Dertleşmeye ihtiyacım var 😔

Kosa sürede evlenmişsiniz.
Henüz 1 yıllık evlisiniz.
Ve hamilesiniz.
Üstelik nişanlıyken bile size çok aşık olduğunu düşünmediğiniz bir adam eşiniz.

Şimdi bunları toplayınca tablo kötü ama hani herşey çok hızlı olmuş falan ya, şimdi de hamilelik psikolojisi desek belki de siz olduğundan daha fazla ilgi isteyen bir dönemdesinizdir.

Madem evliliğinizi kurtarmaya güzelleştirmeye kararlısınız o halde kartları açık oynayın.
Konuşun adamla.
Ne bekliyor, ne istemiyorsunuz vs.
Herkes döksün taşlarını.
İletişim iyidir. Adam sizi hiç sevmiyor olsa evlenmezdi bence.
Besbelli fazla odun, göstermeyi bilmiyor.
Konuşun, kalıcı değişimler yaşar ve bebeğinizi daha mutlu bir aile ortamına getirmiş olursunuz umarım.

kaderine biyun eğen olmamissiniz siz ama...çok uzgunum kirmakta istemiyorum ama bile bile lades sizin yaptiginiz degisme ihtimali zayif ama artik olan olmus bebeginiz icin kendinizi esinizden bagimsiz olarak mutlu etmeye ugrasin hobiler arkadaslarla sosyallesmek vs ama evlenince duzelir cocuk olunca duzelir diye birsey yok bunu bilmeyen duymyan cevresinden gozlemleyip faydasinin olmadigini anlamayan kalmadi saniyordum

Belki sizi çok seviyordur ama karakteri böyledir. Kimileri direk seni seviyorum demez ama uyurken üstü açılmış mı diye kontrol eder sevgisini böyle belli eder. Herkes aşkım bitanem vs diye hitap etmiyor

Belki sizi çok seviyordur ama karakteri böyledir. Kimileri direk seni seviyorum demez ama uyurken üstü açılmış mı diye kontrol eder sevgisini böyle belli eder. Herkes aşkım bitanem vs diye hitap etmiyor
Yani evet dediğiniz gibi de olabilir ama şöyle söyleyeyim verdiğiniz örnekten. Normalde ben çok deli yatarım sürekli üstümü örter sarılır uyurken. Ama küs olduğumuz zamanlar umrunda olmaz. Mesela dün gece yatağa geldiğinde uyandım ama çaktırmadim. Benim üstüm komple açıktı. Pikeyi aldı kendi üstünü örttü dönüp yattı ben öylece açıkta yattım

Başta çok hata yapmışsınız. Kaderinize boyun eğiyorsunuz ama kader dediğiniz şey sizin kararlarınıza göre şekillenir.

Siz öyle seyirci gibi dışarıdan izlerseniz bir gram mutlu olamazsınız. Gerektiği vakit o inandığınız kaderi değiştirmeyi de bilmelisiniz.

Evlilik zaten görücü usülüymüş flört niye en azından 1 yıl değil?

Evlendiğiniz gibi çocuk yapmışsınız. Adam çocuk istiyor diye hemen yapmaya ne luzüm var daha evlilik oturmamış ki. İleride boşansanız o çocuğa yazık olacak başta bunları düşünmeniz gerek.

Vajinismusu 4 ay gibi sürede atlatmışsınız zaten çocuğum olmaz diye korktum diyorsunuz. Yaşınız kaç ki sanki böyle acele ettiniz. Yumurtalıklarınızda sorun yoksa vajinismusun çocuk olmamasıyla ne alakası var? Korkmadan önce araştırsaydın keşke doktora sorsaydın. Kafanıza göre korku oluşturnuşsunuz işe kalkışmışsınız.

Nereden tutsam elimde kalıyor. Umarım eşiniz düzelir ve mutlu olursunuz. Eğer diyardan gitmeyip deveyi güdecekseniz eşinizin bu halde kalmasını sorun etmeden yaşayıp gideceksiniz. (Ben düzeleceğini sanmıyorum. Belki siz bu halini seversiniz.)

Hepimiz böyle degil miyiz sevilmedigimiz halde hala seviyoruz değer veriyoruz. Nisanliyken keske ayrilsaydin sevilmediğini bildigin biriyle sirf belki mutlu oluruz düşüncesiyle kendini yakmissin. Eşini seviyorsun ve bunu belli ediyorsun üstüne düşüyorsun bence böyle davranmayı bırak cidden zatn yaranamamissin. Kacan kovalanır o sana ilgisiz olduğu icin sen böylesin çek kendini geri sehir dışından geldim yüz vermedim demişsin esinde e hani ozlemistin demiş böyle devam sevgini biraz belli etmemeye çalış o senden emin o yüzdende böyle davranıyor olabilir hakkında hayırlısı olsun inşallah düzelir hersey

3. çocuktan sonra düzelir, böyle devam
Çocuk olunca düzelir düşüncesinde değilim hiç bir zaman. Başta da belirttim çocuğuma haksızlık ettiğimi düşünüyorum böyle mutsuz bi annesi olacağı için dedim. Kadın kadının düşmanı malesef. Hamile bı kadın çaresizce dertleşmek için buraya birşeyler yazıyo keza hatalarımı da söyleyerek yazıyorum. Burda işte böyle birkaç kişi çıkıyo dalga geçmek küçük görmek için yorum yazıyo yazık gerçekten. Ne yapayım şimdi bebek oldu diye. Evet olmaması gerekirdi belki de ama Allah nasip etti oldu. Çocuk olunca duzelmezmis diye bebeğime mı kiyayım?

Ne dedim ben bacım? Sen de ben de biliyoruz ki asla boşanmayacaksin ve çok büyük ihtimal 2. hatta belki 3. çocuğu da yapacaksın , çünkü kader... zaten kendin söylüyorsun, aynı şeyi ben söyleyince bana patliyorsun, te allam

Geri çekilme yöntemi deneyin. Bundan sonra siz de aynı onun gibi olun. Destek mestek de olmayın. Artık özel harcamalar yapıcam, evladım için diyin. Böyle kıymet bilmez herifler destekten ne anlar. Araba arızasını anlatıyor ki oraya para harcayacağım haberin olsun, aylığa yine el koyacağım diyor.

Siz kendinizi ezerseniz herkes ezer. Kendinizi sevmezseniz kimse sevmez

Vajinismusun çocukla alakası olmadığını bilecek kadar kadın sağlığı hakkında bilgi sahibiyim. Anlamak istediğiniz gibi okumussunuz sanırım. Bunu yaşamayan bilmez. Psikolojik olarak çok yıpratıcı bi süreç bu. İnsana saçma sapan şeyler düşündürüyo. Ben o süreçte öyle bı psikolojiye girdim ki kendimi kadın yerine bile koymadim. İşe yaramaz, eksik gördüm. Kedinin köpeğin bile yaptığı şeyi yapamıyorum diye düşündüm hep. Düşünün bi 4 buçuk ay boyunca her gün kendinizi eksik hissederek suçlayarak yaşadığınızı. Başka sebeplerden ötürü çocuğum olmazsa diye düşünmeye başladım vajinismusu yenince. Bı de o stresi yaşamak istemedim. Ya çocuğum olmazsa ya bunu da beceremezsem diye kendini yemek kolay bişey değil. Keza bu konuya kafamı o kadar takmıştım ki ilk seferde olmadı diye hemen doktorda aldım soluğu. Bütün testleri tahlilleri yaptırdım hiç bir sorun çıkmadı. Ve bakın doktorum vajinismus surecimi biliyordu öncesinde. O bile ben söylemeden stresimin korkumun bundan kaynaklı olduğunu söyledi. Bilmem anlatabildim mi?
Umarım kimse böyle bı durumla karşı karşıya kalmaz düşmanıma dahi vermesin Allah ama bunu yaşamamış olduğunuz için böyle yüksekten yüksekten konuşmak basit geliyodur muhakkak

Stres yapmış olabilirsiniz tabii ama çocuğun bir ailesi olacak bir geleceği olacak. O çocuğun dünyaya gelmesinden önce diğerlerini düşünmeliydiniz. Belki bu sürede psikolojik destek almalıydınız.

Ne düşündüğünüzü, yaşadığınızı tabii ki bilemem. Sizi yıpratmış olabilir haklısınız. Ama yine de böyle önemli bir kararı bu kadar kısa sürede vermemelisiniz. Psikolojinizin o zaman bozuk olması doğacak çocuk için bir şey ifade etmiyor. Ona iyi bir aile, iyi bir anne, iyi bir baba iyi bir gelecek sunabilcek miyim? Her şeyi düşünüp biraz gözlemleyip yapmalıydınız.

Bunu yeni evlenecek kadınlara da nasihat olsun diye yazıyorum. Umarım sizin durumlar düzelir de mutlu bir aile olursunuz. Tek dileğim bu

Erkeklerin çoğu sizinki gibi siz kendinizi mutlu etmeyi öğrenmelisiniz. Konuşmanın çok faydası olacağını düşünmüyorum erkekler daha çok yaptığınız davranışlardan anlarlar. Eşiniz size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın.

hayattan bezmiş bir haliniz var. hamilelik dönemi heyecanlı umutlu hayal dolu geçmesi gerekmiyor mu? bence madem evliliğinizde mutlu değilsiniz bebeğinizle mutlu olun. yıprandığınız için olsa gerek enerjiniz çok düşük geldi bana yazışmalarınızdan(kader filan yazmışsınız). biraz bakış açınızı, kendinizi ve hayatınızı değiştirmeniz gerek bence. biraz zihniyeti değiştirin kocanız da bu yeni insanı sever belki. siz gerçekten kafayı değiştirmeyi başardığınızda kocanız sizi eziklemeye kalkamaz bile. kalksa bile sizin tavrınız duruşunuz farklı olur. siz değişirseniz hatta bu kocayı da değiştirirsiniz ilerde zaten. kocanla sakın sorun konularını açma. bişi elde edemezsin konuşarak edememişsin de zaten. sabahları kalk giyin saç baş özen göster spora git, dernek vs git. senin hayatına gıpta etsin. seninle olmak istesin. peşinden gelsin. senin hayatına girmeye çalışsın. kendi sıkıcı hayatından kaçmak ister böyle tipler çünkü. kısaca adam seni cepte görmesin. bu kadın çok özgüvenli, cıvıl cıvıl, güzel bakımlı kaparlar bunu desin. hoş şu anda hamilesin bu çok dezavantaj. ama yine de yap. sağlıklı kilo al. doğumdan sonra bir de kilo vermekle uğraşma. doğumdan sonra çok çok iyi giyin. doğumdan sonra gögüslerimi yaptırcam demeye başla. adam senin kendini sevdiğini sansın (sansın demişim farkında olmadan. kendine değer vermediğini o kadar hissettirmişsin ki) biraz megaloman ol.

bir de, aile terapistine yalnız git. kocana psikoloğa gidicem de. sonra psikoloğum seni de görmek istedi dersin. o terapinin bir parçası olduğunu anlamaz bile. tabi terapistinle konuş bu planı. iyi terapist bulmazsan daha sarpa sarar. referanslı birine git. önce bunu dene. baktın işe yaramadı gelmedi terapiye. yada terapi bir işe yaramadı. yukarıdaki anlattığım yolu çiz. çünkü çok sıkıcı ve bunaltıcı bir hayat yaşıyorsun. azcık değiştirirsin inşlh

Son düzenleme:
Yemeğimi yaptım, kendime özel tek bir harcama bile yapmadım, bir yere çıkmadım o olmadan. İdeal eş olmaya çalışmışım kendi kendime.
İdeal köle olmuşsunuz, ne mutlu eşinize!
Birbirinizi sevmeden evlenip, nişanlılıkta bile sevgisini hissetmediğiniz adamdan koşa koşa ilk yıl çocuk yapıp bir de mutlu olmayı mı bekliyorsunuz? Çok şey istiyorsunuz ve mutlu olacağınızı da sanmıyorum. Beklentinizi azaltırsanız belki…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…