• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert ki! Ne dert...

neseli45

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2007
1.024
5
358
41
Diğer
merhaba arkadaşlar kendimin değil ama sizlere ablamın bir derdinden bahsetmek istiyorum. eminimki faydanız olacak. sorunu şöyle özetlemek istiyorum;
benim eniştem eski çalıştığı şirketin sahibine alışveriş esnasında kefil olmuş. adam oğluna bilgisayar almış kefil istediklerinde enişteme teklif etmiş o da kıyamam iyi niyetli ya kabul etmiş. adam iş yerini yeni açmıştı ve işler kötü gidince kapatmak zorunda kaldı. eniştemde zaten ordan ayrılıp başka bir yerde iş buldu. bir kaç ay sonra bilgisayar alınan mağazadan ablamlara telefon gelmiş birine kefil olmuşsunuz adam kaç aydır parayı ödemiyor kefil olarak sizden almak zorundayız diye. eniştem adamı telefonla aradığında her zaman ulaşabiliyor ama adamın nerde yaşadığı belli değil. adam her defasında ya ödedim deyip başından savuyor ya da şimdi gidiyorum ödemeye diyor. tabii adam böyle oyalayınca eniştem yine inanmış. takiii bir kaç gün önce haciz bildirisi eve gelene kadar. yedi gün süreleri vardı ve yarın son. bu adam karısından ayrılmış çocuklarıda eşinde(bilgisayarıda oğluna almış bu arada). ablamlar facebook aracılığıyla karısına ulaşmışlardı kadın tamam ben onu ararım demişti zamanında. ablam haciz bildirisini alınca kadına yine yazmış ama ses seda yok. ve bugün kadının cep numarası bulduk kadın diyormuş ki ben ne yapabilirim. ablamda demiş tamam biz parayı ödicez mecburuz ama sizde bilgisayarı verin bize demiş haklı olarak. kadında diyormuş ki çocuğum çook üzülür. yaaa inanabiliyormusunuz. peki benim ablamın bebeğinin rızkı olan para sokağa atılınca biz üzülmüyormuyuz. tek umutları bu kadındı çünkü kadının babaları zamanın sayılı zenginlerindendi bulunduğumuz şehirde. şimdi elimiz kolumuz bağlı kaldık yarında son gün. ablam kıyamam ağlıyor. benim alın teri kazancım sokağa gidiyor diye.. ooof of.

bu devirde babama bile kefil olmam ben :kahve:

ablanla eniştenin yapacağı hiç bişi yok ödemek zorundalar

Tamamen karşı tarafın insafına kalmış bir durum.
Çok üzülerek söylüyorum ki ablanların ödemekten başka çareleri yok.:1no2:

tamamen karşı tarafın iyi niyetine muhtaç durumda ablanlar... öderlerse ne ala canım, ama ödemezlerse yapcak bişey yok, enişten ödeyecek malesef

durum kötü ama çare yok ödemek zorunda ablanlar
bilgisayarıda alamazlar kadın vermiyorsa vermiyordur
buda eniştene ders olur inşallah birdaha kimsenin iyi niyetine güvenipte kefil mefil olmaz

ablan üzülmekte çok haklı.
ama arkadaşlarında söylediği gibi mecburen ödeyecek.
adamla da hiç ortak tanıdıklar yok mu, yerini yurdunu bilen.
enişten ulaşmaya çalışsın bi yandan.

canım keşke yardımcı olabilceğimiz bir konu alabilseydi fakat şu durumda ablanların ödemesinden başka çare yok.
karşı tarafın tamamen insanlığına kalmış ödeme yapması ya da en azından karşılığında bilg vermesi maalesef

Arkadaşların dediği gibi ödemekten başka çareleri yok...
Şükretsinlerki daha büyük bişeye kefil olmamışlar....

bu devirde babama bile kefil olmam ben :kahve:

ablanla eniştenin yapacağı hiç bişi yok ödemek zorundalar

o sizin babanızla kendi probleminiz. nasıl bir cevaptır bu anlamış değilim. bizde ödemek zorunda olduklarını biliyoruz ama belki bir umuttur diye paylaşıyoruz. buranın insanlara fiili olarak bir yardımı dokunamasa bile üzülme canım diye başlayan yazılar moral kaynağı oluyor. eğer insanlara moral kaynağı bile olamayacaksanız yorumda yapmayın. en azından benim yazdıklarıma yapmayın.

o sizin babanızla kendi probleminiz. nasıl bir cevaptır bu anlamış değilim. bizde ödemek zorunda olduklarını biliyoruz ama belki bir umuttur diye paylaşıyoruz. buranın insanlara fiili olarak bir yardımı dokunamasa bile üzülme canım diye başlayan yazılar moral kaynağı oluyor. eğer insanlara moral kaynağı bile olamayacaksanız yorumda yapmayın. en azından benim yazdıklarıma yapmayın.

bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye bir laf duydunuz mu hiç?
ben duydum.
arkadaşımız onu söylemek istemiş, babasıyla probleminden bahsetmemiş.
bence gereksiz bi alınganlıkta ve saldırı da bulunmuşsunuz.

buda forumda yeni moda oldu, istediğim şekilde yorum yapmıcaksan hiç yazma yada benim konuma cevap yazma gibi şeyler :kahve:
bukadar alıngan ve saldırgan olmaya gerek yok
ayyyy tüüüüh çok üzüldüm denince ne oluyor ben anlamadımkı
şimdi çıkıpta madem ödemeniz gerektğini zaten biliyordunuz ne diye topik açtın demezlerm insana?

Yazik enistenize ablaniza yaa...çok uzuldum vallahi...
Adamin iyi niyetini nasilda kullanmislar, diger adam utanmiyor mu ya
Maalesef eger karsi taraf, vicdanli, insafli ise, oderler
Yoksa butun odemeler enistenizle ve ablaniza kalacaktir :-(

benim amacım ahlarla tühlerle avunmak değil sadece birazda olsa moral bulmak. derdi olana tersleneni korumakta yeni moda kanımca. belki bir yolu vardır diye yazmak istedim. belki bizim atladığımız düşünemediğimiz bir çare vardır diye. bizde biliyoruz bu devirde babasına bile insanların kefil olmayacağını. ama herşey biz insanoğlu için hata yapmak gibi meselaa.

ablan üzülmekte çok haklı.
ama arkadaşlarında söylediği gibi mecburen ödeyecek.
adamla da hiç ortak tanıdıklar yok mu, yerini yurdunu bilen.
enişten ulaşmaya çalışsın bi yandan.

adamın burda tanıdığı birini bulamadık bir türlü. ben diyorum ki buranın emniyet amirlerinden biri tanıdığımın eşi acabağa bir yardımı olabilirmi?

benim amacım ahlarla tühlerle avunmak değil sadece birazda olsa moral bulmak. derdi olana tersleneni korumakta yeni moda kanımca. belki bir yolu vardır diye yazmak istedim. belki bizim atladığımız düşünemediğimiz bir çare vardır diye. bizde biliyoruz bu devirde babasına bile insanların kefil olmayacağını. ama herşey biz insanoğlu için hata yapmak gibi meselaa.

zaten sana kimse terslenmemişti ki.
sen yazılanı yanlış anlayı saldırganca davranınca illa ki tepki alırsın karşılığında.
ve ben sana güzel cümlelerle açıkladığım halde sen hala modadan falan bahsediyorsun.
neyse arkadaşım senle, senin cümlelerinle anlaşamayız zaten.

allah yardımcısı olsun ablanın..

ayy canım allah ablanın yardımcısı olsun zor bi durum başımdan geçti benimde

Back
X