Son günlerde Türkiye de yasanan saglik sektörü calisanlarina yönelik siddete o kadar üzülüyordum ki anlatamam.
Ama simdi düsünüyorumda bu sumuzz nickli arkadas bir doktorsa ve beni ve diger arkadaslari tanimadigi halde, hakarete varacak sekilde sert tutum ve davranislar sergiliyorsa, kendisine muayeneye gelen bir hasta ve hasta yakinina ( üstelik bizi hic tanimiyor ve biz ona muhtac degiliz, hasta ona muhtac o anda) kimbilir ne kadar kötü davranis sergiliyordur.
Yani bu siddete basvuran hasta yakinlarini da agrasif insanlar oldugunu düsünün ve sonucu siz kestirin artik.
Lütfen biraz karsilikli saygi ve hosgörü yahu. Bir insana " sizlemi urasacagim cocuk saglikli dedik iste" demek yerine " cocugunuz saglikli, endise etmeyin, ense kalinligida normal sinirlar icinde" deseniz ne olur yahu.
öncelikle doktor hasta yakınını içeri almak zorunda değil. hatta çalışırken insan rahatsız oluyor içeride hasta yakını varsa.
ayrıca sağlığı iyi dedikten sonra ekstra açıklama yapmak zorunda da değil.
öyle bir zorunluluğu yok.
bebeğinin ense kalınlığını öğrenip ne yapacaksın acaba? yahu sen doktor musun Allah aşkına ne işine yaracayak? gelip nette araştırma yapıp saçma sapan şeylerle karşılacaksın sonra kendi kendini mahvedeceksin olmayan şeyler için.
hayır ben doktor olduğum halde gidip sormam yahu.
sağlık mevzuatında hekim etik kuralları kısmına madde madde yazar
ve doktor hastasını bilgilendırmek zorundadır....
Su cümlelerdeki ucuzluga, su bayaliga bakin ve sizde bir doktorsunuz inanamiyorum yahu.
Bir hastaya sizi defetmis, cemkiremezsin, gebesin hasta degilsin diyorsunuz.
Bunlar nasil hitaplar, doktorlar insanliginimi kaybediyor nedir bu.
Ay sinirlerim bozuldu.
bir kaç hafta önce stresli birkaç gün geçirdiğim için devlet hastanesinde daha önce yine mecburen gittiğim (bebeğin kalp atışları için)doktora bebeğin boyunu ense kalınlığını sordum ve bana karşılık olarak bu soruları cevaplamak zorunda değilim yasal olarak dedi.ama özel muayene işletiyor bu yasalmı?daha doğrusu muayenehanesi beni ilgilendirmez ama bebeğin sadece sağlıklı olduğunu söylerim diğer bilgileri vermek zorunda değilim diyebilirmi yetkisi varmı bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim teşekkürler
terbiyesize bak senin benim vergilerimle maaş alıyor sana böyle davranması yasalmıymış acaba
Siddetin asli haberleri izlemiyosunuz galiba. Hastasi ölen doktora saldirir. Istedigini olamayan doktora saldirir ne diyeyim bir insan olup empati kurmak onlari anlamak bu kadar mi zor ? Hanim efendi bir doktortan bir bilgi alamamis doktoru sikayet edecek .
Siz de biraz empati kurun hastalarla bence.
Ayrıca konu sahibi, şikayet ederken doktorun özel muayene işletmesini de şikayet edin, böyle bir hakkı yok artık. Ya devleti ya özeli seçecek eğer eğitim vermiyorsa.
sistemin bayağılığını ve ucuzluğunu benim üzerime yapıştıman ne haddine SENİN NE HADDİNE ...ben söylemiyorum diyorum bunlar benim fikirlerim değil diyorum sistem böyle işleyecek artık doktor odadan biran önce odadan çıkarmışki sonrakini odasına alıp çabuk muayene etsin haklı olup olmadığın söylemiyorum bana ne...hastaneleri A B C D diye ayırıyorlar ...hastaneler birliği yasa tasarısı...sağlık bakanlığı sana diyor ki hangisine paran yeterse...sistem koruyucu hekiliği kaldırmış senin hastalanmandan nemalanıyor...sen bir müşterisin ve hala doktor asık suratlıymış hadsizmiş gibi sığ bir dùşüncedesin.,.senin gibi avrupa görmüş bir bayanın algısı bile bu kadar siniden ellerim titriyor.,herkes bu konuda hassas benim de ailem var ve tahmin ettiğinizden çok çok daha hassas bir insanım...bu yaşalar çıkarken nerdeydiniz ey ahali
ya şu cümleyi kurmayın artık ya bende saglıkcıyım kımsenın vergısıyle maas almıyoruz bız devlet ödüyor paramızı ....siz kimin vergileri sayesınde alıyorsunuz maasını peki?
bu yazdıklarınızı onaylayan yasa nın kopyasını gönderebilirmisiniz acaba
malum boş konuşmayalım ispatlayalım değilmi konunun amacı bu çünkü farkındaysanız
Bir hastaya "defetmis seni" diyerek siz haddinizi astiniz hanimefendi. Sistem hakkinda sizlanip durmaktan vazgecin cünkü Avrupa da cooook uzun yillardir sistem bu sekilde isliyor.
Kanun koyucunun koydugu kanun hosunuza gitmiyor diye acisini hastadan cikararakmi hakliliginizi gösteriyorsunuz.
Yazilarinizdaki seviyeyi yükseltmediginiz ve saygi cercevesinde yazmadiginiz sürece sizinle fikir alisverisinde bulunmamiz imkansiz!!!
sağlıkçı arkadaşım devletin gelir kaynağı nerden sağlanıyor acaba söyler misin?Ben olmasam sen kime hizmet ediceksin devlet seni niye çalıştırsın ben özel sektörde alnımın teriyle para kazanıyorum..Haaa seni bilemem ama devlet doktorlarının hali ortada hastaneye gidip kaç kişi güler yüzle dışarı çıkıyor?
SSK veya Devlet hastanesine gidin, doktor olduğunuzu söylemeyin. Ve ense kalınlığını sormayın, bende gelir sizi alnınızdan öperim.
Ha derseniz ki Rıza Madazlı'ya Atıl Yüksel'e sormam o zamanda , yazdıklarına inanıyor musun sen arkadaşım derim. Kimi doktora kendini emanet eder sorgulamazsın, kimi doktora didik didik sorarsın.
Keşke Allah herkese Devlet hastanesine düşmeyecek kadar para versede onlarda körler sağırlar olarak birbirlerini ağırlasalar.
Ha bide "doktor musun sen yahu" ne biçim bir laf, valla burada isteğin ünvanı koyuyorsun bende senin doktor olduğundan şüpheliyim yahu.
arkadaşlar kulübün yeni üyesiyim konu dikkatimi çekti bence olan olayı bir doktor üzerinden genellemek doğru değil bende 11 haftalık hamileyim, hamile olduğumu öğrendiğimde 2 defa özel bir hastaneye gittim doktor bayandı ilgilenmek bir yana yüzüme bile bakmadı bende şuan devlet hastanesine gidiyorum ve çok memnunum. suç kişiseldir bence o kişinin psikolojik bir sorunu vardır yada size karşı özel bir muameledir bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?