Destek olacak kimsem yok

Herkese iyi akşamlar dilerim
Çok yanlizim arkadaşlar. Annem bu dünyadan göçüp gidince anne tarafı akrabalarım biz annen var diye Her gün görüşüyorduk artık seninle eskisi gibi görüşemeyiz dediler. Halbuki bu insanlarla annem varken yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi.

Annem gittikten 2 yıl sonra bebeğim doğdu. Kimseden yardım zaten istemem ama inanın başımda kalacak kimsem yoktu.

Benim kimseyle bir kavgam olmadı. Bir saygısızlığım olmadı. Kimseden yardımda istemiyorum. Sadece hal hatır sorsalar yeterdi. Neden bu kadar yanliz bırakıldım bilmiyorum. Ne yapmış olabilirim ben yakınlarıma sizce ?
Ayol leş gibi bir sülaleden kurtulmuşsun kına yak kına gerçek dost akraba olsalarmış annenin yokluğunda sana destek olurlardı

Kimse demiyor her şeyine koşsunlar ama bir hatır sormak bile yeter bazen ama insan olan yapar yalnızca

Siz bunlardan uzak durur toksik insanları uzak tutun kendinizden

Akraba mı kaldı hepsi çıkarcı el iyisi boşverin hayatınıza bakın

Ayol leş gibi bir sülaleden kurtulmuşsun kına yak kına gerçek dost akraba olsalarmış annenin yokluğunda sana destek olurlardı

Kimse demiyor her şeyine koşsunlar ama bir hatır sormak bile yeter bazen ama insan olan yapar yalnızca

Siz bunlardan uzak durur toksik insanları uzak tutun kendinizden

Akraba mı kaldı hepsi çıkarcı el iyisi boşverin
Çok doğru yazmışsınız hepsi toksik ve leş gibiymişler
Bende hala daha arada yanlarına giderim. Niye gidiyorsam istemiyorlar işte 🤦‍♀️
Artık sadece eşime ve çocuğuma yönelme vakti sanirim🙂

Hele ki doğum yapınca öyle çok hissettim ki yokluğunu ama yok işte gitti 😢
Akrabalarimda her işime karıştılar simdi yoklar. Evlenirken kız tarafı olarak kına gecesi yapamadım. Çünkü gelmeyiz demişlerdi. Rezil olmamak için yapamamıştım.
Ve siz bu akrabalari hala hayatınızda mi tutuyorsunuz 12 sene önce nisanimda bana yapılan haksızlıktan sonra hem anne hem baba tarafının hepsini sildim kaç kişi öldü nene dayı falan cenazelerine bile gitmedim huzurluyum valla Allah kimseye muhtaç etmesin

Ve siz bu akrabalari hala hayatınızda mi tutuyorsunuz 12 sene önce nisanimda bana yapılan haksızlıktan sonra hem anne hem baba tarafının hepsini sildim kaç kişi öldü nene dayı falan cenazelerine bile gitmedim huzurluyum valla Allah kimseye muhtaç etmesin
Amin etmesin
Maalesef hayatımda tutmaya çalıştım. Hep iyi olalım diye ama olmuyor. Dogru yapmışsınız silmekle. Bende hakettikleri gibi davranicam artik. Allah huzurunuzu daim etsin.

Bi insan durduk yere niye böyle bi şey söyleme gereği duyar ki
Ah bir anlasam ne yaptım ki ben size dedim. Sen bir sey yapmadın biz annen için görüşüyorduk sizle dediler ve annem gidene kadar hayatımda herseyime karistilar. Yurt dışında okuma fırsatım vardi onda bile annemi etkileyip engel olmuşlardı.

Şimdi konu yüzeysel kalmış. Anne tarafın leş tipler olabilir, sen çok yapışıyor olabilirsin arada olan olaylar olabilir. Detay lazım. Mesela ben arada gidiyordum demişsin niye? İstemiyoruz demişler.

Beklentiler insanı üzer. Benim annem var, dogumumda bile yalvar yakar kv ile sorun yasamayayim diye onlar gelsin onlari agirla sonra git bari dedim ve 4. Gun onlar gider gitmez koşa kosa gitti. Bir daha da hic yardima gelmedi. Coook zorlandigim bir donemde aglayarak yardima cagirdim artik , geldi 1 gece kaldi ve o kadar pisman oldum ki cagirdigima kendimi tembihledim "tırnağın varsa başını kaşı" . Dogdugu gunden beri bebegime esimle biz bakıyoruz sadece bir gun bile yardima gelen olmadi, 2 saat bile emanet edip gidebilecegimiz kimsemiz yok. Ama mutluyuz. Cunku kimseden bir sey beklemiyorum. Sorunlari aşmayı her zorlukta öğrendim. Mukemmel olmaya hic calismadim. Eksikliklerimi gormezden geldim. Insan gerçekten annesinden bile beklentiye girmememeli. Akraba icin uzulmeniz nafile cidden. Kendinizi bosuna üzmeyin

Çok doğru yazmışsınız hepsi toksik ve leş gibiymişler
Bende hala daha arada yanlarına giderim. Niye gidiyorsam istemiyorlar işte 🤦‍♀️
Artık sadece eşime ve çocuğuma yönelme vakti sanirim🙂
Büyük bir aile de büyüdüm sen yani sürekli akraba ziyareti falan alışmış sın ondan

Bir yere ait olmak istiyorsun ama ailene ait ol çekirdek aile en güzeli

Herkese iyi akşamlar dilerim
Çok yanlizim arkadaşlar. Annem bu dünyadan göçüp gidince anne tarafı akrabalarım biz annen var diye Her gün görüşüyorduk artık seninle eskisi gibi görüşemeyiz dediler. Halbuki bu insanlarla annem varken yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi.

Annem gittikten 2 yıl sonra bebeğim doğdu. Kimseden yardım zaten istemem ama inanın başımda kalacak kimsem yoktu.

Benim kimseyle bir kavgam olmadı. Bir saygısızlığım olmadı. Kimseden yardımda istemiyorum. Sadece hal hatır sorsalar yeterdi. Neden bu kadar yanliz bırakıldım bilmiyorum. Ne yapmış olabilirim ben yakınlarıma sizce ?
valla yüreğim sızladı resmen :( kıyamam sana ama bir laf vardır ya tırnağın varsa kendi başını kaşıyabilirsin. diye maalesef doğru rabbim kimseyi annesiz babasız bırakmasın

bende tek çoçugum bu hep düşündüğüm bişeydir bi gün yapayalnız ve tek kalacağım diye o yüzden yalnızlıkla barıştım çünkü bi gün temelli yalnız kalacak her insan öyle yada böyle kimse kalıcı değil belki de onlar senin için hayırsız Allah uzak tutuyordur. Sen Allaha sığın yalnız kalmazsın.

Aynısını yaşadım hala da yaşıyorum. Artık bu durumla barıştım. Eşimin tarafı da öyle ne eşime ne bana açıp da bi nasılsın demezler. Anca biz ararsak varlar. Bence insanlık böyle. Herkes kendine bakıyor kimse kimseye bir iyiliği dokunsun istemiyor. Yeri geliyor baba bile evladı olduğunu unutuyor. Boşverin inanın takmaya değmiyor. Kendi çekirdek ailenize odaklanın. Bebeğinizle arkadaş olun. Kurslara gidin zamanınız varsa.

Back
X