DERTLERLE NASIL BAŞEDİYORSUNUZ?

Ben de dipsiz bir kuyunun içine düştüm sanki bir türlü çıkamıyorum...Hayatta hiçbir istediğim olmuyor..Pozitif şeyler duymak yaşamak istiyorum artık...Kızlar duada edemiyorum sanki kabul olmayacakmış gibi geliyor...Allah yardımcımız olsun...Konunun takibindeyim güzel şeyler duymak istiyorum, öneriler,tavsiyeler vb...

düşünürüm netten benzer sorunları olanlar ne yapmış araştırırım genelde yabancı kaynak kullanırım

düşünürüm kendime bir algoritma oluşturur plan yaparım günlüğüme yazarım ve o plan için gerekenleri hesaplarım

sonra yürüyüşe çıkarım oyun oynarım birşeyler atıştırır duş alıırım insanın modu yükselince daha güçlü hissediyor

güvendiğim bi iki insana derdimi açarım. ama bazı dertlerimi benden başkası bilmez kendi hayatımın derdini kendim çözerim en iyi.

budur.

Dua ya sigibirim tabiki ve soyle bisey fark ettim kim beni hzerse allahta onu uzuyor bana yapitigi muamelenin daha agirina maruz kaliyor.
Siz allaha siginin o ol der ve olur

kiyamam sana.
Ben de annesini ozleyenlerdenim.
Ama insan her seye alisiyor, bir yandan da asla dolmayacak bir boslukla kalakaliyor.

Onu o kadar kötü bir şekilde kaybettim ki . Demek sizde kaybettiniz benim ki daha çok yeni kasımda kaybettim . Yapacak birşeyimiz yok bu özlem hiç dinmeyecek .

Dua etmek için elimden geleni yapsam da ben çok sıkıntılıyken dualardan uzaklaşmış buluyorum kendimi maalesef

Bol bol anlatırım, anlatabileceğim herkese.

Hani otobüste tanımadığım teyze neyin var kızım dese anlatacak kadar manyağım.
Paylaşmak beni nedensiz rahatlatır.

Beni kim uzduyse bir süre ona soverim. Sonra bir süre isyan moduna girerim. Niye ben gibi. Sonra uyurum. Uyanınca biraz daha iyi hissediyorum. Sorunlar da ne olacaksa oluyor, aklımda kurup kurup migren atağı geçiriyorum bir süre. Sanırım başa çıkamıyorum ben :)

Bi sigara yakıyorum bitene kadar düşünüyorum ben bu derdi başımdan atmak için bişey yapabilir miyim ,evet se yaparım geçer ? Hayırsa amaaan napiym yani ölüym mu ben mi istedim böyle olmasını , banane yaaa diyorum geçiyo.
Dua ederim ama hep hayirlisi diye ederim ne olursa olsun kabullenir mutlu olurum benden önemli değil derim

Onu o kadar kötü bir şekilde kaybettim ki . Demek sizde kaybettiniz benim ki daha çok yeni kasımda kaybettim . Yapacak birşeyimiz yok bu özlem hiç dinmeyecek .
Mekanlari cennet olsun.
Benim cok oldu, once babam sonra annem. İkisinde de daha ogrenciydim.
Dertlesmek istersen herzaman ozelden yazabilirsin.
Genelde etrafimizdaki insanlar bu konularda konusmaya korkuyor, hemen konuyu degistirmeue calisiyorlar. Yasayan.bilir ama

annemle ve kız kardeşimler dertleşmek çok iyi geliyor. size tavsiye esmaül hüsnaları bol bol okuyun dua en güzeli öyle güzel kapılar açıyor ki. dünyanın ölümlü olduğunu kısacık ömrümüzü iki ay sonra takmayacağımız dertlerimize üzülmemek gerektiğini düşünüyorum. birde yürüyüş yapmak duş almak bol köpüklü bi kahve sevdiğiniz ne varsa..

Sorununu anlat saydın keşke.Dua et ve çok guvendigin arkadaşınla konuş içini dok eşinle konuş medeni insanlar gibi

Ben herzaman beni mutlu edecek yol neyse onu seçiyorum herşeyin olumlu yönünden bakmaya çalılıyorum ve boşveriyorıum . Çünkü biliyorum beterin beteri var başıma gelen herşey belki gelebilecek daha beterinden korunmak için . Bundan Çok korkarım ! Çok şükür sağlıklıyım çok şükür hayattayım ve hiçbir dert çözümsüz değil ölüm dışında ! Çaresiz değilsiniz çare siz siniz lafına bayılırım ! Kötü insanları çıldırtabilecek en güzel şeyin onları görmezden gelmek olduğunu farkettiğimden beri görmüyorum ! Ve başıma gelen kötü tecrubelerden edindiğim en güzel şey her hayırda bir şer ve her şerde bir hayır vardır! Ben başıma gelen şer durumlar için ağlamam dert etmem şükür bunada şükür vardır bi hayır derim ve çok geçmez o hayrın ne olduğunu görür anlarım! Birde yapı gereği sıkıntıya derde üzüntüye çok gelemem ben o yüzden geçer gider unuturum . Ve insanlara hayır diyebilmeyi öğrendiğim günden beri daha az bela dert çeker oldum

Derdimi sıkıntimi eşimle paylaşırım,bana moral verir,rahatlatır ,yol gösterir.O konuyla ilgili yapabileceklerimizi düşünür ,elimizden geleni yaparız.Dua eder,Allah'a siginirim,sirtimi Allah'a dayamak beni müthiş rahatlatır.Mutsuz olacaksam da,öyle olması gerektiği için öyle yaşadığımı düşünürüm,dua etmeye devam ederim.Sonuc olarak dünyada her şey olabilir,herkes full sorunsuz mutlu olamaz,burası cennet değil :) Hiç bir şey olmasa her an bir yakınını kaybetme ihtimali,korkusu var.En iyisi elinden geleni yapıp tevekkül etmek.

aklıma geldi.

çok dertliysem iş yapıyorum. ama temizlik olur ama spor olur ders çalışmak/mesaiye kalmak vs olur. bu derdimi unutturuyor.

ve meditasyon. hiçbir şey düşünmemek huzur... sonrasında bi boşluk sakinlik ve bildiğin yolda gitmeye devam etme. tavsiye ederim

Allaha siginirim her zaman en yakinimda olsa anlatmam derdimi gun gelir koz olarak kullanir anlattiklarimi diye dusunurum.

Beynimi hissisleştiriyorum.Unutmaya çalışıyorum.İnsanlar çok büyük acılar yaşıyor...Güneş yine doğuyor, hayat akıp gidiyor.Allah bugünlerimizi aratmasın yeter.

Ben arada halk egitimin kurslarina gidiyorum ordaki sohbetler arkadasliklar iyi geliyor simdi Kurani Kerimi guzel okuma kursuna gidiyorum. moralim bozuk oldu mu kizima da alip parka goturuyorum onu mutlu gorunce bende mutlu oluyorum yada piknige gidiyorum yesillik doga hosuma gidiyor iyi geliyor.kizimin annee papay papay diye kosturup papatyalari koparip bana vermesi deger herseye..

Allah kullarını o kadar çok seviyor ki O'na dost olmamızı istiyor. Şekle bağlı değil kalpten O'na dost olmamızı istiyor bu sebeple çevremizde olan bazı negatif şeylerin bize ulaşmasına izin veriyor ki O' na olan yakınlığımız dualarımız ve taleplerimiz artsın diye. Tıpkı derslerinde başarılı olamayan zeki evledımızı kursa göndermek gibi. Allah'ın hedefi bizlere mutlu olmayı öğretmek. Elmas bir kömür özünde ama ezilerek ve baskı görerek kömürlükten elmaslığa yükselmiş ve çok değerli. Önemli olan yaşananlara sabredip Allah'a sığınabimekte bence. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…