- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.333
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Doğru düşünüyorsunuz...
Ben de ayrıldım böyle bir işten 4-5 sene oluyor. Şimdi tabi büyümenin de verdiği bir özgüvenle, o günlere bakıp kendime acıyorum. Yani mini mini bir genç kızı akşam 9lara kadar büroda çalıştırıyorlardı, tüm stres yük benim üzerimdeydi. Bir sınırlama da yoktu yani her alana bakıyordum. Benim bırakmam tabi sömürülmenin yanında hukuk dışı bulduğum işlere de imzamın atılmasının istenmesiydi, o aşamada bıraktım. (Görünürde hukuk dışı bir şey yoktu ama işi kılıfına uydurmak vardı )
Şimdi diyorum ki keşke o kadar beklemeseydim kendimi sömürtmeseydim. Ezilmişim resmen üstelik insan olarak değer vermeyeceğim kişiler tarafından...
Zam yapmaz hatun çünkü oraya eleman alacaklar beni geçici süre olarak çalıştırmak istiyorlar.
O kadar doluyum ki o geçici süreyi bile idare etmek istemiyorum
Zam yapmaz hatun çünkü oraya eleman alacaklar beni geçici süre olarak çalıştırmak istiyorlar.
O kadar doluyum ki o geçici süreyi bile idare etmek istemiyorum
Sonuna kadar haklısın açık ve net konuş yapmıyorum de ve kendi işini yapmaya devam et. Begenmezlerse onlar versin çıkışı. Nasıl olsa staj da yanmıyormuş
Evet onu eklemeyi unutmuşum
Yapmam de ve yapma
Sana yazılı görev atasınlar o zaman
İki kişilik işi tek maaşa yaptıracağına dair
Ama istifa etme. İstiyorlarsa atsınlar
Istifa etmem zaten onu bana kimse yazdıramaz.
ben sadece kimseyle kötü ayrılmadım burasıyla da ayrılmak istemiyorum ama işler iyiye gitmiyor hatun ben sağlığımdan olacağım böyle giderse
Yönetimle konuştunuz mu?
2 kişinin işinin tek kişiye yıkılması acımasızlık. Yönetici eşşek değilse üstündeki yükü kaldıramadığını anlar. Ya işyükümü normale çekin ya da kaçıcam diyim.
Bana sorarsanız o kadının size verilen işlerini yapmayın. Normal iş yükünü yakın 6da eve çıkın gidin. Sorarlarsa da ben tek kişiyim tek kişilik iş yapıyorum diyin. Bu kadar.
Ayrılırken ihtarnamede belirtilecek hususlar bunlar işte, sonra arabulucu süreci var. Umarım kurumsal bir firmadır da alacak kalemlerinizi hemen öderler...Bir de işin o kısmı var.
Yol parası almıyorum, fazla mesai ücreti, resmi bayram parasi vs hiç bir şey yok bizde.
Tuvalet kağıdımıza kadar evden getiriyoruz
canım bende muhasebeciyim ne kadr stresli bir iş olduğunu biliyorum. tek başına bir insana yüklenmez o işler. ya rest çek yanına bir eleman daha alsınlar ki 2 eleman bile az yani bir ba bs mutabakatına giriyorsun 1 günün gidiyor tek başına resmen.Selam kızlar,
çok dolu, çok öfkeliyim uzun olursa kusuruma bakmayın ama artık delireceğim.
Uzun yıllardır çalışıyorum şuan ki iş durumum stajyer mali müşavirim.
Çalıştığım yerde yaklaşık 2 seneye yakın sıkıntılar yaşıyorum.
Sıkıntı da şu ben genel muhasebe elemanıyım, ön muhasebeye bakan bir kadın var.
Bu kadının başına çeşitli olaylar geldi.
Evlilik dışı çocuk yaptı, üstüne gitti adamla evlendi sonrası olaylar sorunlar, kovid oldu vs derken ben 2 senedir belirli aralıklarla bu kadının işini idare ediyorum.
Üstüne kendi işim ama aynı maaş ek bir lira ücret yok.
Aksi gibi geçen sene bu kadın yüzünden yıllık izne de çıkamadım.
Öyle böyle derken bu kadın dün itibariyle işyerinden ayrıldı.
Şuan onun işi benim üstüme yıkılmak isteniyor ama ben artık delirmek üzereyim.
Psikolojim gram kaldırmıyor.
İşi bırakacağım.
Çok ayrıntılı anlatamadım ama çok fazla sorun yaşadım belki çocuğum bile buranın stresi yüzünden olmuyor.
Lütfen bana bir akıl verin.
Kalmak mı mantıklı gitmek mi ?
Yaaa ben senin sgk bilgine cok hayrandim sebebi isin uzmani olmanmis
Staji soracaktim sormuşlar sıkıntı cikmayacaksa yanmayacaksa çık tabii
Benzer durumları kamuda yasiyorum ben de stresten iyice hasta oldum istifayi bile düşündüm o acidan anlayabiliyorum ben de baska kurumlarda 4 5 kisinin yaptığını tek basina yapmaya calisiyorum insan tükeniyor hele ki izin konusu bile benzer.
Ben bu yaşadıklarımdan şunu öğrendim ki, is tanımının sınırları net olacak ve taviz vermeyeceksin. Bak o kadin o sebep bu sebep kaytarmis kimse bisey dememiş Allah bilir maaşını da tam almıştır!
Gerek yok kendini yipratmaya
Normalde 4 yıllık mezunlarin staj süresi 2 sene diye biliyorum uzadi mi ya da daha ne kadar kaldi stajın bitmesine ?
Çık git o zaman seni ruhen bedenen sömüren işyerinde hiçbir şey borçlu değilsin. Adam olup düzgün davransalarmış
Eğer o işi mükemmel yaparsan hayatta eleman almazlar. Ne gerek var ki derler mor zaten yapabiliyor
Ay sinir oluyorum şöyle işverenlere
Sağlığından önemli değil
Hakkında hayırlısı olsun forever
Yapmazsan nolur mesela? İş geldi ön muhasebeye ve yapmadın? Kovarlarsa ne ala
canım bende muhasebeciyim ne kadr stresli bir iş olduğunu biliyorum. tek başına bir insana yüklenmez o işler. ya rest çek yanına bir eleman daha alsınlar ki 2 eleman bile az yani bir ba bs mutabakatına giriyorsun 1 günün gidiyor tek başına resmen.
Ayrılırken ihtarnamede belirtilecek hususlar bunlar işte, sonra arabulucu süreci var. Umarım kurumsal bir firmadır da alacak kalemlerinizi hemen öderler...
böyle her işi tek kişiye yüklüyorlar o yüzden de işsizlik artıyor. muhasebeciyim bende aylardır iş arıyorum mesela. izmir piyasası zaten belli birde böyle patronlar yüzünden işsiziz.Işe gelene kadar.
Beyannemeler bende zaten bankalar krediler kartlar vs muhasebeye dair her şeye bakıyorum.
Ön muhasebe işinde de fatura kes müşteri işleri vs derken yetişemiyorum artık.
Isimle.ilgili sıkıntım yok yani sorunum burasıyla
Ön muhasebe olduğuna görr büroda değilsin. Bürolarda staj için rahatlıkla iş bulabilirsin yüksek ihtimal maaşın daha düşük olur ama stajın bitene kadar idare edersin. Hem büroda farklı sektör mükellefleride olacaktır bu da bir artı olur senin için. Denetim şirketlerinide başvurabilirsin.
Bu kadar mutsuz olduğun yerde çalışma bence de.
böyle her işi tek kişiye yüklüyorlar o yüzden de işsizlik artıyor. muhasebeciyim bende aylardır iş arıyorum mesela. izmir piyasası zaten belli birde böyle patronlar yüzünden işsiziz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?