Devamli hamile misin diye sorulmasi

Nisan ayında kürtaj oldum ama eşimin ve kendi ailemde pek bilen yok. Bana devamlı hamile misin diye veya kaynanama soruyorlar. Kayınlarim bile kaynanama soruyor. Artık bıktım bu sorulardan. Sanıyorlar ki eşim ya da ben kısirim öyle olsa sevinecekler bile diyebilirim. Evlenelim 7 ay oldu sanki bunlar evli değil korunma nedir bilmiyorlar gibi konuşuyorlar. Biri evlenir evlenmez hemen hamile kalmak zorunda sanki. Korunuyorum desem neden korunuyorsun çocuk yapın hemen diyorlar bıktım bunlardan. Şu an hamileyim ama kimseye söyleyesim yok. Kaynanam biliyordu kürtaj olduğumu kaynim hamile miyim diye sorunca kürtaj oldu demiş. Üstünden 4 ay geçti yeni söylüyor. Yanlış anlamasın diye söylemişmis. Yani Kısır olmadığımızi bilsin diye söylemiş. Zoruma gidiyor insan hemen hamile kalmadı diye kısır mi oluyor. Çok cahiller. Haksız mıyım sizce? Benim çocuğumu büyütmek kimsenin haddine değil ben büyütücem. Ama herkesin dilinde hamile misin lafları bıktım
Size soranlara neden sizde demiyorsunuz siz belki çocuk yapmak için evlendiniz bilemem ama ben çocuk yapmak için evlenmedim herşeyin bir zamanı var ne zaman uygun görürsek o zaman düşüneceğiz diye.. Çıldırıyorum ya sanki bu millete görev olmuş.. Bende yeni evlendiğim zaman 2 ay sonra beni her gören evlilik nasıl? Yaşadığın şehre alıştın mı? Bebek var mı?? Bu üçleme ile yaşadım inanın.. Ama bi zaman sonra soranlara demiştim beden herkes aynı soruyu soruyor ki çocuk yapmak için evlenmişim izlenimi mi verdim sizlere.. Sonra bana bıraktılar sormayı.. Ama inanın sırf konuşmak için aaa falancının da bir senedir çocuğu olmadı demek ki olmuyor çocukları.. Canınız istemiyorsa kimseye de demeyin hamile olduğunuzu kime ne ya sanki çok sevinecekler bebeğiniz olacak diye..

Hamile olunca fazla takıyorsun heralde. Kürtaj olduğumu saklıyorum çünkü etraf akbaba dolu. Kimsenin haddine değil ama benim yatak odamı sorgulamak veya hamileligimi sorgulamak hele kaynimin hiç değil
Bunu kaynınıza soyledınız mı? Senin ne haddine hamılelıgımı sorgulamak dediniz mi kaynınıza?

Oncekinin gunahi neydi niye aldirdiniz ?
Demek ki sizde pek korunmayi bilmiyorsunuz,7 ayda 2 hamilelik varsa ,istemiyorsaniz henuz d7sunmuyoruz diye bilirsiniz ,klasik her evlenene sorarlar ,sanki cok abesmis giBi tavir yapmayin bosuna
İnsanlar sadece bebek sahibi olmak istemedikleri için kürtaj olmaz. Küretaj rahmi boşaltma anlamına gelir. Fetus düşmüştür parça kalmıştır kürtaj olursun. Varlığından haberin yokken fetusa tamamen zararlı bir ilaç kullanmışsındır kürtaj olursun. Ya da tıbbi herşeyi geçin o an bebek sahibi olmak istememişsindir kürtaj olursun. Şu anda konu sahibinin tam olarak yakındığı şeyi yapıyorsunuz gerçekleri bilmeden eleştiriyorsunuz kendinizce çıkarımda bulunuyorsunuz. Böyle kalp kırmaya gerek var mı gerçekten?

Dün kaynanama demiş hamile mi diye. Ondan sonra da görmedim zaten ama görünce güzel bi laf söylicem
Telefon edip soyle. Annene benı sormussun ne hakla ne munasebet? De
Neden gormeyı bekliyorsun, o gormeyı beklemeden sormus sonucta soruyu.

Nisan ayında kürtaj oldum ama eşimin ve kendi ailemde pek bilen yok. Bana devamlı hamile misin diye veya kaynanama soruyorlar. Kayınlarim bile kaynanama soruyor. Artık bıktım bu sorulardan. Sanıyorlar ki eşim ya da ben kısirim öyle olsa sevinecekler bile diyebilirim. Evlenelim 7 ay oldu sanki bunlar evli değil korunma nedir bilmiyorlar gibi konuşuyorlar. Biri evlenir evlenmez hemen hamile kalmak zorunda sanki. Korunuyorum desem neden korunuyorsun çocuk yapın hemen diyorlar bıktım bunlardan. Şu an hamileyim ama kimseye söyleyesim yok. Kaynanam biliyordu kürtaj olduğumu kaynim hamile miyim diye sorunca kürtaj oldu demiş. Üstünden 4 ay geçti yeni söylüyor. Yanlış anlamasın diye söylemişmis. Yani Kısır olmadığımızi bilsin diye söylemiş. Zoruma gidiyor insan hemen hamile kalmadı diye kısır mi oluyor. Çok cahiller. Haksız mıyım sizce? Benim çocuğumu büyütmek kimsenin haddine değil ben büyütücem. Ama herkesin dilinde hamile misin lafları bıktım
Malwsef canm diyen cok oluyor oyle şeyleri. Biz de eşimle cocuk düşünmedik 1 sene olmaya yaklasmistik kb dedi sorununuz varsa bak para lazımsa söyleyin bi an once tedavi olun dedi. Biz de o ay zaten cocuk düşünmüştük artik kendi isteğimizle. O ay da Rabbim nasip etti hamileligimi ogrenmistm. Hrmen kulp bulan cok olur yani ben olmuyo deniyoruz desem hemen tedavi diyecekler resmen istemiyoruz denmesini de anlamiyolar ya en sinir olduğum sey o oluyor. Takilma ve kalp atisini duyana ldsr kimseye de biseycik deme ama sitreste yapma sakın

1,5 aylık evliyim ve bana bile sorulmaya başladı görümcelerim korunmayın diyor yahu bir buçuk aylık evliyim onlar ilk geceden hamile kalmış olabilir ama zaten evlenince cinsel hayata alışmak biraz zaman alıyor o sorular geldiği zaman deliriyorum geçen küçük görümcem sordu bebek yok mu diye ne diyorsun dedim babamın evinde mi hamile kalsaydım bu ne hız ne cahilce düşünce deliriyorum yemin ederim deliriyorum
"Aa duymadın mı, doğurdum bile!" der pis pis bakardım yerinizde olsam.

4 ay önce kürtaj olmuşsunuz, kaynananiz dahil herkes bunu biliyor ve şuan yine hamilesiniz?? Garip doğrusu, siz kendi mahreminizi sakinmamissiniz ki, insanlar saygı göstersin. "Ben sürekli bu soruları duymak istemiyorum, istemezsem hiç çocuk yapmam kimsenin üstüne vazife değil" demek çok da zor olmasa gerek
Hamile olduğunu söylemek gibi kurtajda mahrem sır degildir. Hepsi dogal şeyler bu dedikodulara maruz kalmak kisiyle ve cevreyle alakali bi durum

4 ay önce kürtaj olmuşsunuz, kaynananiz dahil herkes bunu biliyor ve şuan yine hamilesiniz?? Garip doğrusu, siz kendi mahreminizi sakinmamissiniz ki, insanlar saygı göstersin. "Ben sürekli bu soruları duymak istemiyorum, istemezsem hiç çocuk yapmam kimsenin üstüne vazife değil" demek çok da zor olmasa gerek
Kesinlikle katılıyorum bende 10 aylık evliyim en son 3 hafta önce söylediler yaş geçtikçe olmuyo falan lütfen karışmayın biz herşeyin farkındayız bana çocuk demeyin dedim kayınvalidem ve akrabasına😊

Korunuyorum desem neden korunuyorsun çocuk yapın hemen diyorlar bıktım bunlardan.

Bu diyalog gerçekten yaşandı mı? Varsayımda mı bulunuyorsunuz?

Yakınlar evlenen her çifte soruyorlar ya da soramasalar bile çocuk imasında bulunuyorlar çok rahatsız olanlar cevaplarını verirse normal bir insan bir daha soramaz.

Genel olarak haklısınız ama sanırım simdiye kadar sizden bir tepki görmedikleri için bu kadar rahatça özeliniz sohbet malzemesi olmuş. Keşke kayinvalideye tepkinizi gösterseydiniz.

ne cesit insanlarla muhatapsiniz ya.. kayin nasil sorabilir hamile mi diye.. benimkiler en fazla yegen sevmek istiyoruz diyorlar. yuz vermiyorum. ki bir donem biz istemedik. istedigin zaman da hemen kalamayabiliyorsun. esim ve benim bilecegim is. bakacak olan benim, benim hayatim. gece aglayinca kayin mi gelip bakacak kaynana mi..

Ben daha nişanlıyım. Şimdiden kaynanam hamikeyken giyecegim 10 beden büyük kıyafetleri koymuş. Hamileyken sermem gereken çarşaf falan. Dogum sonrası giyeceklerim falan.... Ki biz nişanlımla 2 3 yıl en az çocuk istemiyoruz ve korunacagız.Bana da sürekli soracaklar eminim buna.

Elalem işte sürekli diyecek birşey buluyor... İki çocuğum var çok şükür... 3. Yü bekliyoruz senden diyorlar... Cevabım net : '' Hayırdır sen mi büyüteceksin '' oluyor.. O anda susuveriyorlar =) cevaplarını verin susturun konuşamazlar bir daha =) Bebeğinizi analı babalı bir şekilde büyütmeniz dileğiyle 💕

Bende 15 aylık evliyim hiç korunmadim.ve cocuk.istiyorum.gittim doktora eşim.ikimizde muayne olduk çok.sukur bi sıkıntı yok zamink var demek ki. Ayrica ben kimseye bahsetmedim.bu durumdan eşim sadece sorun varsa erkenden tedaviye başlarız amacıyla gittik doktora O soruyu bana da soruyolar çok şükür kp kv falan daha konusunu açmadi ama akraba vs vs soruyor.bide aynı dönemde evlendiğim 20 kişi varsa 17si hamile diyelim. Bende cevabim düşünmüyorum evliliğin tadını çıkartmak istiyorum gezmek gibi planlarım.var diyip cevabını veriyorum daha da laf edemiyorlar sizde hamiyleymissiniz çok takip kendinize stres yapmayın kaynin değilde gorumce falan sorsa anlardim ama bi erkeğin bu tür konulara girmesinden hazetmiyorum 3 ay geçtikten sonra söylersiniz hamile olduğunuzu rabbim sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah

Hamile olduğunu söylemek gibi kurtajda mahrem sır degildir. Hepsi dogal şeyler bu dedikodulara maruz kalmak kisiyle ve cevreyle alakali bi durum

Doğal olmadığını söylemiyorum, ama büyük çoğunlukla o yaş grubunun yargilayacagi açık olan bir durumu köşe bucak saklamak değil de, en azından dile getirmemek daha mantıklı diye düşünüyorum. İnsanın başı da ağrımaz böylece.

Back
X