hayırlısıyla tez zamanda kucağınıza doldursun sağlıklı hayırlı bir evlat versn. Ama bahşedilecek bir hayattan daha kıymetli olan zaten bahşedilmiş bir hayattır. Siz ve eşiniz yani. Çocuk olmasa da yaşam değerli ve güzel onu güzel anlarla mutlu hatıralarla doldurmak lazım. Kısa zaman önce yakınımızı ani bir şekilde kaybettik. Geride üç yaşında evladını bıraktı. Baktıkça içimiz yanıyor keşke olmasaydı diyenler bile var. O yüzden başınıza gelen bu imtihandan en güzel şekilde çıkmaya çalışırken geride mutlu anılar bırakmak mutlu olmak lazım. Biliyorum çok zor ama imkansız değil. Allahın hazinesi bol. Beklemediğiniz bir anda o hazineden inş evlat yönünden de nasiplenirsiniz. İnsanların hadsizliklerine de kulaklarınızı tıkayın.

Allahtan umut kesilmez arkadasim,
Bu tavsiye icin gec kalmis olabilirim ama cocuk istedigini paylasmasaydin keske kimseyle.
Allah kucagini doldursun insallah

:KK200:
Sizi çok iyi anlıyorum Allah hayırlısıyla tez zamanda kucağınıza doldursun sağlıklı hayırlı bir evlat versn. Ama bahşedilecek bir hayattan daha kıymetli olan zaten bahşedilmiş bir hayattır. Siz ve eşiniz yani. Çocuk olmasa da yaşam değerli ve güzel onu güzel anlarla mutlu hatıralarla doldurmak lazım. Kısa zaman önce yakınımızı ani bir şekilde kaybettik. Geride üç yaşında evladını bıraktı. Baktıkça içimiz yanıyor keşke olmasaydı diyenler bile var. O yüzden başınıza gelen bu imtihandan en güzel şekilde çıkmaya çalışırken geride mutlu anılar bırakmak mutlu olmak lazım. Biliyorum çok zor ama imkansız değil. Allahın hazinesi bol. Beklemediğiniz bir anda o hazineden inş evlat yönünden de nasiplenirsiniz. İnsanların hadsizliklerine de kulaklarınızı tıkayın.
Teşekkür ederim yorumunuz için,
Herşeyin hayırlısı inşallah
:KK200:
Allahtan umut kesilmez arkadasim,
Bu tavsiye icin gec kalmis olabilirim ama cocuk istedigini paylasmasaydin keske kimseyle.
Allah kucagini doldursun insallah
Teşekkür ederim,
Bilemiyorsun ki sana ne yazılmış,
Hevesleniyorsun,
İlk evlendigimde ilk aydan hamile kalırım diye düşünüyordum,
Cahillik...
Şimdi olmuş 8 sene istemedigime kim inanır ?
İnşallah Allah razı olsun.

Son olarak,

Öyle işte...

İhtimallerimin tümü tükendi bir mucize lazım anne olmam için, çok istekli de olmadım hiç bir zaman ama bir burukluk geliyor arada bir, Rabbim gönlüne göre versin

İnşallah Allah razı olsun :KK200:
Olur insaallah Allah gönülden isteneni veriyor mutlaka
Benim 7 yilimin 5-6 yili tedavide gecti. 28 yasinda evlendim baktim 1 yil olmadi doktora gittim myom vardi ameliyat olmam lazimdi ama onunla bi sure denedik engel degil dediler ama oldum ameliyati
Esimde de bende de sorun yoktu teshis sebepsiz infertilite cozum yok
Ilaclar ile basladik sonra igneler yumurta takipleri asilama tüp bebekler... ilk tup bebek pozitifti ama 3 aylikken kaybettim ikinci de (1 yil sonra yapildi arada yine ilac tedavisi) yumurta ve sperm dollenmedi iptal edildi sonra yine ilac tedavisi derken 3.ye baslayacagim oncesinde laparoskopi histeroskopi olmam lazim birden oldu aniden bén tedavi olmak istemiyorum sanki kendiliğinden olacak dedim
O ara bıraktım biraktim derken yine biliyorum su gun yumurtlama...vs diye ama olmayacaksa olmasin nasip diyorum.
Yillarca ugras doktor doktor gez gunu gunune birliktelik olsun ayaklari dik yat aman sperm kacmasin de... sonra yumurtlama gününden 5 gun onceki tek iliski ile hamile kal...

Ben mucizelere inanirim simdiye kadar kimseye akil vermedim ayni senin gibiydim bana akil verilmesini istemiyordum
Milletin diline o kadar pelesenk olmustum ki senin yumurta ne zaman catlayacak hihi lafindan tut SaskinAnne nin cocugumu var o ne anlar cocuk bakmaktan lafina kadar isittigim olmuştur.

Icindeki umudunu kaybetme o oda hazırlanacak o bebek dogacak o odada sabaha kadar aglayip seni sinir edecek insaallah

Olur insaallah Allah gönülden isteneni veriyor mutlaka
Benim 7 yilimin 5-6 yili tedavide gecti. 28 yasinda evlendim baktim 1 yil olmadi doktora gittim myom vardi ameliyat olmam lazimdi ama onunla bi sure denedik engel degil dediler ama oldum ameliyati
Esimde de bende de sorun yoktu teshis sebepsiz infertilite cozum yok
Ilaclar ile basladik sonra igneler yumurta takipleri asilama tüp bebekler... ilk tup bebek pozitifti ama 3 aylikken kaybettim ikinci de (1 yil sonra yapildi arada yine ilac tedavisi) yumurta ve sperm dollenmedi iptal edildi sonra yine ilac tedavisi derken 3.ye baslayacagim oncesinde laparoskopi histeroskopi olmam lazim birden oldu aniden bén tedavi olmak istemiyorum sanki kendiliğinden olacak dedim
O ara bıraktım biraktim derken yine biliyorum su gun yumurtlama...vs diye ama olmayacaksa olmasin nasip diyorum.
Yillarca ugras doktor doktor gez gunu gunune birliktelik olsun ayaklari dik yat aman sperm kacmasin de... sonra yumurtlama gününden 5 gun onceki tek iliski ile hamile kal...

Ben mucizelere inanirim simdiye kadar kimseye akil vermedim ayni senin gibiydim bana akil verilmesini istemiyordum
Milletin diline o kadar pelesenk olmustum ki senin yumurta ne zaman catlayacak hihi lafindan tut SaskinAnne nin cocugumu var o ne anlar cocuk bakmaktan lafina kadar isittigim olmuştur.

Icindeki umudunu kaybetme o oda hazırlanacak o bebek dogacak o odada sabaha kadar aglayip seni sinir edecek insaallah

Keşke benimde sebepsiz olsaydıda bekleseydim bende,
İnşallah Allah razı olsun,
Bizimde çaremiz bulunurda burda çocuk uyutmuyor diye konular açarım.

Ne kadar sevimli baslamissiniz anlatmaya..
Yuzumde gulunsemeyle okuyordum ki son kisimda icim burkuldu.
Kendinizi farkli kisisel gelisim, egitim, spor,dans vs hangi alana ilginiz varsa yonlendirin;o soran meraklilara da su an cok yogunum zirlak bi bebeyle ugrasamam deyin :)) (NOT: zirlak dedim ama su an ben de 2nciyi istiyorum deli gibi ama kimseye anlatmiyorum, sormasinlar deyü:)) )
Allah hakkimizda hayirlisini versin canim.

Back
X