Dert mi değil mi

Pozitif bir uye

La galibe İLLALLAH 🧡
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
4.760
9.174
158
Merhaba arkadaşlar
Birşey danışmak istiyorum sizlere. Daha önce konumda yazmıştım kendi ailemin yanında çocuklarimla kalıyorum bir süreliğine burdayım. Eşim başka şehirde.
Bunları daha önce konuyu okumayanlara ayıp olmasın diye yazdım.
Soruna gelince son haftalarda fazla açık sözlü oldum. Kim ne yapsa eleştiriyorum haksızlık yapılsa bağıra bağıra söylüyorum. Ailem biraz şaşırıyor bu halime. Yani örnek vereyim bir akraba ailemi kullanıyor işlerini yaptırıyor bilerek. Bende kızdım olmaz diye. Tepki vermeme şaşırıyorlar. Çok sinirlisin son zamanlarda diyorlar. Sinirliyim ama bir olay oluyor da sinirleniyorum yani bedavaya herşeye de kızmıyorum. sinir derken de kendimi ifade etmek için sorunu anlatıyorum bazen sesim yükseliyor ama çok değil. Yani sakin biriyimdir her zaman ama etrafımda şu an arıza insan çok fazla sanırım. Yada ben normal değilim işte bunu anlamak için yazdım. Daha önce iki yıl kadar ilaç kullandım panik atak olduğu için o süreçte çok sakindim. O hastalığa bağlıyorlar o yüzden böyle sinirli oldun falan.
Sizce tekrar doktora mi gideyim. Yani daha sakin olmak için gitmem iyi olur mu sizce. "Yorum yapan yapmayan
Herkese huzurlu ömürler diliyorum ♥️"

Merhaba arkadaşlar
Birşey danışmak istiyorum sizlere. Daha önce konumda yazmıştım kendi ailemin yanında çocuklarimla kalıyorum bir süreliğine burdayım. Eşim başka şehirde.
Soruna gelince son haftalarda fazla açık sözlü oldum. Kim ne yapsa eleştiriyorum haksızlık yapılsa bağıra bağıra söylüyorum. Ailem biraz şaşırıyor bu halime. Yani örnek vereyim bir akraba ailemi kullanıyor işlerini yaptırıyor bilerek. Bende kızdım olmaz diye. Tepki vermeme şaşırıyorlar. Çok sinirlisin son zamanlarda diyorlar. Sinirliyim ama bir olay oluyor da sinirleniyorum yani bedavaya herşeye de kızmıyorum. sinir derken de kendimi ifade etmek için sorunu anlatıyorum bazen sesim yükseliyor ama çok değil. Yani sakin biriyimdir her zaman ama etrafımda şu an arıza insan çok fazla sanırım. Yada ben normal değilim işte bunu anlamak için yazdım. Daha önce iki yıl kadar ilaç kullandım panik atak olduğu için o süreçte çok sakindim. O hastalığa bağlıyorlar o yüzden böyle sinirli oldun falan.
Sizce tekrar doktora mi gideyim. Yani daha sakin olmak için gitmem iyi olur mu sizce. "Yorum yapan yapmayan
Sizde duyguların ve tepkilerin yükselmesi olmuş. Dönem dönem, panik veya anksiyete yaşayan kişilerde özgüven artışı, açıksözlülük vs. Oluyor. Peki bunun yanı sıra aklınızdan çok hızlı geçen düşünceler hızlı düşünme hızlı okuma, iştahlılıl,hareketlilik var mı?

Bu özellik bende her zaman var, psikolojik tedavi mi almam gerekiyor bunun için?😂
Öyle herşeye tamam demektense, azıcık sesimi çıkarmayı tercih ederim. Bu öfke problemi sayılmaz bana göre.

İnsan bazen tahammül edemiyor bir çok şeye artık öyle ya da böyle o ailenin dışındasınız ve daha objektif bakıyorsunuz konulara belki de . Ama her ne olursa olsun , kırmadan konuşmak en iyisi.. evinde kaldığınız insanların hayatına karışmak gibi bir lüksünüz yok . Bu anne ve babanız olsa dahi

Sizde duyguların ve tepkilerin yükselmesi olmuş. Dönem dönem, panik veya anksiyete yaşayan kişilerde özgüven artışı, açıksözlülük vs. Oluyor. Peki bunun yanı sıra aklınızdan çok hızlı geçen düşünceler hızlı düşünme hızlı okuma, iştahlılıl,hareketlilik var mı?
Hızlı düşünce dışındakiler yok . İştah pek yok. 50 kiloyum her zaman. Hareketlilik pek yok yerini tembellik alıyor 🤦

İnsan bazen tahammül edemiyor bir çok şeye artık öyle ya da böyle o ailenin dışındasınız ve daha objektif bakıyorsunuz konulara belki de . Ama her ne olursa olsun , kırmadan konuşmak en iyisi.. evinde kaldığınız insanların hayatına karışmak gibi bir lüksünüz yok . Bu anne ve babanız olsa dahi
Dediğiniz gibi olabilir. Haklısınız hayatına karışmam hoş değil. Böyle düşünmemiştim teşekkür ederim

Doktora gidip gitmeyeceğinizi siz daha iyi bilirsiniz ama arkanızdan ne söylediklerini tahmin edibiliyorum😂

Doktora gidip gitmeyeceğinizi siz daha iyi bilirsiniz ama arkanızdan ne söylediklerini tahmin edibiliyorum😂
Ben çok merak ediyorum. Hatta diyorum arkamdan konuşmayın bakın ben herşeyi yüzünüze diyorum sizde deyin diyorum. Biz arkandan da konuşmayız diyorlar biraz dikkatliler arkadan konuşma konusunda

Hızlı düşünce dışındakiler yok . İştah pek yok. 50 kiloyum her zaman. Hareketlilik pek yok yerini tembellik alıyor 🤦
Duygular inişli çıkışlı oluyor siz çıkış dönemindesiniz demektir.hiperaktif gibi oluyor. Uykusuzluk gibi sorunlar yoksa çok dert etmetin. Duyguları açık ifade etmek bence çok sağlıklı.
Aşırı hızlı akan düşünceler, aşırı heyecanlılık,uykusuzluk, zekada çok artış varsa o zaman şüphelenin.Ardından gelecek bir depresyonun habercisi olabiliyor.

Aslında tepkilerimi ben haklı buluyorum onlar bulmuyor. Ayıp denmez öyle diyorlar mesela. Yada sen bu aileye benzemiyorsun diyorlar
Sindirip manipüle edebildikleri insanlara alışmışlar çünkü.
Her yaptıklarına susmuş herkes.
Karşılarında biraz ses çıkaran biri olunca, bir de o insan kadın olunca (maalesef o saçı uzun aklı kısa diye düşünen zihniyet) haliyle siz sivriliyorsunuz.
Ama ne alaka yani, sırf birileri memnun olacak diye Hayriye hanıma bağlamaya ne lüzum var?
Her yere yazdım size de yazayım.
Kavga ederek çözebileceğiniz sorunları, konuşarak uzatmayın 😃
Alın bu sözü, hayat mottosu yapın.

Duygular inişli çıkışlı oluyor siz çıkış dönemindesiniz demektir.hiperaktif gibi oluyor. Uykusuzluk gibi sorunlar yoksa çok dert etmetin. Duyguları açık ifade etmek bence çok sağlıklı.
Aşırı hızlı akan düşünceler, aşırı heyecanlılık,uykusuzluk, zekada çok artış varsa o zaman şüphelenin.Ardından gelecek bir depresyonun habercisi olabiliyor.
Yok çok şükür saydıklarıniz yok. Netten baktım biraz orda da depresyon yazıyordu buraya danışmak istedim.
Eskiden böyle değildim çok sessiz biriydim şimdi herşeyi eleştirio takılınca onlarda anlam veremiyor sanırım. Ama bir sorun görünce dayanamıyorum.

Sindirip manipüle edebildikleri insanlara alışmışlar çünkü.
Her yaptıklarına susmuş herkes.
Karşılarında biraz ses çıkaran biri olunca, bir de o insan kadın olunca (maalesef o saçı uzun aklı kısa diye düşünen zihniyet) haliyle siz sivriliyorsunuz.
Ama ne alaka yani, sırf birileri memnun olacak diye Hayriye hanıma bağlamaya ne lüzum var?
Her yere yazdım size de yazayım.
Kavga ederek çözebileceğiniz sorunları, konuşarak uzatmayın 😃
Alın bu sözü, hayat mottosu yapın.
Ailem sakin insanlardir yakınlarimizda ki insanlar kötü biraz maalesef. Teşekkür ederim yorumlarınız için çok incesiniz. Sözü unutmayacağım ♥️

Merhaba arkadaşlar
Sakin bir insan artık sinirlenebiliyorsa ya yorulmuştur ya da fazla sakinliği suistimal edildiği için gözü açılmıştır. Zaman zaman sesini yükseltmek, sinirlenebilmek sağlıklı tepkidir, insan her durumda sakin olamaz. Çevrenizdekiler bence gösterdiğiniz gelişimin farkına varıyor ve bundan hoşlanmıyor. Fazla sakin insanlar çevrenin işine gelir çünkü

Tatilde annemle babamın yanına gitmiştim, kendi aralarında konuşuyorlardı ben de şakayla karışık neden bahsediyorsunuz diye sordum. Hiç unutmam babam bir sinirle sen artık bu evden çıktın seni ilgilendirmez demişti. O kadar zoruma gitmişti anlatamam. Bunun yerine farklı bir şekilde ifade etseydi herhalde bu kadar bozulmazdım.

Sizin konunuza gelince belki eşinizden ayrı olduğunuz için sinirleriniz biraz yıpranmış olabilir.

Back
X