Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
inşallah zarara uğramaz ablanlar benneyaptımki
kimseye güvenmemesi gerektiğini öğrenmiş oldular bi daha da olmaz inşallah
hiç olmazsa bilgisayarı alırlar, baştan düşünselermiş çocuklarını onlar da yanii ablanın çocuklarına da lazım olur ama bilgisayar demi kendisinin yok da başkasına alacak
yapacak birşey yok,ödenecek ama,
o adamında peşini bırakmasın enişteniz...
ve bundan sonra da kimselere güvenipte kefil olmasın...
ortalık üç kağıtçı dolu...
sizi çok iyi anlıyorum, böyle bir olay benim amcamın da başına geliyordu az kalsın. amcamın yan dükkanındaki vatandaş amcamdan dükkana alacağı mallar konusunda kefil olmasını istemişti, o adamın da başka birinden senet karşılığı alacağı varmış. amcam adamın elindeki senetler karşılığı kefil olmayı teklif etti. adam önce "aaa olur mu bana güvenmiyor musun" falan dedi ama verdi senetleri. iyi ki de vermiş adam pislik çıktı, ordaki bütün dükkan sahiplerine dünyanın parasını ödetti. neyseki senetleri almışız dedik. keşke sizde birşey karşılığı kefil olsaydınız :1no2:
bana ne, cocugu uzulurse uzulsun. adam da uzulsun. ben mi uzulecem onlar uzulmesin diye. gitsinler alsinlar bilgisayari. enisten adresi alsin aliyoruz bilgisayari desin. kadin hemen olaya el atar adami arar. adam da parayi verir. yoksa alamazsiniz baska turlu.
hem ucuz kurtulmussunuz. bilgisayar cok para degil. cok buyuk meblaglara kefil olanlar var. enistene de ders olmus.
bir musibet bin nasihattan iyidir demiş atalarımız.bu devirde kimseye güvenilmemesi gerektiğini kötü bir dersle öğrenmişler malesef.umarım vicdanı sızlarda hiç olmazsa sonradan size geri ödemeyi yapar.ne kadar rahat insanlar var yahu:1shok:
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Malesef benzer bir tecrübe bizde yaşamıştık.
Üstelik en yakın ailecek görüştüğümüz insanlar tarafından. Evimize daha hiç bir borç
için telefon bile gelmemişken eşimin maaşına 3 ay boyunca haciz gelmişti. Bu bize kötü
bir ders oldu ama yapacak birşey yok. Karşı taraf ise siz ödeyin sonra biz veririz gibi
geniş bir cevap verdi bize.... Tabi sonrasıda olmadı bunun. Ama ne diyelim ben
onların vicdanına bıraktım. Yapan kendine yapar derler. Sizinde yapabileceğiniz
çok birşey yok ama en azından karşı tarafın çocuğu ne kadar üzülürse üzülsün
en azından pc yi alırsanız iyi olur bence.
zor birşey ablanızın yaşadıgı ama şükretsin ki enişteniz alınan bir bilgisayara kefil olmuş sadece...
daha büyük bir borca kefil olsaymış vay halineymiş o zaman.
bu olay bana birşey hatırlattı,hani kadın ablanıza demiş ya,çocugum çok üzülür diye.bizimde başımızdan bir icra geçti eşimin ailesinin borcu yüzünden.ilk önce onların kendi evinden kaynımın bilgisayarı ve kaynanamın beyaz eşyaları gitti çok üzüldüler.
sonra biz birlikte oturmaya karar vermiştik bir süreligine ve haliyle benim eşyalarım geldi eve.bu sefer ikinci bir haciz şoku yaşadık ve benim bütün eşyalarım kayınvalidemin borcu yüzünden gitmişti ve eşimin babasının tek üzüldügü şey oglunun bilgisayarıydı...yani canım diyecegim o ki bu zamanda istisnalar dışında kimse kimse için üzülmezzzzzzzz.ablanıza geçmiş olsun...eve haciz gelmesinden iyidir ödemek.
dün akşam annemlere gittik eşimle ablamlarda gelecek diye. kapı çaldı açtık ablam ağlamaktan gözleri şişmiş yaa yapma falan derken hıçkırmaya başladı ve bir kötü haber daha eniştemi işten çıkarmışlar. kriz nedeniyle yeni işe alınanların hepsinin işine son verilmiş. Allahım bu nasıl bir sınavdır çook üzülüyoruz ya çook. inşallah Rabbim daha beterinden korur. bu arada sizinde söylediğiniz gibi bu olayın peşini asla bırakmayı düşünmüyoruz. bu gün son gündü ve bu borç yatırılacak. bir arkadaş sormuş asıl borçludan neden almıyorlar diye. adam ortada yok çünkü. nerde yaşadığını nerde yatıp kalktığını bilen yok maalesef.
canım ya,üzülmesin,para yine yerine gelir,eniştene hak veriyorum,kimin potronu alacağım bilgisayara kefil ol dese olurduk,patron sonuçta,adi adam da bunu kullanmış, o para adamın yanına kar kalmaz,çıkar bir yerinden,Allahın sopası yok..
Para ödenecek başka yolu yok..
Kefil olmadan önce 10 kere düşünmelidir insan
Başka birine neden güvenesinki..
Ki heleki ablanızda haklı , parasını sokağa atmak gibi birşey
Öteki taraftan çocuk var , bilgisyarı sözde ona babası almış
Ne olursa olsun alsınlar mallarını , bu devirde sokağa atılacak para yok..
Sizinki yine iyi bir bilgisayar bunla geçmiş olsun benim akıllı kocam gitmiş kartını abisine vermiş işyerinde para lazımmış 3000 lira borç 3 aydır ödeyemiyo işler yok diye biz ödüyoruz her ay içime oturuyo akıllı kocamın maaşı kart borcuna gidiyor abiside bi rahat bi rahat.Ödeyemesek evime haciz gelicek arkadaşların dediği gibi babana bile güvenmiyeceksin bu devirde hele abiye aman aman :)
geçmiş olsun arkadaşım sağlık olsun ne diyim umarım yakında iş bulur enişten ablanda bu kadar harap etmesin kendini Allah hayırlı bi kapı açar inş.
Bence de ödemekten başka çareleri yok. çok üzücü ama bunlar hayatın gerçeği. kimseye kefil olmamak lazım. zaten senin ablanın gözyaşlarına önem verecek, değer verecek birileri olsalardı bu borç bir şekilde ödenirdi. ama ne yazık ki bunu ablanlar ödeyecek ve hayttan bir ders almış olacaklar...