- Konu Sahibi kumpirella
-
Arkadaşlar topic çok iyi olmuş, ben de öğretmenim Ocak ayında hamile kalmayı planlıyorum şuan folik asit içiyorum.. Hayırlısı bakalım Rabbim tüm isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebişler nasip etsin inşallah..
yok canım sonrasında bir yıl ücretsiz izin alacağım. en azından bir yaşını doldurasaya kadar bakayım istiyorum. gebeliğim rahat sayılır şimdilik toplam 7 kilo aldım ama şuaralar ağırlaştığımı zorlanmaya başladığımı hissediyorum. benim evde uzak sayılır. şehirlerarası hatta :) ama arabayla yarım saat sürüyor okul-ev arası. şimdilik iyiyim. haftalık ders sayımda az (16 saat). beklenmedik bir sorun yaşarsam anca öyle erken bırakacağım. yoksa 37. haftaya kadar çalışıp sonra o 5 haftayı kullanmak istiyorum.. Sende 32. haftanda zor olacağını düşünüyorsan bırakman tabi en mantıklısı.
merhaba arkadaşlar ben de öğretmenim ve hamileyim. ama ben çoğul gebelik yaşıyorum ve izne erken ayrılmak zorunda kalıcam sanırımm. bu başlık iyi oldu, birbirimize danışırız :))
Kelebek inşallah bize güzel haberler vereceğin günler çok yakındır. Veliler şimdi öyle derler ama Allah korusun bi tatsızlık yaşasanız " aman onun çocuğu yok, ne anlayacak halimizden" derler :) istedikleri kadar dua etsinler, biz de burada bastırırız biz de senin bebişin için dua ederiz hehehe :) her işte bir hayır vardır, en hayırlı zamanda ve sağlıklı şekilde olsun inşallah, geç de olmasın güç de olmasın :)
Çok çok sağol canım. Valla ben de hergün dua ediyorum bol bol. "Allahım onların çocuklarını okutacağım diye benim kucağımı boş bırakma" diyorum. Çok moral oluyor burası bana. Diğer mesajlarında da yazmışsın doğum izni 6 aya çıksa ne güzel olurdu diye. Gerçekten de çok güzel olur. Hem devlet ilk 6 ay anne sütü diye bağırıyor hem de anneyi evladından ayırıyor. Herkesin durumu izne ayrılamayacak kadar iyi olmayabilir. Ben Allahın izne ile hamile kalırsam 1 yıl ayrılmayı düşünüyorum izne. Sınıf öğretmeni olmasam belki süt izni saatleri ayarlanabilirdi ama maalesef süt izni şansı olmuyor sınıfçılarda. Hatta müdür bizim okulda doğum yapanlara hiç kullandırmadı. Mevzuatı dayadı burunlarına "okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin süt izni eğitim öğretimi aksatmamak açısından öğretim saatleri dışında verilir." diyor. İnsanı mecbur ediyorlar anlayacağın. Amaaan hayırlısı ile olsun da para mara hiçbir şey umrumda değil.
bende varımmm hemşireyim ama hala hamile değilim.15 ay oldu malesefff
bende devlet memuruyum ama on 3 aydır iyicealıstım evde yatmaya :) bakalım önümüzdeki haftaya işe dönüp dönmeyeceğim belli olacak bebiş iyi ise döneceğim gibi cok sıkıldım evde ama bebeğim için ya pek umursamiyorum bütün gün ona yelek atkı bere patik örüyorum:)
merhabalar bende öğretmenim ve maalesef 3.bebeğime 8 haftalık hamileyim allah yardımcım olsun istemediğim bi gebelikti ve vicdanım el vermedi aldırmaya zor olucak biliyorum bu zamanda 3 çocuk hayırlısı diyoruz
dilaela, en iyisini yapmışsın, senin durumunu bilemem ya da konuşmak bana kolay gelir belki ama, bebeğini çok seveceğinden eminim. 3 çocuk çok güzel, inan bana. ben bi devlet hastanesinde çalışıyorum, burada her gün bir sürü yaşlı hastayla karşılaşıyorum. Allah hayırlı evlat versin öncelikle ama inan bana, bugün zor olsa da yarın rahat edeceksin. düşün ki ilerde bi çocuğun çok başarılı oldu, kalktı yurt dışına gitti okumaya, birinin işi gücü müsait olmasa, belki senin ihtiyacına bu istemediğin çocuk koşacak, iyi ki doğurmuşum diyeceksin? olmayacak iş mi? ben de annemin üçüncü, son çocuğu olarak istenmeyen bi bebek olarak dünyaya gelmişim. inan annem beni aldırmak için hazırlanmış, evden bile çıkmış da bi komşumuz "yapmayın, günahtır" demiş, vazgeçip yoldan dönmüşler. ama annem beni çok sevmiş. onu en çok gururlandıran çocuğu olmuşum, öyle der. ben evlenince çok ağladı ve dedi ki "şimdiki aklım olsa bi tane daha doğururdum :)"
8 hafta çok yeni. şokunu atlatıp durumu kabullenince herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum. sana bunları yazarken benim minik kızım karnımda pıt pıt hareket ediyor :) bu bile eşsiz bir mutluluk, sen bunları daha önce de yaşamışsın zaten, biliyorsundur. inşallah çocukların öyle hayırlı evlatlar ve başarılı çocuklar olur ki, onları büyütürken yaşadığın zorluklar hiç ağır gelmez. Allah emeklerini boşa çıkarmasın.
İnşallah bi sıkıntı olmadan tamamlarsın son haftalarını da. 7 kg ne ki? Ben o kiloyu 25 haftada aldım,doğuma kadar 15 kg almış olurum herhalde. Ben de işimden çok yoruldum ve bunaldım, o yüzden kızımın doğumuyla birlikte 2 yıla yakın izin almayı düşünüyorum. Şu ücretli doğum izni 6 ay olsaydı ne güzel olacaktı.alt tarafı iki ay uzatacaklar, ne bu tantana, merak ediyorum. Keşke süt iznini önden, topluca kullanabilseydik, sonrasında da ücretsiz iznimizi alırdık. Benim için iş için evden bi kere çıktıktan sonra ha saat 2 de dönmüşsün, ha saat 5 te fark etmez. Bebeğimiz çok küçük olacak. Allah muhtaç etmesin çalışmaya, anneliğin ilk yıllarının tadını çıkarabilelim.
Ülkenin hangisi olduğundan emin değilim ama sanırım azerbaycanda ücretli doğum izni 1 yıl, ücretsiz izin 2 yılmış. Annenin kadrosu 3 yıl korunuyormuş. Ne güzel değil mi?
merhabalar bende öğretmenim ve maalesef 3.bebeğime 8 haftalık hamileyim allah yardımcım olsun istemediğim bi gebelikti ve vicdanım el vermedi aldırmaya zor olucak biliyorum bu zamanda 3 çocuk hayırlısı diyoruz
merhaba hanımlar,
forumda bir hayli gezinmeme rağmen devlet memuru olarak görev yapan anne adaylarının toplandığı bir grup bulamadım. Türkiye'nin neresinde yaşıyorsak yaşayalım ve gebeliğimizin hangi ay ve haftasında olursak olalım, burada toplanırsak gebeliğin ilerleyen zamanlarında doğum izni, süt izni, ücretsiz izin, varsa çalıştığımız kurumlara ait kreşlerle ilgili paylaşımlarda bulunabiliriz diye düşündüm. ayrıca çocuğunu dünyaya getirmiş ve tekrar çalışmaya başlamış çiçeği burnunda anneler de bizimle olursa bize süreçle ilgili bilgi verebilirler, çok da iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?