• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğe İhtiyacım Var :(

Kötülüğü dokunmamış diyenlere;

Benim hakkımda komşularıma ayrı bana ayrı konuştu. İşine geldiğindede elalemin iyisinden kendi kötün iyidir diyip beni kucaklıdı. Ben bir hastalık geçirdim geçen yıl hastalığımın nedeni doğum kontrol hapı çıktı. Kuzenim gitti komşular sülalem dahil kilodan hasta olmuş diye yaydı. Benim eşim namaz kılmıyor diye seninki cumaya bayram namazına gidiyormu bari o kadarını yapıyormu dedi. Çocuğum ne zaman ona göndersem çocuğum hep ağlayarak döndü neden annecim dediğimde bana vurdu dedi. bunlar bence aramı soğutmak ve bana inada yapılmış hareketlerin sonucunda soğuk durmamın nedenidir. Biri sizi sizin başınıza kötü birşey geldiğinde aramıyorsa bir geçmiş olsun demek için ama kendinde iyi birşey olduğunda arayıp müjde veriyorsa ben bu işte fesatlık görürüm. Oradaki tabak boş falan laflarım yani bakamayacak durumda olupta üçüncüye bile bile lades demektir. Gelip bir insan size akşamları sadece çorba içebiliyoruz diyip ağlanırsa sizde tabiki yaptğınızdan gönderirsiniz değilmi? Ben kıskandığımı zaten söylüyorum. Evet kıskandım ya sizin biri karşınıza çıkıp aman sende bir tutturamadın bebeği benim eşim üzerime ceket atsa gebe kalıyorum demesinden alınmazmısınız allah aşkına..

Tabakları boş göndermesi 3.çocuğa bakamayacak mı demek oluyor?
Allah nasip etmiş ki hamile kalmış. Rızkını da verecek demek ki. Sizin de bakabilecek bir durumunuz var ama 2.yi nasip etmiyor.
Size ne spiralle mi hamile kalmış çıkarıp da mı hamile kalmış? Hem aklı veriyorsunuz hem rahatsız oluyorsunuz...

Sen tutturamadın,ben ceketini üstüme atsa hamile kalıyorum diye söylemesinde de birşey yok bence. Sizin fesatlığınızın yanında lafı bile olmaz...

Umarım destek olabilmişimdir size.

O zaman spiralini çıkart kocana da spiralle hamile kal diyeceğinize, çocuk bakımının şu şartlarla zor olduğunu anlatsaydınız.
İkiyüzlülük bence bu yaptığınız..
Arkasından başka düşünüyorsunuz ama akıl verirken başka..
Evet hadsiz biri. Ama sizin yaptığınız da doğru değil.

Ben ikinciyi düşünürken pazardan dönüyorum misal poşetlerle beni görüyor oğlanla aman sakın ikinciyi yapma çok zor bak ne güzel tekle kal diyor bana ee üçüncü için bunun farkında kendinin olduğu belli görünüyor. Bana birgün önce geldi krediyi zor ödüyoruz dedi bende dedim araba neden aldınız onun parasını kenara koyar ay başını düşünmeden kredinizi öderdiniz dedim aa öyle deme araba istediğin zaman nakit para dedi. İnsanın biraz tutarlı konuşması lazım. Baktım çok düşünceliydi üçüncüyü istiyordu bende öyle gülmeyle karışık kız dedim kandır şöyle yap güldüm eğlendim ne bileyim olayı ciddiye alacağınıki

aa valla konu sahibi herşeyi biliyorsunda 5 yaşında oglunu gönderdiğinde bana vurdu dediğinde aşağı oturuyorsan zaten yapma başka cocuk once yaptıgın cocuguna sahip cıkmayı öğren Allah allah

Son düzenleme:
Ben ikinciyi düşünürken pazardan dönüyorum misal poşetlerle beni görüyor oğlanla aman sakın ikinciyi yapma çok zor bak ne güzel tekle kal diyor bana ee üçüncü için bunun farkında kendinin olduğu belli görünüyor. Bana birgün önce geldi krediyi zor ödüyoruz dedi bende dedim araba neden aldınız onun parasını kenara koyar ay başını düşünmeden kredinizi öderdiniz dedim aa öyle deme araba istediğin zaman nakit para dedi. İnsanın biraz tutarlı konuşması lazım. Baktım çok düşünceliydi üçüncüyü istiyordu bende öyle gülmeyle karışık kız dedim kandır şöyle yap güldüm eğlendim ne bileyim olayı ciddiye alacağınıki

Demek ki sizin alay ettiğiniz konuşmalarınızı ciddiye alıyor.

Ben ortada dert falan göremedim..Ne kadar boş beleş işlerle uğraşıyosunuz,insanların ne büyük sıkıntıları var ya.Biraz beyin cerrahi,onkoloji servislerini dolaşın ve kendinizden utanın..

Merhaba; Kızlar çok kötüyüm bugün ama size konuyu baştan anlatmam lazım. Teyzemin bir kızı var ve benden 10 yaş büyük 13 yıllık evli iki kızı var. Biz bu şahısla daha önceleri samimi değildik. Daha sonra komşu olmak zorunda kaldık. Gelip gitmeler başladı. Zaten öncedende çok böyle birbirinden haz eden insanlar değildik. Bizim durumumuz iyi sayılır. İlk evlendiğimiz zamanlar ekonomik anlamnda kötü zamanlar geçirdik ama zamanla toparladık çok şükür. Benim bir oğlum var 5 yaşında onunda iki kızı var. 12 ve 8 yaşında. Ben bebek istiyorum ama bende psödotümör serebri (Yalancı Beyin Tümör) var. Doktorum ilk başlarda bebeği yasakladı fakat şuanda gebe kalabilirsin dedi. Daha öncesinde biray geciktim ben ve bunu kuzenimede söyledim daha sonra kendi kendime regli oldum. Regli olduğumu ona söyledim bana dediki. Benim eşim üzerime ceketini atsa gebe kalıyorum. Spiral takılıyım şimdi çıkarttığım ay gebe kalıyorum dedi. EE tabii benim gücüme gitti. Neyse durumlarıda pek iyi değildir ve eşiylede anlaşamazlar daha önce pek çok kavga ve dayak yemeleri bile oldu. Yeni ev aldılar. Karşı komşusu gebeydi ve doğurdu komşu demişki buna ee yeni eve yeni bebek sende yap bir tane ve 36 yaşında kuzenim buda geldi bana dediki. Bende düşünüyorum aslında ama eşim istemiyor bir şekilde kandırmaya çalışacağım dedi. Sende ne var dedim spiral takılı dedi bende spirali habersiz çıkarttır spiralle gebe kaldım dersin dedim akıl verdim. Bu kuzenim benim cebinde beş para olmadan gezer eşi pazar parası bırakırsa pazara gider falan birgün beraber pazara gittik beyaz peynir aldık kızı örgü peynirde istedi alamam dedi param yok Kız üzüldü. Bende acıdım çocuğun durumuna.. Bu sefer oğlumda yanımdaydı aldım bir poşet örgü peynir verdim ellerine hadi beraber yiyin dedim. Evimde birşey pişiririm hemen bir tabak alt kata kuzenime ama ne hikmet hep tabaklarım boş gelir. Neyse ses etmem. Kocası tek kuruş eve para bırakmaz çocuğunun beslenmesine süt konması gerekir gelir 50 krş parayı benden ister falan ama iş laf sokmaya gelincede kol gibi lafı sokar. Birkaç eşimde şahit olmuş giriş kat evleri eşim işten gelince mutfak camından izliyormuş eşim apartmana girince bir ayak koşturma sesi duyuyormuş sanırım diyor dürbünden elimdeki poşetlere bakıyor ne alıyor ne götürüyor diye dedi. Bugün yıkıldığım konu ise bugün haber aldımki spiralle gebe kalmış banada ablam haber etti ablamı aramışlar çünki ablam bir hastanenin muhasebe müdürlüğünü yapıyor. Şimdi yarın ablamların hastanedeki doktora gelecek ve doktor bakacak. Ablama ben söyledim o spirali çıkarttırıp gebe kalmıştır dedim. Ablamda yarın anlarız ben doktora sorarım dedi. OFFF çok fena oldum. Bana hem böyle laf sokmaları ve bize inatmış gibi 3. çocuk ve biliyorumki iki kızdan sonra erkek olmasını isteyecekler ama inkar edecekler Allah ne verirse diyecekler yine bu kadar fitne fesat kıskançlık Allah'ım bana yardımcı olsun. Şimdi ben diyorum. Ben buna hiç hayırlı olsun falan demesem umursamasam kıskanmışım gibimi durur ki kıskandımda kıskanmadım değil. Yada ilgilenmem özen göstermemmi lazım yardım edin bana .. :2::2:

Senin verdiğin akıl bu mu? Bu nasıl bir evliliktir.Hani evlilikteki dürüstlük.Adam çalışıyordur,maddi durumunun yetersiz olduğunu düşünüyordur veya bir çocuk daha istemiyordur.Durumları da yokmuş zaten.Bu tek taraflı karar verilecek birşey mi?Yalanla katakulleyle hamile mi kalınır.Bir de örgü peynir almışsın çocuğu sevindirdin güya.Lafını ettin o sevap gitti.Tabakta yemek verdin boş döndü verdiğin o yemeğin sevabı da gitti.Kocan da dürbünden bakıyorlardır poşetlere diye bir varsayımla ayrı fitnelik yapıyor.Yahu herkes evine poşetle gelir çok matah birşey mi millet aç mı dolaşıyor.Sen biraz kalbine güzel şeyler aşıla.

Tabakları boş göndermesi 3.çocuğa bakamayacak mı demek oluyor?
Allah nasip etmiş ki hamile kalmış. Rızkını da verecek demek ki. Sizin de bakabilecek bir durumunuz var ama 2.yi nasip etmiyor.
Size ne spiralle mi hamile kalmış çıkarıp da mı hamile kalmış? Hem aklı veriyorsunuz hem rahatsız oluyorsunuz...

Sen tutturamadın,ben ceketini üstüme atsa hamile kalıyorum diye söylemesinde de birşey yok bence. Sizin fesatlığınızın yanında lafı bile olmaz...

Umarım destek olabilmişimdir size.

Eşşeğini sağlam kazığa bağlıyıcan sonra Allah'a emanet ediceksin arkadaşım öyle körükörüne dur ben bir gebe kalayım Allah rızkını verirle olmaz. İlk önce durum değerlendirmeni yaparsın sonra bakarsın. Ben benim durumum varda onun yok gibisine üstünlük sağlamıyorum. Biliyorum söylüyorumda kıskandım ama fesatlık yapmadım durumdan değerlendirmeden bu çıkıyor ortaya. Allah kısmet etmez olmaz ikinci olmazsada oturup ağlayacak halim yok eşimlede her zaman konuşuyoruz ya hiç olmayanlar ne yapsın Şükürler olsun Allah bana bunu bir kere tatdırdı. Şuanda ben olan çocuğumun eğitimine gelişimine kendimi adamış durumdayım belkide şu durumda ikinci doğmuş olsaydı ben oğlumla bu kadar iyi vakit geçirip eğlenemeyecektim.

Ben ortada dert falan göremedim..Ne kadar boş beleş işlerle uğraşıyosunuz,insanların ne büyük sıkıntıları var ya.Biraz beyin cerrahi,onkoloji servislerini dolaşın ve kendinizden utanın..

Beyin cerrahi ve nörolojide birer ay yattım ben hastanede öyle dertlerimde var birde üzerine bunlar gelince sıkıntı oluyor.

Eşşeğini sağlam kazığa bağlıyıcan sonra Allah'a emanet ediceksin arkadaşım öyle körükörüne dur ben bir gebe kalayım Allah rızkını verirle olmaz. İlk önce durum değerlendirmeni yaparsın sonra bakarsın. Ben benim durumum varda onun yok gibisine üstünlük sağlamıyorum. Biliyorum söylüyorumda kıskandım ama fesatlık yapmadım durumdan değerlendirmeden bu çıkıyor ortaya. Allah kısmet etmez olmaz ikinci olmazsada oturup ağlayacak halim yok eşimlede her zaman konuşuyoruz ya hiç olmayanlar ne yapsın Şükürler olsun Allah bana bunu bir kere tatdırdı. Şuanda ben olan çocuğumun eğitimine gelişimine kendimi adamış durumdayım belkide şu durumda ikinci doğmuş olsaydı ben oğlumla bu kadar iyi vakit geçirip eğlenemeyecektim.

Bence siz kendinizi çocuğunuzun gelişiminden çok kuzeninizle yarışmaya adamışsınız...

aa valla konu sahibi herşeyi biliyorsunda 5 yaşında oglunu gönderdiğinde bana vurdu dediğinde aşağı oturuyorsan zaten yapma başka cocuk once yaptıgın cocuguna sahip cıkmayı öğren Allah allah

Çocukları var diye bizimkide istiyor oraya gitmek. Vurdu dediğinde indim hayırola dedim sordum. Saçımı çekti bende vurdum dedi. Bende onun saçını çekmesiyle senin vurman birmi zırıl zırıl ağlıyor yukarıda daha göndermem sana dedim. Ya bir çocuk saçınızı çektiğinde vururmusunuz elini ayırırsın hafiften yapma dersin helede başkasının çocuğuna ayıptır.

son ıkı cumlenle konun ne alaka yanı???

onun oncesınde yazdıgın seylerdede ınsanlar adına senmı karar vereceksın yakın oturuyorsunuz dıye onların hayatlarını senmı soylendıreceksın

kıskandım dıyorsun fesatlanıyorsun ondan olmuyor belkıde tekrar bebegın

Beyin cerrahi ve nörolojide birer ay yattım ben hastanede öyle dertlerimde var birde üzerine bunlar gelince sıkıntı oluyor.

Allah şifalar versin.
Öyleyse bu yaşadıklarınızın ne kadar gereksiz zırva olduğunu en iyi bilenlerden olmalıydınız.
Sağlıkla, zahmetsizce alınan nefesin kıymetini bilen, gerisinin boş olduğunu anlamış olmalıydınız..

Sabırla sonuna kadar okudum ;

Evlat sahibi bir annesiniz, o da 3. evladına gebe bir kadın. Onun sizinle değilde sizin onunla bir derdiniz var anlaşılan. Evlada hasret, hiç tatmamış biri olsanız bir nebze anlayabilirim bu durumunuzu ama şu an ki duygunuzun kıskançlık ve hasetten başka bir açıklaması yok. Ne için yardım istediniz, bunca yıldır üyeyim ilk kez böyle bir yorum yapıyorum, çok ayıpladım sizi. Kuzeninizi sevmiyorsanız ya da çok kıskanıyorsanız aranıza mesafe koyun olsun bitsin. Hastanelere kadar araştırmak ne kadar ayıp. Üstelik yaptığınız yardımları bu şekilde yazmanız... Ne yani ona destek oldunuz diye çocuk yaparken izin mi alacaktı sizden? Ne anlamı kaldı yaptığınız hayrın şimdi

Burada yıllarca uğraşıp evlada hasret yaşayanlar insanlar var, onlar bile bu kadar şımarık içinde değiller, kendinizi dinleyin ve bu hatanıza bir son verin bence. Doğmamış bir sabiyi de bu tip duygularınıza alet etmeyin :47:

Son düzenleme:
son ıkı cumlenle konun ne alaka yanı???

onun oncesınde yazdıgın seylerdede ınsanlar adına senmı karar vereceksın yakın oturuyorsunuz dıye onların hayatlarını senmı soylendıreceksın

kıskandım dıyorsun fesatlanıyorsun ondan olmuyor belkıde tekrar bebegın

Biraz size biraz diğer arkadaşlara cevaptı o ama tabi ben sizin mesajdan alıntı yaptım diye öyle göründü. Fazla takıyorum farkındayım fesatlık olarak adlandırmıyorum ama kötü düşünüyorum farkındayım zaten bu düşünceden çıkmak adına buraya yazdım.

Sabırla sonuna kadar okudum ;

Evlat sahibi bir annesiniz, o da 3. evladına gebe bir kadın. Onun sizinle değilde sizin onunla bir derdiniz var anlaşılan. Evlada hasret, hiç tatmamış biri olsanız bir nebze anlayabilirim bu durumunuzu ama şu an ki duygunuzun kıskançlık ve hasetten başka bir açıklaması yok. Ne için yardım istediniz, bunca yıldır üyeyim ilk kez böyle bir yorum yapıyorum, çok ayıpladım sizi. Kuzeninizi sevmiyorsanız ya da çok kıskanıyorsanız aranıza mesafe koyun olsun bitsin. Hastanelere kadar araştırmak ne kadar ayıp. Üstelik yaptığınız yardımları bu şekilde yazmanız... Ne yani ona destek oldunuz diye çocuk yaparken izin mi alacaktı sizden? Ne anlamı kaldı yaptığınız hayrın şimdi

Burada yıllarca uğraşıp evlada hasret yaşayanlar insanlar var, onlar bile bu kadar şımarık içinde değiller, kendinizi dinleyin ve bu hatanıza bir son verin bence. Doğmamış bir sabiyi de bu tip duygularınıza alet etmeyin :47:

Gerekli mesafeyi koydum. Baktım ben düşüncelerimi değiştiremiyorum düşünüyorum ve kendime zarar veriyorum uzaklaştım. Hastaneye kadar araştırtmak demişsiniz ama Hastaneyle çalışıyorum girdisine çıktısına gelenine gidenine hakimim zaten he o konuya ayrı dikkat çekicem orası ayrı tabii :34: Yardım isteme konusu ben bu kadar kıskanç ve kötü düşünüyorum ama neden taktım bu kadar anlamıyorum ama bence takmamın sebebide soktuğu laflar ben ne kadar iyi yanaştım kötülük gördüm o yüzden kafayıda taktım.

Madem size zarar verdiğini düşünüyosunuz,o halde araya mesafe koyarsınız olur biter..Allah sağlık sıhhat versin,gerisi boş..

Kötülüğü dokunmamış diyenlere;

Benim hakkımda komşularıma ayrı bana ayrı konuştu. İşine geldiğindede elalemin iyisinden kendi kötün iyidir diyip beni kucaklıdı. Ben bir hastalık geçirdim geçen yıl hastalığımın nedeni doğum kontrol hapı çıktı. Kuzenim gitti komşular sülalem dahil kilodan hasta olmuş diye yaydı. Benim eşim namaz kılmıyor diye seninki cumaya bayram namazına gidiyormu bari o kadarını yapıyormu dedi. Çocuğum ne zaman ona göndersem çocuğum hep ağlayarak döndü neden annecim dediğimde bana vurdu dedi. bunlar bence aramı soğutmak ve bana inada yapılmış hareketlerin sonucunda soğuk durmamın nedenidir. Biri sizi sizin başınıza kötü birşey geldiğinde aramıyorsa bir geçmiş olsun demek için ama kendinde iyi birşey olduğunda arayıp müjde veriyorsa ben bu işte fesatlık görürüm. Oradaki tabak boş falan laflarım yani bakamayacak durumda olupta üçüncüye bile bile lades demektir. Gelip bir insan size akşamları sadece çorba içebiliyoruz diyip ağlanırsa sizde tabiki yaptğınızdan gönderirsiniz değilmi? Ben kıskandığımı zaten söylüyorum. Evet kıskandım ya sizin biri karşınıza çıkıp aman sende bir tutturamadın bebeği benim eşim üzerime ceket atsa gebe kalıyorum demesinden alınmazmısınız allah aşkına..

evet akşamları sadace çorba içebiliyoruz diyerek ağlıyorsa bir insan tabi ki yaptığımdan gönderirim.ama böyle durumda olan bir insanında tabağı dolu göndermesini asla beklemem.
kendinizle çelişiyorsunuz.
bırakın tabakla vermeyi,tencereyle versem unuturum verdiğimi.
biraz sakinleşin bence

evet akşamları sadace çorba içebiliyoruz diyerek ağlıyorsa bir insan tabi ki yaptığımdan gönderirim.ama böyle durumda olan bir insanında tabağı dolu göndermesini asla beklemem.
kendinizle çelişiyorsunuz.
bırakın tabakla vermeyi,tencereyle versem unuturum verdiğimi.
biraz sakinleşin bence

İnsan belli zamanlarda belli zorluklar çeker herkesin başından geçmiştir. Ama birgün çorba içiyoruz diyip ertesi gün girip 110 liraya şu botu aldım yok bunuda aldım eve dolap yaptırdım diyor bende harcamasaydın bunlara evin ihtiyacını giderseydin dedim amaaan midenin penceresi yok dedi bu sefer bana :) Bunun tezatlığı bendemi ondamı..

İnsan belli zamanlarda belli zorluklar çeker herkesin başından geçmiştir. Ama birgün çorba içiyoruz diyip ertesi gün girip 110 liraya şu botu aldım yok bunuda aldım eve dolap yaptırdım diyor bende harcamasaydın bunlara evin ihtiyacını giderseydin dedim amaaan midenin penceresi yok dedi bu sefer bana :) Bunun tezatlığı bendemi ondamı..

tezatlık yine sizde. neden mi? bu durumlardan rahatsız olan sizsiniz çünkü.
rahatsızsanız yapmazsınız.rahatsız olduğunuza rağmen yapmaya devam ediyorsanız şikayet etmezsiniz.
aslında bu kadar basit.
desteğe ihtiyaç bir durum yok.
bir sürü dert,hastalık geçmiş başınızdan.çok geçmiş olsun.umarım bir daha asla yaşamazsınız.yaşadıklarınızın yanında bunlar gülünecek şeyler.
hayat çok kısa.sadece bu.gerisi boş.

Muhatap olmak zorunda değilsiniz ki.
Çorba göndermek, nasıl hamile kalacağı konusunda yönlendirmek, parasını nasıl harcayacağı konusunda fikir beyan etmek.. nasıl hamile kaldığını sorgulamak..
Hiçbirine mecbur değilsiniz..

Back
X