Dert değilde, bir soru...

1 kaç olay var kafamda çözemediğim. Aklımdan çıkmayan.
1. si, 12 yaşındaydım; galiba sırtımda bir şey vardı ve çok kaşındırmaya başlamıştı anneme kaşımasını söylemiştim, üstümü biraz kıvırmıştı. Sonra babamın bana ''Göğüslerin belirginleşmiş, görmüyor musun sen? Başkalarının içinde de mi yapıcaksın böyle'' dediğini hatırlıyorum. 2. olayda daha geçenlerde oldu. Laptopu kucağıma almış, bacaklarımı uzatmıştım.(ama normal uzanmıştım yani bacaklarımı uzattığım dediğim. dinlenmek için uzanır gibi. havaya dikmedim yani. evinizde rahat edebileceğiniz gibi.) Babam yemeğin hazır olduğunu söyleyip çıktı odadan, sonra annemle konuştuklarını duydum. Yemekten sonrada annem yanına çağırdı, düzgün otur baban kızdı, dedi. Ne dedi diye sordum. Öyle uzatmasın bacaklarını, abisi var bende bir erkeğim. demiş. Bunları yazarken inanamıyorum. Babam aslında hiç sert değildir. Yani tek problem bu 2 olaydır. Alışverişte ne beğeniyorsan alıcaksın benden hiç çekinme der. Sinemaya gideceğim dediğimde kimle gittiğini çekinmeden söyle der. Hatta bir arkadaş ben nasıl tüylerin alınacağını söyleyen babalarda biliyorum demiş ya. Babam onuda farkedince bunları annenle falan halledebilirsin demişti. Ama şu söylediğim 2 olay.. Kafamdan çıkmıyor. :50:
-Haa birde çözemediğim dedim çünkü 2.sinde söylediğim ''bende bir erkeğim'' demesi. Saçma geliyor bana...

Babanız Erkeklerin Yanında Öyle Oturulmaz Demek İstemiş...:31:
Bu Kadar Herşeye Müsamme Gösteren Bir Baba, Çok Şanslısınız..:31:

Elbette Anne ve Babalar Takip Edecek Bunlar Normal Şeyler..:34:

Son düzenleme:
adet olduğumda ilk babama dedim ben
yeri geldi kızım bacaklrnda benimki gbi olmş ağdya gt dedi
telefonla arayıp ped al gece için olsun dedim
ateşlendm bi klot bi atlet duşa soktu
anneler oğullarıyla ilgilenince nası normalsa babalarda kzlaryla ilglnnce normal

çok şanlısın canım. Benim babam yok, ha yaşadığında da böyle olamadık zaten.16 YAŞINDAN BERİ BABASIZIM.KEŞKE BABAM ŞİMDİ YAŞASAYDI DA SENİN Kİ GİBİ OLSAYDI.

Sanmiyorum babanin o anlamda dedigini:26:
Hani bazi babalar dikkat eder oyle saygiya felan ben babamin yaninda istedigim gibi otururum mesela hani ayaklarimi uzatip felan.:37:
ama oturamayanlarida gordum yani bence boyle dusunme:44:

Erkeklerin yanında öyle oturulmaz demek istemiş bence. Birde eskiler bu ayak uzatma işini saygıyla ilişkilendiriyor.Bence abartılı bir kuruntu yapmışsın.Hem babalarında kızların gelişimini izlemeleri çok normal. Annelerde oğullarını izlemiyor mu, ebeveynler yeri geliyor kızlarını-oğullarını her şekilde görüyor, bunda başka bir anlam aramak yanlış bence. Utanıyorum demişsin haklısın, bence de utanmalısın:) Bi kucak dolusu sarılıp öp babacığını, içinden özür dile :)

babanızın bende bir erkeğim demesi bence '' genel olarak erkeklerin yanında karşısında düzgün oturmanız gerektiğindendir.''
ilk söylediğiniz olayda ise kesinlikle ters bir durum görmüyorum ben göğüslerin belirginleşmiş başkalarının yanında da mı böyle yapacaksın sen demiş yani korumak istemiş sizi.
anneler hep kızlarına öğütlemez mi ?kızım otururken bacaklarını açmadan otur,orayı kapat,koru,kimseye kendine dokundurma erkeklerin karşısında dikkatli otur,eğilirken önüne dikkat et vs.bence babanızda ki bir koruma içgüdüsüdür.bende bir erkeğim benim karşımda böyle oturuyor da başkalarının yanında da mı böyle yapacak diye.
hatırlıyorum 17 yaşında falanım sabah kalktım dershaneye gideceğim babamda işe gidecek.üzerimi giyiniyorum koridorda boy aynası var göbeğim açık üzerimede bir hırka giyeceğim üzerimi düzelteceğim falan ayna karşısında.babam beni görür görmez gözlerinden ateş çıkmıştı ( halbuki normalde kılık kıyafet hiç umursamaz,ilgilenmez.) çabuk kapat o göbeğiniiiiiiiiiiiiiii diye :) ha eskiden babamın odaya geldiğinde yada abilerim annem toparlan kapat bacaklarını falan derdi ayıp derdi ( bunu deme sebebi onların erkek olması değil bence nasıl alışırsam ileride her ortamda o şekilde davranabileceğim düşüncesidir).şimdi yatarım da yayılırım da kimse sallamaz,kimse bir şey demez evli barklı kadınım zaten ama onların yanında o rahatlığı hissederim sarılır öperim babamı abilerimi.hamileyim abim gelir karnıma bakar yeğenimi dinleyim der kendininde 2 çocuğu var.bunlar anormal şeyler değil bence sizinki kuruntu olmuş.babanız genel olarak kendinizi korumanız için öyle demiştir.

hayır başka bir nedeni var,küçük yaşta özellikle yakın akraba tarafından(ensest) tacize uğrayan çocuklar herkesin böyle bir potansiyeli olduğunu düşünüp ergenlik ve sonrasında her hareketten sözden bir anlam çıkarırlar,daha doğrusu korkarlar. o yüzden sordum canınızı sıktıysam üzgünüm.

Cnm msjına cevap veremiyorum, 100 mesajım olması gerekiyormuş..
Hayır rahatsız olmadım. Öyle bir şey yaşamadım çok şükür.
Ben hep sorgulayıcıyımdır (Maalesef-,-) Satın aldığım bir şeyi, yemek yediğim restaurantı olsun, mutfağını merak ederim. Farkında değilim çoğu zaman bunun ama durup bir düşündüğümde her şeyi düşündüğümü farkediyorum. Belki bundan. Ama bu sefer çok ileri gittim. :50:

çok şanlısın canım. Benim babam yok, ha yaşadığında da böyle olamadık zaten.16 YAŞINDAN BERİ BABASIZIM.KEŞKE BABAM ŞİMDİ YAŞASAYDI DA SENİN Kİ GİBİ OLSAYDI.

keşke tüm sevdiklerimiz hep yanımızda ollabilseydi nur içinde yatsın babanız

konu sahibi arkadaşım çevrede gazetelerde tvde gördüğün duyduğun olaylar böyle düşündürmüş sana o kadar

babanızın bende bir erkeğim demesi bence '' genel olarak erkeklerin yanında karşısında düzgün oturmanız gerektiğindendir.''
ilk söylediğiniz olayda ise kesinlikle ters bir durum görmüyorum ben göğüslerin belirginleşmiş başkalarının yanında da mı böyle yapacaksın sen demiş yani korumak istemiş sizi.
anneler hep kızlarına öğütlemez mi ?kızım otururken bacaklarını açmadan otur,orayı kapat,koru,kimseye kendine dokundurma erkeklerin karşısında dikkatli otur,eğilirken önüne dikkat et vs.bence babanızda ki bir koruma içgüdüsüdür.bende bir erkeğim benim karşımda böyle oturuyor da başkalarının yanında da mı böyle yapacak diye.
hatırlıyorum 17 yaşında falanım sabah kalktım dershaneye gideceğim babamda işe gidecek.üzerimi giyiniyorum koridorda boy aynası var göbeğim açık üzerimede bir hırka giyeceğim üzerimi düzelteceğim falan ayna karşısında.babam beni görür görmez gözlerinden ateş çıkmıştı ( halbuki normalde kılık kıyafet hiç umursamaz,ilgilenmez.) çabuk kapat o göbeğiniiiiiiiiiiiiiii diye :) ha eskiden babamın odaya geldiğinde yada abilerim annem toparlan kapat bacaklarını falan derdi ayıp derdi ( bunu deme sebebi onların erkek olması değil bence nasıl alışırsam ileride her ortamda o şekilde davranabileceğim düşüncesidir).şimdi yatarım da yayılırım da kimse sallamaz,kimse bir şey demez evli barklı kadınım zaten ama onların yanında o rahatlığı hissederim sarılır öperim babamı abilerimi.hamileyim abim gelir karnıma bakar yeğenimi dinleyim der kendininde 2 çocuğu var.bunlar anormal şeyler değil bence sizinki kuruntu olmuş.babanız genel olarak kendinizi korumanız için öyle demiştir.

Çok sağolun, tamda benim düşündüklerimi yazmışsınız gerçekten! ama aptal kuruntularımıda yarattım yanında. :( Başka bir yoruma gerek yok heralde. Konu silinse çok güzel olur:)

bence sen çok abartmışsın. :53: yahu babana nasıl o gözle bakabilirsin ki.
neyse bence baban erkeklerin yanında öyle oturma demek istemiştir.

1. si, 12 yaşındaydım; galiba sırtımda bir şey vardı ve çok kaşındırmaya başlamıştı anneme kaşımasını söylemiştim, üstümü biraz kıvırmıştı. Sonra babamın bana ''Göğüslerin belirginleşmiş, görmüyor musun sen? Başkalarının içinde de mi yapıcaksın böyle'' dediğini hatırlıyorum. 2. olayda daha geçenlerde oldu. Laptopu kucağıma almış, bacaklarımı uzatmıştım.(ama normal uzanmıştım yani bacaklarımı uzattığım dediğim. dinlenmek için uzanır gibi. havaya dikmedim yani. evinizde rahat edebileceğiniz gibi.) Babam yemeğin hazır olduğunu söyleyip çıktı odadan, sonra annemle konuştuklarını duydum. Yemekten sonrada annem yanına çağırdı, düzgün otur baban kızdı, dedi. Ne dedi diye sordum. Öyle uzatmasın bacaklarını, abisi var bende bir erkeğim. demiş. Bunları yazarken inanamıyorum. Babam aslında hiç sert değildir. Yani tek problem bu 2 olaydır. Alışverişte ne beğeniyorsan alıcaksın benden hiç çekinme der. Sinemaya gideceğim dediğimde kimle gittiğini çekinmeden söyle der. Hatta bir arkadaş ben nasıl tüylerin alınacağını söyleyen babalarda biliyorum demiş ya. Babam onuda farkedince bunları annenle falan halledebilirsin demişti. Ama şu söylediğim 2 olay.. Kafamdan çıkmıyor. :50:
-Haa birde çözemediğim dedim çünkü 2.sinde söylediğim ''bende bir erkeğim'' demesi. Saçma geliyor bana...

normal bişe bence,
tezgahtarlık yaparken bir cift gelmişti kız kıyafet alıcaktı,yanındaki erkek ise fikir veriyordu yakısıyolardı aslında ama bi gariplerdi hani,
kız kabine girdi erkek,sen rahat giyin ben burdayım diye cvp verdi(tedirgin olmasın manasında) kız allahalla babamın oglumusun sanki diye cvp verdi.Ama cocuk belliki inceden,farkettirmeden üzerine titriyordu onun,
verdigi cvp bence superdi dogrusu;
yeri geldiginde babanın oglu bile guvenilmez bir şekle girer,sen bana kalbimin her ritminde guvenebilirsin seni üzücek,incilticek tek bir tepki vermeyecektir bunu iyi bilmelisin demişti.

sonuc:
neticede erkek ama ,annelerde erkek cocuklarının gelişimi izler,yeri geldiginde kendince kalmalarını saglarlar,babalarda öyledir. art niyetli bakmanın oranı çok dusuktur aslında,ki gel gelelim günümüzde nelerle karsılasmıyoruz.Şunu unutmayalım ki hanımlar yağmur yağmadıgı zamanda,şimşek çakabiliyor. :D

Şu konu silinse huzurla uyuyacağım gerçekten :D
Çok abarttım, çok saçmaladım. Bunu daha en başında söyledim.
Ve yazılanlara katılıyorum. Sanki bu konu benim konum değilmiş gibi.
Bende sizin gibi düşünüyorum.
Şimdi böyle alışiyim, ilerde bir sorun olmasın diye alınan bir tedbir bu.
Biliyorum...
Utandığımıda söyledim.
Çünkü ben sizin dediklerinizi söylüyorum kendime.
Ama neden açtımki ben bu konuyu. :50:

normal bişe bence,
tezgahtarlık yaparken bir cift gelmişti kız kıyafet alıcaktı,yanındaki erkek ise fikir veriyordu yakısıyolardı aslında ama bi gariplerdi hani,
kız kabine girdi erkek,sen rahat giyin ben burdayım diye cvp verdi(tedirgin olmasın manasında) kız allahalla babamın oglumusun sanki diye cvp verdi.Ama cocuk belliki inceden,farkettirmeden üzerine titriyordu onun,
verdigi cvp bence superdi dogrusu;
yeri geldiginde babanın oglu bile guvenilmez bir şekle girer,sen bana kalbimin her ritminde guvenebilirsin seni üzücek,incilticek tek bir tepki vermeyecektir bunu iyi bilmelisin demişti.

sonuc:
neticede erkek ama ,annelerde erkek cocuklarının gelişimi izler,yeri geldiginde kendince kalmalarını saglarlar,babalarda öyledir. art niyetli bakmanın oranı çok dusuktur aslında,ki gel gelelim günümüzde nelerle karsılasmıyoruz.Şunu unutmayalım ki hanımlar yağmur yağmadıgı zamanda,şimşek çakabiliyor. :D

orası öyle elbette neler neler duyuyoruz.Allah herkesi korusun ve şeytanın dürtülerinden uzak tutsun.ama arkadaşımızın söyledikleri aslında okadar tanıdık şeyler ki hepimize oyüzden bunu söyleyebiliyoruz.yoksa çok farklı örnekler vermiş olsaydı hepimiz düşünürdük öyle cevaplardık.ama bu söylediklerinde art niyetli bir durum göremiyorum ben.ha bu demek değil ki ooo babanın karşısında yayıl ortaya ser ne var ne yok o baban bir şey olmaz!elbette ki saygı,edep açısından böyle olmak yanlıştır.banyo yaptığında kapını kitlersin( babam odama hiç girmezdi ama ya o an bir şey alması gerekse o odadan?)ince düşünmekte gerekir ama gereksiz kuruntularda yanlıştır tabiki.
Şu konu silinse huzurla uyuyacağım gerçekten :D
Çok abarttım, çok saçmaladım. Bunu daha en başında söyledim.
Ve yazılanlara katılıyorum. Sanki bu konu benim konum değilmiş gibi.
Bende sizin gibi düşünüyorum.
Şimdi böyle alışiyim, ilerde bir sorun olmasın diye alınan bir tedbir bu.
Biliyorum...
Utandığımıda söyledim.
Çünkü ben sizin dediklerinizi söylüyorum kendime.
Ama neden açtımki ben bu konuyu. :50:

bukadar utanılacak bir şey yok kafana takılmış ve sormuşsun.kaç yaşındasın bilmiyorum ama ergenlik döneminde kendini keşfettikçe erkeklerin sana olan ilgilerini,hatta olmayan ilgilerini bile üzerine alınabilirsin ve kendindeki değişim sana bile farklı gelirken kafanda bazı soru işaretleri olması da normaldir.bundan sonra demekki normal bir durum diye düşünürsün ve babanın karşısında da saygı gereği yada onu rahatsız etmemek için daha dikkatli davranırsın.

bence senın bilinç altında takıldıgın baska seyler var gibi ya da etrafında gördüğün duydugun şeylerden etkılenmıste olabılrsın yazını ılk okudugmda aklıma bu geldı

o söylediğin olaylarda bişey yok canım sen kuruntu yapmışsın mesela benim bir arkadaşım var onun babası da çok karışır kıyafetlerine örneğin alt tarafı gri penye bir eşorfman.. haliyle penye olduğu için hatları biraz ortaya çıkartıyor gene mi giydin o eşorfmanı der mesela:)yani şimdi bu baba kızına kötü gözle mi bakıyor tabiki hayır.2. olayda da bişey yok bence tabiki sonuçta karşımızdaki babamız ama biraz oturup kalkışımıza dikkat etmemiz gerekir bende hep örneklerden gidiyorum ama birgün kuzenim kısa bir etek giymiş yayılmış tv izliyoruz babası gördü bunu kızdı giymesini bilmiyosan etek giyme git çıkar şunu diye kızmıştı:)sil at o düşünceleri kafandan lütfen...

Son düzenleme:
canım bence baban düşündüklerini yanlış bişekilde dile getirmiş yanlış cümle kurmuş amaa o cümlelerden senin çıkardığın anlamlar gibi düşünmüyor bence merak etme haaa tabi olmz dememeli bu zamanda ne olmuyorki yani normal bi bi aileyseniz babanın senin arkadaşlarına veya akraba arkadaş tanıdık kızlarına normalse bi amca gibiyse dediğim gibi sadece kurulan cümle yanlış ama babanın nasıl bi adam olduğunu sen biliosun sonuçta anormallikleri varsa dediğim konularda bencede aklına kötü şeyler gelmeli :1:

hayır baban bence çok güzel yapmış.yüzüne söyleyip rencide de etmemiş annen aracılığıyla söylemiş düzgün otursun diyerek.aslında dışarıya karşı korumak istemiş nasıl alışırsan öyle gider mantığıyla..daha 5 yaşında ben şimdiden düzgün oturmasını söylerim kızıma babası da söyler.bazen eteğini açarak bacağını ayırarak oturur " kızım o şekilde oturma"deriz çünkü kendine şimdiden dikkat etmesini öğrenmeli diye düşünürüz ve saygı denen bir olay da var ayrıca..kızıma eteğinin altına kısa yarım şort giydiririm ama nasihatimi de yaparım.babanın söylediklerinde bir abeslik yok canım"doğru demiş baban ama erkek yani doğru otur demiş..erkeğim diyerek adam kesinlikle başka kötü birşey kastetmemiş....zaten normal olanı da kızların kendilerine çeki düzen vermesi ve anne babaların onlara arada bir nasihat vermesidir canım..

Son düzenleme:
hayır baban bence çok güzel yapmış.yüzüne söyleyip rencide de etmemiş annen aracılığıyla söylemiş düzgün otursun diyerek.aslında dışarıya karşı korumak istemiş nasıl alışırsan öyle gider mantığıyla..daha 5 yaşında ben şimdiden düzgün oturmasını söylerim kızıma babası da söyler.bazen eteğini açarak bacağını ayırarak oturur " kızım o şekilde oturma"deriz çünkü kendine şimdiden dikkat etmesini öğrenmeli diye düşünürüz ve saygı denen bir olay da var ayrıca..kızıma eteğinin altına kısa yarım şort giydiririm ama nasihatimi de yaparım.babanın söylediklerinde bir abeslik yok canım"doğru demiş baban ama erkek yani doğru otur demiş..erkeğim diyerek adam kesinlikle başka kötü birşey kastetmemiş....zaten normal olanı da kızların kendilerine çeki düzen vermesi ve anne babaların onlara arada bir nasihat vermesidir canım..

yorumun harika olmus canim :34:

Back
X