- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.333
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Yani işte şartlarına göre değişir bu sorunun cevabı. Onu bilmediğimiz için bir şey diyemiyoruz.
Stajın bitmiş olsa hemen bırak çok rahat iş bulursun derdim. Ama şimdi diyemiyorum. İş bulabilir misin, bulamazsan tek gelirle ne kadar idare edersin, işi bırakıp hamile kalırsan bir sürü haktan feragat etmiş olacaksın vs. Yani çok da bizim tavsiye veremeyeceğimiz bir konu bence. Eksisini artısını düşünüp karar vermen gerekiyor.
Ama evet iş yükün çok fazla.
Staj ıcın hemen bir yer bulabileceksiniz cıkınBurada 30 yıllık çalışan elemanı var emekli oldu şuan biz o kadınla aynı parayı alıyoruz.
Hata ben bir tık fazla alıyorum.
Bu adam sene de bir kez zam yapar başka iyileştirmesi de yok.
O konuda haklısın zaten. Normal değil.İşte bende o kısımları düşünüyorum ama burada da kalırsam stresten hasta olacağım.
Göz göre göre fazla işe tek maaş koyuyor bana yani
1.5 sene falan var.
Huzura ersem yüksek lisans yapacağım ama iş durumu belli değil ki.
Her gün geliyorum ayrı terane.
İdare etmeyin ya maaş artışı ya görev belirlemesi isteyin. Böyle sömürülen kişiler başka bir iş bulduktan sonra hep, neden idare ettim ki neden kendimi yıprattım başkasının işi için diye hayıflanıyor.
Bir arkadaşım da böyle bir otelde çalışıyordu, muhasebeci ayrıldı muhasebeye resepsiyonist ayrıldı resepsiyona yani utanmasalar bir de garsonluk yap diyeceklerdi, ki lobide müşteri olunca otel müdürü eğer resepsiyon boştaysa bir şeyler ikram etmeli diye beklentiye giriyordu. Tek maaşla kıza 3 iş yaptırıyorlardı. E hazır yapan varken muhasebeye de birini almadılar.
Şimdi arkadaşımın güzel bir işi var o otelden de ayrıldı. Neden idare ettim ne salakmışım diye anıyor o günleri. Tabi üniversiteden yeni mezun olunca başka iş bulamayacağım korkusuyla eziliyoruz. Bu benim de başıma geldi şimdi ben de diyorum neden idare ettim ki, ne salakmışım kendimi ezdirmişim diye bakıyorum.
Acik acik konussaniz, iki tarafa yetisemiyorum, kafam dagiliyor ikisinde de verimli olamiyorum, dinlenemedigim icin odaklanamiyorum deseniz?
O konuda haklısın zaten. Normal değil.
çok uzun zaman varmış
yok bence duruma bak, yani bir yandan da iş bak
zaten koparmışsın burayla olan tüm isteğini git başvur bir yerlere muhakkak.
izin alırken de umurunda olmasın.
çıkacaksan hani çalışmadan ne kadar idare edebileceğini sen bilebilirsin.
3-5 ay idare ederim dersen zaten o zamana kadar bulursun iş
Pısman olup olmayacagınızı sız bilirsiniz BırtekNeler söylemedim ki kavga da ettim bağırdım da ama anlayan yok artık tükendim diyorum ya.
Son raddeye geldim ipin ucundayım yani o yüzden ama hala pişman olur muyum diye size sormak istedim
O zaman bas istifanı. Risk alacaksın ama bu kadar mutsuz olmaktan iyidir.Bana hala diyorlar idare et
Acik acik konussaniz, iki tarafa yetisemiyorum, kafam dagiliyor ikisinde de verimli olamiyorum, dinlenemedigim icin odaklanamiyorum deseniz?
Baktiniz bi duzenleme yapilmiyor, alin bi 10 gun rapor. Rapor icin illa yatak dosek yatmak gerekmiyor. Stresten daha fena hastalik mi var?
İş baktın mı hiç? Nasıl piyasa?Hiç sanmıyorum öyle bir şey yapacaklarını.
Konuşmak istemiyorum hiç bir şekilde çünkü konuştum işe yaramadı.
Köşeye sıkıştım umay ya ondan olumlu hiç bir şey yapmak istemiyorum burasıyla ilgili.
Staj ıcın hemen bir yer bulabileceksiniz cıkınbu surec sıkıntılı biliyorum benım muhasebe ofisim vardı mali müşavir ortagım ve müşavirlik için bir stajyerimiz vardı muhasebeci işini her turlu goturur onemlı olan burada sizin stajınızı tamamlamanız bu yuzden patronunuz resmen gereksizlik terbiyesizlik yapıyor
Genelde stajyerlern hep boyle burnundan getirirler
İşveren ne kadar az parayla çok iş yaptırsam bana kârdır diye bakıyor. Ülkede adamakıllı sendikal faaliyet yok ki işverene işçi haklarını kafalarına vura vura öğretsin...Işte ilk başta bende öyle yaptım.
Hani kadın doğum iznine gitti falan aynı şey benim başıma da gelir diye hani idare idare ama baktım işler boyumu aştı.
Ön muhasebe, genel muhasebe, sekreterlik vs her şeye bakar oldum.
Bu yani 1 günlük olay da değil düşün sadece 7 ay doğum iznini idare ettim.
Kovid oldu rapor aldı gelemedi 10 gün, evlendi onun izni falan ben kendi işimden çok onun işini yaptım ama neye yaradı?
1 lira kimseden fayda görmedim
Pısman olup olmayacagınızı sız bilirsiniz Bırtek
Ben olsam işten cıkar yuksek lisans yapar o kalan staj suremı yuksek lisans ile bitiririm ama o surecte babam maddi destek saglardı bana.
Sızın durumunuzu bilemiyorum
O zaman bas istifanı. Risk alacaksın ama bu kadar mutsuz olmaktan iyidir.
İş baktın mı hiç? Nasıl piyasa?
Mali müşavir olunca sorumluluk daha da artacak stres daha da artacak ben devam edemedim bıraktım ki muhasebe işimi çok sevmiştim katipligi bırakmış bu işi yapmıştım dusunun oyle sevmeme ragmen devam edemedim staj baslatma sınavını kazandım ama bıraktımYemin ederim artık staj bile gözümde yok.
O kadar soğudum işten.
Ben yıllardır çalışırım hani burası gibi bir yer görmedim
İşveren ne kadar az parayla çok iş yaptırsam bana kârdır diye bakıyor. Ülkede adamakıllı sendikal faaliyet yok ki işverene işçi haklarını kafalarına vura vura öğretsin...
Zaten işten çıkmayı göze almışsınız. İş potansiyeli yüksek bir şehirdeyseniz yenisini bulursunuz. Ya maaşımı artırın ya sadece genel muhasebeye bakayım deyip rest çekin baktınız bir gelişme yok ihtarname çekin resmi olsun.
Sonra da ayrılın yani gençliğinizi sırf birileri biraz daha fazla kazansın diye harcamayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?