Dert Etmeye Başladım

5 6 yıl egzama dediler
Sonra bir doktor sedef dedi. 5 yıl sedef dendi.
En son gittiğim doktor ne sedefi yahu bu egzama dedi

Ben de emin değilim :KK70:
Benim ellerimde eskiden egzama vardı.Şimdi epey yatıştı.Ama saçlı derimde sedef oldu ve çok kabuk kabukdu.Ellerimdeki rgzama da kabuk kabuk du ama o başka tarz.Başımdaki daha ziyade kepeğin kat kat birikmiş hali

Merhaba. Benimde yaşım 25 1.55 boy 47-48 kilolarinda idim. Kilo almak için elimden geleni yaptım. Tam bıraktım derken nasıl olduğuna anlam veremeden yaklaşık 10 kilo aldım. 59-60 kilo oldum. Şu an covid olduğum için 55 kiloya düştüm bir haftada ama nasıl kilo aldın derseniz gerçekten sağlıksız aldığımı düşünüyorum. Son iki yıldır memleket değiştirdim ve evde tek yaşadığım için çoğu zaman dışarıda yemek zorunda kaldım. İlk başlarda aşırı kilo verdim uyum sürecinde fakat sonra birden bu hale gelmişim. Dediğim gibi dışarıda hazır yiyecekler yemek gerçekten aşırı kilo yapıyor. Ha ben ömrü hayatım boyunca ilk defa 50nin üzerine çıktığım için memnundum ama tabi 60da aşırı fazla. 55 idealmis umarım hep böyle kalırım. Sevgiler :)

ankara-sedef-hastaligi-vicudunu-sardi-ankarada-tedavi-oldu.webp
Benimki böyle(Kafa bana ait değil.İnternetten buldum:)

Benim ellerimde eskiden egzama vardı.Şimdi epey yatıştı.Ama saçlı derimde sedef oldu ve çok kabuk kabukdu.Ellerimdeki rgzama da kabuk kabuk du ama o başka tarz.Başımdaki daha ziyade kepeğin kat kat birikmiş hali

Benim başımdaki de öyle
Kabuk kabuk
Buna kimi doktor sedef kimi doktor egzama dedi

E teşhisi gözle bakıp mı koyuyorlar 😱 nasıl oluyor ki öyle?

Bana da ilk madalyon hastalığı dediler, sonra başka bişi daha dediler unuttum, sonra özel bi hastanede biyopsi yapıldı sedef dendi.
Işıklı mercek altında bakıp koyuyorlar :D
Doğumdan sonra bu biyopsi işine bakayım ben de ne olduğumuz belli olsun.

E teşhisi gözle bakıp mı koyuyorlar 😱 nasıl oluyor ki öyle?

Bana da ilk madalyon hastalığı dediler, sonra başka bişi daha dediler unuttum, sonra özel bi hastanede biyopsi yapıldı sedef dendi.
Biyopsi bana da yapılmadı.Sedef dendi ve bu teşhis devam ediyor:)

Diyetisyene gitmeden olmaz ...bebe biskuvileri findiklar fistiklar cesitli testler neler neler yapmadim ki sonunda kafama gore takildim ve aldim ama asla tavsiye etmem ayni hizda geri vermek zorunda kaldim cunku bunyem kaldirmadi

Ben de insanların dış görünüşüme yaptıkları yerli yersiz yorumlarla (1.74 boyunda 48 kiloydum) spora başladım çünkü abur cuburla kilo alırsanız vücudunuz size şu ankinden daha kötü hissettirecektir, beraberinde gelecek sağlık sorunları da cabası. (Bu arada kendim her gün cips, kola, çikolata tüketen bir insanım. Daha sağlıklı olmak için azaltsam da abur cuburu kesmedim.)

Spora daha dengeli beslenip iştahımı açmak için başladım ve iki yılda dört kilo ancak alabildim, bir rahatsızlığım yok, bünye meselesi. Ama kilo almadan önce bile sporun faydasını gördüm. Vücudunuz şekilleniyor bir kere. Sizin tabirinizle "kadın gibi" görünmek için kilo almak zorunda değilsiniz aslında boy-kilo oranınız ideal. Yine de kilo almak istiyorum diyorsanız yağ oranınızı hesaplayıp (internetten yapabilirsiniz) günlük almanız gereken kalorinin 200-300 üstünde alarak haftada 3-4 gün antrenman yaparak ve spordan önce karbonhidrat spordan sonra da protein ağırlıklı beslenerek istediğiniz kadar kiloyu sağlıklı yoldan alabilirsiniz. Bol su içmeyi ve sebze yemeği de aksatmayın ki vücudunuz aldığınız besinleri kullanabilsin.

Kiloyla mi kadin gibi olunuyor?
Boyunuz kaç bilmem ama ben de kisayim 46 kiloyum cocuk gibi durmuyorum. Foto attigim uyeler var burda. 😬

Oldugunuzdan daha zayif duruyorsaniz, poponuz dümdüzse spor yapin biraz.
İlla kilo alacagim diyorsaniz da spor yaparak alin. Geceleri bir seyler yemeler, abur cuburlari karistirip yemeler saglikli degil. Sirf yağ...

Her yemek yedikten sonra tam diyip kalkınca birer fazla lokma ye miden bir ay içinde bı tık iki tık büyücek..bu şekilde kilo alabilirsin

Arkadaşlar merhaba
Ben 29 yaşında 2 çocuk annesi bi kadınım şimdi size biraz saçma gelecek ama benim dersim şu ben çok zayıfım her gören ayyy ne kadar zayıfsın az kilo al falan diyo ( 47) kilom boyum da yok kısayım yanı ufak tefek biriyim daha önce bunu hiç sorun etmedim ama şu sıralar çok takmaya başladım. Biraz kadın gibi olmak istiyorum ben bildiğiniz çocuk gibi duruyorum.
Belki ne güzel işte falan diyeniniz olcak ama değil işte ayrıca Sedef hastalığım var vücudumu hiç sevmiyorum
Kilo İçin Öner’iniz var mı doktora git demeyin gittim ama bizde genetik olduğu İçin çok etkisini göremedim en fazla 2/3 kilo
Ciddi anlamda yorumlarınızı bekliyorum hepinize teşekkür ederim 🙏

Boyunuz 160 ve altındaysa kilonuz gayet normal. Vücudunuzu şekilsiz buluyorsanız egzersiz yaparak kas kütlenizi artırın. Fazla kiloyu sevmiyorum ben zayıf olmak daha güzel sağlığını engellemiyorsa.

Biz diyetisyene gitrik işe yaradı. Tavsiye ederim. Diyetisyen pahalı da değil zaten gidin bişry olmaz

1.50 boyunda 39 kiloyum bende biraz almak istiyorum üzerime elbise bulamıyorum bulsam yakıştıramıyorum kıyafet bulmak mesele.hamilelikte 40 kiloyla hamile kalıp 56 ile doğuma gitmiştim o da bana fazlaydı ama herkes yakıştırmıştı bedenimin yükseldiği tek zamandı çok hızlı kilo verdim baya iyi yiyordum ama akşam muzlu süt içiyordum mutlaka büyük bardak,kuruyemiş falan

Back
X