• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Destek olmayan erkek arkadaş

Kızlar Merhaba,

Kafamı kurcalayan nasıl tepki vermemi kestiremediğim bir problemim var.

Geçenlerde hatta buraya da bir konu açmıştım. Rahmetli annemden kalma bir borç varmış. Araştırdım ettim ödememiz gerekiyormuş. Ben şuan çalışmıyorum, iş arıyorum. Kardeşim çalışıyor. İnanılmaz bir şekilde maddi olarak sıkıntıdayız. Üstüne bu borç gelince ben annemden yadigar kalan altın bilekliğimi satıp borcu ödedim. Tek o vardı annemden kalan mecbur bozdurup kapattım ama içim çok acıdı. Benim uğurum gibi bir şeydi. Babam deseniz her şey ben ve kardeşime atar ah vah demekten başka bir şey yapmaz.

Neyse çok uzattım. Ciddi yolda ilerlediğim erkek arkadaşım bildiği halde ve maddi durumu da gayet iyi olduğu halde ''aşkım bozdurma ben veririm demedi'' büyük bir meblağ değil bu ara. Bir yanım diyor ki zorunda değil bir yanım diyor ki o aynı durumda olsa ben her şeyimi verirdim.
Daha ona kırıldığımı söylemedim. Paragöz durmaktan korkuyorum. Çalışmıyorum ya yemeğe gitsek bile en ucuza gidiyor elim yük olmak istemediğim için.
Üstüne bu olaylardan 2 hafta önce kumar oynayan bir arkadaşı için yüklü miktar kredi çektiğini öğrendim ki bana en başta söylemedi arkadaşı taksitleri ödemeyince söyledi.
Kızlar sizce ne yapayım? Susayım mı yoksa konuşayım mı?
Ayrılın; size para vermediği veya vermeyi teklif dahi etmediği için değil, kumar oynayan arkadaşı için kredi dahi çekmekten gocunmazken ve utanmadan arkadaşı ödemeyince gelip size dert yanacak karakterde bir adam olduğu için ayrılın.

Arkadasi kumar oynamıyor, sevgiliniz oynuyor, bu en klasik kumarbaz yalani, bir sonrakide borc niye bitmedi diye sorduğunuzda 3-5 borcum vardi onun icin kredi cekip yapilandirmaya gittim gibi biseyler olacak.

Yani arkadasina iyilik yapmiyor, kendi parasizligini ortbas ediyor.

Ayrica benim zor durumda oldugumu bilip elini uzatmayan adamla gelecek düşünmem, dusunemem.
İlk dediğiniz de mantıklı. Sordum yok dedi ama oynayabilir. İyi oldu zor günümde nasıl davrandığını görmüş oldum.

Ayrılın; size para vermediği veya vermeyi teklif dahi etmediği için değil, kumar oynayan arkadaşı için kredi dahi çekmekten gocunmazken ve utanmadan arkadaşı ödemeyince gelip size dert yanacak karakterde bir adam olduğu için ayrılın.
Evet, bugün ayrılacağım. Birkaç bir şey duymaya ihtiyacım vardı tam emin oldum.

İlk dediğiniz de mantıklı. Sordum yok dedi ama oynayabilir. İyi oldu zor günümde nasıl davrandığını görmüş oldum.
Esinin abisinin kumarbazligi yuzunden evliligi bitmis bir kadin olarak yaziyorum bunu, yuzde 90 dedigim gibidir emin olun, bir kumarbaz tum sulaleyi bitirebilir.

Bence tez vakitte kurtarin kendinizi. Allah dirayet versin.

Esinin abisinin kumarbazligi yuzunden evliligi bitmis bir kadin olarak yaziyorum bunu, yuzde 90 dedigim gibidir emin olun, bir kumarbaz tum sulaleyi bitirebilir.

Bence tez vakitte kurtarin kendinizi. Allah dirayet versin.
Zaten kumardan nefret ettiğimi biliyor. Oynuyorsa tuz biber olur üstüne. Amin, teşekkür ederim.

Kızlar Merhaba,

Geçenlerde hatta buraya da bir konu açmıştım. Rahmetli annemden kalma bir borç varmış. Araştırdım ettim ödememiz gerekiyormuş. Ben şuan çalışmıyorum, iş arıyorum. Kardeşim çalışıyor. İnanılmaz bir şekilde maddi olarak sıkıntıdayız. Üstüne bu borç gelince ben annemden yadigar kalan altın bilekliğimi satıp borcu ödedim. Tek o vardı annemden kalan mecbur bozdurup kapattım ama içim çok acıdı. Benim uğurum gibi bir şeydi. Babam deseniz her şey ben ve kardeşime atar ah vah demekten başka bir şey yapmaz.

Neyse çok uzattım. Ciddi yolda ilerlediğim erkek arkadaşım bildiği halde ve maddi durumu da gayet iyi olduğu halde ''aşkım bozdurma ben veririm demedi'' büyük bir meblağ değil bu ara. Bir yanım diyor ki zorunda değil bir yanım diyor ki o aynı durumda olsa ben her şeyimi verirdim.
Daha ona kırıldığımı söylemedim. Paragöz durmaktan korkuyorum. Çalışmıyorum ya yemeğe gitsek bile en ucuza gidiyor elim yük olmak istemediğim için.
Üstüne bu olaylardan 2 hafta önce kumar oynayan bir arkadaşı için yüklü miktar kredi çektiğini öğrendim ki bana en başta söylemedi arkadaşı taksitleri ödemeyince söyledi.
Ben direkt ayrılırdim. Size yardım etmek zorunda mı, böyle bir yazılı kural yok evet ama insan birlikte olduğu kişinin de zor zamaninda maddi manevi yanında olur.
Günümüzde cenazesi olan insana bir şeye ihtiyacı olur diye eş, dost, akraba toplar para verir. Sizinki arkadaşının kumar borcuna para veriyor, size bir gram desteği yok.

Bence tez vakitte kurtarin kendinizi. Allah dirayet veversin.
Ay bir de abisinin kumar borcuna mi yedirmisti paraları gözü çıkmasın. Anasına falan yedirdi sanmıştım iyice sinir oldum şimdi.

Ben direkt ayrılırdim. Size yardım etmek zorunda mı, böyle bir yazılı kural yok evet ama insan birlikte olduğu kişinin de zor zamaninda maddi manevi yanında olur.
Günümüzde cenazesi olan insana bir şeye ihtiyacı olur diye eş, dost, akraba toplar para verir. Sizinki arkadaşının kumar borcuna para veriyor, size bir gram desteği yok.
Evet, o zor durumda olsa ben hiç düşünmezdim. Sadece üzüldüm, canını sıkma demekle yetindi.

Kumar oynayanın ve borcu olanın sevgiliniz olmadığına emin misiniz?
Sizin için değerli olan dokuz bin liralık bilekiği de bozdurmayabilirdi ayrıca.
Size değer verse bu dert ederdi, üzgünüm.
İki konuda sıkıntı.
Valla zaten emin değildim şimdi buradaki yorumlardan sonra bence kendi için çekti diye düşünüyorum. Müsait olmasını bekliyorum arayacağım.

Evet zorunda değil ama insan sevdiğinin üzülmesini istemez, özellikle de annenizden Kalan tek şeymiş. En kötü borç verseydi de siz de ödeseydiniz. Sizi sevseydi mutlu etmek için yapardı maalesef sevmiyor.
Söylemesi bile yeterdi, borç da olurdu tabii. Aaa görsen lafta ölüp bitiyor bana (!) :D

Ayrilin diyecektim ki zaten ayrilcaginizi soylemissiniz hakkinizda hayirlisi

Kızlar Merhaba,

Birbirinize destek olmayacaksanız, neden aynı yolda yürüyesiniz ki?
Siz sıkıntıdayken destek çıkmayan insandan ne dost ne sevgili ne de eş olur.
Bizler bir şeye ihtiyaç duyduğumuzda açık açık yardım isteyemesek bile yakınımızdakiler durumumuzu bilir ve sadece bizi düşünenler destek olurlar.
Para değil mevzu zaten vermek zorunda da değil ama bu zorunlulukla alakalı bir durum değil.
Kumar oynayan arkadaşla olan kişiden uzak durun ayrıca.

Back
X