Doğuma Hazırlık Devlet hastanesinde sezaryen olan var mı? Tavsiye eder misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yalnizbiranne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
1.484
1.503
63
Merhaba hanımlar. Dün özel bir hastaneye gittim doktor çok iyiydi, ilgiliydi, çok pozitifti ama doğum ücreti bana çok uçuk geldi. 2300 lira fix dedi. Daha önce bi hastanede 1100 liraya sezeryan oldum ama keşke devlete gitseydim hem canım aşırı yandı hem personellerin bazıları kaba, ilgisizdi.travma gibiydi, o doğumun üstüne uzun süre hamilelik düşünmüyordum, hiç hazır değildim ama korunduğum halde gene hamile kaldım. kenarda paramız yok bi kaç tane altın var onları bozdurmamız gerekir eşim baya bi zorlanacağını söylüyor, bana kalsa gözüm kapalı isterim o doktora gitmeyi, hatta belki bilen vardır Bahat ta Aysen hanım, yaşadığım yerde bilinen, sevilen biri. Uzun yıllardır orda çalışıyormuş. Devlete gitsen maddi açıdan çok iyi olur diyor eşim. Devlette sezaryen olup memnun kalanınız var mı?

Merhaba hanımlar. Dün özel bir hastaneye gittim doktor çok iyiydi, ilgiliydi, çok pozitifti ama doğum ücreti bana çok uçuk geldi. 2300 lira fix dedi. Daha önce bi hastanede 1100 liraya sezeryan oldum ama keşke devlete gitseydim hem canım aşırı yandı hem personellerin bazıları kaba, ilgisizdi.travma gibiydi, o doğumun üstüne uzun süre hamilelik düşünmüyordum, hiç hazır değildim ama korunduğum halde gene hamile kaldım. kenarda paramız yok bi kaç tane altın var onları bozdurmamız gerekir eşim baya bi zorlanacağını söylüyor, bana kalsa gözüm kapalı isterim o doktora gitmeyi, hatta belki bilen vardır Bahat ta Aysen hanım, yaşadığım yerde bilinen, sevilen biri. Uzun yıllardır orda çalışıyormuş. Devlete gitsen maddi açıdan çok iyi olur diyor eşim. Devlette sezaryen olup memnun kalanınız var mı?
Bi tanıdık , hamileliği boyunca özele gitti ,
Doğumu -ücretten dolayı- devlette yaptı.
Bebeği şu an 1 yaşında , sağlıklı ,
Anne de öyle .
Sorun yaşamadı yani.

Valla devlette sezeryan nasıl olur bilmiyorum.Ama kocandan haz etmediğim için fikrini de direk reddediyorum.:63: Neyse neyi seçersen seç sağlıklı doğumlar dilerim.
😊Ben de etmiyorum hemen hemen iki yabancı gibiyiz günlerdir. Ne olacak böyle bilmiyorum da şu an en çok doğum korkusunu, o günü atlatmayı düşünüyorum, önceliğim o

Ablamda yengemde 3 kez sezaryanla dogum yapti devlete her hangi bi sorun bi sıkntı olmadi yasadigin şehir de iyi bi hastane bulup gidersen senin de bi sorun yasıcaginı düşünmüyorum.

Küçük bir ilde yaşıyorum tek özel ve tek araştırma hastanesi var.
Takiplerim özelde fakat tek olmasına rağmen fiyatları gereksiz yüksek (3,800 sezaryen doğum)
Daha önce yine riskli gebelikten ötürü araştırmada doğum yapmıştım(Sezaryen) başka bir ilde. Beni tek zorlayan refakatçi sorunu olmuştu ayaklarım açıldığında annemi gönderdiler. Şansıma iki kişilik odada tektim.
Yani, doğum yapacağın devlette önemli bence.
Devlet var devlet var. Kiminde 4-5 yatak karşılıklı falan.😕
Şuan pandemiden dolayı yine refakatçi sorunu olabilir..
Ona göre değerlendir derim..
Bizim burada tam odalar max 2 kişilik, pandemiden dolayı odalarda doluluk olana kadar tek kişi kalınıyor. Aynı oda içinde tuvaleti ve duşu var. Bayan Refakatçiye izin var. Bu yüzden ben devlette yapacağım doğumumu.
Fakat bu şartlar olmasaydı düşünmeden özelde yapardım. Sende kendine göre tart ona göre karar ver, devlette bu imkanların olmayacaksa da durumu(Eşini) biraz zorla derim..

Hiç bir maddi sorunum olmadığı halde sırf daha güvenilir bulduğum icin hamileliğim boyunca devlete gittim ve zamanı gelince de doğum sancılarım başladıktan sonra devlette sezaryene aldılar. Gayet memnun kaldım. Evet canim cicim demiyorlar evet etraf mis gibi parfüm kokmuyor. Mobilyalar birinci sınıf değil ama ne gerekiyorsa onu yapıyorlar gereksiz şeyleri de yapmıyorlar. Ben sadece çok kalabalik olur beklemek zorunda kalırım falan diye korkuyordum . Gittiğimde tek başıma idim. Memnunum yani... Tavsiye ederim.

Ben de şu an yeni hamilelik yaşıyorum hastane, doktor arayışındayım. Daha önce düşükte 4 5 özel hastane gezdim hepsi berbattı. Sadece şehir hastanesinden memnun kaldım. Doğumdan sonra babayı içeri almıyorlar yani odaya almıyorlar o kısmı can sıkıcı benim için sadece buna takılıyorum. Yoksa devlet özelden daha iyi geliyor.

Güldürdün😀 Tabi önceliğin belli şu zamanlarda.Önceki doğumun sıkıntılı olması kötü olmuş ama :KK43:
Ben de güldüm ilk mesajınıza 😊çok seviyorum bu siteyi, hiç tanımadığın insanlar , bi kaç cümleyle rahatlatıyor içini, çok samimiler. İlk doğumda normal yapmayı aşırı istedim, son hafta oldu bebeğim dönmedi, doktor acil sezeryan olman lazım dedi. Bana anlatır, fikrimi sorar diye beklerken, sormadan genel anestezi yaptı yani uyuttu, uyanınca çok çok canım yandı tarifsiz bir acıydı. Hemşirelerin iyileri de vardı ama bazıları çok kaba, sertti, eşim de ailesi de oradaydı onlar bile gıcık olmuştu 😄hatırlamak istemeyeceğim bir gündü inşallah bu sefer öyle geçmez

yengemin biri doğumunu devlette yaptı o memnundu ama annem rahminden bi operasyon geçirdi kadın doğum servisinde yatıyodu doğumluk bi işi yoktu ama yan yatakta doğum yapacak olan duygulanmış ağlayan kadına durumunu kontrole gelen doktor ne ağlıyosun be diye bile terslenmiş annem şok olmuştu.özel eğer sıradan bi özel hastaneyse (yani acıbadem gibi çaplı bi kurum değilse) ve devlette bu kibar/kaba personel işi bence tamamen şans.

Yine iyi demis fiyata inan ben suan 5500 tlye yapicam sezeryani devlet iyi fakat sezeryan dikislerimi asistan attigi icin cukur gibi olmus son sezeryanimda mecburen devlete gitmistim Allah dusurmesin ama yoklugunuda artamasin yapabilirsen ozelde yap

Ben de şu an yeni hamilelik yaşıyorum hastane, doktor arayışındayım. Daha önce düşükte 4 5 özel hastane gezdim hepsi berbattı. Sadece şehir hastanesinden memnun kaldım. Doğumdan sonra babayı içeri almıyorlar yani odaya almıyorlar o kısmı can sıkıcı benim için sadece buna takılıyorum. Yoksa devlet özelden daha iyi geliyor.
Allah sağlıkla hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. Bir arkadaşım asla devlette yapmam dedi bir kez olmuş, (afedersiniz onun deyimiyle) hayvan muamelesi yaptılar dedi, sert davranmışlar, başında bir sürü stajyer öğrenci toplanmış. Burda şimdi olumlu yorumları görünce içim rahatladı, o arkadaşın talihsizliği olmuş demek ki herkes aynı değil

Allah sağlıkla hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. Bir arkadaşım asla devlette yapmam dedi bir kez olmuş, (afedersiniz onun deyimiyle) hayvan muamelesi yaptılar dedi, sert davranmışlar, başında bir sürü stajyer öğrenci toplanmış. Burda şimdi olumlu yorumları görünce içim rahatladı, o arkadaşın talihsizliği olmuş demek ki herkes aynı değil

Yani olabilir biraz şans işidir belki. Özelde de başına türlü talihsizlik gelen var. En sinir olduğum kendi doktoru gelmeyip başka nöbetçi doktorla doğum yapmak zorunda kalanlar. Bu konuları doktorunuzla net şekilde görüşün. Doğum sırasında da isterseniz stajyerleri çıkarttırabilirsiniz. Benim yengem çıkarttırdı. Ebenin biri çatısına bakmaya çalışmış hatta normal doğum sanıp şikayet etti kadını izin vermedi kesinlikle. Aklı başında davranmak lazım. İnşallah sizin de kolay olur. Eşinize de kızmayın ama bence. Geçim derdi var 3 5 kuruş kenardayken harcamak istemiyor olabilir.

İstanbul'da mısınız? Bir kaç tane iyi doktor gördüm onları yazarım, yani benim için en önemli şey tabi önce sağlık sonra da normal kibar bi tavır. Bazı doktorlara korkudan soru soramıyorum çok azarlıyorlar insanı. Zaten hamilelik psikolojisiyle duygusal oluyor insan, korkuları oluyor, bir de doktor sert davranınca iyice bunalıma giriyor insan.

Kontrollerimin hepsini ozelde yaptim ama digum ucreti bana cok pahali geldigi icin develete gittim ve orada sezeryan oldum gayette memnunum iyiki o kadar para verip ozelde yaptirmamisim

Doktoruna rastlamak önemli.
Cerrahisi iyi kadın doğum doktoruna rastlarsan sorun yaşamazsın.

Hangi ildeysen eğitim ve araştırma Hastanesi'ne git mutlaka, oralarda süper hekimler oluyor ve riskli doğum ve gebelik takibi yaptıkları için mutlaka bı kaç doktor oluyor icerde işinin ehli.

Ben oğlumda yüksek riskli gebeydim perinatoloji bölümüne gittiğimde benimle iki doktor ilgilenirdi, tek ilgilenen doktorla hocaları olurdu. Devletten aşırı memnundum.
Doğumumu devlette yapmadım ama eğitim araştırmalarda yapanlar çok çok memnun.

Yine iyi demis fiyata inan ben suan 5500 tlye yapicam sezeryani devlet iyi fakat sezeryan dikislerimi asistan attigi icin cukur gibi olmus son sezeryanimda mecburen devlete gitmistim Allah dusurmesin ama yoklugunuda artamasin yapabilirsen ozelde yap
Eşime desem düşüp bayılır heralde😊dün gördüğüm doktor çok tatlıydı gerçekten, nette de normalde de çok kişiden methini duydum hiç olumsuz yorum duymadım, dün orda 12 senelik hastasıyla konuştum 3 çocuğuna da ona gitmiş, keşke maddiyat zorlamasa ona gitsem ama devlet hastanesine olan korkum azaldı buradaki yorumları görünce de, biraz da şansıma artık

Back
X