Normalde dini yorum yapmam hiçbir konuda. Ki sizin konunuza da hiç yorum yapmayacaktım fikrim size ters geleceği için. Ama bu yazdığınızı okuyunca söylemeden edemeyeceğim...
Anne olmak hak meselesi değil. Öyle olsa doğurup çöpe atanlar, bebeğini acımasızca öldürenler asla ve asla çocuk sahibi olmazdı...
Dünyada herşey dört dörtlük değil maalesef, müslümanlıkta da buna imtihan deniyor... Kimi hemen hamile kalıyor ama evliliğimi yaşayamadım diyor. Kimi çocuk sahibi oluyor ama bakacak yedirecek durumu yok. Kiminin çocuğu oluyor ama doğuştan bir hastalık ya da engel ile doğuyor. Kiminin hamile kalma ihtimali var ama tedaviye parası yok. Kiminin parası var ama tedavide umut yok... Herkesin durumu farklı...
Ben işin dini boyutunu hiç hesaba katmasam bile, ahlaki olarak uygun bulmuyorum. Sonuçta sadece başkasının yumurtası ya da spermi kullanılıp sizin rahminizde gelişse dahi genlerini başka birinden alacak. Belki bir hastalığı çıkacak ve siz biyolojik ebeveynini bulamadığınız için çare olamayacaksınız. Belki engelli doğacak, belki kötü bir evlat olacak... Belki tüm bunlar olmayacak ama siz, kendinize ya da eşinize hiç benzemeyen çocuğunuzu gördükçe bunu sorun haline getirmeye başlayacaksınız...
Olmamasında da bir hayır vardır muhakkak. Biz bilemesek de göremesek de...