Devamli hamile misin diye sorulmasi

Evleneli 4 yılı geçti. Bu sorular ve niceleri bana da yöneltildi ama kaynanam da dahil herkese ağzının payını verdim. Herkes kısır olduğumu düşünüyordur eminim belki de öyleyim bilmiyorum ama bu kimseyi ilgilendirmez. Ben kimseye böyle sorular sormuyorum, insanların bana sormasını da anlayışla karşılayamıyorum. Açıkcası söylenilenleri de hiiiç kafama takmıyorum. Siz şu anda bi de hamilesiniz neden takılıyorsunuz ki? İsterseniz gebeliğinizi hiç söylemeyin bu sizin özel hayatınız kararınız kimseyi de ilgilendirmez

Nisan ayında kürtaj oldum ama eşimin ve kendi ailemde pek bilen yok. Bana devamlı hamile misin diye veya kaynanama soruyorlar. Kayınlarim bile kaynanama soruyor. Artık bıktım bu sorulardan. Sanıyorlar ki eşim ya da ben kısirim öyle olsa sevinecekler bile diyebilirim. Evlenelim 7 ay oldu sanki bunlar evli değil korunma nedir bilmiyorlar gibi konuşuyorlar. Biri evlenir evlenmez hemen hamile kalmak zorunda sanki. Korunuyorum desem neden korunuyorsun çocuk yapın hemen diyorlar bıktım bunlardan. Şu an hamileyim ama kimseye söyleyesim yok. Kaynanam biliyordu kürtaj olduğumu kaynim hamile miyim diye sorunca kürtaj oldu demiş. Üstünden 4 ay geçti yeni söylüyor. Yanlış anlamasın diye söylemişmis. Yani Kısır olmadığımızi bilsin diye söylemiş. Zoruma gidiyor insan hemen hamile kalmadı diye kısır mi oluyor. Çok cahiller. Haksız mıyım sizce? Benim çocuğumu büyütmek kimsenin haddine değil ben büyütücem. Ama herkesin dilinde hamile misin lafları bıktım
Evlendim 1 yil oldu daha henuz birlikteligimiz olmadı kimseyi kırmayı sevmem ama bu konuyla ilgili annemi dahi kırdım artik soramıyorlar. Cidden insanin uzerinde baskı kurmaya calismak kadar anlamsiz bisey yok. Sanki onlara cocugum olsa bi faydasi olacak. Herkes cocuk dunyaya getirmek zorunda da değil. Sizde evliligimin tadini cikartacagim zamani geldiginde allah verirse yapacağım de

Ay bana böyle bı soruyu kimse soramadı, amma eşime bir gün görümce olacak şahıs demiş ki benim umudum var sizin çocuğunuzun olması için bak bak eşim nasıl sinirlenmişti.
Konuşmadığım için eşimde çok mesafeli bı onsan olduğu genede duramayıp bunu yazmış.

Bı kere de kuzeni bı yiyecek üretip satıyordu. Eşime alacakmısım diye WhatsApptan sormuştu bı hadsizlik yaptığını için daha önce ben hayır istemiyorum dedim.
Eşimde kibar bı şekilde ihtiyacımız yok dedi.
Ay eşime aynen şunu yazmıştı.
Benim ürettiğim ( ürünü yazıyor) yemeyenin çocuğu olmaz.
Ki biz evlendik ilk sene hiç çocuk için uğraşımız olmadı, 2 sene uğraştık. Toplamda 3 senelik evliyken gebe kaldım doğum yaptım.
Allah bilir şöyle bı 8 sene 10 sene çocuğumuz olmasaydı kısır diye arkamızdan bağırırlardı.
Ki sorun bendeydi eşimde hiç bir sorun yoktu.
Adama neler neler dediler sonra öğrendik ki tüm sorun bende.
Ameliyatlar felan oldum, sonra doğal yolla gebe kaldım.

Eğer görüşüyor felan olsaydım yaşayacaklarımı düşünemiyorum.

Hep işte bunlar medeniyet ve kültürel seviye ile ilgili yaşanan seviyesizlikler.

Ay bana böyle bı soruyu kimse soramadı, amma eşime bir gün görümce olacak şahıs demiş ki benim umudum var sizin çocuğunuzun olması için bak bak eşim nasıl sinirlenmişti.
Konuşmadığım için eşimde çok mesafeli bı onsan olduğu genede duramayıp bunu yazmış.

Bı kere de kuzeni bı yiyecek üretip satıyordu. Eşime alacakmısım diye WhatsApptan sormuştu bı hadsizlik yaptığını için daha önce ben hayır istemiyorum dedim.
Eşimde kibar bı şekilde ihtiyacımız yok dedi.
Ay eşime aynen şunu yazmıştı.
Benim ürettiğim ( ürünü yazıyor) yemeyenin çocuğu olmaz.
Ki biz evlendik ilk sene hiç çocuk için uğraşımız olmadı, 2 sene uğraştık. Toplamda 3 senelik evliyken gebe kaldım doğum yaptım.
Allah bilir şöyle bı 8 sene 10 sene çocuğumuz olmasaydı kısır diye arkamızdan bağırırlardı.
Ki sorun bendeydi eşimde hiç bir sorun yoktu.
Adama neler neler dediler sonra öğrendik ki tüm sorun bende.
Ameliyatlar felan oldum, sonra doğal yolla gebe kaldım.

Eğer görüşüyor felan olsaydım yaşayacaklarımı düşünemiyorum.

Hep işte bunlar medeniyet ve kültürel seviye ile ilgili yaşanan seviyesizlikler.
Kısır olsam kime ne? Eşim de diyor şimdi arkamdan kısırdir diye konuşuyorlardır. İyice sinirlerim zıplıyor. Korunma nedir kendini hazır hissetme nedir bilmiyorlar. Gerçekten cahiller. Yatak odama kimsenin laf söylemesi sorması haddine değil kimsenin.

Kısırsınız veya değilsiniz kimseyi alakadar etmez. Gerekirse kısırım deyin geçin, hamile olduğunuzu da karnınız şişinceye kadar söylemeyin sonra görsünler şaşırmak, dedikodu nasıl oluyormuş.

Milletin ağzı torba değil ki büzesiniz.

Kafaya takma be canım herkesin etrafında var öyle gereksiz boşboğaz insanlar geçen güne kadar ki 2 yıl bile dolmadı evleneli eşimin kuzeninin samimiyetsiz eşi bana şu şekilde soruyor seni kırmak üzmek istemiyorum ama doktora gidiyor musun diye giderim ve yahut gitmem benim sorunum kimseye düşmez dememe rağmen yine usteliyor sadece o tek de değil ki yüzlerce öyle insanlar var ben bugüne kadar kimseye öyle bi soru yöneltmedim yoneltmemde karşımdaki insan ne düşünür incinir mi kırılır mi diye ama sorarken kimse bu kadar hassas düşünmüyor maalesef

Kafaya takma be canım herkesin etrafında var öyle gereksiz boşboğaz insanlar geçen güne kadar ki 2 yıl bile dolmadı evleneli eşimin kuzeninin samimiyetsiz eşi bana şu şekilde soruyor seni kırmak üzmek istemiyorum ama doktora gidiyor musun diye giderim ve yahut gitmem benim sorunum kimseye düşmez dememe rağmen yine usteliyor sadece o tek de değil ki yüzlerce öyle insanlar var ben bugüne kadar kimseye öyle bi soru yöneltmedim yoneltmemde karşımdaki insan ne düşünür incinir mi kırılır mi diye ama sorarken kimse bu kadar hassas düşünmüyor maalesef
Bende hayatta sormadim sormam da zaten herkesin kendi hayatı kendi düşüncesi

Dedikodu yapacak karısıyla. Bak bu kısır ya da gelin kısır çocukları olmuyor diye neden olacak başka
Tövbe Yarabbim insanlar neden başkasının üzüntüsü üzerinde dedikodu yapmaktan zevk duyar anlamış değilim😡
birde bunu yapan öz kardeşin😡
Sen takma diyeceğim hamilesin takmamak elde değil hormonlardan dolayı 2 kat takıyor insan Allah görüyor boşver 🌷

Nisan ayında kürtaj oldum ama eşimin ve kendi ailemde pek bilen yok. Bana devamlı hamile misin diye veya kaynanama soruyorlar. Kayınlarim bile kaynanama soruyor. Artık bıktım bu sorulardan. Sanıyorlar ki eşim ya da ben kısirim öyle olsa sevinecekler bile diyebilirim. Evlenelim 7 ay oldu sanki bunlar evli değil korunma nedir bilmiyorlar gibi konuşuyorlar. Biri evlenir evlenmez hemen hamile kalmak zorunda sanki. Korunuyorum desem neden korunuyorsun çocuk yapın hemen diyorlar bıktım bunlardan. Şu an hamileyim ama kimseye söyleyesim yok. Kaynanam biliyordu kürtaj olduğumu kaynim hamile miyim diye sorunca kürtaj oldu demiş. Üstünden 4 ay geçti yeni söylüyor. Yanlış anlamasın diye söylemişmis. Yani Kısır olmadığımızi bilsin diye söylemiş. Zoruma gidiyor insan hemen hamile kalmadı diye kısır mi oluyor. Çok cahiller. Haksız mıyım sizce? Benim çocuğumu büyütmek kimsenin haddine değil ben büyütücem. Ama herkesin dilinde hamile misin lafları bıktım
Banada esimin ailedi evlenince hemen cocugu olmuyomu tedavi olsun demisler cok sinir oldum bu cahillere

Tövbe Yarabbim insanlar neden başkasının üzüntüsü üzerinde dedikodu yapmaktan zevk duyar anlamış değilim😡
birde bunu yapan öz kardeşin😡
Sen takma diyeceğim hamilesin takmamak elde değil hormonlardan dolayı 2 kat takıyor insan Allah görüyor boşver 🌷
Öyle boş insanlar ki kaynanama da kızıyorum niye kürtaj olduğumu söylüyorsun neymiş efendim yanlış anlicakmis. Yani kısır olduğumuzu düşünecek. Keşke öyle düşünseydi.

Banada esimin ailedi evlenince hemen cocugu olmuyomu tedavi olsun demisler cok sinir oldum bu cahillere
İlk hamileligimde kaynanam da bana onu dedi enleneli iki ay falan oldu hamile misin dedi yok dedim doktora git dedi bana. İnsanlar hamile kalmadan önce doktora gider dedi ama onu kastetti güya kısirim

Hayırlı olsun hamileliğiniz..
Daha yeni evlisiniz, başınızdan bir kürtaj geçmiş ..
Bu kadar insanları takmayın siz sakladıkça üzerinize gelirler.
Rahat olun biraz..Kürtaj olduğunuzu insanlar bilse ne olacak?
Bu duruma kimsenin sevineceğini düşünmüyorum.Böyle takmak da iyi bir şey değil.
Ha bu hamileliğinizi 3 aya kadar kimseyle paylaşmaz bebeğini iyice hissedince paylaşmakta sakınca görmemelisiniz..

Biz ne kadar sakınırsak insanlar o kadar merak eder bu sefer hamileliğin bile tadını çıkaramazsın.

Bu sorulara 2 buçuk sene boyunca maruz kaldım annelerimiz vs tedavi olduğumuzu biliyordu onlardan yana sorun yok ama kayınvalidemin öyle bir komşuları var ki anlatamam beynimizi yediler bitirdiler. Benim ailem esnaf ben de orada çalışıyorum kemikleşmiş bir müşteri grubumuz var kendilerini samimi görüp abimin babamın yanında bile sürekli sordular defalarca kez. Dükkan sahibimiz görünce selam vermeden bebek soruyor direk falan. Kafayı yiyecektim. Toplu oturmalara cemiyetlere misafirliklere gitmezdim bu sorulardan kaçmak için ama bu seferde annemin yada kayınvalidemin başını yerlerdi. İnsanlara laf olsun var öyle kötü halimize sevinecek tipler. Ben hâlâ meraklı kitlenin merakını gidermedim. Bir süre daha boş insanlara söylemeyi düşünmüyorum yakın aile içi kişiler biliyor sadece.

Benim 5 sene çocuğum olmadı şükür ben milletin sorularından kurtuldum.. Bu sefer kv, elti bizim yeni gelini sorup duruyorlar hamile değilmi? Neden olmuyor diye🥴
yaw size ne ben merak etmiyorum siz niye bu kadar merak ediyorsunuz😡

Hayırlı olsun hamileliğiniz..
Daha yeni evlisiniz, başınızdan bir kürtaj geçmiş ..
Bu kadar insanları takmayın siz sakladıkça üzerinize gelirler.
Rahat olun biraz..Kürtaj olduğunuzu insanlar bilse ne olacak?
Bu duruma kimsenin sevineceğini düşünmüyorum.Böyle takmak da iyi bir şey değil.
Ha bu hamileliğinizi 3 aya kadar kimseyle paylaşmaz bebeğini iyice hissedince paylaşmakta sakınca görmemelisiniz..

Biz ne kadar sakınırsak insanlar o kadar merak eder bu sefer hamileliğin bile tadını çıkaramazsın.
Hamile olunca fazla takıyorsun heralde. Kürtaj olduğumu saklıyorum çünkü etraf akbaba dolu. Kimsenin haddine değil ama benim yatak odamı sorgulamak veya hamileligimi sorgulamak hele kaynimin hiç değil

Benim 5 sene çocuğum olmadı şükür ben milletin sorularından kurtuldum.. Bu sefer kv, elti bizim yeni gelini sorup duruyorlar hamile değilmi? Neden olmuyor diye🥴
yaw size ne ben merak etmiyorum siz niye bu kadar merak ediyorsunuz😡
Kime ne benim cocugumdan sanki onlar büyütecek. Boş gereksiz insan topluluğu bunlar😂

Back
X