Merhabalar,
bu topiği ben hamileyken açmıştım, şükürler olsun Allah bebeğimi kucağıma almayı nasip etti. Kızım şimdi neredeyse beş buçuk aylık ve ben iki yıl süreyle aldığım ücretsiz iznimin içindeyim. Bu sürede sadece hastanedeki kadrom korunuyor, maaş veya sigorta ödenmiyor. Ama işe döndüğümde geçmişe dönük emekli sandığı ödemeleri yapılarak emeklilik süresinde kayıp olmamasını sağlamak gibi bir hakkım olduğunu sanıyorum. Bu konuda tam bilgi sahibi değilim.
benim doğum iznim 2 mayısta bitti. Kullanmadığım 29 günlük yıllık iznim vardı, onları da hemen peşine ekleyip maaş(haziranda) alabileceğimi sanıyordum. Ancak şöyle oldu; memurlarda maaşlar önden verildiğinden, yani maaşı alıp çalışıldığından benim mayısın 15inde alacağım izin haziranın maaşı olacaktı, kullanmadığım yıllık izinler de 31 mayısta bittiğinden, bir sonraki ayın 15 ine kadar kalan günler açıkta kalacaktı. Bu günlerin maaşı da bana önden verildiği için raporum olmaması halinde maaş mutemetliği bana hastaneye ödemek üzere günlük maaş+siorta primi tutarı hesaplayacaktı, bu da 15 gün için sanırım benim maaşım kadarmış. Dolayısıyla ben sadece mayıs ayını tamamlayacak şekilde izinlerimi kullandım. Şu anda 17 günlük yıllık iznim duruyor, belki de hiç kullanamayacağım çünkü 2 yıllık ücretsiz izin kullanacağım ve yıllık izinlerin 2 yıl içinde harcanması gerekiyor.
bana herkes haziranın 14 ü mesai bitimine kadar rapor almamı önerdi ama ben yapmadım: çünkü vicdanen, etik olarak, dinen vs hiçbir şekilde hakkımız yokken rapor alınmasını doğru bulmuyorum, böyle bir maaşın helal olduğu ile ilgili huzursuzluk duyuyorum. Bir memurun maaşı belli birinin cebinden çıksa helallik istersin ama maaş insanların vergisinden, devletin kasasından ödenince bunu yapmak mümkün değil. Bu konuda internette fetvalar bulunabilir. Çok kanıksanmış ve üzerinde düşünülmeyen bir yanlış bu bence. Bu yola başvuranları bundan haberdar etmek isterim, yapmak ya da yapmamak tercihi sizindir.
bu mesajı yazma sebebim doğum izni peşine 1 aylık iznimi de koyayım deyince, eğer o ayın 14 üne kadarki zamanı tamamlamıyorsa açıkta kalan günlerin maaş+sigorta primini ödemek durumunda kalabileceğiniz konusunda bilgilendirmek.