Doğuma Hazırlık Devlet hastanesinde sezaryen olan var mı? Tavsiye eder misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben devlet hastanesinde sezeryan oldum.
Doktorum da hemşireler çok ilgiliydi.
Hamile kalsam yine devlet hastanesinde doğum yaparım.

valla yaşadığım şehirdeki özel hastane otel gibi personel iyi -yatan hasta da oldum bir yığın arkadaşım da doğurdu-
kaç paraysa vericem orada doğurucam inşallah.
kısacık ömrümüzde kaç kere doğum yapacağım belli değil krallar gibi bakarlar diye düşünüyorum

hangi ildesiniz? ben doğum paketi aldım. tahlille şimdiden 15 bini geçti. Özelde ilk muayene yapıldığı için hacettepe takibimi kabul etmedi. şu sn yemeyip içmeyip doğum parası biriktiriyorum. Gerçekten zoruma gidiyor. yaş riskinden çok korkuttular mecbur özele gittim

özelde ilk muayene yapıldığını nereden biliyorlar? Söylemeyin siz de. 3 yıl önce Ankara Üniversitesi 20. haftaya kadar kabul ediyordu, haftanız ileri değilse deneyin isterseniz.

Şehir hastanesi doğum için çok güzel. Ben şehir hastanesinde yaptım çok çok memnun kaldım.

Bende devlette yaptım doktorum olsun diğer çalışanlar olsun hepsi ilgiliydi özele o kadar vermek bilemiyorum

Ben her zaman devletteki doktorların daha çok hastaya baktıkları için daha deneyimli elleri daha alışık olduğunu düşünüyorum .Ben ankara şehir hastanesinde normal doğum yaptım dört dörtlüktü özel hastane konforundaydı.

Bende devlette yaptım doktorum olsun diğer çalışanlar olsun hepsi ilgiliydi özele o kadar vermek bilemiyorum
Ne zaman yaptınız acaba? İlk gittiğinizde eşyaları siz mi yerleştiriyorsunuz yoksa yanınıza refakatçi alıyorlar mı? Sancı odası doğum odası aynı mı? Sancı sırasında hareket ettiriyorlr mı?
Komiknick size de sormuş olayım

2 ay önce oldum. Kontrol diye gittim doğuma alındım ben hızlı yaşadım ben anı noldu anlamadım bile

Kuzenim ilk doğumunu özelde yaptı Allah korusun nerdeyse bebeğini kaybediyordu. Ikıncı çocuğunu devlet hastanesinde doğurdu ve çok memnun kaldi sezeryan dediginiz icin özellikle onu örnek verdim. Bende 2 doğumumu da devlette yaptim ama normal doğum benimkiler. Tevekkül edin Allah'ın izniyle sorun yaşamazsınız.

Nasil ya doğuma kadar kontrollerimizi özelde yaptırıyoruz. Sancı tutunca devlet hastanesine gidiyoruz. 2 çocuk doğurdum bugüne kadar nerdeydin die soran olmadı.

Üniveriste hastaneleri yeni kayıt almıyordu bu sene. Özelleri de doluydu. Herkes üniversitelere yönelince sınır koydular demek ki.

2300 lira deniyorsa çok iyi rakam Kocaelide minmum 5500 tl den başlıyor fiyatlar iyi düşün değerlendir derim.Ben sezeryan olarak doğumumu özel hastanede yaptım genel anestezi istedim asla belden uyuşma kabul etmedim.Aynı şekil üç doğumunu kuzenim sezeryan olarak doğumunu devlet hastanesinde yaptı genel anestezi kabul etmeyip belden uyuşmalı yaptılar neler yalayıp hissettiğini ve şu an bile neler yaşadığını bizzat biliyorum.Ayrı olarak aynı sene de doğum yapan komşum normal doğum yapmasına rağmen baya sürümcemeler yaşadığını da biliyorumKötülüyormuyum asla sadece farklı doktora denk gelme olasılıklaır vs de var.Özel çok mu iyi hayır değil.bunlar benim bildiklerim.İkinci gebeliğim parsiyel mol idi hiç bir özel hastanedeki doktorlara ki kendi doktorumda dahil güvenmedim devlet hastanesinde doktora güvenipte kürtaj işlemi yapıldı ben telaşeli biriyim ve benim herşeyime katlandı ebeler de doktorda hepsi tanıştı bağlantılarımızda vardı çok şükür hiç bir sorun yaşamadım iyi ki de devleti seçtim dedim. Aslında yapman gereken en önemli nokta maddiyattan ziyade özel-devlet farketmeksizin doktokra olan inancın güvenin.Eğer devlettede özelde de olursan aşamalarının ne olacağına ne istediğine karar vermen.Sezeryan olacağın kesinse ben senin yerinde olsam asla belden uyuşmalı bir sezeryan tercih etmem ve mücadele veririm.Benimle bak bebeğini hemen doğar doğmaz göreceksin kokusunu koklayacaksın demişlerdi genel anestezi olursan geç uyanacaksın vs diye anestezşi uzmanı ile tartışmam olmuştu ben dedim kararımda kesinim sonuçta bu çocuk benim değil mi 1 saat sonra da uyansam benim 2 saat sonra da ki ben uyanana kadar bakacak ebelerden tut ailemde yanımda hiç bir korkum yok bu konu hakkında demiştim.İnşallah hakkında hakkınızda hayırlısı olur .

Merhaba emek verip ayrıntılı yazmışsınız çok teşekkür ederim iyi niyetiniz için ama bir şeyi çok merak ettim neden belden uyuşturmalı olana karşısınız? Ben ilk doğumumda genel anestezi oldum uyandığımda canım aşırı şekilde acıyordu o acıyı size tarif edemem. Belden yapınca belki uyuşuk olur sonra serum filan verirler çok acı duymam diye bu kez kesin karar vermiştim

Ablam doğumunu devlette yaptı.Iyi bi hastaneydi ama kullanılan malzemenin kalitesizliginden dolayı ablamın dikişleri mikrop kaptı iltihap oluştu. Ve dediğin gibi çalışanlar ilgisizdi. Aynı odada 2 kişi kalıyorlardı.
Bende bu durumdan etkilendim. Daha doğum yapmama var ama bu pandemi olayının tam anlamıyla geçeceğini düşünmüyorum.Saydığım nedenler yüzünden özel bi kadın doğum hastanesinde 3500 tl ye epidural doğum yapmayı düşünüyorum.Saglik için mecburum bu parayı ödemeye. Tabiki yaşadığın şehirdeki hastanelere göre değişir. Sende bunları göz önünde bulundurarak bi karar ver derim. Sağlıkla kucağına al inşallah

Ben tetanoz aşısı da olmadım korktum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…