• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğinize İhtiyacım Var..

ZayifVeZarif

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
3
0
16
İstanbul
Kilokilokilo.. Yıllardır herkesin beynime kazıdığı bir tek benim takmadığım fakat herkesin bu konuda uzman olduğu(!) kelime. Artık bu konuda o kadar dolmuş olmalıyım ki burada benim gibi bu dertten yakınanların beni anlayabileceğini biliyorum… Biraz kendimden bahsedeyim bildiğiniz biz Türk bayanlarının yapısında hafif toplu bir genç kızım. Öyle deli gibi kilolu olduğumu düşünmüyorum ki bence öyle ama sağolsun çevremdeki insanlar aracılığıyla kendimi 1500 kilo hissediyorum. Geçen sene bir atak yaparak 75 kilodan 65e düştüm sınav süreçleri ve birazda sıkılmış olacağım ki kilo vermem durdu ama korumayı başardım. En büyük sorunum çikolata yemekti ve bildiğiniz çikolatayı bırakarak tam 10 kilo verdim. Ama haftanın 3 günüde yürüyüş yaptım çok tempolu bir şekilde. Allah’a şükürki bacaklarım kiloma göre hep fit bir insanın bacakları gibiydi bu sayede biraz daha zayıf gözüktüm. Ama artık şöyle 55-52leri görmek istiyorum. Bunun içinde çalışmalarıma başlamış durumdayım 2 haftadır çok sağlıklı bir şekilde beslenip düzenli bir biçimde spor yapıyorum. -Kafama silahda dayasalar ben istemedikçe asla yemeyi kesmedim kendimi ne zaman hazır hissettim ozaman hep başladım ama başladığımda da hep devam ettirmeyi başardım. Ne zamanki aa yarın diyet yapıyım bari dedim işte ozaman daha çok yedim- Ve şimdi tekrar hazır olduğumu hissediyorum ve kilo vermek için çabalıyorum. Burda olmamın asıl sebebi de desteklenmek istemem sanırım.. Daha bahsedeceğim okadar çok şey varki zamanla kiloları attıkça paylaşıp içimden söküp atacağım umarım. Bu yolda benim yanımda olursanız cok sevinirim..

Diyetime başladığımdan beri akşam yemeklerim salata yada salata-çorbayla geçiyor. Bugün ise okadar aç hissettimki kendimi eve gelip bezelye ve pilav yaptım yanında da yoğurtla yedim (Okuldan dolayı ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum ve yemeklerimi kendim pişiriyorum). Tabi birde tatlı kaçamağım oldu! Puding ve bisküvili küçük bir tatlı yaptım ve yemekten bir süre sonra onu yedim. Bence güzel bir kaçamak oldu en azından dışarıdan beslenmekten daha iyidir. Yarın kaldığım yerden diyete tabiki devammmm.

Sizinde pratik ama sağlıklı yemekler varsa bildiğiniz benimle paylaşırsanız sevinirim her akşam salata yemek bazen bıktırabiliyor da :)

Diyetime başladığımdan beri akşam yemeklerim salata yada salata-çorbayla geçiyor. Bugün ise okadar aç hissettimki kendimi eve gelip bezelye ve pilav yaptım yanında da yoğurtla yedim (Okuldan dolayı ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum ve yemeklerimi kendim pişiriyorum). Tabi birde tatlı kaçamağım oldu! Puding ve bisküvili küçük bir tatlı yaptım ve yemekten bir süre sonra onu yedim. Bence güzel bir kaçamak oldu en azından dışarıdan beslenmekten daha iyidir. Yarın kaldığım yerden diyete tabiki devammmm.

Sizinde pratik ama sağlıklı yemekler varsa bildiğiniz benimle paylaşırsanız sevinirim her akşam salata yemek bazen bıktırabiliyor da :)

Öncelikle harika başlamışsın azimlisin...
Arada böyle kaçamaklar olur. Dengeleyerek düzenlersin zamanla
Ama her akşam neden salata yiyorsun ki olmaz öyle
Çok az yağla sebze yemeği yapabilirsin kendine 6-7 kaşık kadar bir porsiyon yersin yanına da yağsı salata veya yoğurt
Ya da yağsız kıymadan köfte yapabilirsin 3-4 tane
Ve ya fırına balık verebilirsin ya da yağarız buğulamasını yaparsın
Tavuk veya et haşlayabilirsin.
Sırf salataya olmaz bıkarsın iki günde, çok kaçırdığın günler akşam salataya geçir bence

Öncelikle harika başlamışsın azimlisin...
Arada böyle kaçamaklar olur. Dengeleyerek düzenlersin zamanla
Ama her akşam neden salata yiyorsun ki olmaz öyle
Çok az yağla sebze yemeği yapabilirsin kendine 6-7 kaşık kadar bir porsiyon yersin yanına da yağsı salata veya yoğurt
Ya da yağsız kıymadan köfte yapabilirsin 3-4 tane
Ve ya fırına balık verebilirsin ya da yağarız buğulamasını yaparsın
Tavuk veya et haşlayabilirsin.
Sırf salataya olmaz bıkarsın iki günde, çok kaçırdığın günler akşam salataya geçir bence

Önerilerin için çok teşekkür ederim denicem:) tabiki salata olmaz doğru ama genelde öğle yemeklerimi çeşitli sebze yada sizin dediğiniz gibi köfte ve tavuk yaparak geçirmeyi daha çok tercih ediyorum çünkü daha dinç hissediyorum. Okulum birgün sabah birgün öğleden sonra hep çakışan saat öğle saati olduğu için öğlene daha ağırlık veriyorum. Hani öyle deli gibi dışardan beslenen bir insan değilim yemek bakımından ev yemekleri daha çok tercihim öyle çokda yemek yemem. Kendimide ölüm diyetine tabiki sokmuyorum ama şu zamana kadar herkes bünyesinin neye alışık neye alışık olmadığını bilir bence bende az bucuk öğrendiğim için yeşilliklere yöneliyorum ama hani böyle ne kuru kuru nede bol yağlı bol soslu yapmıyorum:) Herşeyi kararında yapmaya çalışıyorum ki ben salatada hiç tuz kullanan biri değilim mesela onun yerine peynir koyuyorum bunun gibi. Benim en büyük sıkıntım tatlı ve çikolata hani ne kadar yediğimi söyleyince kimse inanmıyor ama en basta dedıgım gibi sadece çikolatayı haftada birkaç gun tuketerek(bakın hiç yemiyorum değil) kısa surede 10 kilo verdim artık siz düşünün nekadar çok yediğimi..:) İste suan daha cok tatlıdan vazgecmek için çabalıyorum ve ailemle yaşarken alıştığım düzen: yemek sonra tatlı bu yuzden akşam salataya yönelişim ama dediklerinizi dikkate alıcam sağolun

Back
X