Dertsiz evlilik yok ki...

benim erkek kardeşim de anneme çok düşkündür, acaba ilerde onun eşi de mi buralara aynen bu şekilde konu açacak

esin kadar olmasada bnm esimde oyle sabah arar aksam arar ne konusuyosunuz bu kadar diyorum insan hamile bi kerede esimi arayim demezmi yok. bisey lazimmi diye arar o kadar.rahatsiz oldugumu biliyor o yuzden isteyken ariyor annecigini..kvde demis yuzunu gostermesende bir kere sesini duyayim gunde diye ondan ariyomus bizimki:))

benim erkek kardeşim de anneme çok düşkündür, acaba ilerde onun eşi de mi buralara aynen bu şekilde konu açacak

O kadar yazdım silinmiş amaaaa Kvdeler ve eşler hepsi için geçerli olmasa da bir kısmı evlenince huy değiştiriyor. Özellikle kvdelerin tavırları evliliklerde çok etkili. Düşkünlük aşırıya kaçmadığı sürece iyi bir şey bence. Annesine düşkün olan eşine de düşkün olur derler çünkü. Ama ana kuzusu olmak. Evde her şeyi telefondan annenin istediği şekilde yapmak. Sen tek başına yaşıyormuşsun da eşin annesiyle yaşıyormuş gibi bir hava esmesi evde doğru değil. Herkesde olan bir şey değil bu tabikide

Bizimki kamera açın diyor artık Aslında ben şöyle bi şi farkettim. Eşim annesiyle iş yerinde uzuun uzun dertleşiyor ama bi keresinde çok yoğun olduğu için çok kısa konuşmuş ve eve geldi karşılıklı oturduk. Dertleştik. Bana uzun uzun anlattı iş yeriyle ilgili her şeyi. Hatta ikimizde şaşırdık ne zamandır böyle dertleşmemiştik diye. Yani eşim eve gelmeden annesiyle konuşup her şeyi anlatınca o anlatma isteği gidiyor. Çünkü içini dökmüş oluyor artık. Eve gelince de yorgun argın uyukluyor tv karşısında. Bende artık her gün birkaç kez arayıp işiyle ilgili sürekli soru soruyorum. Çünkü kendisi sıkıntısı olsa bile mevzu açılmadıkça anlatmıyor. Sürekli arayıp sora sora artık telefonda bir şey olduysa anlatır oldu. Bende bu arada işle ilgili konuşa konuşa o işin başına geçsem yapabilirim diyecek kadar öğrendim

benim sevgilim ailesiyle yaşadıgı halde, isten annesini arıyor her gün, hiçte takmıyorum

Merhabalar..
Benim de eşim evliliğimizin ilk zamanlarında annesiyle her gün görüşürdü.. Birde hesap verirdi.. Yok anne eve bunu aldım.. Yok şunu aldım.. Şuna bu kadar verdim.. vs.. vs.. aramızda kilometreler var.. Ama kadın sakın bizim evde gölgesi var.. O derece yani..
Bu durumundan rahatsız olduğumu. Annene aldıklarımızın hesabını vermemesi gerektiğini, usanmadan defalarca anlattım.. Hep uyardım eşimi.. Allah'ıma şükürler olsun ki.. Şimdi Haftada 1 kere ararız.. Hatta eşim bazen unutur kayınvalidem arar, birde fırça yakar.. Bence eşinle konuşmalısın.. Ya da eşinin annesini arayacağı zamanlarda eşinin dikkatini dağıtmalı, farklı bir yöne çekmelisin...

Evet, kayınvalidem öyle öğretmiş :) Hatta arada bana laf sokuyor önceden günde üç dört kere arardı artık nedense bir kez arıyor diye :)

ben bunun öğretmeyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.yapısıyla alakalı.2 oğlum var.biri konuşmayı çok sever,okuldan geldiği gibi olan bireni anlatırdı,diğeri ise söylenmesi gerekenleri bile söylemezdi.ikisini de ben yetiştirdim halbuki

haaa şu telle konuşma meselesi,ben de hergün konuşacağım oğullarımla,şimdiden akıllarına giriyorum.

Acikcasi bana tuhaf geldi hani hergun aramasi normal ama nasılsın annem iyi misin dersin kapatirsin hani isteki olayları anlatması ne bileyim anaokulu cocuklari gibi

valla bence aramasında bşr sıkıntı yok gerçi sizinki çokmuş ama bu akdar detay anlatılmamalı dıye düşünüyorum. hani gün aşırı aranır nasılsın iyimisin denir bizde iyiyiz denir varsa çok önemli şeyler söylenir he falancanında kızı oldu, bilmem kim evlendi denir kapatılır. özel hayatınızı anlatmması biraz garip belki konusmaların içeriğini değiştirmesini isteyebilirsiniz tamamen aramasını kesmektense

Uuuuuuu çok feci
Eşimi gördüm sanki

Konuşma, laf anlatma, hiç tesir etmiyor hiiç inanın.
Eşim bana he diyor, yine aynını yapıyor.
Artık laf ediyorum diye, eşim eve gelmeden konuşuyor anasıyla.
İnanın hergün görüşmesiyle hiiç derdim yok.
Ama SORUN
Kayınvalidemin sabah 8 de kalkmasıyla sonra sırasıyla ne iş yapmasıyla
Akrabaları geçtim artık, mahallede kimde ne var ne yok hepsini anlatmasıyla
üstüne birde bizde ne var ne yok sorması
İŞTE ASIL MESELE
şapşik herifimin herşeyi anlatmasıyla son buluyor.
Gerçi artık azaldı, ama kökü kurumadı

Artık eskisi kadar sık aramıyorum ama bana bile aynını yapıyor kayınvalidem yaaa
30 kere 40 kere 50 kere söyledim kv ama aynı aynı
sabah 8 de kalkmış, ahıra inmiş buçukta çıkmış, kahvaltı ortaya getirmiş, kb peyniri yememiş kızmış sadece yoğurt ekmek yemiş, ortalığı toparlamış, bulaşığı yıkamış, 10da bahçeye inmiş 1 saat çapa yapmış, sonra harmana girmiş, çok yorulmuş filan felan
Ki bu öğlen denk gelirseniz, akşam aradığınızda siz düşünün ki akşam ne yemek yedi ise ve tv de ne izliyorsa ve biz niye orayı izlemiyorsak vs. vs.
Anlatıyor iyi ama inanın yarı dinliyor yarı dinlemiyorum. Ama benimde dk dk ne yaptıysam anlatmamı bekliyor. İyiyiz anne bildiğin gibi deyince yetinmiyor.
Eeee daha ne var, ne yapıyorsunuz soruları bitmiyor. Gerçi artık o kadar konuşmamın faydası olmuş, haaaa öylemi deyip iyi kızım deyip kapatıyor (aslında kapatması bile tam 2 dk sürüyor ama ona bile alıştım sanırım).

Anlatmışken deşeyim içimi
1 senelik filan evliyiz. Kv aradı eşimi yine tam yemek masasındayız. İyi konuştular, anlattı anlattı kv
Eeee napıyorsunuz oğlum dedi (tel.de duyuyorum çok bağırarak konuşuyorda kendisi) Benim şapşik başladı sofrada ne varsa saymaya
anaaaaaaa, dedim sen napıyon (tel. de konuşuyor olduğu umrumda değil) insan yediğini söylermi yaaa, sen nasıl görgüsüzsün öyle dedim. Çok ısrar ediyorsa annen, Allah ne verdiyse onu yiyoruz denir, kalkıp hepsi sayılmaz ki

Bunu tamamen bitirecek bir çözüm bilen arkadaşlar varsa, acil cvp bekleniyor, konu sahibi ile birlikte

Ben bu telefonu icat edenin:)
Benim kv'de perşembe görüşsün cuma günü esim cumasını kutlamadı die arayp bugün cuma biliyosun dmi diyodu azarlar tonda..bendende her cuma aramami bekledi ama ben aramadm onlar 1-2 aradi ben dönmeynce diqer cuma wazgectiler onlarda aramio beni artk:)neyse

Diyelim eşim aradı bu sefer dedengli aradn mi dayıngili aradn mi cumasini kutlamak icin diye soruyodu aramamssa esim yine azar cekiyodu:)
Kaynvalide aferin almak icin cocuklarini kullaniyo iste bak ne terbiyeli edepli cocuk yetstrms deyp afern alsn derdi ama bendn ona koca bi daart !:))

Ki bi gün abartmıyorm eşimle yataktaydk iste tam pozisyonu yakalamsken ataga gececez bugun cuma ben bizmkileri(sülaleyi) araym cuma saati geciyo dmesn mi?hani cuma mübark gün ama o gün cok koydu ya bu durum:)
Eh bir oldu sustm iki oldu sustm:)
Veeeee patladım..:)

Esime belki özel bi işimiz var,belki sinirlisn tartişmışız,o an cuma mi dusuncen bune boyle her cuma her cuma yalnz bakiyorm esimi kmse aramio hep o ario ddm bekle bakalm seni kim arick bide.. Snra eşim o hafta kimseyi aramadi evdydi cumaya gtti beni ariyo hayirli cumalar die:)
Smdi bıraktı..isteyken arıyosa blmiyorm benim yanimda aramiyo artk..yanimda annesyle knusuyo gecn ne yedinz dio esimde pırasa dio hic sevmezsn dio ordan esime (bende duyuyorm sesli knusuyolar:)esimde oo ben pırasayı hc böyle yememstm ondan sewmemism dio:)
Ben konusa konusa kabul ettiriyorm bazi seyleri..alttan griorm üstten ckiyorm hc pes etmiyorm ama:) azmin zaferi oluyo sanirim..

Allah iyiliğinizi versin. Gece gece güldürdünüz.
Sanırım çoğunlumuzda var bu durum.
Ben kendime o kadar da çok dert edinmeyim bari.

Bazen bende hiç pes etmicem, öğreticem diyorum, sonra çok bunaltıyorlar analı oğullu beni yaaa boşver duymasın kulağın görmesin gözlerin diyorum.

Ha o bahsettiğin mesele hakkında benimde anım var da benim yine kayınvalidemin gece 11-11.30 arası ısrarla aramaları sonucunda oluşan bişey.
Ama Allahta yukarda ya ertesi gün açtım tel.i kv ye ağzıma ne geldiyse saydım
Utanıyormuyum evet, vicdan azabındamıyım evet
AMA
pişman değilim, bugün yapsa yine aynı şekilde cvp veririm, hatta ertesi güne bırakmaz o an açarım tlf.
Çalışan insanlarız yahu. Sabah erken kalkıyoruz o saatte zaten aranmaz da
arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz
insan bi vazgeçer yahu sonunda eşim sessize almıştı.

Ertesi gün aradığımda söylüyorum, sende hiç anlayış yok anne meskule atıyor oğlun anlamıyorsun diye.
Ne cvp verse beğenirsin. Ne bileyim kızım bişey var heralde ne oluyorki dedim, diyor.
Dedim evet bişey vardı. Oğlunla özel işlerimiz vardı yatağımızda 1.5 senelik evliyiz ayrıca çalışıyoruz, fikirsizsiniz dedim.
Ne dese ne bileyim kızım ben
Dedim o işi yapmadan sana söylicez mi anne. Fütursuzsunuz dedim. Daha hala bir daha olmaz kızım demiyor.
En sonunda ben dedim artık bir daha o saatte aramayın diye
Töbe Yarabbi..

Herkes Kv den şikayetçi ben Kp den şikayetçiyim yan yana evlerimiz bir yere gideriz vardık diye ararız biz geç kalsak aramaya o hemen arar.Annemlere kalmaya gideriz günde 5 kere arar yada eşim arar bende sinir oluyorum çocuk gibi sürekli haber veriyoruz. Kv rahmetli ama Kp kaynana gibi misafir gelecek ne yapacan der birde tarif verir. örgü örerim ona karışır herşeyi bilir eşimde babacı toz kondurmaz çok dertliyim çok

ficir bi yorumunda zamanla evlilik oturur yazmışsın sanırımda zamanla oturan tek şey kaynana denen cisim nesne varlık hemde böğrünün hayatının tam ortasına başka hiç bişi oturmuyor herşey kalk gidelim durumunda ben 2 gündür eşimle bu nedenlerden dolayı konuşmuyorum 5 yıllık evliyim en son kavgamız hamileyken bundan 1.5 yıl önce olmuştu yani hayatta kavga eden tipler deiliz beceremeyiz güleriz ama saolsun kaynanam yüzünden 2 gündür konuşmuyoruz dahada kötüye gidiyo :) dikkat et yeni evlisin daha

misafir gelecek ne yapacan diye sorar tarif verir örgüme bile karışır demişsin valla koptum yaa bu nasıl erkek böyle alahım

Benim nisanlimda herseyde kv fikri aliyo bazen bozuluyorum ama belli etmiyorum. Evlenince duzelir nasilsa diye icimi rahatlatiyodum hep ama insallah boyle olmaz. Sizin evlenmeden once nasildi tavirlari ?

Konuşmayı denemiştim ama işe yaramamıştı. Tavırlarımla belli ediyorum ama anlarsa artık. Sonuçta biz bir aile olmaya çalışıyoruz ve daha çok yeniyiz. Eşim bir gün unutsa aramayı ertesi gün kvdem asrın tribini atar Tv izlerken bile az sonra annemi arayacağım diye elinde telefon bekleyen bi koca var bende ama bakalım deneyeceğim tekrar konuşmayı.

İlk defa duyuyorum böyle bi şi çok ilginçmiş. Genelde kpler pek karışmaz geline bundan sanırım genel olarak kvden çok sevilirler Yalnız olduğundan bu şekilde davranıyor olabilir mi ? O yaştaki amcalar genelde kahveye gidiyor sürekli başınızda mı ki ? :44:

Evliliğin formatını değiştiriyorlar değil mi kvdeler ? Uyarını dikkate alacağım efuli benim annem kimse için kvden için bile eşinle aranı bozmaya değmez der. Ama o sabrı gösteremiyorum ben. Kvdeler aslında bizim artık oğullarıyla bir aile olduğumuzu ve kendinin bu çekirdek ailenin dışında olduğunu farketse oğullarının mutluluğu için çok büyük bir adım atmış olurlar. Hem bu kv gelin çatışmaları büyük oranda azalır böylece.

Benim nisanlimda herseyde kv fikri aliyo bazen bozuluyorum ama belli etmiyorum. Evlenince duzelir nasilsa diye icimi rahatlatiyodum hep ama insallah boyle olmaz. Sizin evlenmeden once nasildi tavirlari ?

dincersemra, nisanlısın mutluluklar diliyorum. Canını sıkmak istemem ama biz sevgili olduğumuz sürece hep'' sen nasıl istersen öyle olacak askım'' diye gecirdik günleri. Nişanlıyken anneler bilire döndük. Evliyken du bi anneme sorayım diyor. Ama yazdıklarımı okuduysan her evlilik ve her kvde farklıdır. Benim halam oğlu sırf geliniyle arası iyi olsun diye telefonda uzun konuşmaz. Kendini sürekli öne atmaz. Gelinini herkese özellikle oğluna överdi. Üstelik kuzenim annesine çok düşkündür. Böyle olunca kv ile gelin genelde anlaşıyor. İyi bir kvden olabilir. Etraftaki insanları dinleyip onunla olan iletişimini daha başlamadan baltalama lüften. Bir fırsat ver zaten rengini belli eder. Ben nişanlıyken çok seviyordum kvdemi. hatta eşime onlarla aynı şehirde yaşasak keşke demişliğim bile var. Ama nişanlılık+ evliliğin bu zamana kadar ki sürecinde çok kırıldım. Saygısızlık ettiiğimi düşünmüyorum hiç ama kesinkes bazı şeyleri bana reva gördükleri için inanılmaz sogudum. Bu ilişkiler çok hassas. Çoğu arkadaş foruma girip okuyup ne var ki annesi elbette görüşecek diyor. Ama rahatsızlık duyduğumuz ve dertleştiğimiz mevzular çok daha ince. Evlenince düzelir mi dersen... Bende ilerde düzelir mi acaba diye yazmıştım. Efuli arkadaşım bizden çok daha tecrübeli bu konuda ve nasıl başlarsa öyle gidiyora geldi mevzu. Ama sonuçta kimimiz evliliğimizi kurmak için kimimiz kurtarmak için bu tarz ilişkilerde bir denge bulmak zorunda. :44:

anneisine fazla düşkünse olabilir ama bana yinede fazla geldi..erkekler genelde çok konuşsalar bile herşeyi ayrıntısına kadar anlatmazlar.. ben olsam bende garipserdim açıkçası.. tamam arayıp sorsun ama saatlerce yaptıklarını anlatmak nedir yahu:) bende anneni aramayıyosun hiç deyip zorla aratıyorum..bunların hiç ortası yok mu yahu

benmki de hergün konuşuo anasının dertlerini yükleniyo kendine,
beni de anasını mutlu etmeye zorluyo ,
senin eşin seni zoruluyor mu peki anamı aramadın vs gibisinden???

Büyümeden neden evlenir bu erkekler anlamam... Ağır olacak belki ama hastalık bence bu durum , ağır hastalık hem de ... Yanyana oturup konuşmak neyse de telefonla uzuuun uzun konuşmak - herhangi biriyle - hastalık bence. ( Uzun süre çok uzakta olup arada hasret giderme amaçlı görüşmeler hariç )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…