Konuyu yarıya kadar okuduğumda "acaba benim en yakın arkadaşım mi yazdı bunu" dedim valla :) Ben de çok dertli oluyorum çok bıktırmak istemiyorum ama bazen kendime engel olamiyorum . Şimdi önce bu açıdan bakalım. Şöyle düşün dertlesebilecegi tek sen varsındir ve kv, evlilik vs gibi konular gerçekten yasayani yıpratan konular. Şöyle bir şey de denedim arkadaslar arasındaki dertleşme sadece derdi anlatmakla kalabiliyor, çözüm odaklı olmuyor. Kimin sorunu varsa ortada ben çözmeye calisirim çözüm odaklı bakarım. Sen de böyle yapabilirsin. Bir şey anlattığında çözüm sun. Ya da çözümu reddediyorsa evlilikle ilgili dertler bitmez forumlarda okuyorum herkes senin gibi dertli bak ne güzel buluştuk güzel şeylerden konuşalım de. Seni mutsuz görmek beni de mutsuz ediyor de mesela. Ya da de ki amaaan boşver bak geldik kafamizi boşaltalım bizi uzenleri sevindirmeyelim onları konuşarak de. Muhabbetin direksiyonunu sen al. Konuyu eşine mi getirdi sen de varsa sevgiline getir ama olumlu şeylerden bahset. Belki azaltır