- 9 Haziran 2016
- 1.466
- 501
- 123
- 31
- Konu Sahibi SevdigiminMeyvesi
-
Tabiki de şükürler olsun ülkenin iki ayrı ucundayız. Dibimde olsa delirirdim herhalde. Sadece rahatszım. Eşimle ayrı şehirlerdeyiz genelde ve ailesinin artık beni arayıp az para harca demesi boğuyor beni. Zaten annemlerle yaşıyorum. Masrafım olmuyor. Salak mıyım ben. Sen torununu soracağına paradan bahsediyorsun. Allah kaynanasıyla bir yaşayanlara sabır versin..Bu durum aslinda yerine göre sükürlük bir durum. Beklentiniz olmasin sizinle de ugrasmasinlar yeter. Lohusa halinle cocugu senden alip kendi dogurmus gibi davraninca inan bu halleri iyiydi dersin.
Mesafe iyidir gercekten su an bunun bilincinde degilsin.
Kimseden birsey bekleme bebegine verecegin sevgi önemli. anne baba sevgisi cok sey demektir. Varsin büyükler uzak dursunlar. Karisip sürekli seni taciz etmesinden iyidir.
Yengemde peşpeşe doğum yaptı. 17 ay vardı aralarında. Sürekli zorlandı o da. Hala büyük kızları onlarla yatıyor ne yazık ki küçük diye kıyamıyorlar. 9 ay delirmişti. Rabbim sana kolaylık versin güç kuvvet ve sabır versin. Umarım hızlıca zaman geçer ve biter bu derdinBir yasinda ayirmistim odasini tasinana kadar odasinda cok güzel uyuyordu ama tasindiktan sonra korktu ve aylardir benimle yatiyor. Nasil ayrilcak bilmiyorum. Dinlenemiyorum zaten. Ilk hamileligimde yatardim dinlenirdim simdi ne mümkün..
Dert cok ama az kaldi. Zaman hizli gecer de kucagimiza alip büyütürüz insallah.
Anne olmak zor ve yorucu hepimize güc diliyorum.
Çok erken kuzum. Ben adetimden bir gün önce yaptm çok silikti çiZgi. Prediktor expres ile yapmıştım üstelikKizlar bugünüde sayarsak adetime daha 9 var yani ayin 30. Adet olmam gerek ama ben bugün sabirsizliktan bekleyemedim erken gebelik testi aldim ve negatif cikti sizce dahs erkenmi yani bi ümit varmi daha cünkü ben bugün iyice kendimi hamile deylime inandirdim
Bazi insanlar nedense hep boyle kotudurler ama sen asla onlara kulk asma bbgni ve esini dusun artık siz bir aile oldgnuzu hersfrnde htrlat kndne belkkde dgum yptgn zmn hrsey degscektr o sevgiyi onlrda hssedcktr guzelim uzulme minnosunu dusun sen artk bi anne oldunKızlar neredeyse 4 aylık hamileyim ve eşimin ailesi hiç önemsemiyor. İlk torunları hemde. Şehir dışındalar hiç merak etmiyolar beni bebeği. Aradıklarında az para harcayın ve needen aramıyosun diye sitem edyolar. Bıktım. 4 ay önce evlendik düğünde de böyleydiler.
Canm allh sbr versin ben smdden esimin srlmsna dynmyrum snki bguluyor gbi oluyorum 3 kisi hic dusunmyrum kizinin odasini ayri ypicksan orayi sevmesi icin onun sevdgi ve ilgi duydgu oyunck vs seylri alip koyabilirsn ve carsfti ortuydu gne onun sevdiği seylerden olursa yatmk icin blkide daha hvsli olabilir mesela onunla ufak bi alis veris yapbilrsin ona senin odani hazrliyoruz birlikte gb cmlelerle sevdirebilirsin ama bnlri yprkn asla emir yada zorlama ypma cnku bu onu dha cok kinci ve isteksz ypar. Allh yrdimcn olsun inslhh yatcktrAlti aylik hamileyim karnim cok ama cok büyüdü ve bunun daha dört ay beklemesi var. Daha da büyüyecek karnim ve nasil basa cikacagim bilmiyorum iki yasinda kizim da var hala benimle yatiyor.
Odasini ayirmayi düsünüyorum yeni yatak aldim kuracagim dua edin ne olur aglamadan yatsin odasinda bana cok alisti.
Fakat bu göbekle nefes alamiyorum üc kisi ayni yatakta yatarken.
Penguen gibi yürümeye basladim.
hamilelik bana cok zor geliyor her seferinde. Alti aya kadar zaten hep kustum, serum yedim.
Simdi düzeldim yemem icmem fazlasiyla iyi oldu simdide agirlastim.
Zor neresinden tutup anlatayim.
Canm allh sbr versin ben smdden esimin srlmsna dynmyrum snki bguluyor gbi oluyorum 3 kisi hic dusunmyrum kizinin odasini ayri ypicksan orayi sevmesi icin onun sevdgi ve ilgi duydgu oyunck vs seylri alip koyabilirsn ve carsfti ortuydu gne onun sevdiği seylerden olursa yatmk icin blkide daha hvsli olabilir mesela onunla ufak bi alis veris yapbilrsin ona senin odani hazrliyoruz birlikte gb cmlelerle sevdirebilirsin ama bnlri yprkn asla emir yada zorlama ypma cnku bu onu dha cok kinci ve isteksz ypar. Allh yrdimcn olsun inslhh yatcktr
Yengemde peşpeşe doğum yaptı. 17 ay vardı aralarında. Sürekli zorlandı o da. Hala büyük kızları onlarla yatıyor ne yazık ki küçük diye kıyamıyorlar. 9 ay delirmişti. Rabbim sana kolaylık versin güç kuvvet ve sabır versin. Umarım hızlıca zaman geçer ve biter bu derdin
Canim o uyutrken dualar okusan ve yastgnin altina bi kuran koysan blkide cok iyi olucak bi denemeni isterim blki gun icindeki olaylardn etkilenblr bu yuzden uyumak ve yalnz kalmak istemiyebilir ve sende sanirim cok ilgili ve dusunceli bir annesin belkide bebgn ksknclgi bile onu huysuz edbilir.Zaten beraber gittik yatagi sectik. Kaydirakli yatagi begendi ama almadik cünkü inanilmaz deli yatiyor. Daha gecen benim basimin üzerinden düstü zor tuttum gece hamile halimle. Bazen basimin üzerinde oluyor oradan da atlayip yere düsmesi an meselesi. Ona uygun bir yatak bulduk yerde baya. Üzerine tül aldim. Arka duvarina prenses duvar kagidi aldim kurmasi kaldi. Bana cok alisti annecim annecim diye agliyor ama kendi de yatabilir yani alismasi lazim nasil üstesinden gelirim bilmyiorum.
Daha bu gece kabus gördü baya sesi kötü cikiyor uykuda sesimle rahatladi. Bazen kafasina esiyor yataktan cikiyor isiklari acip oynuyor falan nasil yapacagim bilmiyorum. Benim kizim azicik zor bir cocuk. Uyku sevmez.
Bakalim kimsenin kalbi kirilmadan su isi halletsek. Yoksa yakin dört kisi yatacagiz
Fakat kizim biraktigim yerde uyusa inan ayirmazdim. Üzerime cikiyor bu melek. Düsecek yer bulamazsa üzerimden atliyor resmen
Cocugum yok ama olsa dahi esimin tarafi hazirlik falan yapmaz.Kızlar madem dertleşiyoruz size bi sorum var. Çocuğunuz var mı eşinizin ailesi çocuk için bi hazırlık yaptı mı?
Benim kimyasal gebeligimde hic kayinpeder kv arayipta gecmis olsun demedi. Gecende kayinpederin kalbine keser gelmis 10 gun raprlu yatti evde. Dunde gezmeye gittik hic gelmedin. Nasilsin diye sormadin dedi. Bende dusuk yaptim insan arayip sorar gecmis olsun derdi dedim. Neymis kadin hastaligiymis nasil arasinmis. Bende bu bi bahane degil annemede arattirabilirdin dedim ses yok. Ee keser döner sap döner gün gelir hesap doner.Kızlar neredeyse 4 aylık hamileyim ve eşimin ailesi hiç önemsemiyor. İlk torunları hemde. Şehir dışındalar hiç merak etmiyolar beni bebeği. Aradıklarında az para harcayın ve needen aramıyosun diye sitem edyolar. Bıktım. 4 ay önce evlendik düğünde de böyleydiler.
Neden hayat da bole insnlr da var dmiCocugum yok ama olsa dahi esimin tarafi hazirlik falan yapmaz.
Cok sey soyleyesim geliyor ama diyemiyorumNeden hayat da bole insnlr da var dmi
Kimseye soylemek ve anlatmak istemdgn cok seyi olur insanin gel sende dok icini rhtla korkma birbirimizi zaten tanimiyoruz ama sevin birbirimizin derdine ortk oluyor icimizi rahtltyruz insan tas degil duvar degil insan et ve kemik yikilabiliyor yok olabiliyor gel sende sen senden gitmeden icindeki dertleri birak gitsin içindenCok sey soyleyesim geliyor ama diyemiyorum
Canim o uyutrken dualar okusan ve yastgnin altina bi kuran koysan blkide cok iyi olucak bi denemeni isterim blki gun icindeki olaylardn etkilenblr bu yuzden uyumak ve yalnz kalmak istemiyebilir ve sende sanirim cok ilgili ve dusunceli bir annesin belkide bebgn ksknclgi bile onu huysuz edbilir.
Valla acik konuscam bnde cok korkuyomBenim derdim de Doğum korkusu. Nasıl olacak canım yanacak mı? Bulantım ne zaman başlayacak nasıl seyredecek durum offff kafam çok karışık. Bebek olsa bir dert olmasa bir dert valla :)
Ah ah cok biliyorlar...gercekten sinir olmamak icin evliya olmak lazimVala kızlar yatın kalkın sizinle ugrasmıuolar diye dua edin benim kaynana dünyada eşi benzeri yok Alalh düşmanımın basına vermesin o derece dogmamıs cocuk ortada yok bana olunca sevmeye gelirsin bende kalır diyo ben yaparmıyım cocuk mesafeyi koymadan yakamı bı kurtaraydım ailesnden artık sabredemiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?