Dert sayılmaz ama

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Merhabalar herkese paylaşmak istediğim az da olsa canımı sıkan bir durum var. Hepimiz gün içinde sabahtan akşam eve girene kadar az çok insanlarla muhatap olmak durumunda kalıyoruz. Ama ben bugun itibariyle gün içinde bunu tutabildigim en minimum duzeyde tutmaya karar verdim. Bugün minibüse bindim iki kişiydik baska bir kadınla birlikte o ayağa kalktı ben yeni oturmuştum hemen baş ucumda olduğu için ücreti uzattım 'bunu da uzatabilirmisiniz' dedim kadın önce parayı aldı baktı sonra vazgeçti bana geri verdi 'al kendin ver canım ' dedi istemeden ağzımdan şaşkınlıkla 'niye' kelimesi çıktı o da 'işte' dedi minibüsçü de şaşırdı o indikten sonra 'ne terbiyesiz insanlar var' diye telefonda arkadaşına anlatıyordu olayı işte böyle hanımlar bu tarz şeyleri farklı zamanlarda farki şekillerde yaşıyorum ve karar alıyorum kimseyle muhatap olma diyorum kendime aslında ben böyle biri değilim gayet guleryuzlu kibar yaklasirim tanimadigim insanlara bile ama bunlar yüzünden buz gibi biri olasım geliyor

Kadın muhtemelen o gün başka bir şeye sinirlenmiş. Hıncını sizden mi çıkarmak istedi ne? Acayip olmuş tepkisi.-.-

Konunuzu okuyunca yaşadığım şu olay geldi aklıma:

Bir dolmuşa bindim. Gideceğim yer 2,5 saatlik mesafede tahminen. O günde aşırı hastayım, istifra etmişim. Nasıl bitkinim; kafamı taşıyacak halim yok o derece. Ama gitmek zorundayım, neyse dolmuşa atladım. Yola çıktıktan bir vakit sonra iyice kötü oldum. Yanımda da orta yaşlarda bir teyze oturuyordu. Kafamı tutamıyordum artık bitkinlikten. Yanımdakini insani bir hanım farzederek: ''Biraz başımı yaslayabilir miyim omzunuza, çok kötüyüm'' deyiverdim. Yanımdaki teyze ne dese beğenirsiniz: ''Benim de omzum ağrıyor, malesef kızım.'' O an bu dediğiniz olayı düşündüm. Aman Allah ondan başka kimseye muhtaç etmesin. Zorda kalmadıkça kimseden yardım dileyemem.

Yok minubus boştu sadece ben ve o kadın vardık

E bomboş minibüste yer kapma derdi de yoksa paranızı verip neden oturmadiniz?
Yani sizin davranis biraz manasiz geldi bana.
Gecin verin bos seyde kadina niye veriyorsunuz ki

elden ele verince ne oluyor sanki incilermi dökülüyor
hani parakirli bir nesne diyelim yanlız her durumda dışardan elince eller yıkanır
başka mantıklı bir sebebide yok bana kalırsa bu tepkinin

Bende hiç sevmiyorum, baktım para uzatılacak mevkideyim bir şekilde yer değiştiririm :)

Son aylarda iki kez aynı durumu yaşadım, şöyle;
Kadın dolmuşa binip bir yeri soruyor, şoför bilmiyor, kimse bilmiyor, ben biliyorum "evet ordan geçer, ben de orda ineceğim" diyorum.
Suratıma bön bön bakıp geçip oturuyor.
Ne bir teşekkür ne bir tebessüm.
Sanki annesine küfrettim, tövbee.
Böyle değişikler var işte.

O gün bugündür söz verdim kendime,biri benim yaşadığım sitede ineceğini bile söylese kimseye yardım etmeyeceğim.
Nemrutların suratını çekmek istemem.
İnsan bozuluyor.

Bu durumlarda şahsen binmeden önce paramı hazırlardım, bindikten sonra hemen verip yer varsa otururdum. Yoksa da ayakta durulacak müsait bir yere geçerdim. Bana uzatırlarsa insanları terslemem ama bir başkasına uzatmam, kendim veririm.

Kesinlikle insanı buna zorluyorlar. Yolda ölsek bayılsak yanımızdan geçip gidecek yığınla insan var yaşadığımız ulkede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…