- Konu Sahibi kumpirella
-
bende devlet memuruyum ve 30.haftamdayım iki hafta sonra çalışabilir raporu alıp 37.haftama kadar çalışmak niyetindeyim inşallah....sonra da duruma göre doğum izni bitiminde 6 ay ücretsiz izin alma düşüncesindeyim şimdiden o kadar korkuyorum ki nasıl yapıcaz....bulunduğum şehirde kimsem yok eşim kızım ve ben haricinde...kayınvalidem ve annem doğumda gelecek ama ya sonraaa.....bakıcı konusu beni şimdiden endişelendiriyor....oğlumu kimlere güvenip kimlere bırakıp gidicem hiç bilmiyorum....kızıma kayınvalidem baktı ama şimdi başka şehirdeyiz mecburen bakıcıyla tanışıcaz Rabbim iyi ve vicdanlı insanlarla karşılaştırsın tek dileğim bu......
bak işte, ben tam bu sebeple açtım bu konuyu: farklı farklı uygulamalar var. bunları paylaşmamız lazım. şu torba yasası çıkalı 2 sene olmadı dimi? belki torba yasasıyla ilgili birşeydir benim olumlu cevap almam? ama saçma hakikaten, yani yıllık iznimi ne zaman istersem o zaman alabilmem lazım. mesela vakıf gurebada süt izinlerini başhemşire bi güne toplanmasına izin veriyormuş, yani atıyorum her gün tam mesai kalıyorsun ama cuma tüm gün gelmiyorsun mesela. eğer poliklinik hemşiresiysen doktorunun nöbet izinlerinde kullanmana izin veriyorlarmış. tamamen insafla, insiyatifle alakalı. illa rapora teşvik ediyorlar ki, ben 3 yıldır memurum, bi kez olsun hasta olmadığım halde rapor almışlığım yoktur, etik bulmam çünkü. doğumdan sonra alırsın filan dediler ama yapacağımı sanmıyorum. ver işte hakkım olan izni, alayım bi ay daha maaşımı.
benim için yıllık iznimi ücretsiz doğum izninden önce kullanmak çok önemli. çünkü belki 2 yıl sonra memurluğa dönmeyebilirim, başka işler yapabilirim. ama iznimin de yanmasını istemiyorum. ve bebek için yaptığımız harcamalarda bi aylık maaş çok rahatlatır beni.
şikayet konusuna gelince, sendikayla mı konuşsan acaba?
Teşekkür ederim Canım. Biliyomusun bende gurbetteyim. Aynı zamanda formatör öğretmen olduğum için müdür yardımcıları gibi her gün okula gitmek zorundayım. Ama Allah hayırlı komşular versin. Çok şükür güvenebileceğimiz çok arkadaşımız oldu. Allah bir yol gösterecek artık. Ama sen daha iyi yapıyorsun. Allah gönlüne göre versin inşAllah:)))
bizim kurumda ne sendikacılık var ne sendika temsilciliği
sadece lafta sendika
hiçbir iş doğru düzgün yürümüyor kaldı ki sendikacılık mı yürüyecek
lanet ediyorum gerçekten sağlıktan şu dandik kuruma geçtiğime
bimer e şikayet etmeyi düşünüyorum
bakanlıkta arkadaşım var birde onunla enine boyuna bu konuyu konuşup ona göre hareket etmek istiyorum
canım ben de rehber öğretmen olduğum için her gün 6 saat çalışıyorum en az. ben de ilerde komşulardan birine ya da velilerimden iyi tanıdığım birine emanet edebilirim..hem onlara ek gelir olur..şimdilik pek ev hanımı komşu edinemedim ama bakıcaz..çok da düşünüp stres olmayalım. dünyaya gelen büyüyo der babaannem:))
merhaba arkadaşlar ben de yeni hamile kalanlar grubundanım.bebişim henüz 7 haftalık ama gebeliğim süresince burdan baya yararlanıcam gibi gözüküyo.bu topiği açtığın için teşekkürle kumpirelle.
hemşireyim.ve nöbetli meslekte olmanın dezavantajlarını yaşıyorum elbette.tek umudum doğumuma kadar dğum iznini 6 aya yükseltilmesi.nasipse doğum temmuzda bakalım inşallah yasa biran önce çıkar da hepimizin yüzü güler.
Nisan, sen de hoşgeldin, ben de geldiğin için teşekkür ederim :) biz de altı aylık iznin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Hamilelik döneminde senin yerine nöbetlerini tutabilecek kimse yok mu? İnşallah çalıştığın kurumdaki başhemşire sana karşı anlayışlı olur ve bu süreci rahat atlatırsın.
Çok çok sağol canım. Valla ben de hergün dua ediyorum bol bol. "Allahım onların çocuklarını okutacağım diye benim kucağımı boş bırakma" diyorum. Çok moral oluyor burası bana. Diğer mesajlarında da yazmışsın doğum izni 6 aya çıksa ne güzel olurdu diye. Gerçekten de çok güzel olur. Hem devlet ilk 6 ay anne sütü diye bağırıyor hem de anneyi evladından ayırıyor. Herkesin durumu izne ayrılamayacak kadar iyi olmayabilir. Ben Allahın izne ile hamile kalırsam 1 yıl ayrılmayı düşünüyorum izne. Sınıf öğretmeni olmasam belki süt izni saatleri ayarlanabilirdi ama maalesef süt izni şansı olmuyor sınıfçılarda. Hatta müdür bizim okulda doğum yapanlara hiç kullandırmadı. Mevzuatı dayadı burunlarına "okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin süt izni eğitim öğretimi aksatmamak açısından öğretim saatleri dışında verilir." diyor. İnsanı mecbur ediyorlar anlayacağın. Amaaan hayırlısı ile olsun da para mara hiçbir şey umrumda değil.
canım ben de rehber öğretmen olduğum için her gün 6 saat çalışıyorum en az. Ben de ilerde komşulardan birine ya da velilerimden iyi tanıdığım birine emanet edebilirim..hem onlara ek gelir olur..şimdilik pek ev hanımı komşu edinemedim ama bakıcaz..çok da düşünüp stres olmayalım. Dünyaya gelen büyüyo der babaannem:))
arkadaşlar memurlar.nette doğum izniyle ilgili bi yazı var destek verelim
sesimizi duyuralım.
Memurlar.Net (Doğum izni süresi ne zaman yasalaşacak?)
Teşekkür ederim Canım. Biliyomusun bende gurbetteyim. Aynı zamanda formatör öğretmen olduğum için müdür yardımcıları gibi her gün okula gitmek zorundayım. Ama Allah hayırlı komşular versin. Çok şükür güvenebileceğimiz çok arkadaşımız oldu. Allah bir yol gösterecek artık. Ama sen daha iyi yapıyorsun. Allah gönlüne göre versin inşAllah:)))
canim kac haftalik hamilesin? ben de bilgisayar ogretmeniyim cok yogun calisiyorum meslek lisesindeyim benm de allah nasip ederse temmuzda olacak dogum.. izin tatile geliyor :-(
Arkadaşlar şimdi 35 haftalığım ve 37. haftama kadar çalışacağım. yani iki haftam kaldı. Şimdi iki hafta sonra ben doktordan 37. haftasındadır çalışamaz yazan bir rapor alacağım ve bunu okul idaresine vereceğim. yapılacak iş bu kadar mı? bir sorum daha var. Diyelim 38. haftamda doğum yaptım. Doktor raporu yazarken 8+5+2 hafta diye mi yazacak? nasıl olacak hiç bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde gittiğim özel hastanenin sgk anlaşması yok, özel sigortayla doğumumu yapacağım. o yüzden doğum yaptığım hastaneden verilen rapor devlet kurumu olan okulumda sıkıntı yaratır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?