- 19 Kasım 2013
- 18.735
- 33.775
- 798
Sabah erkenden gidip randevu alırsanız mhr se randevusu beklemezsinizİnsanlara suç bulamıyorum artık hele çocuk konusunda. Poliklinikler 15 günden önceye randevu vermiyor, 182 mhrs yi arayıp deneyebilirsiniz. Check up yaptırmıyor sonuçta insanlar, çocuk bu hasta ki götürüyorlar kimse meraklı değil virüs bakteri dolu hastanelere taşınmaya. Hastalık hastalarını tenzih ediyorum.
Zaten kabız olan, 15 gündür tuvaletini yapamayan çocuğa poliklinikten 15 gün sonraya randevu alıp götürmeyi bekleyebilirler mi sizce?
Herkesin özel hastaneye gitmeye parası da olmayabilir. Sağlık sistemi herkes için kötü sadece doktorlar için değil.
Sabah erkenden gidip randevu alırsanız mhr se randevusu beklemezsiniz
Catlak yok.aslinda kabiz da degil. Yani en son gittigimiz dr kabiz kati ve kucuk parcalarla kaka yapiyorsa olur dedi. Bizimki hic yapmiyor. O yuzden kabiz degil dedi. Ben anlamiyorum artik.Ev yoğurdu,kefir,ayran hatta ev yapımı turşu iyi probiyotik kaynakları. Yedirebiliyorsanız verin ama düzenli olarak verin,kefir her gün içirebilirsiniz mesela.
Bunun dışında benim oglumda 2 günde 1 kaka yapıyor,2.gün yapamazsa kriz cıkıyor ki 5 gün uzun süre yazık.
Eczaneden probiyotik takviye alıp düzenli verebilirsiniz.
Çatlak varsa makatında acıyor olabilir ,korkup yapmıyor olabilir.
Geçmiş olsun.
Ama problem yani bu. Katı yapmıyor mu ki,5 gün diyorsunuz. 2.günü geçse gayet katı oluyor oğlumun kakası.Catlak yok.aslinda kabiz da degil. Yani en son gittigimiz dr kabiz kati ve kucuk parcalarla kaka yapiyorsa olur dedi. Bizimki hic yapmiyor. O yuzden kabiz degil dedi. Ben anlamiyorum artik.
Mesela 5 gun yapmadi. 10 dk once bakicisi aradi. Baya normal bir sekilde yapmis kakasini demin. Kati da degilmis. Sastim kaldim bende .Ama problem yani bu. Katı yapmıyor mu ki,5 gün diyorsunuz. 2.günü geçse gayet katı oluyor oğlumun kakası.
Metabolizma ile de alakalı olabilir tabi. Bazı insanlar kolay sindirip çıkıyor tuvalete. Tam tersi de olabiliyor tabi.
O zaman problem yok. Belki de güzel beslediğiniz için kabiza cevirmiyor.Mesela 5 gun yapmadi. 10 dk once bakicisi aradi. Baya normal bir sekilde yapmis kakasini demin. Kati da degilmis. Sastim kaldim bende .
Çocugun annesi ben değilim ne desem yalan olurLavmanı kim yapar prosedürde bilmiyorum ama çok zor değil yapması. Nereden girileceği belli sonuçta
Benim merak ettiğim bu çocuk birden gecenin 3ünde ansızın mı kabız oldu? Poliklinikler dururken acile bunun için gidilir mi ya? Ama boştur bu saatte dimi
Doktorlar günde 70 tane hasta bakmak zorunda bu durumdan doktorlar da memnun değil tabi ki hastalar da memnun değil çünkü derdini anlatacak kadar bile vakit yok günde 70 tane hasta ne demek yaYa cidden polemik değil amacım da bu doktorların afra tafrası baydı artık, gidebiliyorlarsa yurt dışına gitsinler bence, ben de gidebilsem giderim
Tamam doktorlar için sistem kötü olabilir, hastalar için de kötü
Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı
Çok zor şartlarda çalışan bisürü farklı meslek dallarında insanlar var. Abartacak birşey yok, hepimiz aynı gemideyiz
Doktor da memnun değil hasta da, Türkiyede herkesi memnun etmek de imkansız zaten
Yurtdisina gideceğim diye tehdit eden doktorlar da komik, gidebilen gidiyor zaten
Basit bırsey yapacaktı doktor söylenmeye basladı ..bu ulkede doktorluk yapılmaz ..gitmek lazım..Ya cidden polemik değil amacım da bu doktorların afra tafrası baydı artık, gidebiliyorlarsa yurt dışına gitsinler bence, ben de gidebilsem giderim
Tamam doktorlar için sistem kötü olabilir, hastalar için de kötü
Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı
Çok zor şartlarda çalışan bisürü farklı meslek dallarında insanlar var. Abartacak birşey yok, hepimiz aynı gemideyiz
Doktor da memnun değil hasta da, Türkiyede herkesi memnun etmek de imkansız zaten
Yurtdisina gideceğim diye tehdit eden doktorlar da komik, gidebilen gidiyor zaten
10 gun yapmadigi oluyor benim kizimin. Su an 15 aylik. Ne yedirsem ne icirsem yok yani fayda etmiyor. Kivraniyor artik. Lavman yaptirmak zorunda kaliyoruz artik. Ya da fitil atiyoruz. Hos fitil de ise yaramiyor. Sadece lavman rahatlatiyor onu. Ne yapabilriim mesela lavman harici ?
bamya yı haşlayıp rondodan geçirin .umarım işe yarar10 gun yapmadigi oluyor benim kizimin. Su an 15 aylik. Ne yedirsem ne icirsem yok yani fayda etmiyor. Kivraniyor artik. Lavman yaptirmak zorunda kaliyoruz artik. Ya da fitil atiyoruz. Hos fitil de ise yaramiyor. Sadece lavman rahatlatiyor onu. Ne yapabilriim mesela lavman harici ?
Zaten beklemedik ki. Surekli gidiyoruz. 5 guun yapamadi diyorum normal diyor. 7 gun oluyor normal diyor. Yasadigimiz yer doguda bir ilce. Ilde ozel hastane bir tane var burda. Onda da cocuk dr.u yok. Devletteki diger dr.larin da tavri tam da yazdigim gibi. Saglik ocagindaki dr.umuz uzman. O da normal hocam 15 gune kadar normal sayiyoruz mudahale etmeyin diyor. Yazi bekliyorum artik. Ya ankarada ya istanbulda iyi bir cocuk dr.u bulup goturmem lazim.Uzman doktora niye gitmiyorsunuz? Sadece acilemi gittiniz? Kizimda hiç bu kadar kabizlik olmadi fakat 2-3 gün yapamayinca kulak çubuğunu azicik zeytin yağina batirip, makat girişine hafif sokuyorduk. Bir yarim saat sonra yapardi
Keşke 15 gün beklemeseydiniz ve derhal doktora gitseydiniz
Probiyotik deneseniz. Ent... ile aşılayan bir marka var. Oğlum ne zaman antibiyotik kullanmak zorunda kalsa bağırsakları zarar görmesin diye kullanıyorum onu.Zaten beklemedik ki. Surekli gidiyoruz. 5 guun yapamadi diyorum normal diyor. 7 gun oluyor normal diyor. Yasadigimiz yer doguda bir ilce. Ilde ozel hastane bir tane var burda. Onda da cocuk dr.u yok. Devletteki diger dr.larin da tavri tam da yazdigim gibi. Saglik ocagindaki dr.umuz uzman. O da normal hocam 15 gune kadar normal sayiyoruz mudahale etmeyin diyor. Yazi bekliyorum artik. Ya ankarada ya istanbulda iyi bir cocuk dr.u bulup goturmem lazim.
Kulak cubugunu yapmami onerenler oldu. Ama dr. O mudahaleyi sen yapma bir zarar verebilirsin cocugun makatina dedi. Bende zaten korkak bir anneyim. Yapamiyorum onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?