Deterjan Alma İsteği

bluees3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
2.019
410
53
Evet hanımlar konu başlığından da anlaşılacağı üzere bende deterjan hastalığı var sanırım . Ben markete gittiğim zaman direk deterjan yumuşatıcı reyonuna giderim bütün deterjan ve yumusaticilari koklarım ve hepsini almak istiyorum biliyorum cok zararlı kimyasal maddelerden yapıldığını ama kendime engel olamıyorum .
Son 1 senedir bu böyle ne yapabilirim arkadaşlar

Zararlarını okuyun, doğamıza, kendimize ne boyutta zararları var iyice bilinçlenin. Doğal veya doğala yakın ğrünler kullanmaya gayret gösterin. O deterjanlar arınmıyor ve derimizle içiyoruz onları resmen. Bende sizin gibiydim, çamaşırda borla temizleyenleri, dolap ve kapıları silmede arap sabunu, toz alma ve yer silmede sirkeli su kullanıyorum. Karbonat limon kabuğu tuz ve sirkeyle lavabolar pırıl pırıl ve hem kaynar suyu da dökünce lavabo açma işlemi de görüyor. Ellerim kendine geldi ve evimi gerçekten arınmış hissediyorum.

CANAN KARATAY'A SORULAR?

Çamaşır ve ev temizliğinde deterjan kullanmak sağlığımıza zararlı mı?

Temizlik için de doğal ürün kullanın. Ev temizliği yaparken mesela arapsabunu kullanın, çamaşır makineniz için de bitkisel kaynaklı doğal sabun kullanabilirsiniz.

Birkaç damla deterjanın tabaktan vs temizlenmesi için litrelerce su gerekiyormuş kolayda çıkmıyormuş kalıntı bırakıyormuş.

Doğal şeylere yönelmeniz sizi kanserden korur.

hemen sorayım.bulunduğum yerdeki sular çok kireçli. bulaşıklarda kireç lekesi kalıyor bildiğiniz. bulaşık makinesi için iyi bir deterjan öneriniz var mıdır? genele marka ismi yasak sanırım. özelime yazarmısınız.

Kendine engel ol bacım.
Daha iki ay önce bir hocam ünivde; deterjan içinde olan kimyasallar ve verdiği zararlar üzerine bir sunum yaptı. Emin ol; sandığımızdan da kötü durum. O günden beri yumuşatıcı kullanmıyorum.
Bari o uzak kalsın dedim. Oysa çokta seviyordum özellikle de koku kısmını.
Olabildiğince bitkisel olanlara yönlen ve vaktin varsa araştırıp evde kendi temizleyicini kendin yap. :)

Kimyasal hepsi, kanserin bu kadar artmasının en büyük sebebi.

Doğal ürünlere geçmeyi pek beceremedim ben ama toksik kimyasal içermeyen, doğaya da bize de daha az zararı olan ürünler kullanmayı tercih ediyorum son yıllarda. Bir iki marka var zaten bunu yapan, diğerlerine göre daha pahalılar ve daha az etkilililer. Ama gerek cilt hastalığım gerek genel sağlığım için dikkat ediyorum ne aldığıma artık.

Yumusatıcının özellikle kot pantolon kumaşını nasıl rezil hale getirdiğini gördüğümden bu yana, tül, halı ve koltuk örtüsü dışında kullanmıyorum.
Onlarda da çok az miktarda koyuyorum..

Uzun zamandır sıvı deterjan kullanıyorum. Ve tek göze koyuyorum. İkinci yıkamayı duru suyla yapar yani. Ne kadar az o kadar iyi..
Makine dolmuyorsa çalıştırmam..

Çevre felaketleri bizim bilinçsiz kullanımlarımız yüzünden çoğaldı..

Evdeki deterjan da yeni bitti. Bundan sonra bor ile üretilen deterjanı deneyeceğim bakalım..

Birisi beni anlatarak konu açmış sanki .
Zararlarını biliyorum ..
Ama malesef engel olamıyorum .
Şu aralar garip şekilde vegan deterjanlar kimyasal bulundurmayan deterjanlar takmış durumdayım bebeğim olmasa sanırım asla böyle şeyleride araştırıp almazdım .
Sırf kokusunu beğendiğim içeriğini beğenmediğim ürünü balkon tuvalet yıkamak için aldım ..
Yeni deterjan aldığımda evi temizlerken daha istekli oluyorum ..
Deterjan olmasın modum düşüyor

Yeni bir marka var iki heceli sonu Kingli hani onun bulaşık deterjanını kullandın mı hiç ya bulamıyorum ben
A..1 de oluyor
Kasa yanında
Deterjan reyonunda değil
Banyo için kullandım miss gibi çam kokuyor

Ay bir an ben açtım bu konuyu zannettim . Aynı durum bende de var beni bıraksalar bütün alışverişi sadece koku reyonlarında geçirebilirim ... nasıl olacak bu işler bilmiyorum
Ama güzel kokmadığı zaman , resmen mutlu olmuyorum biz çözüm bulursan bana da söyle canım bluees3

Camasirlar icin bir sekilde cozum buluruz da bulasik makinesi icin nasil bir cozumunuz var? Parlatici yerine sirke koyanlari duydum ama tablet ya da sivi bulasik deterjani yerine me koyacagiz? Herhangi bir marka bileniniz var mi?

Camasirlar icin bir sekilde cozum buluruz da bulasik makinesi icin nasil bir cozumunuz var? Parlatici yerine sirke koyanlari duydum ama tablet ya da sivi bulasik deterjani yerine me koyacagiz? Herhangi bir marka bileniniz var mi?
Bende sirke kullaniyorum bulasik makinasina.. ama tablet kullaniyorum yani : (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…