Devlet hastanesi refakatçi sorunu

crescent9846

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
45
Puanlar
18
Arkadaşlar ne kadar doğru bilmiyorum devlet hastanesinde eş olsa dahi erkek diye refakatçi kalamıyormuş illa ki kadın olması gerekiyormuş..Annesiz kardeşsiz arkadaşsız kadınlar ne yapacak o zaman? Benim iki ablam da evli kendi çocukları var benim kendi evim küçük zaten kalacak yer yok annem yaşlandı kadın kendisine zor bakıyor ve uzakta yaşıyor en az 14-15 saat mesafe..ee bizler ne yapacağız?

Evet çoğu devlet hastanesinde öyle. Doğum için oradakilerde kimsem yok diye görüşürsünüz öncesinde sormanızda fayda var bence

Şehir hastanelerinde kabul ediliyor diye duydum emin olmamakla birlikte doğum yapacağınız hastaneye sordunuz mu?
Bence çok katı değildir bu konular. Tek kişilik oda ayarlanabiliyorsa olur belki

Özellikle iki kişilik odalar için bu durum geçerli sanırım. Aynı oda içerisinde iki kadın yatarken eşlerinin olması rahatsız edici bakarsanız, bu sizin içinde böyledir bence.

Ben demir serumu taktırmaya gitmiştim. Yan yataktaki bayan yeni doğum yapmıştı. İki kişilik odada tek kişi kaldığı için eşide yanındaydı. Tek kaldığı için çok katı değillerdi. Eşi girip çıkıyordu vs.

Ben şehir Hastanesi'nde kürtaj oldum habersiz gittiğimiz için kimsemde yoktu eşimi almadılar yanıma ağladım orda tartjstim ayağa zor kalkiyorum kimsem yok dedim yapacak bişey yok dediler resmen bazı hastanelerde tek kişilik odalar var eğer boş olursa böyle durumlarda alıyorlarmış eşini

Merhaba devlet hastanesinde doğum yaptım oda tek kişilikti fakat eşimi almadılar 1 hafta boyunca hem annem hem kayınvalidem kaldı yanımda.. insan eşini istiyor ama olmuyor hiç istemiyorlar

Merhaba devlet hastanesinde doğum yaptım oda tek kişilikti fakat eşimi almadılar 1 hafta boyunca hem annem hem kayınvalidem kaldı yanımda.. insan eşini istiyor ama olmuyor hiç istemiyorlar
ne kadar sacma bir uygulama. o halde bir kadinin anneye kaynanaya mi ihtiyaci vardir beraber o cocugu yaptigi kocaya mi o kadar da gebe okulu yapiyorlar, es desteginden - dogumdan once aile vs cagirmanin kotulugunden bahsediyorlar - en rahat hissettiginiz sizi strese sokmayacak kisilerle dogumu karsilayin" diyorlar. ama eş yasak - memeni gorecek diye rahatsiz oldugun kaynana serbest

ne kadar doğru söylediniz, sürekli bu çocuğu siz tek yapmadınız babaya fırsat verin şunu yapsın bunu yapsın diyorlar sancı çekerken doğurduktan sonra hiçbirinde baba alınmıyor çok yıpratıcı

bilkent şehir hastanesinde tek kişilik oda da var ama denk gelirse işte, ben 3 gün yattım ilk gittiğimde kimse yoktu odada, biri gelene dek eşim dursa dedim ona bile müsaade etmediler

Çok haklısınız ve akşam ziyaret saatinden sonra güvenlik geziyor zorla çıkartıyor üzülmüştüm valla yalan yok kızımın ilk doğduğu günlerde babası sadece ziyaret saatleri içerisinde görebilmişti ve çok koymuştu bana dediğiniz gibi hem o kadar eğitimler veriyorlar vs ama..

Hamileyken kanama nedeniyle devlet hastanesinde yatmıştım. Eşleri kabul etmiyorlardı. Bildiğim kadarıyla doğumda da almıyorlardı. Annem kaldı yanımda. Eşinden başka bakacak kimsesi olmayan ne yapacak diye düşünmüştüm. Keşke tek kişilik odalar olsa bütün hastanelerde. Eşinin yanında duramaması, hijyen, doğumda hangi doktor girecek, hemşireler vs gibi nedenlerden dolayı özel hastanede doğum yapmayı tercih etmiştim.

Hepsinde değil. Benim hastanemde kalıyor. Gittiğiniz hastaneye sorun.
Bu gibi durumlar için tek kişilik oda oluyor, alabiliyorlar ozaman.

canım devlet hastanelerinde her bölümde 1 ya da 2 tane özel oda oluyor onu da denk getirebilirsen

Hastane ya da doktorların bununla alakası yok aslında genelde çoğu hasta bunu kabul etmiyor hani kadın diyor ki ameliyatlıyım emzireceğim pijamalıyım saçım açık başım açık (tesettürlüler ) kanamam var tuvalet banyo sorun olur erkek olmasın .

Ama planlı bir doğum olacaksa doktorla görüştüüğün zaman doktor sana izin kağıdı veriyor sen de onu yukarıya servise götürüp bildiriyorsun o gün için oda boş kalacak şekilde hasta alıyorlar yani planlanan gün senin için bir özel oda ayarlanmış oluyor o zaman eşinle kalabiliyorsun . Ben şehir hastanesinde doğum yaptım ikiz gebelik olduğu için siz çok zorlanırsınız başkaları da sizden siz başkalarından rahatsız olmayın tek refakatçi ile yapamazsınız eşiniz yada varsa evdeki çocuğunuz sizinle birlikte kalabilir diye özel oda verdiler ücret talebide olmadı

Kadın doğum bölümü dışında, neden erkek hastalara kadın refakatçi kalabiliyor da hiçbir kadın hastamızın başında eşi kalmıyor ciddi manada bunun bi prosedürü falan mı var canım @Cahil Filozof

Üniversite hastanesinde doğum yaptım evet erkek refakatçi yasaktı.

Özel oda ayarladık,hocalara çok rica ettik,eşim yanımda kaldı.

Hem kalacak hiç kimsem yoktu hem de hastanede kalma sürem uzundu,gerçekten çok zor durumdaydım. Kıyamadılar bana bence.

Bazen o kadar katı olmuyorlar. Hastanenizle bi görüşün. Benim sezaryen olduğum gün sadece 2 doğum vardı. Servis rahattı. Eşim akşama kadar kaldı. Söylesek yatmasına da izin verirlerdi bence

Bilemiyorum. Mahremiyet açısından deniyor sadece.
Ama dedigim gibi ben de devlet hast takipliyim, eşim polikliniğe de giriyor, refakatçi olarak da eşim kalabilecek. Benim gittiğim hastanede böyle bir sorun yok.
başka bölümler hakkında bilgim yok malesef

çam sakura hastanesi doğumu bırakın kontrollere bile almıyor eşi hatta bekleme salonunda bile eşinizle bekleyemiyorsunuz. Eşim çok sinirlenmişti. Erkek doktora gidiyoruz tek muayeneye giriyorum ama eşim yanımda giremiyor. Sonra orada bize doğum katına da çıkamıyorsunuz demişlerdi bırakın refakatçiyi. Doğum katına hiç çıkamıyordu.

Şehir hastanesi hangi doktor ameliyatınizi yaptı bilgi verebilir misiniz

Doğum nasıl geçti hangi doktor ameliyatınizi yaptı bilgi verebilir misiniz

`