Dert köşesi muamelesi

Konuyu yarıya kadar okuduğumda "acaba benim en yakın arkadaşım mi yazdı bunu" dedim valla :) Ben de çok dertli oluyorum çok bıktırmak istemiyorum ama bazen kendime engel olamiyorum . Şimdi önce bu açıdan bakalım. Şöyle düşün dertlesebilecegi tek sen varsındir ve kv, evlilik vs gibi konular gerçekten yasayani yıpratan konular. Şöyle bir şey de denedim arkadaslar arasındaki dertleşme sadece derdi anlatmakla kalabiliyor, çözüm odaklı olmuyor. Kimin sorunu varsa ortada ben çözmeye calisirim çözüm odaklı bakarım. Sen de böyle yapabilirsin. Bir şey anlattığında çözüm sun. Ya da çözümu reddediyorsa evlilikle ilgili dertler bitmez forumlarda okuyorum herkes senin gibi dertli bak ne güzel buluştuk güzel şeylerden konuşalım de. Seni mutsuz görmek beni de mutsuz ediyor de mesela. Ya da de ki amaaan boşver bak geldik kafamizi boşaltalım bizi uzenleri sevindirmeyelim onları konuşarak de. Muhabbetin direksiyonunu sen al. Konuyu eşine mi getirdi sen de varsa sevgiline getir ama olumlu şeylerden bahset. Belki azaltır
Çözüm sunuyorum zaten elimden geldiğince ama aynı devam ediyor her şey. Bir de insanları bazen yanlış yorumluyor kin tutunca her şeyi yanlış görüyor. Eşinin ailesinin özel bir durumu var ama kini bitmiyor halbuki bu ileri zamanda kendisine zarar verecek kaç kez söyledik ona. Sevgilim olsa keşke ya o kadar konuşunca beynim bloke oluyor bazen boşluğa bakarken dalıyorum anlatacak şey de uçuyor kafamdan:KK64::KK48: neyse ya sabır edeceğim artık. Konu düşüneceğim onunla buluşmadan önce. Gerçi benim meselem varken onunla konuşacağımı kötü olduğumu söylediğim zamanlar olmuştu ama benden bahsedemeyip geri dönmüştük kusura bakma sen de kötüydün bir dahakine seni konuşalım demişti :cry:

Bu tarz bi arkadaşa acik konusup uzaklaşmaktan sakinmazdim sanirim.Ya da mesafe koyun sorarsa da arkadasim beni Güzin Abla yaptin genç yaşımda derdim.Kaybedecek biseyin yok.Negatif enerjisiyle yüklenmezsin en azından sana da yazık.

Valla bende de var bundan. Surekli es sorununu anlatiyor ben ne desem bir sey anlatcak olsam o dert mi der. Seviyorum ama cok negatif yuklendigimden hep ayni seyleri konusmaktan dinlenmemekten dolayi cok sik gorusmuyorum. Napiyim ya bu da kafa yani. :KK47:

Vardı böyle bir arkadaşım artık usanmıştım bir gün yine dert anlatırken o derdiyle ilgili bana soru sorduğunda konuyu çok alakasız bir yere çekmiştim o da konumuz bu değil falan dedi üç dört kere ard arda aynı şeyi yapınca anladı ben seni çok mu sıkıyorum dedi yok sıkmak değil de konuşuyoruz bi yere bağlanmıyor çözüm üretiyorum ama anlamak istemiyorsun bozuk plak gibi oldum iyice dedim o günden beri kafam rahat.

Back
X