Devlet Memuru Anne Adayları

kızlar sabah haberlerde doğum izninin uzatılmasıyla ilgili haber yayınlanmış ocak ayında imzalanacakmış inşşş
inanamadım ve araştırdım bazı haber sitelerinde de gördüm konuyla ilgili açıklama.Ben hamiş değilim ama cocugunu 2 aylıkken bırakmıs bır anne olarak cok sevındımm

Son düzenleme:
Akşam dinlediğim habere göre doğum izni 6 aya çıkacak. Ocak ayında kabul olması bekleniyormuş.İnşallah haberler doğrudur ve en kısa zamanda yasalaşır.

ben de duydum. öok iyi oldu. ben de hamile değilim. 2012 de 2 bebek kaybettim. 7 ve 15. haftalarda. inşallah 2013 te tekrar hamile kalıp sağ sağlim doğururum da faydalanırım bu döğum izninden. ama toplam 24 hafta olunca doğum öncesi 5 hatayı da aktarınca doğum sonrası 5 ay oluyor aslında. keşke 30 hata falan olsaydı doğum izni. çünkü doğum öncesi aktaramayanlar olabilir ve doğum sonraki keşke tam 6 ay izin olabilseydi. ilk 6 ay sadece anne sütü.....neyse buna da şükür.

arkadaşlar haberi duyunca mutluluktan havaya uçtum resmen.temmuzda doğum yapacam nasipse.inşallah yasalaşır da biz çalışan anneler de bebeklerimize doyarız.tabiii bebeklerimizde anne sütüne doyar.söylenene göre 8 hafta doğum öncesi 16 hafta doğum sonrası.çooook iyi yaaaa.rabbim nasip eder inşallah.

Merhaba bende izmirde öğretmenim 13 haftalık hamileyim 2.çocuğumuz olacsk inşallah hep yorgunluk ve uyku hali var zormuş yani 2.gebelik bende dün haberlerde çok mutlu olduk eşimle zaten ücretsiz izin alacağım ama maaş da önemli bu arada doğum temmuz başında hayırlısıyla

merhaba arkadaşlar,
bugün 32+3 te doğum iznimi alarak ayrıldım, ben 37 ye kadar bekleyemeyenlerdenim, evimde dinleneceğim. doğum izninin uzatılması bizim hastanenin de gündeminde. düzenlenecek yazıyı bekliyorlar.
bu benim ilk gebeliğim. önceden doğum izni olduğunda kesintisiz 16 haftalık izin yazılıyor zannediyordum. bugün gördüm ki 8 haftalık doğum izni yazılıyormuş önce, sonra doğum yaptığımızda aldığımız belgenin idareye verilip bu kez doğum sonrası iznin (sonuna eklemek istiyorsak yıllık iznin vs) yazılması gerekiyormuş. kendi adıma bu doğum izninin uzatılması ile ilgili yasanın bu sekiz hafta içinde yasalaşmasını ümit ediyorum, bir an önce çıksın ki belirsizlikler yaşamayalım.
aslında doğum sonrası 6 ay izin olmalıydı ki "ilk altı ay sadece anne sütü" tavsiyesine uyulabilsin. inşallah sonraki gebeliklerimizde daha da iyi olur arkadaşlar. gebe kalmayı planlarken bu iznin uzayacabileceği gibi bi ihtimal yoktu, o açıdan mutluyum.

arkadaşlar doğum izni altı aya çıkarsa hamilelik için en doğru zaman ne zaman olur acaba? ben öğretmenim 1 temmuz-1 eylül tatilim var. şöyle düşündüm; son 3 haftaya kadar çalışırsam ve bebek aralık sonu-ocak gibi doğarsa haziranda biten iznimin ardından yaz tatili de eklenir ve eylülde tekrar başlayana kadar 8 aylık falan olur büyür iyice. bu durumda mart gibi falan mı hamile kalmak lazım? gerçi dereyi görmeden paçyı sıvamamak lazım ama inş olur bu 6 aya çıkma işi. bi kabul edilsin geç kalmadan çalışmalara başlıycam inşallah :)

merhaba,
ben 2013 şubat sonu -bi ihtimal mart başı- annesiyim inşallah. bizim grupta pek çok öğretmen arkadaş var, onların konuşmalarına baktığım kadarıyla mayıs gibi yasal doğum izninin bitişiyle, sonra da bir aylık rapor alıp ardından yaz tatilinin gelişini de hesaplayıp senin gibi plan yapıyorlar.
bu arada 6 aya çıkma işi hala sürüncemede. mevcut durumda yani 16 haftalık izinin geçerli olduğu durumda tahminim mayıs-haziran aylarında hamile kalman gerektiği yönünde. 6 ay olursa evet bu ayları 2 ay öne çekmen gerekir gibi görünüyor. hesabın doğru gibi. ama şunu da söylemeden edemiycem, 37. haftaya kadar çalışmak çok iyimser bir temenni, ben 32de ayrıldım doğum iznine.son ay çok zor oluyor, benden söylemesi. ama çok yapan var, o ayrı.

kadrolu memurum, emekli sandığına tabiyim. 2 ocak 2012 itibariyle 32. haftamda doğum iznime ayrıldım. bugün maaşımı çekmek için bankamatiğe gittiğimde yatmamış olduğunu gördüm. bir hayli endişeleniyorum. halen çalışmakta olan bir arkadaşımı aradım, onun maaşı yatmış. yarın sabah maaş mutemetliğini arayacağım ama aramızda benzer birşey yaşayan var mı?

Ben de öğretmenim hem de daha aday. Hemde dogum temmuz sonu inşallah dua ediyorum su 6 ay izin için en son meclise sunulduğunu duydum sonuç meclis tatile çıkmadan açıklanacak demişlerdi.ben ilçe milli eğitime sormuştum rapor alırsam adaylığımın bitiş tarihi uzarmis haziran,ama başta kullanılmayan izinler sonraya aktariliyormus doğru mu acaba?

herkese merhaba
bir süredir giremiyordum foruma
yeni gördüm
hoşumada gitti :)
bende anne adayıyım
rabbim hepimize bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Foruma yeni üye oldum. Bende 13+12 günlük gebeyim. Çok şükür gebeliğim iyi gidiyor. Yaşadığım yer çok soğuk olduğundan 2 kez hastalandım ama şimdi iyiyim çok şükür... Bu arada çalışmakta iyi oluyor gebeler için vaktin nasıl geçtiğini anlamadığınız için gebelik hemen bitiyor gibi geliyor. İnşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi elimize alırız. Ben şimdiden çok heyecanlıyım sevgiler...

Merhabalar,
bu topiği ben hamileyken açmıştım, şükürler olsun Allah bebeğimi kucağıma almayı nasip etti. Kızım şimdi neredeyse beş buçuk aylık ve ben iki yıl süreyle aldığım ücretsiz iznimin içindeyim. Bu sürede sadece hastanedeki kadrom korunuyor, maaş veya sigorta ödenmiyor. Ama işe döndüğümde geçmişe dönük emekli sandığı ödemeleri yapılarak emeklilik süresinde kayıp olmamasını sağlamak gibi bir hakkım olduğunu sanıyorum. Bu konuda tam bilgi sahibi değilim.
benim doğum iznim 2 mayısta bitti. Kullanmadığım 29 günlük yıllık iznim vardı, onları da hemen peşine ekleyip maaş(haziranda) alabileceğimi sanıyordum. Ancak şöyle oldu; memurlarda maaşlar önden verildiğinden, yani maaşı alıp çalışıldığından benim mayısın 15inde alacağım izin haziranın maaşı olacaktı, kullanmadığım yıllık izinler de 31 mayısta bittiğinden, bir sonraki ayın 15 ine kadar kalan günler açıkta kalacaktı. Bu günlerin maaşı da bana önden verildiği için raporum olmaması halinde maaş mutemetliği bana hastaneye ödemek üzere günlük maaş+siorta primi tutarı hesaplayacaktı, bu da 15 gün için sanırım benim maaşım kadarmış. Dolayısıyla ben sadece mayıs ayını tamamlayacak şekilde izinlerimi kullandım. Şu anda 17 günlük yıllık iznim duruyor, belki de hiç kullanamayacağım çünkü 2 yıllık ücretsiz izin kullanacağım ve yıllık izinlerin 2 yıl içinde harcanması gerekiyor.
bana herkes haziranın 14 ü mesai bitimine kadar rapor almamı önerdi ama ben yapmadım: çünkü vicdanen, etik olarak, dinen vs hiçbir şekilde hakkımız yokken rapor alınmasını doğru bulmuyorum, böyle bir maaşın helal olduğu ile ilgili huzursuzluk duyuyorum. Bir memurun maaşı belli birinin cebinden çıksa helallik istersin ama maaş insanların vergisinden, devletin kasasından ödenince bunu yapmak mümkün değil. Bu konuda internette fetvalar bulunabilir. Çok kanıksanmış ve üzerinde düşünülmeyen bir yanlış bu bence. Bu yola başvuranları bundan haberdar etmek isterim, yapmak ya da yapmamak tercihi sizindir.
bu mesajı yazma sebebim doğum izni peşine 1 aylık iznimi de koyayım deyince, eğer o ayın 14 üne kadarki zamanı tamamlamıyorsa açıkta kalan günlerin maaş+sigorta primini ödemek durumunda kalabileceğiniz konusunda bilgilendirmek.

Merhabalar, ben 6 haftalık hamileyim. 2012'de KPSS sınavına girmiştim önümüzdeki Kasım atamalar var ve büyük bir ihtimalle atamam olacak. Ancak çok korkuyorum hamileliğim atamama engel olur mu diye? Veya aday memurken doğum izinlerinde problem çıkar mı diye? Tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen bilgilendirir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…