• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğe İhtiyacım Var :(

İlk bebeğime beşinci ayda gebe kaldım ben kendi sülalemden daha beş ay denenmesine rağmen bak bak olmuyor olsaydı çocuk olurdu şimdiye fısıltıları çıkmaya başladı. Hadi ilkini dahada büyütüyorum dedim. İkinciyi istediler. Hastalık geçirdim. Doktor bebeği yasakladı bu dönem bu sefer aa bak yazık hasta bebeği olmuyor dediler. Doktor bebeği serbest bıraktı bu sefer eşim uzak işe gitti. 15 günde bir eve ancak gelebildi. O bitti şimdi yurtdışına gitti. Daha öncede aynı ülkeden savaş çıktı zor döndü. Yüreğim ağzımda bekledim. Biliyorum ben eşimle konuşabilsem kimseyle eşimle konuştuğum kadar samimi konuşamıyorum. O zaman rahatlayacağım. Her zaman internetleri olmuyor ancak haftada 1-2 konuşabiliyoruz. Şimdi yine üzerime gelinecek. Bak millet üçüncüğyü yaptı sen daha tek diye. Şuraya derdimi açayım dedim. Olmadı ondanda kıskanç kötü fesat damgası yedim daha ne olsun ..

E güzel arkadaşım konuyu şöyle açsan o kadar destek alırsın ki. Bu sıkıntılı zamanlarında seni yalnız bırakıp eşin gitmeli miydi diye sorgularız. Elalemin ağzına neden laf veriyorlar diye sorgularız. Çocuk olmuyor mu laflarını diyen kv ise onu eleştiririz. Cahillikle suçlarız. Senin dertlerin bunlarken kuzeninle ilgili neden başlık açarsın ki? Sen çok dolmuşsun canın sıkılmış belli. Babamın da saçları azdır onunla da kellikle ilgili espriler yaparlar çok alınmaz annem. Yani moralin yüksek olsa bunlar cidden takmayacağın şeyler. Umarım eşinle bir an önce kavuşursun.

Ben kıskandığımı zaten kabul ediyorum. Ama söylüyorumda ben verdim aklı çıktı karşıma işte yarın anlayacağız spirallimi gebe kalındı kalınmadı görülecek. Karşımda 3 kuruşun hesabını yapan insana ben yaptığım iyiliğinde karşılığında yediğim laflar lafı yedim heh haksızım diyip oturayım.

Yarın anlayınca elinize ne geçecek peki?

Yarın anlayınca elinize ne geçecek peki?

ECD75 bak anlayamadık çünki anlaşılacağından korktu bizdeki doktorun erkek olmasını bahane saydı. Başka hastaneye gitti.

Ne tesadüf ben erkeğe açmam anlayışındaki birinin ikinci doğumunu yaptıran takip edende bir erkek doktordu..

E güzel arkadaşım konuyu şöyle açsan o kadar destek alırsın ki. Bu sıkıntılı zamanlarında seni yalnız bırakıp eşin gitmeli miydi diye sorgularız. Elalemin ağzına neden laf veriyorlar diye sorgularız. Çocuk olmuyor mu laflarını diyen kv ise onu eleştiririz. Cahillikle suçlarız. Senin dertlerin bunlarken kuzeninle ilgili neden başlık açarsın ki? Sen çok dolmuşsun canın sıkılmış belli. Babamın da saçları azdır onunla da kellikle ilgili espriler yaparlar çok alınmaz annem. Yani moralin yüksek olsa bunlar cidden takmayacağın şeyler. Umarım eşinle bir an önce kavuşursun.

Ben eşime gitmemesi için çok ısrarda bulundum. Ama o ailemizin geleceği için yatırım için gitmesi gerektiğini savundu. Bu lafları söyleyenler eşim sülalesi olsa inanın içim yanmayacak herkese yapılıyordur diyeceğim. Kayınvalidem bir kere ağzını açıpta ee bebek dememiştir. Daha çok kızım iyileş sen önemlisin bebekte neymiş der teselli eder.

her açıklama bırbırınden bomba:27:
dumur oldum eyice:27:

ECD75 bak anlayamadık çünki anlaşılacağından korktu bizdeki doktorun erkek olmasını bahane saydı. Başka hastaneye gitti.

Ne tesadüf ben erkeğe açmam anlayışındaki birinin ikinci doğumunu yaptıran takip edende bir erkek doktordu..

yaw runkli gerçekten çok ilginç bir karaktersin.. yazmayayım diyorum ama duramıyorum da :27:

bizim anlamadığımız; evet senin dediğin gibi spiralle hamile kalmış olsa ne olacak? ne olmasını bekliyorsun yani? aldırsın mı? senden af mı dilesin? boşansın mı? ölsün mü? yok yani varsayalım ki anlaşıldı eeee sonra ne olacak? ne geçecek senin eline? sen bizden neyin tesellisini istiyorsun? yani, evet runki, kuzenin seni kıskanıyor o çocuk senin hakkındı desek (töbe haşa) moralin yerine mi gelecek?

senin farklı sıkıntıların var runki, acısını kuzeninden ve onun doğmamış bebeğinden çıkartma.. 8 sayfa oldu ama bir tek anlamayan ben miyim diye düşünmeye başlayacaktım ki kimse ne istediğini anlamamış.. ne istiyorsun runki? :51:

yaw runkli gerçekten çok ilginç bir karaktersin.. yazmayayım diyorum ama duramıyorum da :27:

bizim anlamadığımız; evet senin dediğin gibi spiralle hamile kalmış olsa ne olacak? ne olmasını bekliyorsun yani? aldırsın mı? senden af mı dilesin? boşansın mı? ölsün mü? yok yani varsayalım ki anlaşıldı eeee sonra ne olacak? ne geçecek senin eline? sen bizden neyin tesellisini istiyorsun? yani, evet runki, kuzenin seni kıskanıyor o çocuk senin hakkındı desek (töbe haşa) moralin yerine mi gelecek?

senin farklı sıkıntıların var runki, acısını kuzeninden ve onun doğmamış bebeğinden çıkartma.. 8 sayfa oldu ama bir tek anlamayan ben miyim diye düşünmeye başlayacaktım ki kimse ne istediğini anlamamış.. ne istiyorsun runki? :51:

Yok spirali çıkarttırmıştır o teyze kızını dinlemiştir... :27:

Gerçi konu sahibi latife yapmış ama demek teyze kızı cin ciddiye almış hemen kurmuş tezgahı 3. ye gebe kalmış...

Benim kafa çorba oldu konu sahibi bence sen tebrik etme boşverrrrrr :18:

Son düzenleme:
Sorunlu olan kuzeniniz değil, sizsiniz..
Verdiğiniz üç kuruşluk şeyleri laf ediyorsunuz.
Kuzeniniz için hem parası yok deyip hem boş gelen tabakları vurguluyorsunuz..
Karşılıklı iyilik yapacaksanız, yada yaptığınız iyilikleri böyle ortaya vuracaksanız yapmayın daha hayırlı..
Ayrıca eşinizinde sizden aşağı kalır yanı yok..
Millet sizin poşetlerinizi niye takip etsin, sanki çok mühim..
Kuzeniniz size hiç bir şey yapmamış ama siz onun arkasından çok fena lafını yapıyorsunuz.
Ve ciddi anlamda kıskanıyorsunuz...
Hem olacak olan çocuklarından size ne?
Sizin olmuyor diye kendi ailesi içinde çocuk yaparken sizden izin mi alacaktı?
Demek ki kadıncağız bebek istiyormuş, bunun nisbetle ne alakası var?
Bir de özel hayatını araştırmaya kalkıyorsunuz...
Yazık..

eğer o laf ediyor/laf yapıştırıyor huyu kötüyse kocanıza kel imasında bulunmasına neden kızıyorsunuzki? bizde bunu demek istiyoruz. fesatsa eğer fesat insanın fesatlık yapmasına
kötüyse, kötülük yapmasına
neden şaşırıyorsun ki?

parası yok ama hava atan (böyle çok insan var) biriyse yıllardır neden şaşırıyorsun ki?

boşuna kendini üzüyorsun, muhattap olma, oluyorsan söylediklerini dinleme

Kusura bakma ama bu hikayede tek kıskanç varsa o da sensin. Kadının sana yaptığı hiçbir şey yok. Kimse birine inat olsun diye çocuk doğurmaz. Umarım yakın zamanda Allah sana da nasip eder.. Derin bir nefes al ve kendine gel..

arkadasim siz birbirinize asiri takmissiniz. o seni kiskaniyor sen onu. bende laf sokan insanlari hic sevmem cok gereksiz bulurum böyle seyleri. haklisin sana her firsatta laf sokuyor ve amacinada ulasiyor. sendede böyle davranmasi nefret olusturmus herseyi gözüne batar olmus. yaptigin iyilikleri bile anlatir hala gelmissin. bir silkelen arkadasim herkezin hayat sartlari farkli oydu suydu buydu aldi vermedi hileydi vs. nerelere gitmissin asiri bir takinti olusmus sende. sen kendi hayatini düzenlemeye calis canim 2. cocugunda hayirlisiysa olsun, herseyin hayirlisi olsun diye dua edelim, bunlar nasip kismet canim, sen birseylerle ugras kafani dagit ve kendi hayatina odaklan

gücenmeyin ama bu konudaki tek kıskanç sizsiniz ! kadın öyle yada böyle hamile kalmış, ama aklı ben verdim diyip kıskanmanızın bir manası yokki,allah sizede en yakın zamanda nasip etsin.

boş tabaklara gelince kendi ağzınla söylüyorsun zaten eşi tek kuruş para bırakmaz durumları kötü diye, peyniri alamayan kadın sana tabağını boş yollasa ne olur !

eşinizin kulaklarınada maşallah koşa koşa beni izliyo heralde dürbünden, dürbünden bakınca poşettekiler görünmezki, ben kimin zile bastığını zor görüyorum mesela:52:şaka bir yanada hayırlı olsunda diyin elinizden geldiğincede yardımcı olun lafmı sokuyor fazla muhatap olmazsınız olur biter:ssz:

Merhaba; Kızlar çok kötüyüm bugün ama size konuyu baştan anlatmam lazım. Teyzemin bir kızı var ve benden 10 yaş büyük 13 yıllık evli iki kızı var. Biz bu şahısla daha önceleri samimi değildik. Daha sonra komşu olmak zorunda kaldık. Gelip gitmeler başladı. Zaten öncedende çok böyle birbirinden haz eden insanlar değildik. Bizim durumumuz iyi sayılır. İlk evlendiğimiz zamanlar ekonomik anlamnda kötü zamanlar geçirdik ama zamanla toparladık çok şükür. Benim bir oğlum var 5 yaşında onunda iki kızı var. 12 ve 8 yaşında. Ben bebek istiyorum ama bende psödotümör serebri (Yalancı Beyin Tümör) var. Doktorum ilk başlarda bebeği yasakladı fakat şuanda gebe kalabilirsin dedi. Daha öncesinde biray geciktim ben ve bunu kuzenimede söyledim daha sonra kendi kendime regli oldum. Regli olduğumu ona söyledim bana dediki. Benim eşim üzerime ceketini atsa gebe kalıyorum. Spiral takılıyım şimdi çıkarttığım ay gebe kalıyorum dedi. EE tabii benim gücüme gitti. Neyse durumlarıda pek iyi değildir ve eşiylede anlaşamazlar daha önce pek çok kavga ve dayak yemeleri bile oldu. Yeni ev aldılar. Karşı komşusu gebeydi ve doğurdu komşu demişki buna ee yeni eve yeni bebek sende yap bir tane ve 36 yaşında kuzenim buda geldi bana dediki. Bende düşünüyorum aslında ama eşim istemiyor bir şekilde kandırmaya çalışacağım dedi. Sende ne var dedim spiral takılı dedi bende spirali habersiz çıkarttır spiralle gebe kaldım dersin dedim akıl verdim. Bu kuzenim benim cebinde beş para olmadan gezer eşi pazar parası bırakırsa pazara gider falan birgün beraber pazara gittik beyaz peynir aldık kızı örgü peynirde istedi alamam dedi param yok Kız üzüldü. Bende acıdım çocuğun durumuna.. Bu sefer oğlumda yanımdaydı aldım bir poşet örgü peynir verdim ellerine hadi beraber yiyin dedim. Evimde birşey pişiririm hemen bir tabak alt kata kuzenime ama ne hikmet hep tabaklarım boş gelir. Neyse ses etmem. Kocası tek kuruş eve para bırakmaz çocuğunun beslenmesine süt konması gerekir gelir 50 krş parayı benden ister falan ama iş laf sokmaya gelincede kol gibi lafı sokar. Birkaç eşimde şahit olmuş giriş kat evleri eşim işten gelince mutfak camından izliyormuş eşim apartmana girince bir ayak koşturma sesi duyuyormuş sanırım diyor dürbünden elimdeki poşetlere bakıyor ne alıyor ne götürüyor diye dedi. Bugün yıkıldığım konu ise bugün haber aldımki spiralle gebe kalmış banada ablam haber etti ablamı aramışlar çünki ablam bir hastanenin muhasebe müdürlüğünü yapıyor. Şimdi yarın ablamların hastanedeki doktora gelecek ve doktor bakacak. Ablama ben söyledim o spirali çıkarttırıp gebe kalmıştır dedim. Ablamda yarın anlarız ben doktora sorarım dedi. OFFF çok fena oldum. Bana hem böyle laf sokmaları ve bize inatmış gibi 3. çocuk ve biliyorumki iki kızdan sonra erkek olmasını isteyecekler ama inkar edecekler Allah ne verirse diyecekler yine bu kadar fitne fesat kıskançlık Allah'ım bana yardımcı olsun. Şimdi ben diyorum. Ben buna hiç hayırlı olsun falan demesem umursamasam kıskanmışım gibimi durur ki kıskandımda kıskanmadım değil. Yada ilgilenmem özen göstermemmi lazım yardım edin bana .. :2::2:

Madem samimi değilsin ne diye regl tarihine kadar paylaşıyorsun?

Eşin de senden farksız insanların onun aldığı poşetlere baktığını nereden çıkarıyor ,elinde poşet olmadığında koşma sesi duymuyor muymuş?

Milletin hamile kalmasında seni yıkan ne?

Sen ablanla, eşinle, buradaki herkesle kadının dedikodusunu yap fitne fesat kıskanç o olsun.

Hadi be oradan. :51:

bende seni çok ayıpladım gerçekten
iyilik ediyorsan susssssssss
söyleyince bir hayrı kalmıyor zaten
peynir almışsın yemek vermişsin tabak boş dönmüş
zaten dolu göndersede sen yemezdin heralde onun yemeğini
gıcık almışsın birdefa ağzıyla kuş tutsada yaranamaz artık sana
merak etme Allah sanada verir ikinci çocuğu

sizin zaten bir çocuğunuz yok mu? hadi çocuğunuz olmasa derim ki hassas, yanlış anlıyor. ne var ki kadının söylediğinde. ayrıca verdiğiniz peyniri, aldığınız tabağı saymanız çok ayıp bir şey. :19:

Merhaba; Kızlar çok kötüyüm bugün ama size konuyu baştan anlatmam lazım. Teyzemin bir kızı var ve benden 10 yaş büyük 13 yıllık evli iki kızı var. Biz bu şahısla daha önceleri samimi değildik. Daha sonra komşu olmak zorunda kaldık. Gelip gitmeler başladı. Zaten öncedende çok böyle birbirinden haz eden insanlar değildik. Bizim durumumuz iyi sayılır. İlk evlendiğimiz zamanlar ekonomik anlamnda kötü zamanlar geçirdik ama zamanla toparladık çok şükür. Benim bir oğlum var 5 yaşında onunda iki kızı var. 12 ve 8 yaşında. Ben bebek istiyorum ama bende psödotümör serebri (Yalancı Beyin Tümör) var. Doktorum ilk başlarda bebeği yasakladı fakat şuanda gebe kalabilirsin dedi. Daha öncesinde biray geciktim ben ve bunu kuzenimede söyledim daha sonra kendi kendime regli oldum. Regli olduğumu ona söyledim bana dediki. Benim eşim üzerime ceketini atsa gebe kalıyorum. Spiral takılıyım şimdi çıkarttığım ay gebe kalıyorum dedi. EE tabii benim gücüme gitti. Neyse durumlarıda pek iyi değildir ve eşiylede anlaşamazlar daha önce pek çok kavga ve dayak yemeleri bile oldu. Yeni ev aldılar. Karşı komşusu gebeydi ve doğurdu komşu demişki buna ee yeni eve yeni bebek sende yap bir tane ve 36 yaşında kuzenim buda geldi bana dediki. Bende düşünüyorum aslında ama eşim istemiyor bir şekilde kandırmaya çalışacağım dedi. Sende ne var dedim spiral takılı dedi bende spirali habersiz çıkarttır spiralle gebe kaldım dersin dedim akıl verdim. Bu kuzenim benim cebinde beş para olmadan gezer eşi pazar parası bırakırsa pazara gider falan birgün beraber pazara gittik beyaz peynir aldık kızı örgü peynirde istedi alamam dedi param yok Kız üzüldü. Bende acıdım çocuğun durumuna.. Bu sefer oğlumda yanımdaydı aldım bir poşet örgü peynir verdim ellerine hadi beraber yiyin dedim. Evimde birşey pişiririm hemen bir tabak alt kata kuzenime ama ne hikmet hep tabaklarım boş gelir. Neyse ses etmem. Kocası tek kuruş eve para bırakmaz çocuğunun beslenmesine süt konması gerekir gelir 50 krş parayı benden ister falan ama iş laf sokmaya gelincede kol gibi lafı sokar. Birkaç eşimde şahit olmuş giriş kat evleri eşim işten gelince mutfak camından izliyormuş eşim apartmana girince bir ayak koşturma sesi duyuyormuş sanırım diyor dürbünden elimdeki poşetlere bakıyor ne alıyor ne götürüyor diye dedi. Bugün yıkıldığım konu ise bugün haber aldımki spiralle gebe kalmış banada ablam haber etti ablamı aramışlar çünki ablam bir hastanenin muhasebe müdürlüğünü yapıyor. Şimdi yarın ablamların hastanedeki doktora gelecek ve doktor bakacak. Ablama ben söyledim o spirali çıkarttırıp gebe kalmıştır dedim. Ablamda yarın anlarız ben doktora sorarım dedi. OFFF çok fena oldum. Bana hem böyle laf sokmaları ve bize inatmış gibi 3. çocuk ve biliyorumki iki kızdan sonra erkek olmasını isteyecekler ama inkar edecekler Allah ne verirse diyecekler yine bu kadar fitne fesat kıskançlık Allah'ım bana yardımcı olsun. Şimdi ben diyorum. Ben buna hiç hayırlı olsun falan demesem umursamasam kıskanmışım gibimi durur ki kıskandımda kıskanmadım değil. Yada ilgilenmem özen göstermemmi lazım yardım edin bana .. :2::2:

Sizdeki ilişki silsilesi çok garip geldi bana açıkçası.Siz nasıl biriyle içli dışlı oluyorsunuz ki(isterse akrabanız olsun.)zaten baştan beri haz etmiyormuşsunuz,bu kişi ne garip çıkarımları olan ve ne kadar basit duruşu olan biri.kuzeninizdi sanırım.

ikincisi,siz ne kadar tuhaf bir akıl veriyor ve buraya yazıyorsunuz bir de....yalan söylemeye teşvik etmişsiniz.hem de evlat sahibi olma konusunda....
bu çocuklar sonra hatap oluyor bakımsızlıktan...bu mahalle arasında elinde salçalı ekmeklerle dolaşan çocuklara üzülüyorum işte bu yüzden...başıboş...

bir diğer tuhaf olan şey ise: sizin verdiğiniz akılla hamile bile kalsa da sizin birinin özelini araştırma eğiliminiz....Ablanız da bir güzel size eşlik edip sorarım demiş...ilginç...:20:

Eğer doktor da Hipokrat yeminini yok sayıp hastasını anlattırsa ona bin katı yazıklar olsun...:50:
bu arada ben kesinlikle karşınızdaki şahsı savunmuyorum.o da az değil belli ki)

kıskanmaktan ziyade İMRENİN...bu daha masum bir duygudur...:

Yazılacaklar yazılmış,çoğuna katılıyorum.

En fenası da ablanın spiralle mi hamile kalmış diye doktora sorarım demesi.
Nelerle uğraşıyorsunuz böyle ? Öğrenseniz ne olacak ? Ayıptır,insan doktora sormaya utanır.

en çok şu dikkatımı çekti
durumları kötü,peynir bile alamıyorlar ,giriş katta oturuyorlar vb vb.....neden insanları sürekli aşağılıyorsunuz. Herkes in maddi durumu iyi olmak zorunda değil ki. Durumu kötü diye hamile kalmasın yani öyle mi?size ne arkadaşım???
Hamile kalamıyor olabilirsiniz ama bunda bu teyze kızınızın suçu ne??? Neden sizi kıskanıp hamile kalsın ki? Ömür boyu o uğraşacak.... yaptığınız lyilikleri söylemeniz hiç de iyi olmamış....burda hatalı sizsiniz bana göre,zaten diğer arkadaşlar da vurgulamış.....Akrabalarınız laf ediyor diye en büyük kaygınız....(bu da ayrıca düşündürücü) kime ne canım sizin hamile kalamamanızdan tersleyin ,kapatın ağızlarını....Size tavsiyem ,kendinize uğraşlar bulun,kalbinizi ruhunuzu kötülükten arındırın ve çok ça Allahtan hayırlısını isteyin,ve biraz da ben nerede hata yapıyorum,bende de suç var belli deyip kendinize çeki düzen verin....ben burda suçlu bir kadın göremedim. Tek sucu sizden önce hamile kalmış! Olması...

Back
X