Destek olmuyor

Neden sizin için araştırmak zorunda olsun?
Eliniz mi yok? Yoksa kolunuz mu? Okuma yazma mı bilmiyorsunuz? Ama bakın buraya yazabilmişsiniz.
Şu polyanna tavırlarından çıkın,dünya sizin etrafınızda dönmüyor,büyüyün. Olgunlaşın.

Dün ve bugün üniversite mezunu,eğitimli kızlarmızın açtığı konuları hayretle okuyorum.
Biri 'atanamadım,nasıl,nerden iş bulacağım,
cv nasıl hazırlanıyor?' diye sorar,
diğeri 'sevdiğim adam bana yüksek lisans ve iş imkanı araştırmıyor' diye dertlenir.
Herkes hazırcı ve kolaycı olmuş,işin kotarılıp önüne konmasını bekliyor.
Değişik bir bakış açısı, ne diyeyim?

biz harcanmışız azizim

şaka bir yana biz mi yanlış adamları seçmişiz ya da adamlar mı her işimizi kendimizin yapmasına çok alışmış bilemedim ki

bir gün eşime bir şey dedim de kırk yık düşünsem bunu benden isteyeceğin aklıma gelmez demişti esasen ben kendim de bakmıştım da o da bir fikir versin diye sen de bir bak demiştim

bir anı daha

telefonuma gece gündüz arayan bir adam vardı aç şu telefonu da konuş adamla dedim

bana ne, sen git savcılığa ver dedi

sonra yanımızda çalışan eleman denk geldi adamın attığı bir mesaj anında ya ben bir şey anlamadım bunların bu şehirde özel bir anlamı var mı bu jargonu sen bilirsin adam ne diyor falan dedim, enişte açıp konuşmadı mı dedim yooo, savcılığa ver diyor dedim o da ararım ben abla bir daha rahatsız etmez seni dedi

aradı adama, mesleğimizi, savcılığa vereceğim dilekçeyi eleman olarak götürmek için ona verdiğimi, o nedenle aradığını son kez uyardığını dilekçeyi vermemi yalvar yakar engellediğini söylemiş, bir daha aramadı bile adam

yani yanımda çalışan eleman yerine eşim telefonu bile açmadı

Bilmiyorum ben onu bilgili birisi olarak görüyorum yanlış şeyler mi bekliyorum ?

bir de ben buna takıldım

yani adam bilgili olabilir de yüksek lisans araştırması ve iş arama sürecinde onun bilgisinin etkisi ne olabilir ki

sonuçta yüksek lisansı o yapmayacak işe o girmeyecek

Cocuk sizinle vakit kaybetmek istemiyor. Iki gun sonra evlenince cocugu sen niye dogurmadın diye kavga edersin sen. Cocugu resmen is bulma kurumu gibi kullanıyorsun.:duduk:

Araştırabilirdi nerelere girebileceğimi ona güvendim ben yapar sandım.

Sevgili değil asistan arıyorsunuz siz?
Ben oturayım o benim önüme getirsin diyorsunuz yani?

Onun böyle bir sorumluluğu yok. Kariyerinizle ilgili olumlu olumsuz tüm sorumluluk sizde. Önce bunu kabullenin..

biz harcanmışız azizim

şaka bir yana biz mi yanlış adamları seçmişiz ya da adamlar mı her işimizi kendimizin yapmasına çok alışmış bilemedim ki

bir gün eşime bir şey dedim de kırk yık düşünsem bunu benden isteyeceğin aklıma gelmez demişti esasen ben kendim de bakmıştım da o da bir fikir versin diye sen de bir bak demiştim

bir anı daha

telefonuma gece gündüz arayan bir adam vardı aç şu telefonu da konuş adamla dedim

bana ne, sen git savcılığa ver dedi

sonra yanımızda çalışan eleman denk geldi adamın attığı bir mesaj anında ya ben bir şey anlamadım bunların bu şehirde özel bir anlamı var mı bu jargonu sen bilirsin adam ne diyor falan dedim, enişte açıp konuşmadı mı dedim yooo, savcılığa ver diyor dedim o da ararım ben abla bir daha rahatsız etmez seni dedi

aradı adama, mesleğimizi, savcılığa vereceğim dilekçeyi eleman olarak götürmek için ona verdiğimi, o nedenle aradığını son kez uyardığını dilekçeyi vermemi yalvar yakar engellediğini söylemiş, bir daha aramadı bile adam

yani yanımda çalışan eleman yerine eşim telefonu bile açmadı
Benim eşim duyarsız ve ilgisiz değildir,
hakkını yiyemem ama ben onun müdahale etmesine gerek kalmadan zaten her işimi kotarırım.
Elbette eşlerin birbirinin desteğine ve yardımına ihtiyacı olur,hayatı paylaşıyoruz sonuçta...
Bununla birlikte, kişisel meseselerimi,
eşim bile olsa, başkasının, benim yerime çözmesini beklemek bana acizlik gibi geliyor.
Sağlığım ve aklım yerinde çok şükür.
Şu dünyada ölümden başka her şeyin çaresi de olduğuna göre iş başa düşünce, kendi işimle kendim uğraşır,bir şekilde çözer,hallederim.

neden kendi kendinize yetemiyorsunuz acaba?10 yıllık evliyim kendimle ilgili kararları kendim alır daha sonra eşime söylerim,bak şunu şöyle yapacam haberin olsun diye.neden size yüksek lisans araştırması yapsın ki anlamadım.bağımlı olmayın lütfen,hiçkimseye

siz onun okuluna destek veriyo musunuz? oturtup ders çalıştırıyo musunuz? o sizinle iş arayacağı sürede derslerine çalışsın okulunu bitirsin. bunu daha çok istemeniz lazım.

Yüksek lisans istiyordum onuda kazanamadım onun yüzünden
Psikolojide buna yansıtma deniyor, bir tür savunma mekanizması. Kendi başarısızlığının suçunu başkasına atma.

Ya ben şeyi merak ettim, okula giderken pembe Winxli çanta ve suluğunuzu da sevgiliniz mi taşıyordu yoksa bu işi kitleyecek başka birini bulmuş muydunuz?

yahu kaç yaşında insanın bu kadar basit bir şeyi başkasından beklemesi normal bir şey mi size göre? Okulu okuyacak sizsiniz niye başkası araştırsın? Oturun araştırın iki google taraması bi iki öğrenci işleri görüşmesi yapmak bu kadar zor olmamalı cidden. Bir de bundan trip atıyorsanız yazık hayatınızdaki insana. Araştırır düşünürsünüz eşit derece mantıklı gelen iki seçenek arasında kalırsanız sen olsan ne yapardın diye sorarsınız belki en fazla. Ama bence en iyisi bu kafayla yüksek lisans falan yapmayın siz. Tek başınıza ders falan da seçemezsiniz zor işiniz

çocuk napsın kusura bakma ama destek dıyınce dırek bu aklıma geldi

Eklentiler

• aaaaaaaaa.webp
    aaaaaaaaa.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 18
Back
X