• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşmek...

Yemem yediririm, kendime yapmam başkasına yaparim, bunlar fedakarlikdir...

Sizinki normal dünya capinda her iki yetişkinin yapdığı birşey yani.
Altin meselesi, babanin hali almasi, kvnin bohca yapmasi filan kültürel şeyler. Ama fedakarlıkla alakasi yok.

Ailenizin dibinde olmamaniz anormal degilki... siz evli kendi cekirdek ailesi olan bir kadinsiniz...
Kendinize sevdiginiz adamla yuva kurdunuz... fedekarlikmi bu? Neyi FEDA etdiniz?

Detaylı yazmadım dedim. Söylemeye de gerek duymuyorum. Ben eşime bu saydıklarınızdan fazlasını yaptım. Allah biliyor, o da biliyor.

Olur,gerçekten çok aşık olarak evlenince sabırla çözülüyor her şey.
Beni çok zorladı, yüzüme söyle canımı yak dedi resmen,ben de yaptım :KK53:
Canım o benim,canımın içisi
Rabbim size de güzel fırsatlar çıkarsın inşallah.

İnşallah çözülür, ama böyle durumların duygularımızı alıp götürmesinden korkuyorum. Umarım o dayanabiliriz bu durumlara..

Yemem yediririm, kendime yapmam başkasına yaparim, bunlar fedakarlikdir...

Sizinki normal dünya capinda her iki yetişkinin yapdığı birşey yani.
Altin meselesi, babanin hali almasi, kvnin bohca yapmasi filan kültürel şeyler. Ama fedakarlıkla alakasi yok.

Ailenizin dibinde olmamaniz anormal degilki... siz evli kendi cekirdek ailesi olan bir kadinsiniz...
Kendinize sevdiginiz adamla yuva kurdunuz... fedekarlikmi bu? Neyi FEDA etdiniz?

Kardeşi doğum yaptı, en yakın arkadaşlarından biri evlendi. Bunlar bizim dışımızda olan konulardı.

Detaylı yazmadım dedim. Söylemeye de gerek duymuyorum. Ben eşime bu saydıklarınızdan fazlasını yaptım. Allah biliyor, o da biliyor.

Öyleyse eğer gercekdende yapma artik.
Tecrübeme dayanarak şunu diyorum:

Yapmayin. Sonunda ne yapdinkiiiii oluyor.
Maddi sorunlar herzaman yorucudur.
Kendinizi kapdirmayin...
Ve asla ailesini kavga icine sokmayin. Hakli olsaniz bile

İnşallah çözülür, ama böyle durumların duygularımızı alıp götürmesinden korkuyorum. Umarım o dayanabiliriz bu durumlara..
Valla o aralar beni böcekten daha çirkin,en dırdırcı insandan daha çok konuşan,,,en en her şeyin en kötüsü olarak görüyordu.Yüzümü görünce midesi bulandığından eminim neredeyse,
Çok çirkin davranıyordu ,ben acemilikten tepki veremiyordum.
Şimdi 4. yılımızdayız,sevgiliden farkımız yok .
Zamanla sabırla düzeliyor,siz yıkılmayın yeter ki.Akıllı ,güçlü kadının yıkılmasıdır zaten evliliğin sonunu getiren,
O aralar ettiğim duanın da haddi hesabı yok :KK53:
Çok şükür geçti gitti,

işte hep fedakarlık yaptım diyorsunuz hep alttan aldım diyorsunuz ya hata burda. siz alttan aldıkça adam tepebize çıkmış yaptığnız fedakarlıklar görünmez olmuş.

Valla o aralar beni böcekten daha çirkin,en dırdırcı insandan daha çok konuşan,,,en en her şeyin en kötüsü olarak görüyordu.Yüzümü görünce midesi bulandığından eminim neredeyse,
Çok çirkin davranıyordu ,ben acemilikten tepki veremiyordum.
Şimdi 4. yılımızdayız,sevgiliden farkımız yok .
Zamanla sabırla düzeliyor,siz yıkılmayın yeter ki.Akıllı ,güçlü kadının yıkılmasıdır zaten evliliğin sonunu getiren,
O aralar ettiğim duanın da haddi hesabı yok :KK53:
Çok şükür geçti gitti,

Ancak bu kadar benzerlik olur.. Valla çok teşekkür ederim gerçekten iyi geldi yazdıklarınız :KK19:

işte hep fedakarlık yaptım diyorsunuz hep alttan aldım diyorsunuz ya hata burda. siz alttan aldıkça adam tepebize çıkmış yaptığnız fedakarlıklar görünmez olmuş.

Aynen öyle. Ben de ondan biraz vurmak istedim bunları. Kendime de yakıştıramadım ama sanırım gerekiyordu..

maddi konular zor ve can sıkıcı bie durum.
erkekler bu durumdan daha çok etkileniyor.
buda bir nevi eviyle ilgili duyarlı biri olduğunu gösterir.
sabırlı olup destek olun birbirinize.
geçmiş te yaşanmış şeyleri dönüp dönüp ortaya getirmeyin.
bitti gitti.sizin fedakarlık diye saydiginizdan çok daha fazlasını yaptım.
ama bir kere adına fedakarlık demedim.çünkü bu benim tercihimdi.
eşim bir gün dediki.
"belki daha güzel bir hayatın olurdu.
maddi zorluk yasamazdın,ailene yakın olurdun rahat bir hayat surerdin."
ben seni sevdim ve iyki sevdim.yanıma geldiğinde yüzüne baktığında sana hissettiklerini hissetmeyecegim biri olduktan sonra yanımda ne yapayım parayı pulu dedim.
evet herkes rahat yasamak ister ama marifet yokluktada destek olabilmek.bir olabilmek.
başkalarını örnek vererek sorunlarinizi konuşmayın size en büyük tavsiyem.
kendi duygularınız üzerinden konuşun.
mutlu huzurlu günler dilerim..

maddi konular zor ve can sıkıcı bie durum.
erkekler bu durumdan daha çok etkileniyor.
buda bir nevi eviyle ilgili duyarlı biri olduğunu gösterir.
sabırlı olup destek olun birbirinize.
geçmiş te yaşanmış şeyleri dönüp dönüp ortaya getirmeyin.
bitti gitti.sizin fedakarlık diye saydiginizdan çok daha fazlasını yaptım.
ama bir kere adına fedakarlık demedim.çünkü bu benim tercihimdi.
eşim bir gün dediki.
"belki daha güzel bir hayatın olurdu.
maddi zorluk yasamazdın,ailene yakın olurdun rahat bir hayat surerdin."
ben seni sevdim ve iyki sevdim.yanıma geldiğinde yüzüne baktığında sana hissettiklerini hissetmeyecegim biri olduktan sonra yanımda ne yapayım parayı pulu dedim.
evet herkes rahat yasamak ister ama marifet yokluktada destek olabilmek.bir olabilmek.
başkalarını örnek vererek sorunlarinizi konuşmayın size en büyük tavsiyem.
kendi duygularınız üzerinden konuşun.
mutlu huzurlu günler dilerim..

Çok teşekkür ederim,
Ama eşim bana sizin eşinizin yaklaştığı şekilde yaklaşmadı. Ben birçok şeyi istemedim diye Türklerim zaten hiç adeti yok gibi oldu. Annesi apır sapır konuşurken kalkıp düzeltmedi. Ben de bunları konuşmak zorunda kaldım. Normalde asla dile getirecek bir insan değilim ama bazen erkekler hadlerini aşıyorlar..

Ailesinden örnek vermem de şöyle iyi oldu, kendi ülkesinden insanlar da bir şey istemezlermiş de bilmemneymiş. Direkt kendi kız kardeşinden vurdum. Göz göre göre aka kara dememeyi öğrenmeliydi.

Bana kalsa keşke hiç yaşanmasaydı. Ama bana bu söylemleri yaparken sessiz kalıp kabul etmiş olmak istemedim..

Yaşar kuruyu bilir misinz, pedagogdur kendisi, geçen face sayfasında aşağıdaki notu paylaşmış, sizin derdinize çok uyuyor gibi geldi bana, eşiniz sorun çözme yeteneğine sahip değil gibi

Alıntıdır

YAŞANAN SORUNLAR YARARLIDIR

Eşinizle ve çocuklarınızla sorun yaşamaktan korkmayın, çekinmeyin ve bu durumu kötüye yormayın. Sadece, sorunu "yönetme" konusunda yeteneğinizi geliştirmelisiniz.

Çünkü her sorun;
- Bir "gelişimin" işaretidir. O konuda bir "ilerleme" kaydetmeye hamiledir.
- Eşleri birbirine, çocukları ebeveynlerine "yaklaştırma" potansiyeline sahiptir.

Eşi ve çocukları ile yaşadığı sorunlardan huzursuz olanlar, sadece sorun"yönetecek" yeteneğe sahip olmayanlardır.

Yerinde olsam ne yapardım diye düşündüm. Tatsızlık uzamasın diye ilk adımı ben atardım sanırım. Mesela akşama sevdiği bi yemeği hazirlar güzel bir sofra kurar yer icer sonra sakin kafayla guzel bi konusma yapardim.

Simdiye kadar yaptigim fedakarliklari kimsenin basina kakmak icin yapmadigimi ancak yaptıklarımin kiymeti bilinmeyince ya da haksızlığa ugrayinca dayanamayip bunları ortaya döktüğümu, yoksa bunlarin lafini yapacak bir insan olmadigimi söylerdim.

Esime cok deger verdigimi ve onu kirmayi uzmeyi asla istemediğimi, bu aralar uzerinde baski olduğunun farkinda olduğumu ama bunun acısını benden çıkarmaması gerektigini, bunun bizi yipratmaktan baska ise yaramayacagini, onunla iyi günde kötü günde hep destek olma niyetiyle evli olduğumu, onu gormezden gelme diye bir secenek olmadığını çünkü burada ondan baska kimsem olmadığını, evliliğin böyle olmayacagiyla ilgili saglam bi konusma yapardim.

Bu durumdaki tepkisine göre bir sonraki davranisima karar verirdim.

Yerinde olsam ne yapardım diye düşündüm. Tatsızlık uzamasın diye ilk adımı ben atardım sanırım. Mesela akşama sevdiği bi yemeği hazirlar güzel bir sofra kurar yer icer sonra sakin kafayla guzel bi konusma yapardim.

Simdiye kadar yaptigim fedakarliklari kimsenin basina kakmak icin yapmadigimi ancak yaptıklarımin kiymeti bilinmeyince ya da haksızlığa ugrayinca dayanamayip bunları ortaya döktüğümu, yoksa bunlarin lafini yapacak bir insan olmadigimi söylerdim.

Esime cok deger verdigimi ve onu kirmayi uzmeyi asla istemediğimi, bu aralar uzerinde baski olduğunun farkinda olduğumu ama bunun acısını benden çıkarmaması gerektigini, bunun bizi yipratmaktan baska ise yaramayacagini, onunla iyi günde kötü günde hep destek olma niyetiyle evli olduğumu, onu gormezden gelme diye bir secenek olmadığını çünkü burada ondan baska kimsem olmadığını, evliliğin böyle olmayacagiyla ilgili saglam bi konusma yapardim.

Bu durumdaki tepkisine göre bir sonraki davranisima karar verirdim.

Problemimiz aslında 3 gündür vardı. Ve ben hep yemekleri yaptım, evi derledim, o twk kalmak istedi, taöam dedim o bişeyler izlerken yanına çayını koydum. Arada yanında olduğumu söylemek için elimi eline koydum. Bazen bir iki güzel söz söyledim. Olmadı hanımlar... Yapamadık.. Buraya yazdıktan sonra kötü şeyler oldu... Lütfen dua edin...

O bir erkek , elbette oyle diyecek. Dil yarasi kolay kolay gecmiyor. Birbirinizi yaralamadan once sakince konusun derim.

Dipsiz not: Fedakarlik yaptigi icin el uzerinde tutulan kadinlari gormedim ama zamaninda bir suru altin aldiran , masraf yaptiran kadinlar daha cok el uzerinde tutuluyor. 4S kuralidir bu.
O kadar haklısın ki..
Kötülerin aksilerin daha çok kıymeti biliniyor..

Problemimiz aslında 3 gündür vardı. Ve ben hep yemekleri yaptım, evi derledim, o twk kalmak istedi, taöam dedim o bişeyler izlerken yanına çayını koydum. Arada yanında olduğumu söylemek için elimi eline koydum. Bazen bir iki güzel söz söyledim. Olmadı hanımlar... Yapamadık.. Buraya yazdıktan sonra kötü şeyler oldu... Lütfen dua edin...
Allah yardımcınız olsun, benzer şeyler yaşıyoruz, , benim eşimde yanında olmama izin vermiyor, ben maaşımla kendimi ve çocukları çeviriyorum, para kazanamıyor diye vebalı gibi kaçıyor bizden, gururundan ölmek üzere. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Allah yardımcın olsun canım. Olur da iş ayrilma noktasina gelirse en azindan elimden gelen herseyi yaptim diyebilmeli insan...

Back
X