Devlet Memuru Anne Adayları

Teşekkürler, grubu açarken acaba yalnız kalır mıyım diye düşünüyordum ama daha 12 saat geçmeden birikmeye başladık bile ne güzel :) Folik asit iyi bir başlangıç, rutin kadın doğum tahlillerini de yaptırmayı unutma arkadaşım eğer yaptırmadıysan, kanına şekerine tiroidine vs baktır gebe kalmadan. İnşallah, amin diyorum dualarına.

merhaba arkadaşlar ben de öğretmenim ve hamileyim. ama ben çoğul gebelik yaşıyorum ve izne erken ayrılmak zorunda kalıcam sanırımm. bu başlık iyi oldu, birbirimize danışırız :))

İnşallah bi sıkıntı olmadan tamamlarsın son haftalarını da. 7 kg ne ki? Ben o kiloyu 25 haftada aldım,doğuma kadar 15 kg almış olurum herhalde. Ben de işimden çok yoruldum ve bunaldım, o yüzden kızımın doğumuyla birlikte 2 yıla yakın izin almayı düşünüyorum. Şu ücretli doğum izni 6 ay olsaydı ne güzel olacaktı.alt tarafı iki ay uzatacaklar, ne bu tantana, merak ediyorum. Keşke süt iznini önden, topluca kullanabilseydik, sonrasında da ücretsiz iznimizi alırdık. Benim için iş için evden bi kere çıktıktan sonra ha saat 2 de dönmüşsün, ha saat 5 te fark etmez. Bebeğimiz çok küçük olacak. Allah muhtaç etmesin çalışmaya, anneliğin ilk yıllarının tadını çıkarabilelim.
Ülkenin hangisi olduğundan emin değilim ama sanırım azerbaycanda ücretli doğum izni 1 yıl, ücretsiz izin 2 yılmış. Annenin kadrosu 3 yıl korunuyormuş. Ne güzel değil mi?

merhaba arkadaşlar ben de öğretmenim ve hamileyim. ama ben çoğul gebelik yaşıyorum ve izne erken ayrılmak zorunda kalıcam sanırımm. bu başlık iyi oldu, birbirimize danışırız :))

Gulerss, aramıza hoşgeldin :)) çifte mutluluk ha? :) erken izin ne ki, ben başbakan olsam ikiz annelerinin doğum iznini iki katına çıkarırdım :) oy verirdin değil mi partime? :)
ilk gebeliğin mi? Tabi paylaşırız herşeyi birlikte :)

Arkadaşlar, bir grup daha açtım devlet memuru olarak çalışan anneler adında, oraya bırakılan bir mesajı buraya kopyalıyorum, faydası olabilir diye düşünüyorum:
Gönderen migi isimli bir kullanıcı:

"öğretmenim,yeni torba yasaya göre,erken doğum yapmanız halinde doğumdan önceki 8 haftalıok izninizden kalan süre doğum sonrasına ekleniyor artık,önceden yanıyordu,ben 38. haftanın başında doğum yaptım ve kalan 2 hafta doğumdan sonraki iznime eklendi 8+2 şeklinde,itiraz ederse kurumunuz itibar etmeyin,hakkınızı kullanın,bir de ilk 6 ay günde 3 saat 2. 6 ay günde 1.5 saat süt izniniz var,bunu istediğiniz şekilde kullanabilrsiniz,unutmayın.bu tüm devlet memurları için geçerli,umarım faydalı olmuşumdur."

İzinlerde kurum yöneticileri bazen keyfi davranabiliyor arkadaşlar, birbirimizle paylaşırsak biz de kuruma ona göre tavır alırız.

bende devlet memuruyum ama on 3 aydır iyicealıstım evde yatmaya :) bakalım önümüzdeki haftaya işe dönüp dönmeyeceğim belli olacak bebiş iyi ise döneceğim gibi cok sıkıldım evde ama bebeğim için ya pek umursamiyorum bütün gün ona yelek atkı bere patik örüyorum:)

Çok çok sağol canım. Valla ben de hergün dua ediyorum bol bol. "Allahım onların çocuklarını okutacağım diye benim kucağımı boş bırakma" diyorum. Çok moral oluyor burası bana. Diğer mesajlarında da yazmışsın doğum izni 6 aya çıksa ne güzel olurdu diye. Gerçekten de çok güzel olur. Hem devlet ilk 6 ay anne sütü diye bağırıyor hem de anneyi evladından ayırıyor. Herkesin durumu izne ayrılamayacak kadar iyi olmayabilir. Ben Allahın izne ile hamile kalırsam 1 yıl ayrılmayı düşünüyorum izne. Sınıf öğretmeni olmasam belki süt izni saatleri ayarlanabilirdi ama maalesef süt izni şansı olmuyor sınıfçılarda. Hatta müdür bizim okulda doğum yapanlara hiç kullandırmadı. Mevzuatı dayadı burunlarına "okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin süt izni eğitim öğretimi aksatmamak açısından öğretim saatleri dışında verilir." diyor. İnsanı mecbur ediyorlar anlayacağın. Amaaan hayırlısı ile olsun da para mara hiçbir şey umrumda değil.

bende varımmm hemşireyim ama hala hamile değilim.15 ay oldu malesefff

sınıfçıların izninin böyle olduğunu bilmiyordum arkadaşım ama şunu anlamadım, öğretim saatleri dışında verilen bir izin, nasıl "izin" oluyor? yani sen dersleri aksatmamak için gelmek zorunda bırakılıyorsan, izin bunun neresinde, ben anlamadım yani? burda eşitsizlik yok mu? sendikanız bu konuda çalışma yapmıyor mu ne bileyim? bi de şimdi nasıl, mesela bizim zamanımızda ilkokulda beş yıl boyunca sınıf öğretmeni resimden bedene, din kültüründen matematiğe her derse girerdi. şimdi öyle değil, branş hocaları var. ne olur yani son derslere beden, resim, müzik vs koysalar da sen evine 2 saat erken gitsen? çok mu zormuş? şaşırdım kaldım valla. sizin müdür gibi tipler her yerde, onlara göre bi kadın ya hiç çalışmamalı evde oturmalı, ya da bi erkek gibi çalışmalı. başka forumlarda bile görüyorum bazen,erkek memurlar 6 aylık doğum izni meselesinde alenen kıskançlık yapıyorlar ve "elinizden gelse çocuğu askere gönderip öyle çalışmaya başlarsınız" gibi abuk sabuk laflar ediyorlar. işte böyle tipler çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığında olunca, okul müdürü olunca, hastane başhekimi olunca vs olan bize oluyor. tek duam; "Allah'ım çalışmaya muhtaç bırakmasın"

gülalp, mesajın benim de pek düşünmek istemediğim bi konuyu hatırlattı bana :) gerçekten de evde sıkılmak gibi bir durum yaşanabilir, ki ben sıkılmadığını söyleyen bi çalışan kadına pek rastlamadım :) bakalım ne olacak. evde yatmak gibisi de yok ama, bu da bi gerçek :) geniş geniş kahvaltılar yapmak işe giderken en özlediğim şeydir benim. hele kış günlerinde sıcacık yataktan çıkıp işe gitmek ne zor gelir insana. ben bi an önce iznim başlasın istiyorum :) her kadının hayatında böyle korkusuzca ve sınırsızca tembellik yapabildiği zaman dilimleri olmalı. okuduğum bi kitapta "bazen tamamen durmamak için mola vermek gerekir" yazıyordu, aynen öyle. kadınlar hem iş hem ev yüküyle çok yoruluyorlar, molaları olmalı.
ben örgü öremiyorum ama bizimle en beğendiğin modellerini paylaşırsan onlara seve seve bakarım :)

merhabalar bende öğretmenim ve maalesef 3.bebeğime 8 haftalık hamileyim allah yardımcım olsun istemediğim bi gebelikti ve vicdanım el vermedi aldırmaya zor olucak biliyorum bu zamanda 3 çocuk hayırlısı diyoruz

merhabalar bende öğretmenim ve maalesef 3.bebeğime 8 haftalık hamileyim allah yardımcım olsun istemediğim bi gebelikti ve vicdanım el vermedi aldırmaya zor olucak biliyorum bu zamanda 3 çocuk hayırlısı diyoruz

dilaela, en iyisini yapmışsın, senin durumunu bilemem ya da konuşmak bana kolay gelir belki ama, bebeğini çok seveceğinden eminim. 3 çocuk çok güzel, inan bana. ben bi devlet hastanesinde çalışıyorum, burada her gün bir sürü yaşlı hastayla karşılaşıyorum. Allah hayırlı evlat versin öncelikle ama inan bana, bugün zor olsa da yarın rahat edeceksin. düşün ki ilerde bi çocuğun çok başarılı oldu, kalktı yurt dışına gitti okumaya, birinin işi gücü müsait olmasa, belki senin ihtiyacına bu istemediğin çocuk koşacak, iyi ki doğurmuşum diyeceksin? olmayacak iş mi? ben de annemin üçüncü, son çocuğu olarak istenmeyen bi bebek olarak dünyaya gelmişim. inan annem beni aldırmak için hazırlanmış, evden bile çıkmış da bi komşumuz "yapmayın, günahtır" demiş, vazgeçip yoldan dönmüşler. ama annem beni çok sevmiş. onu en çok gururlandıran çocuğu olmuşum, öyle der. ben evlenince çok ağladı ve dedi ki "şimdiki aklım olsa bi tane daha doğururdum :)"
8 hafta çok yeni. şokunu atlatıp durumu kabullenince herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum. sana bunları yazarken benim minik kızım karnımda pıt pıt hareket ediyor :) bu bile eşsiz bir mutluluk, sen bunları daha önce de yaşamışsın zaten, biliyorsundur. inşallah çocukların öyle hayırlı evlatlar ve başarılı çocuklar olur ki, onları büyütürken yaşadığın zorluklar hiç ağır gelmez. Allah emeklerini boşa çıkarmasın.

merhaba... bende memurum ve hamileyim, yarın 17. haftaya gireceğiz inşallah. oğluşumun hareketlerini hissetmeme çok az kaldı ve ben bunu sabırsızlıkla bekliyorum :) inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız.

çok teşekkürederim desteğin için bu ara böyle güzel motivasyonlara çok ihtiyacım var kendimi karanlıklardayım ve orada kalıcakmış gibi hissediyorum ikinci kızım doğalı 7 yıl oldu uzun bi zaman geçti bunu onlar kadar sevemem galiba onlara baktığım gibi bakamam üstelik artık bebek bakmayıda unuttum. evlat en büyük nimetmiş şükür diycez bol bol hayırlısı inş. bu dönemi çabuk atlatırım

evet ve pek çok ab ülkesinde birkaç yıl ücretli doğum iznine ayrılıyor kadınlar. bizde ise altı ayın bile tantanası oldu. bende bekledim 6 ay onaylanır diye ama umudum bitti. ee meclistekilerin daha önemli gündemleri var! üç çocuk beş çocuk demesini biliyorlar ama iş koşulları iyileştirmeye geldi mi her şey boş. dertlendim yine :))

Hayırlısı olsun. Zor olur mutlaka ama çocuk bereketiyle gelir boşverin. Annesi onun da nasibi varmış bu dünyada :)

MERHABAlar hanımlar ben de arnıza yeni katıldım neyi nereye yazacağımı tam olarak bilemiyorum zamanla öğrenicem:) ben de 11.haftanın içindeyim haftaya 2li tarama testimiz var doğum da 28 mayıs gibi. şimdi ben doğum iznimi rapor vs nasıl kullanıcam ne zaman kadar bebekle vakit geçirebilcem bu arada öğretmenim tecrübelilerden yardım bekliyorum :)

öğretmen arkadaşlar ben hamileliğimi önümüzdeki nisan ya da mayıs aylarına denk getirmeye çalışıcam inşallah. 6 aylık doğum izni de çıkarsa ocak ya da şubat sonrasını tamamen kapatırım ve araya yaz tatili de girince bebeğimle daha fazla vakit geçiririm diye düşünüyorum. tabi şimdilik sadece düşünüyorum:)))sizler hangi ayları düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…