Devlet Memuru Anne Adayları

ne kadar mola vermeye ihtiyacımız olsada çalısan bi kadının 3 ay evde oturması cok zor bi durum birde üstüne bebeğimle ilgili sorunlar eklenince berbat bi psikoloji oluyor.önceden işten sıkılınca off bişey olsada işe gitmesem derdim simdide artık iyleşeyimde işime döneyim diyorum :)
olur kendi ördüklerimi paylasabilirim hatta örmek için planladıklarımıda :)

ya sen en azından unuttuklarını hatırlayamamaktan korkuyorsun, ya biz ne yapalım? :) biz hiçbirşey bilmiyoruz! :)
bu çocuğunu da en az onlar kadar seveceksin, bu konudaki endişen sana belki suçlu hissettiriyor ama şimdi sonradan nasıl hissedeceğinden tam olarak emin olmak zorunda değilsin ki, rahat bırak kendini. biraz da değişen hormonların sana böyle hissettiriyor. aklıma ne geldi: hamile olduğumu öğrendiğim hafta taşınmıştım ve evde o kadar fazla yapılması gereken iş vardı ki. yardımcı da tutamadım, eşim de istediğim gibi yardımcı olmadı ve çok sinirlendim. kendi kedime "bu adamla niye evlendim ki, ne akılsızmışım, boşansam mı acaba?" filan gibi şeyler düşünüyordum evi temizlerken :) ben adeta ben olmaktan çıkmıştım, ki eşimle normalde çok iyi giden bi evliliğimiz vardır çok şükür. birkaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim. bunu anlatma sebebim, hamilelikle beraber tüm vücut dengen, duyguların, düşüncelerin tamamen değişiyor bana kalırsa. senin içinde bulunduğun karanlık odalarda olma halini buna bağlıyorum. ilerde bunları dönüp okuyacağız ve sen yazdıklarına en çok kendin şaşıracaksın bence :)
bu arada son olarak, ablamın üç çocuğu var. geçenlerde dedi ki, "birinci çocuk zordu, acemiydim. ikinci daha iyiydi, daha rahattım. ama üçüncü en kolayıydı, çünkü onun için özel hiçbirşey yapmadım. benden çok abisinden, ablasından öğreniyor. üçüncüyü fazla düşünmeye gerek yok." bi bildiği var bence :)

yani ab standartlarını yakalamayı geçtim zaten, yaşam kalitesi olarak onlara ne yapsak yetişemeyiz de, ben azerbaycan gibi bi ülkede bile durum bu olunca şaşırdım doğrusu. kamuajans diye bi site var, sık sık kontrol ediyorum orayı haberler için. geçenlerde bu teklifin tekrar meclise geldiği, aileden sorumlu bakanlığın desteklediği ama çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının "kadınların istihdamını azaltacağı" öne sürülerek desteklemediği bilgisi vardı. canlarım benim, nasıl da düşünüyorlar bizi :)

merhaba gulumseh, aramıza hosgeldin. sabırsızlığını o kadar iyi anlıyorum ki! benim ilk gebeliğim ve ben hareketleri 22. haftada hissetmeye başladım. gerçekten bebeğin varlığını içinde hissetmek çok güzel, eşsiz birşey. sen birşeyler yedikçe onun da hareketlenmesi, dinlenmiş uyanınca sabahları onu hissederek uyanmak çok tatlı bir his:) az kaldı evet, biraz daha sabır :)

Ben eylülde hamile kaldım aslında siz gibi hep bir nisan beklentisi vardı ama o kadar dayanamadım Rabbimde nasip etti çok şükür. Ama benimde ücretli izin yaz tatile denk geleceği için alabildiğimdiğim kadar önce iznimi başlatmak istiyorum. Böylece son aylarımda evimde dinleneceğim inşAllah. Yaz bittikten sonrada eylülde ücretsiz izni başlatacağım, Seneye Allah kerim seminer dönemi geri dönmeyi planlıyorum bebişde 14 aylık olacak,Rabbim gönlünüze göre hayırlısını versin inşAllah:)))

İşte onu biz de anlamadık. Zaten okuldakiler de dalga geçiyor. Ders saati dışında sana soracaktık ne zaman emzireceğimizi diye. Bak kopyalıyorum aynen mevzuatta böyle yazıyor. "Ayrıca, doğum yapan kadın memura, doğum yaptığı tarihten altı hafta sonra (doğumun sezaryenle olması halinde sağlık raporunda gösterilen dinlenme süresinin altı haftayı aşması halinde aşan süre dikkate alınmaz) başlamak ve günde bir buçuk saat olmak üzere altı ay süre ile süt izni verilir. Bu izin, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından; okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine eğitim ve öğretim saatleri dışında, diğer öğretmenlere ise çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerinin günün belli saatlerine konulması suretiyle kullandırılır.'' Bizim okulda sadece 4lerin dersine branş öğretmeni giriyor. O da sadece din kültürü ve ingilizce dersi. Sendika da bu konuda çalışmalarımız devam ediyor demekle yetiniyor ancak. Okul müdürün mevzuatı bilmiyorsa yaşadın. Biliyorsa böyle oluyor işte. Gerçi o insafla alakalı. Neyse canım siz hiç sıkmayın güzel canınızı. İnşallah rabbim eşlerinizin paralarını bollandırır bereketlendirir de 1 yıl rahat rahat bakarsınız bebişinize. Darısı da başıma olur inşallah. 6 Ay da kabul edilir de kıskananlar çatlar umarım.

yani şimdi ben bunu okuyunca sizin müdüre kız(a)madım. böyle aptal bi mevzuat varken adam tabi öyle hareket eder. ne uğraşacak ayrı ayrı sizin programlarınızla? ya bi de torba yasası sonrası bu mevzuatı tekrar okudunuz mu? malum artık süt izni ilk 6 ay günde 3, sonraki 6 ay 1,5 saat ya? senin kopyaladığında 3 saatten bahsetmiyor da.
bu mevzuatı ben yazsam " sınıf öğretmenleri: size süt izni yok" diye açık açık yazar muhattaplarımı en azından aptal yerine koymazdım :) bi de demezler mi: kadınlara en uygun meslek öğretmenlik, özellikle sınıf öğretmenliği diye :)) ironiye bak! aminnnn diyorum dualarına, ayrıca 6 aya da "yetmez ama evet" diyorum :)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar, ben de öğretmenim ve dört gözle yasanın çıkmasını bekliyorum umutsuzca. 35. haftamda izne ayrılmayı düşünüyorum okul uzakta havalar soğuk bebişimi üşütmiyim yollarda... hepinize sağlıklı doğumlar

Ne güzl yolun sonuna yaklaşmışsınız Allah yardımcınız olsun. Darısı hayırlısıyla bizim başımıza inşAllah:)

Ne güzl yolun sonuna yaklaşmışsınız Allah yardımcınız olsun. Darısı hayırlısıyla bizim başımıza inşAllah:)

ben de bugün personel özlük şubesiyle izin konusunu konuştum. benim bu yıldan hala kullanmadığım 9 günlük iznim var, 2013 itibariyle 20 gün daha yıllık iznim olacak haliyle. bunları toplayı 20+9=29 gün iznimi hemen doğum izni ertesine kullanabilir miyim, böylece bir maaş daha alabilir miyim diye sordum, olur dediler. aklınızda olsun, kullanmadığınız yıllık izinlerinizi hemen doğum izni ertesine kullanabilirsiniz.
sonrasında da ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum, ne kadar kullanabilirsem.iki yılsa iki yıl.

ya aslında düşününce 16 hafta doğum izni ne kadar az, mesela 40. haftada doğum yapsan sadece 2 ay maaş alıyorsun. bebek gelince zaten biraz masraf olacak, nasıl yapıcaz hiç bilmiyorum. Allah yardım edecek, bi şekilde hallederiz diyorum ama düşünmeden de edemiyorum.

amin canım..bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim...biz de çok sabırsızlanıyoruz ama beklemek zorundayız. bırakacak kimsemiz yok burda. bari ilk 7-8 ayını benimle geçirebilsin diye düşündük..annemle aynı şehirde olsak hiç beklemezdim..hayırlısı olsun..sana da sağlıklı bir hamilelik süreci diliyorum.

Teşekkür ederim Canım. Biliyomusun bende gurbetteyim. Aynı zamanda formatör öğretmen olduğum için müdür yardımcıları gibi her gün okula gitmek zorundayım. Ama Allah hayırlı komşular versin. Çok şükür güvenebileceğimiz çok arkadaşımız oldu. Allah bir yol gösterecek artık. Ama sen daha iyi yapıyorsun. Allah gönlüne göre versin inşAllah:)))

bende iki sene önce ücretsiz izne ayrılan bi arkadaşla konuştum
doğumdan sonra 8 haftalık süresini doldurup yıllık iznini kullanmış
sonrasında 20 gün rapor alıp 2 yıllık ücretsiz izne ayrılmış
genel müdürlükten tekit gelmiş
doğumdan sonra sadece ücretsiz izne ayrılabilirsin yıllık izin dahi kullanamazsın diye
o izinli ve raporlu olduğu süreleri ücretsiz izin süresinden düşmüşler
tüm hayallerim suya düştü ne biçim düzen böyle
kurumdan kuruma değişiyor nefret ediyorum valla
iznimi istediğim zaman kullanırım ister doğumdan önce ister doğumdan sonra
bunu şikayet edebileceğim bir yer yok mu

bende devlet memuruyum ve 30.haftamdayım iki hafta sonra çalışabilir raporu alıp 37.haftama kadar çalışmak niyetindeyim inşallah....sonra da duruma göre doğum izni bitiminde 6 ay ücretsiz izin alma düşüncesindeyim şimdiden o kadar korkuyorum ki nasıl yapıcaz....bulunduğum şehirde kimsem yok eşim kızım ve ben haricinde...kayınvalidem ve annem doğumda gelecek ama ya sonraaa.....bakıcı konusu beni şimdiden endişelendiriyor....oğlumu kimlere güvenip kimlere bırakıp gidicem hiç bilmiyorum....kızıma kayınvalidem baktı ama şimdi başka şehirdeyiz mecburen bakıcıyla tanışıcaz Rabbim iyi ve vicdanlı insanlarla karşılaştırsın tek dileğim bu......

bak işte, ben tam bu sebeple açtım bu konuyu: farklı farklı uygulamalar var. bunları paylaşmamız lazım. şu torba yasası çıkalı 2 sene olmadı dimi? belki torba yasasıyla ilgili birşeydir benim olumlu cevap almam? ama saçma hakikaten, yani yıllık iznimi ne zaman istersem o zaman alabilmem lazım. mesela vakıf gurebada süt izinlerini başhemşire bi güne toplanmasına izin veriyormuş, yani atıyorum her gün tam mesai kalıyorsun ama cuma tüm gün gelmiyorsun mesela. eğer poliklinik hemşiresiysen doktorunun nöbet izinlerinde kullanmana izin veriyorlarmış. tamamen insafla, insiyatifle alakalı. illa rapora teşvik ediyorlar ki, ben 3 yıldır memurum, bi kez olsun hasta olmadığım halde rapor almışlığım yoktur, etik bulmam çünkü. doğumdan sonra alırsın filan dediler ama yapacağımı sanmıyorum. ver işte hakkım olan izni, alayım bi ay daha maaşımı.
benim için yıllık iznimi ücretsiz doğum izninden önce kullanmak çok önemli. çünkü belki 2 yıl sonra memurluğa dönmeyebilirim, başka işler yapabilirim. ama iznimin de yanmasını istemiyorum. ve bebek için yaptığımız harcamalarda bi aylık maaş çok rahatlatır beni.
şikayet konusuna gelince, sendikayla mı konuşsan acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…