DERTLERLE NASIL BAŞEDİYORSUNUZ?

İşte tam da bu yüzden,kendimizi çevremizdekilerden bağımsız düşünebilmeyi başarmak gerekiyor.
Bazen yapabiliyorum ama çok zor.
Tek yanında olan Allah.Hep de olsun inşallah.

Dua ederim
Ağlarım
Arada söverim
Kimseye anlatmam
Eşime anlatırım sadece o da anladığı kadarıyla zaten. tv izlerim, maalesef kendimi yemeğe daha çok veririm int dolaşıp kafamı dağıtırım...

Tatlım arkadaşsızlık zor benimde yok, çevremdekiler kalabalıktan ibaret...
Herkes işi düşünce var derdimi paylaşmak istesem anlayacak kapasitede değiller bende yalnızken daha az zarar gördüğümü düşünüyorum insanlardan doğrusu.
Ama inşallah kafa dengi bir arkadaş çıkar karşımıza insanın ihtiyacı oluyor kesinlikle.

Arkadaş da önemli mesela yaklaşık 14 yıllık arkadaşım üniversite 1 den beri yanımda olan aradı.O kadar iyi geldi ki.Üzüldüğüm herşey ile dalga geçtik.Yarın da buluşacaz bu şehirde en iyi anlaştığım o.Ama onunda ailesi var.Sıkıntıları olabiliyor bi yere kadar.Ben sevdiğim insanları eşimi ailemi arkadaşımı dünyanın merkezi haline getiriyorum.Mesela eşimi .Onunla gülüp onunla ağlıyorum.Onsuz istemiyorum hiç bir şey.Fakat dili çok sivri.Dobra.Ve zaman zaman yaralanıyorum.Yara bandım da yine o..İşte bu nası bi saçmalık..Bunu yaşayan varmı?Herşeyine saygı duyuyorum.Ama bu benim kişiliğimi bazen yaralıyor sanki.Bu denklem can sıkıyor.Bu kadar fedakarlık...Zor çok zor..
Tek bildiğim herşeyde ilahi adalete inandım Allah'a sığındım.

Son düzenleme:
evet daha az zarar görüyoruz da.işte ne yapsan arkadaşlık bir ihtiyaç.elim eteğmi çektim herkesten bakalım nasıl olur:)

evet çok önemli .kardeşim gibi bi arkadaşım vardı mesela annnem hastanede yatıyordu .ben dereakatçiydim .hava kapalı sıkıcıydı. arkadaşım aramıştı hadi iki saat bırak yemeğe bize gelin diye.o an o kadar iyi gelmiştiki.

ben çok başedemiyorum.
çok demoralize oluyorum.dua edesim bile gelmiyor.
bi sıkıntım varsa başka şeye adapte olamıyorum. ev temizliği kendine bakma tv izleme vs.
ama dışarıya yansıtmam surat asmam mesela

Uzaklaşıyorum derdimin konusundan. Paylaşmak artırıyor bence.

Benim motivasyonumu nesemi bozan esimdir sagolsun moralimi bozma beni germe insani gece gece sinirlendirme falan derim susar yoksa bitane geciriveresim geliyor..

Ben derdimi anlatmayı bırakalı çok oldum.Genelde iyi dinleyiciyim lakin ben sorun anlatacagım zaman konuyu kapaklayıp kendinin problemlerine geçiyordu etrafımdakiler.Ben de onları dinlemeyi kestiim..

Genellikle dua ediyorum sıkılınca, kalıcı olmadığını düşünüyorum, daha iyimser ve beklentisiz yaşamayı öğrendim.Artık eskisi gibi günlerce sürmüyor :)

Allah herkesin içine ferahlık versin..

Spor. Arkadaşları boşver de senin sinirini bozan insan eşinse buna çözüm bul. Aynı evde böyle ömür geçmez

dua ya pek sıgınmam. dua edip de sıkıntımdan kurtuldugum olmamıştır. dini inanışım az da gevşektir.
daha gercekci yaklaşır haklı haksız dogru yanlış - arar- en az zararla sıkıntımın uzerinden nasıl gelirimi düşünür. mantık-bilgi-deneyim-ark.-vsb. herkesten bilgi ister. değerlendirir süzer bana en uygun hali ile uygularım.
başkaları bana sarıyorsa fena ugraşırım, hayatından bezdirebilirim , ama canım bunu cok cekmez. genelde boşveririm.

genelde kimseyle paylaşmam.. olayın derecesine göre değişir daha doğrusu. hafif dertlerse arkadaşlarıma anlatırım rahatlarim orta dereceli ise esime anlatirim en fazla veya anneme. daha fazlaysa icimde tutarim genelde

Arkadaşım yok
Anneme anlatırım bazen de kardeşlerime anlatırım ama onlar da sıkılıyor sanki o yüzden pek onlara da anlatmamaya çalışıyorum.
Ben en küçük şeyleri bile kafama takar takar büyütürüm olayı bunu çok yapıyorum.Duasız olmaz tabi ki mutlaka dua ediyorum.Keşke hiçbir şeyi takmayan insanlardan olsaydım.

Eskiden anneme sığınırdım birlikte dua ederdik . Şimdi onsuzluğu öğreniyorum ve dualarımı yalnız ediyorum . Anlayacağınız şu an en büyük derdim annesizliğim .
kiyamam sana.
Ben de annesini ozleyenlerdenim.
Ama insan her seye alisiyor, bir yandan da asla dolmayacak bir boslukla kalakaliyor.

Dua+ eş dost ile sohbet + sinirlenme/sakinleşme+ kabullenme + kafami dagitmak icin baska seylere konsantre olma + elimdeki iyi şeyleri gormeye çalisma ile kendimi duzeltmeye calisirim.

Genelde bir muddet sinirli oluyorum tabi ki.

Son zamanlarda bir de sinirlendigimde yuruyus yapmaya calisiyorum enerjimi atmak icin =) eskiden mutfaga atardim kendimi, o da harika bir teselli yontemi =p

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…