Deterjan Alma İsteği

Bende de var bu hastalık
evde o kadar çok stok var ki hala alıyorum
ben yumusatıcı almıyorum aa en cok camasır deterjanı alıyorum
bulasık makınası tableti
banyo sabunu , el sabunu
evde bir oda var boş aldıklarımız artık hep burda stoklanıyor

ben makına parlatıcısı tuz da acayip stokluyorum
kokusu falan değil de işte bende de temızlık ürünleri alma hastalıgı var

Bende de 10-15 yıldır var. Deterjan, yumuşatıcı, yüzey temizleyici, toz savar vs.vs.. eşim, sırf bu bağımlılığım İçin çamaşır odasına dolap yaptırdı. Bir açıyorum market gibi çok mutlu oluyorum. Neyse geçenlerde birinden amway loc aldım çünkü o her yere kullanılıyormuş. Artık frene basmak istediğim için aldım ve kendime söz verdim artık bitti diye. Depom dolu zaten, olur da bundan sıkılırsam oradan kullanmaya devam ederim :)

arap sabununu bulaşıkta deneyimleyen oldu mu acaba
Bulaşıkta kullanmadım ama çamaşırda mutfak dolabı ocak cam temizliğinde çok iyi. Hayatımda kimyasal deterjanları çıkardıktan sonra Sürekli öksüren astım hastası olan çocugumnda sorunu bitti çok şükür.

Bu konu cok kotu.. kullandigimiz dererjanlar cikiyor mu ondan bile emin degilim.. camasirlara bile kullanmam elimden gelse.. yumusatici kullanmiyorum nerdeyse ama.. yoklugunuda farketmiyorum. Sirke kullaniyorum yerine..
Uzun yıllar oldu yumuşatıcı kullanmayalı, çamaşırlara da hep çift durulama yaptırırım kalıntı olmasın diye.
Sirkeyi tam olarak ne amaçla kullanıyorsun? Yumuşatıyor mu?

Sıvılar bana katkılı gibi geliyor yine sıvı kullandığımda oluyor ama genellikle katı arap sabunu. Çamaşır mak.9 kiloluk 3/4 yemek kaşığı arap sabununu sıcak suda eritip makina su alırken koyuyorm yumuşatıcı yerinene sirke ve birkaç damla yasemin esensı yağı mis gibi kokuyor. Eğer çamaşırlarda leke falan varsa da lekeye arap sabunu sürüp biraz çitileyip bekletiyorm lekeler tertemiz çıkıyor G gulebilmek

Teşekkürler bilgilendirme için peki yeni bir soru :)
Sirkeyi yumuşatıcı bölümünemi koyuyorsunuz ?
Doğal sirke mi, beyaz sirke mi?
Yasemin esansını aktardan mı alıyorsunuz ?
Bunları becerirsem sanki deterjanda bayağı kar edeceğim.

Bulaşık makinası için bir tavsiyeniz var mı ?

Bir şişenin içine 1 bardak beyaz sirke 1 bardak su yarı yarıya yani koyuyuorm içinede lavanta veya yasemin menekşe esansı sizin zevkinize kalmış aktardan alıyorum. Bulaşık makihasi için şimdilik organik bir marka var özelden yazarım size onu kullanıyorum arap sabunu kullanmadım direkt yeme de içmede kullandığımız şeylen oldğu için çok emin olmadan arap sabunu kullanmak istemedim

almanyada yikama findiklari var- birazdan arastirip türkcesini yazarim. annem yillarca kullandi camasir icin. camasirlari güzel temizliyordu. hindistandan gelen dogal findiklar :)
Ben kalip sabun rendesi kullaniyorum. banyo, tuvalet icin sirke ve arada bir domestos.

türkcesi: savun ceviziymis. yer silmek icinde rahatlikla kullaniliyor. belkide bulasik yikamak icinde olur. denemek lazim

bende dun beyaz camasirlar icin deteejan kullandim ama camasir suyu niyetine sirke koydum sonuc camasir suyuna beş basardi yani hem yumusacik ciktilar hemde bembeyaz
sirkeyi ne kadar koydunuz? tam olarak deterjan gözüne mi koydunuz? yumuşatıcı gözüne mi koydunuz? (beyaz sirke olur mu?)

Camasir suyunu asla kullanmadim bugune kadar. Özellikle evde kedim olduktan sonra mutfak tezgahini ve yerleri kimyasal seylerle silmedim hiç. Çamaşir susuz temizlenmiyor olsa mikroptan hasta olurduk heralde. Banyo ve tuvalette de kullanmiyorum camasir suyu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…