Deveyi güdemedim, diyardan da gidemedim

Mrskenry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2020
104
77
13
Bu yazım burada dursun.Benden ders alınsın ve sitedeki 18 19 yaşındaki kızlarımız da aynı şeyleri yaşamasın istiyorum. 19 yaşımda kaçarak evlendim. Babam istemedi uzak şehir diye.Amcayın oğlu var falan dedi.Ama dinlemedim kaçtım. Oysaki beden eğitimi öğretmeni olmayı ne çok isterdim.Fakat bir buçuk yıllık sevgililik dönemimizde bir anlık boşlukla bu adamla birlikte olmuştum ve evlenmek zorundaydım.Kaçtım. 3 yıldır evliyim. Başım açıktı. Eşim evlendikten 4 ay sonra babam gelinimiz kapansın diyor kapan bıktım babamın söylenmesinden, yoksa bu iş olmaz dedi ve ben kapandım. Daha sonra bir işte çalışmaya başladım. O iş onlara uymazmış. İşten çık dediler olmaz dedim. Bu sefer kararlı durdum tam boşanıyorduk ki ben tükürdüğümü yaladım. Boşanmadan vazgeçtim. Çünkü çok seviyorum ailesi her şeye karışıyordu ama dayanırım dedim. Barıştık. Artık başka bir şehirdeyiz. Her şey iyi gidiyor derken çocuk düşünmeye başladık. Fakat bana erkek olursa babamın adı olacak dendi.Babam kırılır falan denmişti. Şimdi tabi taktik değiştirildi ve ben istiyorum dedi. Halbuki yalan. Ailesi sürekli istedikleri olmadığında sana hakkımızı helal etmeyiz, bizim bedduamızdan kork, bizden başka bulunmaz diyip duruyorlardı. Dün kavga ettik ben dedim istemiyorum kimsenin adını o aırada eşim babasını aradı babasına dedim aileden kimsenin adını istemiyorum.Kayınpederim de senin bize olan nefretin ne, kocanın hakkı yok mu o da koysun falan gibi şeyler söylüyor. Sonra yok istemiyorum koymayın falan diyor arkasına da bir daha kapımdan geçmeyin dedi. Bu arada Kayınvalidem 3 yıldır hep derdi benim ilk göz ağrıma oğluma isim koydurmadılar bende kızıma koydum diye.Ama inkar ediyor ben öyle bir şey demedim diye. Ama eşime de diyor ki sen bizim tek oğlumuzsun babanın adını koy. En son eşim bağırdı ben babamın adını koyacağım. Sende yanına istediğin bir ismi koy dedi.Akşam kayınpederim aradı eşime diyor ki fırsatını buldun kurtul diyor. Bir baba bunu söyler mi?
Şimdi içimden bir kaç cümle geçiyor. İnşallah senin kızın da aynılarını yaşar da ellerini semaya açıp Allahım ben kime ne yaptım da böyle oldu diyemezsin inşallah da o an aklına ben gelirim diyorum.Ve şu iki şeyi bir kez daha aklıma kazıdım.
1-Eşiniz yanınızda durmuyorsa dünya gelir ezer
2-Kolay kazanılan şeylerin değeri asla ama asla olmaz.

Reis sana alıntılardan bir şelale yaptım...

.Amcayın oğlu var
Ah ah amcayın oğluna varaydin böyle mi olurdu ???
tam boşanıyorduk ki
Tam Allah kurtarıyordu sen geri döndün kocam dedin sarildinn..
Rabbim daha ne etsin..
çocuk düşünmeye başladık.
Haydaa..
bizim bedduamızdan
Part time tanrı mi, ya da yari zamanli zeus mu bunlar reis niye onların bedduasindan ekstra korkasınız...
koydurmadılar bende kızıma koydum diye.

fırsatını buldun kurtul diyor.
Valla enişteyi bilmem ama fırsatını buldun mu bence de kurtul reis
1-Eşiniz yanınızda durmuyorsa dünya gelir ezer
2-Kolay kazanılan şeylerin değeri asla ama asla olmaz.
1.eşim yanımda durursa kendi yararına...
2.kolay kazanılan şeyler de değerlidir

Temeli sallantıda, her günü mutsuzlukla geçen bu aileye çocuk yapmak mesele degil, isim koymak mi mesele?
Senin kızını da dedesi 'amcayin oğluyla/halayin ogluyla evlenecen' diye zorlasin,ses cikarama, düzen devam etsin diye mi?
Evlilik bir bayrak yarışı değil ki, ben cilemi çektim biraz da kızım çeksin diyesin

Kızlar için pek örnek bi yazı olmamış ;

1. Kaçarak evlenmeyin
2. Evlenmeden önce mutlaka okulu bitirin.
3. Kolay - zor kazanmak diye bi şey yok , göbek bağını kesememiş erkek var.

Niye kendi akılsız tavırlarınızın sonucu için, konuyla hiç alakası olmayan birine (görümcenize) beddua ediyorsunuz ki? Belki o sizden daha aklı başında davranır. Belki daha iyi bir eş seçer ya da kötü bir kocaysa da üstüne çocuk yapmaya kalkmaz.

Evladınızı sağlıkla alın kucağınıza. Bence bulunduğunuz diyardan gitmeyi tekrar bir gözden geçirin.

Siz boşanmak istiyor musunuz?
Doğmamış çocuğa don biçmişsiniz o ayrı ama eşinizin aile güdümünden çıkamamış olması çok can sıkıcı.
Madem böyle bir dönemece girdiniz, geri adım atmayın.
Önce bir oturup konuşun, olmuyorsa benden bu kadar demesini bilin.
Bunun kaçmanızla alakası yok, kayın aile baskıcı, eş de daha yetişkinliğe adım atmamış.

Hamilemisiniz? Üzülerek okudum, baştan sona herşey yanlış, herşey. Geçmiş zaman için keşke demekle geçmiş düzelmiyor ama geleceğiniz icin birşeyler yapabilirsiniz.

Ailesinin aklıyla eşine birşeyler yaptirmaya calisiyorsa kacin oradan, cunku hala evli olduğunun farkında değil. Tek tarafli Sevgi aşk (eşiniz malesef sizi sevseydi ailesi yüzünden baski yapmazdi) bir evliliği ayakta turmaya yeterli değil malesef

Kocan tam bir asalak kendi düşüncesi kendi kararı yok. Daha gelişimini tamamlamamış. Tüm aile sinir bozucu. Gerçekten yaşadıklarına üzüldüm ama o evliliğe devam edip o çocuğu yapan sensin. Keşke aklını biraz başına toplayıp yoluna bakma cesaretini gösterseydin şimdi böyle mutsuz olmazdın

Burda sorun çocuğa koyulacak isim mi Allah aşkına? Siz ne yaşadığınızın farkında mısınız?? Kapan dedi kapandım, işten çık dedi çıktım. Köle olmuşsunuz bariz ama tek sorun çocuğun adı kayınpederin adı olması. Çocuk falan yapmayın zaten, çocuğu kendi ayaklarınız üzerinde ne zaman durabilirseniz o zaman yapın. Bu evliliğe nokta koyabileceğiniz, biterse de kendi başıma hem çocuğuma hem kendime bakabilirim dediğiniz zaman

Her ne kadar bu üyelik ile acilmasa da eski konularını hatirliyorum...tüm kurduğun sistem..tek dayanagin "eşim başka şehre atanacak ve biz olabileceğiz...ben de emeklerimin karsiligini alacağım" idi..o günlerde yazdigim mesaj seni incitmisti..demiştim ki; kocan olacak adam bir gün karısıyla annesi arasında dengeyi kurabilen düzgün bir eş olur mu olur ama bu olduğunda büyük olasılıkla eşi sen olmayacaksın .Amacım seni incitmek değildi inan ama evliliğin sana ağır bedeller odetiyor, korkarım bir gün sağlığından olacaksın

ya şaka mısiniz, herşey çok yolunda ama gurur yapacak konu isim konusu mu gerçekten? fırsat varken boşanmamıs bu adam için işinizi bırakmışsınız, bi de hamile kalmışsıniz , o çocugun kaderini siz yazmışsınız zaten , adıni da onlar koyuversin,nolcak?

Böyle insanlar başlarına musibetler delse de ay ben şöyle yaptım da bana böyle oldu demez. Boşuna kimseye beddua etmeyin.

Esinizin sizinle evlenmeye aslinda cojda gonlu yokmus ,ailesibistememis ,beraber oldunuz diye mecbur kalmis vs,
Onun icinde yuk gibi goruyor,umursamiyor ,
Yazik etmissiniz kendinize
Burada ki mesaj aslinda ,kucucuk yasta tasiyamayacaginiz iliskiler yasamayin,
Bosanin kurtulun ,gider ailenizle barisirsiniz,cocukda yapmayin

Tek diyeceğim şey çocuğun sadece düşünülüyor olduğu, ve doğmamış çocuğa isim kavgasına girildiği.
Yoksa böyle bir ortama bir çocuk gelecek ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.

Eğer hamile değilseniz, hayallerinizi gerçekleştirmek için asla geç değil. Yaşınız 22 olmalı. Yine ailenizin yanına dönüp beden eğitimi öğretmeni olabilirsiniz. Bu dediklerim hamileyseniz de olur ama o durumda sizin bunu yapabileceğinize ihtimal vermiyorum.

Kaçıncı üyeliğin bu?
Burada bile gizlenmeye çalışıyorsun ama kendi gerçekliğinden kaçamazsın.
Bu evliliğe ne cesaret çocuk istiyorsun, daha olmamış çocuğun isim kavgasını yapan, aileyi işin içine katan iki çocuksunuz ikinizde.
Şehir dışına gitmek de işine yaramamis, çocuk derdine düşeceğine, iş, meslek için uğraş lütfen sana bir abla tavsiyesi.

Bu arada görümcene beddua edecek kadar kalbini karartma. Hıncını olayların dışında olan görümcenden değil yanındaki eşinden çıkar diyeceğim ama o pek kolay olmuyor tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…