.................
Ya lafım meclisten dışarı biraz cingene oluyorben de cingene olduğum icin direk sahipleniyorum
Sen biliosun cezanıben daha acılamadığım icin sana kırk katır mı kırk satır mı diye soramadım
bir gün önce kapıyı açık bıraktın diye cezalıydınbenim ne cezam var??
sana dırdırcı smileyimi yollarım
:99:
o halde mesaj yükseltmek için yaratılmış topiklere lütfen25 msaj yazman gerekiyor
maalesef orta anadolu desen alakası yok karadenizli değiliz gerçekten arada bir şey işte
.............................
..................
elmayra canım yanlış anlama ama bartına gidince ilk dikkatimi çeken köçek oyunun çok olması ben köçek oyunun çankırıya has bir şey olduğunu biliyordum ama meğer baba şehri kastamonu ve bartınmış
bir gün önce kapıyı açık bıraktın diye cezalıydın
dün ne yaptın bilmiyorum, yoktum
Mesaj Sayınızı Doldurmak İçin,
http://www.kadinlarkulubu.com/geyik...si-doldurmak-isteyenlerin-paylasim-alani.html
Buradan da Devam Edebilirsiniz..
...............................
Kolbastı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tarihçe
Bir anlatıya göre 1930'lu yıllarda ağaların ve dayıların olduğu bir dönemde ortaya çıkmıştır. O dönemde Trabzon da mağaralar bulunurmuş. Faroz'da, Değirmendere'de, Arafilboyun'da, Boztepe'de. O mağaralarda ağalar dayılar alem yaparlarmış. O dönemde askerlerin kolluk kuvvetleri varmış, kolluk kuvvetleri bu alemlere baskın yaparmış. Alemcilerde basılmayalım diye kapıya erketeler koyarlarmış, gözcüler yani. Erketeler kolluk kuvvetlerini gördüğü an içeri haber getirirlermiş, içerdekilerde haberi aldıklarında seslerini kısarlarmış. Başlarlarmışlar söylemeye kısık sesle "GELDİLERRRRRRRRRR, BASTILARRRRRRRRR, VURDULARRRRRRRRRRRR". Kol kuvvetleri böyle baskınlar yaptığı için oyuna kolbastı denildiği iddia edilmektedir. Bununla birlikte Anadolu'nun neredeyse her yerinde Kol oyunu, Kol horonu, Kol havası adlarıyla oynanılan halk oyunlarının varlığı bu tezin bir yakıştırma olduğunu düşündürmektedir.
Bir diğer anlatı ise, Faroz'lu balıkçıların bereketli avlardan sonra düzenledikleri eğlencelerde hoptek adıyla oynanılan sonradan Faroz kesmesi adı verilen oyunun 1970'lerde Erkan Ocaklı'nın okuduğu Kolbastı türküsünden sonra popüler olması üzerinedir. Oyunun en eski adı olan Hoptek kelimesinin kökeni bilinmemekte Slav dilleriyle ilişkili olduğu ileri sürülmektedir.
dysv topiği araştırmacısı csi istanbul bildirdi
csi'ın yaptığı alıntıdaki ansiklopedik tanımlamada bile, alemcilerin çıkardığı bir oyun olduğu yazıyor.
ben öyle ağır bir tabir kullanmadım..
farozluların hepsine serseri demedim, çıkış noktası dedim.. serseri hayta avare anlamında bir kelime.
katil mi dedim?eşkiya mı dedim?
çok yerel bir oyun olduğunu söyledim
sen cidden anlama özürlüsün
Dün iyi akşamlar demeen cıkmış
Dakin ol, sakinnnnnnnn
çok şükür ki o serseri şu anda bizim evimizde işimizde huzurla oturmamıza vesile olmak için türkiye'nin bir ucunda vatanımızı koruyor, canı pahasına
Rambo o, rambo!
Ben de karadenizli sayılırım dimiBartınlıyım aga
allah razı olsun onlardan,allah eşlerine,yuvalarına bir an önce sağlıkla kavuştursun....amiiinnnnnnnnnn
kocişim bana sürpriz yapmış almaya gelmiş, topuklarımı vura vura koştum
tam mesaj okuyorum bunun s...... mesajı geliyor önüme sinir oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?