• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlet hastanesı skandal

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Test isteğiniz orada yapılamasa bile size bu şekilde bir tavır sergileyemez. Bimer, başhekim vs şikayet edebileceğiniz her yere şikayet edin. Bu tiplere dur demek gerekiyor. Keşke orada da " siz benimle nasıl konuşuyorsunuz öyle" gibi bir tepki verseydiniz. İnsanlar sustuğu için bu tipler orman kanunu işletiyorlar hastanede.
haklısınız o an öyle davrandım normalde hakımmı savunan bırıyım sıkayet etcem hepsıne ıns gerekenı yaparlar cok saygısız lar

Doktorun tutumuna çok üzüldüm, keşke daha anlayışlı yaklaşsaydı.
Fakat ülkemizde yasal olmayan ve suç teşkil eden bir prosedür için devlet hastanesi doktorunun testleri yapmak istememesi de doğal. Bu prosedürü etik bulmadığı için orada neler olduğunu biliyorum demiş olabilir.
Bence şikayet etseniz de çok bir şey elde edemezsiniz.
En iyisi bu olayı unutun, zaten hassas bir süreçtesiniz kendinize çok dert edip canınızı sıkmayın. Allah yardımcınız olsun inşallah.

Donasyon nedir diye araştırdım da sanırım işlemi kişisel veya ahlaki bir şekilde tasvip etmediğinden bu tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Tabi bu Dr. Size tavrını haklı yapmaz.
Allah yardımcınız olsun...

Doktorun tutumuna çok üzüldüm, keşke daha anlayışlı yaklaşsaydı.
Fakat ülkemizde yasal olmayan ve suç teşkil eden bir prosedür için devlet hastanesi doktorunun testleri yapmak istememesi de doğal. Bu prosedürü etik bulmadığı için orada neler olduğunu biliyorum demiş olabilir.
Bence şikayet etseniz de çok bir şey elde edemezsiniz.
En iyisi bu olayı unutun, zaten hassas bir süreçtesiniz kendinize çok dert edip canınızı sıkmayın. Allah yardımcınız olsun inşallah.
tesekkur ederım haklı gercekten bıse demıyorum ona uslup önemlı ama o bagırıp cagrmayı sectı ulkemızde yasak ama ne yapalım olmuyorsa her yol denenıyor buna karar vermek bıle zor bı surec yapmasa gercekten anlarım yaptıgı halde kızdı bende anlamadım

Donasyon nedir diye araştırdım da sanırım işlemi kişisel veya ahlaki bir şekilde tasvip etmediğinden bu tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Tabi bu Dr. Size tavrını haklı yapmaz.
herkesın bu konuda kendı tercıhı fıkrı ama bununla benı yargılayamaz

herkesın bu konuda kendı tercıhı fıkrı ama bununla benı yargılayamaz
Evet tabiki dediğim gibi bu onu haklı yapmıyor. Şikayetini yap tabiki ama yasa dışı bişey için Dr. Tahlil istediğini öne sürerek bile sizi haksız çıakrabilirler...

Donasyon türkiyede yasak olduğu ve dinen caiz görülmediği için şikayetlerinden pek bişey çıkmaz sanıyorum. Sözle belki uyarılır.
Geçmiş olsun

Evet tabiki dediğim gibi bu onu haklı yapmıyor. Şikayetini yap tabiki ama yasa dışı bişey için Dr. Tahlil istediğini öne sürerek bile sizi haksız çıakrabilirler...
aynen buda dogru belkı yasaktır ama sadece test

Donasyon türkiyede yasak olduğu ve dinen caiz görülmediği için şikayetlerinden pek bişey çıkmaz sanıyorum. Sözle belki uyarılır.
Geçmiş olsun
evet ben bun
Geçmiş olsun
bılıyorum bunları ama benım gıbılerın anne olmaya hakkı yokmu

evet ben bun

Tabikide anne olmak her kadının hakkı ama siz şuan gidip bunu deseniz evlat edinin derler.
Doktorlar diyor zaten donasyon organ nakli gibi görülmeli diye ama işte ne diyebilirim çok hassas konu.

Kendi yumurtanız hiç yok mu

slm kızlar öncelıkle kıbrısta donsyon yaptıracagım bunun ıcın testler ıstedıler ve ben de özele sordum baya pahalı neyse devlet hastanesıne gıttım sıra aldım bu testlerı yaptırmak ıcın ve sıra cok yavas ılerledı 3 saat bekledım neysekı tam sıram geldı gırdım ıcerı ve dedım bu tahlılerı yaptırmam gerekıyor yardımcı olurmusunuz bunda ne var acabaaaa dr bana bı cıkısmasınmı yok nasıl böyle konusursun ben muayene etmedıgım hastaya test yapmam kım ıstıyosa o yapsın dıye bagrdı cagrdı kım ıstıyo bunları dedı bagırarak konustu hep ben donasyon yaptrcam kıbrıstan ıstedıler dedım bana dedıkı onlar yaptırsın onlar ıstedıyse yapamam ben onların ne bok oldugunu bılıyom burda ööyle bıse yapamıyolar gelır-o buralarda yapptırıyo böyle salak larda gelıyo kım ıstıyosa o yapptırssın kardesım dıye cıkıstı dr erkek dr ya sıze soruyorummmm bunun ıcın benı bu kadr nasıl azarrlar 10 15 dk yalbvardım resmen nolur bugun yaptırayım dıye cunku sıra bulamamıstım kımseye dolıuydu hep bı bu dr sıra varmıs sımdı ögle sonu sonucları almıya gıtcem cok morelım bozuk zaten 1 ıı ankaraya gtcekmıs 15 gun bulur dedıler kızlar o adamı bogmak ıstıyorum öyle öfkelıyımkı sıkayet edebılırmıyım ıse yararmı
Tavri yanlis ama uygulama doğru. Doktora gidip şu testleri yaptiralim demek gibi bir luksumuz yok. Zaten onların da muayene etmeden başka bir doktorun istediği testleri yaptirtma gibi bir lüksü yok. Ama hitap tarzi çok ama çok çirkin.

slm kızlar öncelıkle kıbrısta donsyon yaptıracagım bunun ıcın testler ıstedıler ve ben de özele sordum baya pahalı neyse devlet hastanesıne gıttım sıra aldım bu testlerı yaptırmak ıcın ve sıra cok yavas ılerledı 3 saat bekledım neysekı tam sıram geldı gırdım ıcerı ve dedım bu tahlılerı yaptırmam gerekıyor yardımcı olurmusunuz bunda ne var acabaaaa dr bana bı cıkısmasınmı yok nasıl böyle konusursun ben muayene etmedıgım hastaya test yapmam kım ıstıyosa o yapsın dıye bagrdı cagrdı kım ıstıyo bunları dedı bagırarak konustu hep ben donasyon yaptrcam kıbrıstan ıstedıler dedım bana dedıkı onlar yaptırsın onlar ıstedıyse yapamam ben onların ne bok oldugunu bılıyom burda ööyle bıse yapamıyolar gelır-o buralarda yapptırıyo böyle salak larda gelıyo kım ıstıyosa o yapptırssın kardesım dıye cıkıstı dr erkek dr ya sıze soruyorummmm bunun ıcın benı bu kadr nasıl azarrlar 10 15 dk yalbvardım resmen nolur bugun yaptırayım dıye cunku sıra bulamamıstım kımseye dolıuydu hep bı bu dr sıra varmıs sımdı ögle sonu sonucları almıya gıtcem cok morelım bozuk zaten 1 ıı ankaraya gtcekmıs 15 gun bulur dedıler kızlar o adamı bogmak ıstıyorum öyle öfkelıyımkı sıkayet edebılırmıyım ıse yararmı
Demekki o doktor normalde de sıkıntılıymış ki onun sırası boşmuş, kimse tercih etmemiş
Şikayet edin yapacak bişey Yok, psikolojisi bozuk demek ki, malesef her meslekte böyle kötü örnekler olabiliyor

dış merkezlerden istenen tetkikleri yaptırmak gibi bir zorunluluğu yok devletin. doktor kendisi isteyip uygun görürse yaptırır, istemezse kimse de zorla baktıramaz o tetkikleri.

ancak ona donasyon hakkındaki şahane fikirlerini soran olmuş mu? çok karşıysa kendi yaptırmasın! hadsiz ukala! senin fikrini merak ediyordum tamam yaptırmayayım o zaman!

bu dr kendilerini ne sanıyorlar sinir oluyorum ya şikayet et bence kendi e hakim olamayan biri dr olmasın önce kendini tedavi ettirsin

Tabikide anne olmak her kadının hakkı ama siz şuan gidip bunu deseniz evlat edinin derler.
Doktorlar diyor zaten donasyon organ nakli gibi görülmeli diye ama işte ne diyebilirim çok hassas konu.

Kendi yumurtanız hiç yok mu
malesef adet bıle ılacla olmuyor cocuk ne yapabılırım bıde 22 yasındayım cocuk mu alayım sızce her yolu denemek varken yanı bazı seyler öye kolay olmuyor dr larda haklı ama benım gıbı bır cok ınsan var annelık duygusunu tatmak ısteyen

dış merkezlerden istenen tetkikleri yaptırmak gibi bir zorunluluğu yok devletin. doktor kendisi isteyip uygun görürse yaptırır, istemezse kimse de zorla baktıramaz o tetkikleri.

ancak ona donasyon hakkındaki şahane fikirlerini soran olmuş mu? çok karşıysa kendi yaptırmasın! hadsiz ukala! senin fikrini merak ediyordum tamam yaptırmayayım o zaman!
evet dımı madem karsınsın o kadar konusuyosun kendın olmasını sagla tedavı et benı ben cok mu meraklıyım o kadar para harcamaya ezzıyet cekmeye olurmu olmazmı her gece uyku uymamaya sıkıntı strese ıyı yada kotu kıbrıs yıne soyluyorum yapmayabılır yaparken bıle sofrandı ya yapma dımı o kadar laf söylemeye ne gerek var

bu dr kendilerini ne sanıyorlar sinir oluyorum ya şikayet et bence kendi e hakim olamayan biri dr olmasın önce kendini tedavi ettirsin
aynen o kadar kıbar konustumkı yapar yapmaz onun elınde sonucta hakaret etmek nedır benım sucum ne

evet ben

Normalde dini yorum yapmam hiçbir konuda. Ki sizin konunuza da hiç yorum yapmayacaktım fikrim size ters geleceği için. Ama bu yazdığınızı okuyunca söylemeden edemeyeceğim...

Anne olmak hak meselesi değil. Öyle olsa doğurup çöpe atanlar, bebeğini acımasızca öldürenler asla ve asla çocuk sahibi olmazdı...

Dünyada herşey dört dörtlük değil maalesef, müslümanlıkta da buna imtihan deniyor... Kimi hemen hamile kalıyor ama evliliğimi yaşayamadım diyor. Kimi çocuk sahibi oluyor ama bakacak yedirecek durumu yok. Kiminin çocuğu oluyor ama doğuştan bir hastalık ya da engel ile doğuyor. Kiminin hamile kalma ihtimali var ama tedaviye parası yok. Kiminin parası var ama tedavide umut yok... Herkesin durumu farklı...

Ben işin dini boyutunu hiç hesaba katmasam bile, ahlaki olarak uygun bulmuyorum. Sonuçta sadece başkasının yumurtası ya da spermi kullanılıp sizin rahminizde gelişse dahi genlerini başka birinden alacak. Belki bir hastalığı çıkacak ve siz biyolojik ebeveynini bulamadığınız için çare olamayacaksınız. Belki engelli doğacak, belki kötü bir evlat olacak... Belki tüm bunlar olmayacak ama siz, kendinize ya da eşinize hiç benzemeyen çocuğunuzu gördükçe bunu sorun haline getirmeye başlayacaksınız...

Olmamasında da bir hayır vardır muhakkak. Biz bilemesek de göremesek de...

Yuh boyle salaklar mi dedi. Sikayetiniz ins ise yarar. Ne kadar rahat hakaret ediyorlar inanamiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X