- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
Evet hanımlar konu başlığından da anlaşılacağı üzere bende deterjan hastalığı var sanırım . Ben markete gittiğim zaman direk deterjan yumuşatıcı reyonuna giderim bütün deterjan ve yumusaticilari koklarım ve hepsini almak istiyorum biliyorum cok zararlı kimyasal maddelerden yapıldığını ama kendime engel olamıyorum .
Son 1 senedir bu böyle ne yapabilirim arkadaşlar
bir yıldır kullanıyorum bor deterjanını çok memenunum tek eksisi kokusu olmamasıSonucu yazar misin buraya?
Dogal olmasi yani:) ben yeni yeni goruyorum reklamini:) en kisa zamanda denicem bendebir yıldır kullanıyorum bor deterjanını çok memenunum tek eksisi kokusu olmaması
aynen doğal ve azıcık koysanızda temizliyor tavsiye ederimDogal olmasi yani:) ben yeni yeni goruyorum reklamini:) en kisa zamanda denicem bende
Ben hic kullanmadim onu. Bazen yarim limon koyuyorum kasiklarin icine. O da mis gibi kokuyor.Birde su koku vermesi icin bisey takiliyo ya bulasik makinasina.. onuda kullanmiyorum yillardir
Bende zeminine koydugum oluyor arada yarim limon kabuguBen hic kullanmadim onu. Bazen yarim limon koyuyorum kasiklarin icine. O da mis gibi kokuyor.
Kokusunun olmaması bir eksik değil bir artıdır benim gözümde sağlıgınız için bu çok önemlibir yıldır kullanıyorum bor deterjanını çok memenunum tek eksisi kokusu olmaması
Bulaşıkta kullanmadım ama çamaşırda mutfak dolabı ocak cam temizliğinde çok iyi. Hayatımda kimyasal deterjanları çıkardıktan sonra Sürekli öksüren astım hastası olan çocugumnda sorunu bitti çok şükür.arap sabununu bulaşıkta deneyimleyen oldu mu acaba
teşekkür ederim.Bulaşıkta kullanmadım ama çamaşırda mutfak dolabı ocak cam temizliğinde çok iyi. Hayatımda kimyasal deterjanları çıkardıktan sonra Sürekli öksüren astım hastası olan çocugumnda sorunu bitti çok şükür.
Bulaşıkta kullanmadım ama çamaşırda mutfak dolabı ocak cam temizliğinde çok iyi. Hayatımda kimyasal deterjanları çıkardıktan sonra Sürekli öksüren astım hastası olan çocugumnda sorunu bitti çok şükür.[/QUOTE
Arap sabununu çamaşır makinasında nasıl kullanıyorsunuz ?
Sıvı Arap sabunu mu yoksa katı olanı sulandırıp mı kullanıyorsunuz ?
Deterjan gözünemi koyuyorsunuz ?
Bilgi verirseniz sevinirim .Teşekkürler
Uzun yıllar oldu yumuşatıcı kullanmayalı, çamaşırlara da hep çift durulama yaptırırım kalıntı olmasın diye.Bu konu cok kotu.. kullandigimiz dererjanlar cikiyor mu ondan bile emin degilim.. camasirlara bile kullanmam elimden gelse.. yumusatici kullanmiyorum nerdeyse ama.. yoklugunuda farketmiyorum. Sirke kullaniyorum yerine..
Sıvılar bana katkılı gibi geliyor yine sıvı kullandığımda oluyor ama genellikle katı arap sabunu. Çamaşır mak.9 kiloluk 3/4 yemek kaşığı arap sabununu sıcak suda eritip makina su alırken koyuyorm yumuşatıcı yerinene sirke ve birkaç damla yasemin esensı yağı mis gibi kokuyor. Eğer çamaşırlarda leke falan varsa da lekeye arap sabunu sürüp biraz çitileyip bekletiyorm lekeler tertemiz çıkıyor G gulebilmek
Bir şişenin içine 1 bardak beyaz sirke 1 bardak su yarı yarıya yani koyuyuorm içinede lavanta veya yasemin menekşe esansı sizin zevkinize kalmış aktardan alıyorum. Bulaşık makihasi için şimdilik organik bir marka var özelden yazarım size onu kullanıyorum arap sabunu kullanmadım direkt yeme de içmede kullandığımız şeylen oldğu için çok emin olmadan arap sabunu kullanmak istemedimTeşekkürler bilgilendirme için peki yeni bir soru :)
Sirkeyi yumuşatıcı bölümünemi koyuyorsunuz ?
Doğal sirke mi, beyaz sirke mi?
Yasemin esansını aktardan mı alıyorsunuz ?
Bunları becerirsem sanki deterjanda bayağı kar edeceğim.
Bulaşık makinası için bir tavsiyeniz var mı ?
sirkeyi ne kadar koydunuz? tam olarak deterjan gözüne mi koydunuz? yumuşatıcı gözüne mi koydunuz? (beyaz sirke olur mu?)bende dun beyaz camasirlar icin deteejan kullandim ama camasir suyu niyetine sirke koydum sonuc camasir suyuna beş basardi yani hem yumusacik ciktilar hemde bembeyaz
Ben de çok severim deterjan almayı.
Karbonat sirke ve limonla klozet temizliği nasıl yapiliyor bilen biri aydınlatsın lütfen.
Çamaşır suyu dökmeyince mikropların olmeyecegine inaniyorum.
Açıkçası karbonat yöntemi içimi hiç rahatlatmiyor.
Yalniz çocukların iç çamaşırlarını beyaz sabun rendesiyle yıkıyorum bir nebze içim rahatlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?