- Konu Sahibi kumpirella
-
ne kadar mola vermeye ihtiyacımız olsada çalısan bi kadının 3 ay evde oturması cok zor bi durum birde üstüne bebeğimle ilgili sorunlar eklenince berbat bi psikoloji oluyor.önceden işten sıkılınca off bişey olsada işe gitmesem derdim simdide artık iyleşeyimde işime döneyim diyorum :)gülalp, mesajın benim de pek düşünmek istemediğim bi konuyu hatırlattı bana :) gerçekten de evde sıkılmak gibi bir durum yaşanabilir, ki ben sıkılmadığını söyleyen bi çalışan kadına pek rastlamadım :) bakalım ne olacak. evde yatmak gibisi de yok ama, bu da bi gerçek :) geniş geniş kahvaltılar yapmak işe giderken en özlediğim şeydir benim. hele kış günlerinde sıcacık yataktan çıkıp işe gitmek ne zor gelir insana. ben bi an önce iznim başlasın istiyorum :) her kadının hayatında böyle korkusuzca ve sınırsızca tembellik yapabildiği zaman dilimleri olmalı. okuduğum bi kitapta "bazen tamamen durmamak için mola vermek gerekir" yazıyordu, aynen öyle. kadınlar hem iş hem ev yüküyle çok yoruluyorlar, molaları olmalı.
ben örgü öremiyorum ama bizimle en beğendiğin modellerini paylaşırsan onlara seve seve bakarım :)
çok teşekkürederim desteğin için bu ara böyle güzel motivasyonlara çok ihtiyacım var kendimi karanlıklardayım ve orada kalıcakmış gibi hissediyorum ikinci kızım doğalı 7 yıl oldu uzun bi zaman geçti bunu onlar kadar sevemem galiba onlara baktığım gibi bakamam üstelik artık bebek bakmayıda unuttum. evlat en büyük nimetmiş şükür diycez bol bol hayırlısı inş. bu dönemi çabuk atlatırım
evet ve pek çok ab ülkesinde birkaç yıl ücretli doğum iznine ayrılıyor kadınlar. bizde ise altı ayın bile tantanası oldu. bende bekledim 6 ay onaylanır diye ama umudum bitti. ee meclistekilerin daha önemli gündemleri var! üç çocuk beş çocuk demesini biliyorlar ama iş koşulları iyileştirmeye geldi mi her şey boş. dertlendim yine :))
merhaba... bende memurum ve hamileyim, yarın 17. haftaya gireceğiz inşallah. oğluşumun hareketlerini hissetmeme çok az kaldı ve ben bunu sabırsızlıkla bekliyorum :) inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız.
öğretmen arkadaşlar ben hamileliğimi önümüzdeki nisan ya da mayıs aylarına denk getirmeye çalışıcam inşallah. 6 aylık doğum izni de çıkarsa ocak ya da şubat sonrasını tamamen kapatırım ve araya yaz tatili de girince bebeğimle daha fazla vakit geçiririm diye düşünüyorum. tabi şimdilik sadece düşünüyorum:)))sizler hangi ayları düşünüyorsunuz?
sınıfçıların izninin böyle olduğunu bilmiyordum arkadaşımama şunu anlamadım, öğretim saatleri dışında verilen bir izin, nasıl "izin" oluyor? yani sen dersleri aksatmamak için gelmek zorunda bırakılıyorsan, izin bunun neresinde, ben anlamadım yani? burda eşitsizlik yok mu? sendikanız bu konuda çalışma yapmıyor mu ne bileyim? bi de şimdi nasıl, mesela bizim zamanımızda ilkokulda beş yıl boyunca sınıf öğretmeni resimden bedene, din kültüründen matematiğe her derse girerdi. şimdi öyle değil, branş hocaları var. ne olur yani son derslere beden, resim, müzik vs koysalar da sen evine 2 saat erken gitsen? çok mu zormuş? şaşırdım kaldım valla. sizin müdür gibi tipler her yerde, onlara göre bi kadın ya hiç çalışmamalı evde oturmalı, ya da bi erkek gibi çalışmalı. başka forumlarda bile görüyorum bazen,erkek memurlar 6 aylık doğum izni meselesinde alenen kıskançlık yapıyorlar ve "elinizden gelse çocuğu askere gönderip öyle çalışmaya başlarsınız" gibi abuk sabuk laflar ediyorlar. işte böyle tipler çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığında olunca, okul müdürü olunca, hastane başhekimi olunca vs olan bize oluyor. tek duam; "Allah'ım çalışmaya muhtaç bırakmasın"
zehracım, inşallah senin de güzel haberlerini alırız en kısa zamanda. moralini bozma sakın, çok fazla olmamış:) biz beklerken senin yanında oluruz :)
amin inşallah.siz öğretmenmisiniz
İşte onu biz de anlamadık. Zaten okuldakiler de dalga geçiyor. Ders saati dışında sana soracaktık ne zaman emzireceğimizi diye. Bak kopyalıyorum aynen mevzuatta böyle yazıyor. "Ayrıca, doğum yapan kadın memura, doğum yaptığı tarihten altı hafta sonra (doğumun sezaryenle olması halinde sağlık raporunda gösterilen dinlenme süresinin altı haftayı aşması halinde aşan süre dikkate alınmaz) başlamak ve günde bir buçuk saat olmak üzere altı ay süre ile süt izni verilir. Bu izin, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından; okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine eğitim ve öğretim saatleri dışında, diğer öğretmenlere ise çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerinin günün belli saatlerine konulması suretiyle kullandırılır.'' Bizim okulda sadece 4lerin dersine branş öğretmeni giriyor. O da sadece din kültürü ve ingilizce dersi. Sendika da bu konuda çalışmalarımız devam ediyor demekle yetiniyor ancak. Okul müdürün mevzuatı bilmiyorsa yaşadın. Biliyorsa böyle oluyor işte. Gerçi o insafla alakalı. Neyse canım siz hiç sıkmayın güzel canınızı. İnşallah rabbim eşlerinizin paralarını bollandırır bereketlendirir de 1 yıl rahat rahat bakarsınız bebişinize. Darısı da başıma olur inşallah. 6 Ay da kabul edilir de kıskananlar çatlar umarım.
merhaba arkadaşlar, ben de öğretmenim ve dört gözle yasanın çıkmasını bekliyorum umutsuzca. 35. haftamda izne ayrılmayı düşünüyorum okul uzakta havalar soğuk bebişimi üşütmiyim yollarda... hepinize sağlıklı doğumlar
Ne güzl yolun sonuna yaklaşmışsınız Allah yardımcınız olsun. Darısı hayırlısıyla bizim başımıza inşAllah:)
merhaba arkadaşlar, ben de öğretmenim ve dört gözle yasanın çıkmasını bekliyorum umutsuzca. 35. haftamda izne ayrılmayı düşünüyorum okul uzakta havalar soğuk bebişimi üşütmiyim yollarda... hepinize sağlıklı doğumlar
Ben eylülde hamile kaldım aslında siz gibi hep bir nisan beklentisi vardı ama o kadar dayanamadım Rabbimde nasip etti çok şükür. Ama benimde ücretli izin yaz tatile denk geleceği için alabildiğimdiğim kadar önce iznimi başlatmak istiyorum. Böylece son aylarımda evimde dinleneceğim inşAllah. Yaz bittikten sonrada eylülde ücretsiz izni başlatacağım, Seneye Allah kerim seminer dönemi geri dönmeyi planlıyorum bebişde 14 aylık olacak,Rabbim gönlünüze göre hayırlısını versin inşAllah:)))
amin canım..bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim...biz de çok sabırsızlanıyoruz ama beklemek zorundayız. bırakacak kimsemiz yok burda. bari ilk 7-8 ayını benimle geçirebilsin diye düşündük..annemle aynı şehirde olsak hiç beklemezdim..hayırlısı olsun..sana da sağlıklı bir hamilelik süreci diliyorum.
ben de bugün personel özlük şubesiyle izin konusunu konuştum. benim bu yıldan hala kullanmadığım 9 günlük iznim var, 2013 itibariyle 20 gün daha yıllık iznim olacak haliyle. bunları toplayı 20+9=29 gün iznimi hemen doğum izni ertesine kullanabilir miyim, böylece bir maaş daha alabilir miyim diye sordum, olur dediler. aklınızda olsun, kullanmadığınız yıllık izinlerinizi hemen doğum izni ertesine kullanabilirsiniz.
sonrasında da ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum, ne kadar kullanabilirsem.iki yılsa iki yıl.
ya aslında düşününce 16 hafta doğum izni ne kadar az, mesela 40. haftada doğum yapsan sadece 2 ay maaş alıyorsun. bebek gelince zaten biraz masraf olacak, nasıl yapıcaz hiç bilmiyorum. Allah yardım edecek, bi şekilde hallederiz diyorum ama düşünmeden de edemiyorum.
bende iki sene önce ücretsiz izne ayrılan bi arkadaşla konuştum
doğumdan sonra 8 haftalık süresini doldurup yıllık iznini kullanmış
sonrasında 20 gün rapor alıp 2 yıllık ücretsiz izne ayrılmış
genel müdürlükten tekit gelmiş
doğumdan sonra sadece ücretsiz izne ayrılabilirsin yıllık izin dahi kullanamazsın diye
o izinli ve raporlu olduğu süreleri ücretsiz izin süresinden düşmüşler
tüm hayallerim suya düştü ne biçim düzen böyle
kurumdan kuruma değişiyor nefret ediyorum valla
iznimi istediğim zaman kullanırım ister doğumdan önce ister doğumdan sonra
bunu şikayet edebileceğim bir yer yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?