- 2 Nisan 2014
- 1.412
- 1.933
- 168
Allah iyiliğinizi versin. Gece gece güldürdünüz.
Sanırım çoğunlumuzda var bu durum.
Ben kendime o kadar da çok dert edinmeyim bari.
Bazen bende hiç pes etmicem, öğreticem diyorum, sonra çok bunaltıyorlar analı oğullu beni yaaaboşver duymasın kulağın görmesin gözlerin diyorum.
Ha o bahsettiğin mesele hakkında benimde anım var da benim yine kayınvalidemin gece 11-11.30 arası ısrarla aramaları sonucunda oluşan bişey.
Ama Allahta yukarda ya ertesi gün açtım tel.i kv ye ağzıma ne geldiyse saydım
Utanıyormuyum evet, vicdan azabındamıyım evet
AMA
pişman değilim, bugün yapsa yine aynı şekilde cvp veririm, hatta ertesi güne bırakmaz o an açarım tlf.
Çalışan insanlarız yahu. Sabah erken kalkıyoruz o saatte zaten aranmaz da
arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz
insan bi vazgeçer yahusonunda eşim sessize almıştı.
Ertesi gün aradığımda söylüyorum, sende hiç anlayış yok anne meskule atıyor oğlun anlamıyorsun diye.
Ne cvp verse beğenirsin. Ne bileyim kızım bişey var heralde ne oluyorki dedim, diyor.
Dedim evet bişey vardı. Oğlunla özel işlerimiz vardı yatağımızda1.5 senelik evliyiz ayrıca çalışıyoruz, fikirsizsiniz dedim.
Ne desene bileyim kızım ben
Dedim o işi yapmadan sana söylicez mi anne. Fütursuzsunuz dedim. Daha hala bir daha olmaz kızım demiyor.
En sonunda ben dedim artık bir daha o saatte aramayın diye
Töbe Yarabbi..
anneisine fazla düşkünse olabilir ama bana yinede fazla geldi..erkekler genelde çok konuşsalar bile herşeyi ayrıntısına kadar anlatmazlar.. ben olsam bende garipserdim açıkçası.. tamam arayıp sorsun ama saatlerce yaptıklarını anlatmak nedir yahu:) bende anneni aramayıyosun hiç deyip zorla aratıyorum..bunların hiç ortası yok mu yahu
benmki de hergün konuşuo anasının dertlerini yükleniyo kendine,
beni de anasını mutlu etmeye zorluyo ,
senin eşin seni zoruluyor mu peki anamı aramadın vs gibisinden???
Aslında kaynana geline örnek olmalı bence. Otuz yıllık evliliği var. Kim bilir neler yaşamış görmüştür. Gelinine örnek olmalı. Geliniyle yarışa girmemeli diye düşünüyorum. Yani bir ara ben mutfaktayken sürekli arkamda dikilip izliyor bakim sen mi güzel yapıyorsun ben mi diyordu. En sonunda dedim ki anne tabiki sen güzel yapıyorsun otuz yıldır yemek yapanla yeni yemek yapmaya başlayan bir mi dedim. Bi de açmadı konuyu. Ama hep nedense oğlu burda açlıktan ölüyormuş gibi davranırtakmamak gerekiyor çünkü kendi içine attığın sıkıntı yaptığınla kalıyorsun. İşte başarmaya çalışıyorum bende takmama işini
Bizimki kamera açın diyor artıkAslında ben şöyle bi şi farkettim. Eşim annesiyle iş yerinde uzuun uzun dertleşiyor ama bi keresinde çok yoğun olduğu için çok kısa konuşmuş ve eve geldi karşılıklı oturduk. Dertleştik. Bana uzun uzun anlattı iş yeriyle ilgili her şeyi. Hatta ikimizde şaşırdık ne zamandır böyle dertleşmemiştik diye. Yani eşim eve gelmeden annesiyle konuşup her şeyi anlatınca o anlatma isteği gidiyor. Çünkü içini dökmüş oluyor artık. Eve gelince de yorgun argın uyukluyor tv karşısında. Bende artık her gün birkaç kez arayıp işiyle ilgili sürekli soru soruyorum. Çünkü kendisi sıkıntısı olsa bile mevzu açılmadıkça anlatmıyor. Sürekli arayıp sora sora artık telefonda bir şey olduysa anlatır oldu. Bende bu arada işle ilgili konuşa konuşa o işin başına geçsem yapabilirim diyecek kadar öğrendim
ooohooo sıkıntılı bı kadın belli ki,,gunlere falan da cagırıp gell dibimde bana elçilik yap dıyormu?umarım calısıyosundur ..kadın aşmış kendını
Aynen nerden bildin yaAynı şehirde değiliz çok şükür. Ama ziyarete gittiğimizde tüm akrabaları eve toplar her güne ayrı bir gün programı var zaten götürmeyi çok istedi ama isyan ettim en sonunda dedim anne ben bekarken kendi annemle bile gitmiyordum günlere sevmiyorum öyle şeyler dedim. Akşama kadar söylendi kvdem. Eşim normalde annesinin yanında olur ama benden öyle bir tepki beklemediği için sanırım sustu sadece. Ama o günden sonra her gün günleri bizim evde yaptı kvdem Gitseymişim daha iyiymiş yani
oo ficir senin durum benden vahimmiş valla koy tavrını bence senin kaynanada benimkinin genç versiyonu sanırım bizimki gerçi karakter olarak daha berbat durumdadır eminimde tabi akıl vermek gibi olmasında samimiyetle söylüyorum eşim asla annesine bişi sormaz ama kadına azcık çekirdek içi kadar yani yüz versem ne günle rne kara lahana partileri verecek evde eşimle naptı etti aramızı bozdu daha doğrusu okadar çok konuşup emirler veriyoki duymamazlıkdan gelsekde bilinç altımızı psikolojimizi bozuyo tabi geriyo bizi ve tartıştık 3 gündür konuşmuyoduk bugün barıştık ama annesinin evden gitmesini istediiğimi yoksa benim gideceğimi ve artık evime asla giremeyeceğini söyledim kabul ettirdim öyle barıştım benimki dese dur anneme soruyum intihar ederim heraldeya gerçi benim kv kendinden çok nefret ettirdi istesemde sempati bi bağ kuramıyorum artık belki seninki öyle deildir ne bilim bizdeki son durum bu işte oyy oyy çok yaktı canımı demişsin ya en son kv ler artık eşleri olduğumuzu çekirdek aile olup onların dışarda kaldığını bilseler sorun çözülecek diye aynen öyle bi konuşma geçti bugün aramızda eşim diyoki anne evdeki herşeye karışma bu evin hanımı kararları vermesi gereken efuli sen ona hiç laf düşürmüyosun sen benim annemsin ve bu evde misafirsin çocuk onun çocuğu ve bu zamana kadar çok iyi baktı bakıyo banada öyle sen karışma diyo olurmu öyle şey ben senide torunumuda ondan çok düşünüyorum ondan çok seviyorum ben daha iyisini biliyorum diyo düşün yani eşim bana çorabını soruyo en basiti tam ağzımı açıp cevap verecem o ordan bağırıyor çekmecendedir getiriyim diye of off daha neler alah yardımcımız olsun arkadaşlar
Aynen ya benim kvdede öyle oğlumla ilgili her şeyi ben yapayım diyor. Ben sanki misafirim o evin hanımıBen kvmi onlardayken çok iyi gözlemledim. Kvdem beyin yıkama makinası gibi. Mesela sürekli aynı şeyi söylüyor o kadar çok söylüyor ki gece yatarken bile onun sesi, sözleri kulağımızda uyuyoruz. Markete giderken bile oğluna beni ara ordan diyor Bir de benim kvdem bizim eve misafir davet ediyor sürekli. Sanki ben yokum, tamam burası seninde evin dedik misafirken rahat etsin diye ama o kadar da değil yahu Benim evime kendi gelirken zaten sormaz oğluna telefon açar ben gelicem der gelir ama başkalarını davet etmesi çok gıcık bi durum
misafir gelecek ne yapacan diye sorar tarif verir örgüme bile karışır demişsin valla koptum yaa bu nasıl erkek böylealahım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?