Devlet Memuru Anne Adayları

Bende 37. haftamdayım ve doğum öncesi iznime ayrıldım :). Hiç umudum yok ama inşallah yasa bir an önce çıkarda beni de kapsar :/.

selam kızlar
bende devlet memuruyum
4,5 yaşında bir kızım var
5 haftalık hamileyim
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
inşallah şu 6 ay izini çıkarda azda olsa rahatlarız

Yasa taslagina gore, dogumdan once 3 ay, dogumdan sonra 3 ay toplamda 6ay ucretli izin olmasi gorusuluyormus hanimlar.

merhabalar arkadaşlar uzun zamandır forumları takip ediyorum 6 aydır çocuk istiyorduk şimdi hamile olduğumu öğrendim 1 kasımda oldum en son 28 günde bir oluyorum 4 gün gecikme oldu önce idrar testi yaptım ikinci çizgi çok silik olmasa da belli oldu bugün kan testi yaptım beta hcg 57.89 çıktı bana düşük geldi sanırım bir bilginiz var mı Nette hesaplayıcılarda 4 hafta 3 gün yazıyor buna göre düşündüğümde çok az geldi değer Acaba yanılıyor muyum kötü bişey olur diye endişeleniyorum Bu konuda bilgiye sahipseniz beni aydınlatırsanız sevinirim

Canim ben tam 4 haftalikken test yaptirdim 80 cikmisti 5 haftalikken kese gorundu. Stres yapma bence gebesin tebrik ederim

Şimdi biraz tedirgin oluyorum Bende bir huy var hemen tahlil sonuçlarımı gelir netten araştırırım Sanki oradaki aralıklara göre düşük geldi Yorumları okudum dış gebelik yada yalancı gebelik olabilirmiş Sanırım ikinci kan testini yaptırmam gerekiyor 2 gün sonra eğer normalse değerler 2 katı çıkması gerekiyor Sanırım o zamn tam sonucu alcam Ne kadar ev hamlıyım ya sinirleniyorum kendime Şimdi doktor arıyorum istediğim çok pahalı Uygun olan yerlerdeki doktorları tanımıyorum Anadolu yakası bilgisi olan var mı arkadaşlarım

Merhaba arkadaşlar, ben de 399 sayılı KHK'ya tabi olarak bir kamu kuruluşunda çalışıyorum. Dün doktora gittim ve hamile olduğum kesinleşti, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Doğum İznini uzatan kanunu dört gözle bekliyorum ben de. Keşke bir mucize olsa...

Aynı düşüncelere ben de katılıyorum ki normal olan da bu Bu arada hamilelik sürelerimiz hemen hemen aynı size bir sorum olacaktı beta hcg hormonlarınız kaç çıkmıştı acaba

Yasa taslagina gore, dogumdan once 3 ay, dogumdan sonra 3 ay toplamda 6ay ucretli izin olmasi gorusuluyormus hanimlar.

o da iyi 3 haftaya kadar da çalışırsak doğum sonrası 5,5 ay falan yapar. süper inşallah çıkar. benim işim evime servisle tam 1 saat. bir de otobüsle geldiğimi düşünün. 2 vasıta, 2 saat falan sürüyor. süt izninin hiç bir mantığı olmuyor yani. bekleyip servisle gelsem hem yollarda yorulmam, para da harcamam otobüse, dolmuşa. inşallah yasa çıkar da henüz karnımda bile olmayan bebeğimi doya doya emziririm. inşallah doğumunun sonuna yaklaşmış arkadaşlara da denkgelir. daha önce yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum çocuğu emzirememenin ne kötü olduğunu. benim sütüm 3 aylıkken kesildi. burdan inşallah yetkililer de duyar sesimizi.

Aynı düşüncelere ben de katılıyorum ki normal olan da bu Bu arada hamilelik sürelerimiz hemen hemen aynı size bir sorum olacaktı beta hcg hormonlarınız kaç çıkmıştı acaba

Ben doktora gittim, evde idrar testi yaptım,pozitif dedim. O da bi bakalım dedi ve keseyi gördü. Eğer görmeseydim kan testi yaptıracaktım ama gerek kalmadı dedi :) yani ben beta hcg testi yaptırmadım canım.

Sanırım arkadaşlar benim gebelik sonlanıyor beta hcg değerim bugün 17.0 çıktı yani düşmüş pozitif çıkan idrar testim de bugün negatif çıktı anlamadım bi türlü sanırım yakında kanamam da gelir Siz de böyle olan var mı arkadaşlar

acaba kimyasal gebelik denen şey mi var sende? bana öyle gibi geldi.

hanımlar, takip ettiğim bi başka topicteki doğum izni ile ilgili mesajı aynen buraya üzülerek kopyalıyorum.

" maalesef akp onerge vermemis, yasa ocak ayina ertelenmis. Sozde bu hafta mesaiye kalacaklardi ama vazgecmisler. Zaten haftanin 3 gunu calisiyorlar, mesai dedikleri de cuma ve cmt. Cogunlukta onlarda, bu hafta sadece sermaye. Yasasini gorusecegiz diyor. Adamlar bir de butcelerden sonra meclisi tatil edeceklermis!!!! Allaha havale ettim. "

yani ocak ayını beklememiz gerekecek. kötü oldu bu. umarım yasa bi an önce çıkar ve bizi de kapsar.

devlet memuru bir anne adayıyım. bimer e yazdım doğum izni 6 ay ne oldu diye ama hala cevap gelmedi biran evvel 6 aya cıksada biraz rahat etse kuzucuklarımız...

arkadaşlar kusura bakmayın, bi önceki mesajımda yasa tasarısının ocağa ertelendiğini yazmıştım ama o mesaj başka bir konu ile ilgiliymiş, ben doğum izni ile ilgili sanmışım. yanlış bilgi vermiş oldum. bildiğim kadarıyla burda mesajlar silinemiyor, o yüzden bi önceki mesajımı ciddiye almayın lütfen. umut edelim 6 aylık doğum izni bir an önce çıksın.

Arkadaşlar şuan tasarı mecliste. yani tbmm web sitesinde öyle görünüyor.ama tasarıyı veren mhpliler. inşallah siyasi çıkarlara girmeden meclisten geçer de çocuklarımızla çok daha fazla vakit geçirebiliriz. ben geçeceğini umudediyorum,bakan fatma şahin de bu konuda bişeyler söylemişti yanılmıyorsam.

ben bimer e yazmıştım ama gecen hafta beni aradılar.. ilgili bakanlığın bilgi edinme kısmına yazın dediler fakat fırsat bulup yazamadım..

merhaba kızlar,

hamileliğimin 31. haftasındayım, ilk hamileliğim olduğu için izinler hakkında bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim...
öğretmenim, şimdi bu durumda ücreli izne ayrıldığım maaş alır gibi her ay paramı mı alacağım yoksa izin bitince toplu olarak mı yatıracaklar?
bir diğer sorum da şu: 32+0 olunca izin başlıyormuş ya ben o raporu doktorumdan tam o gün mü almalıyım. yani mesela ben 31 aralıkta izne ayrılcam inş, o gün pazartesiye denk geliyor. 28 aralık cuma günü doktorum pazartesiden başlamak üzere bana rapor yazabilir mi? benim o raporu okula ne zaman teslim etmem gerekir? ona göre dr dan randevu alayım diyorum..
hadi yardım edin bana :)

nesibe merhaba,
mesajını yeni gördüm bilmiyorum işlerini halledip sorularının cevabını öğrendin mi?
maaşla ilgili şunu söyleyebilirim; eğer kadrolu öğretmensen ve emekli sandığına bağlıysan, evet (şimdilik) 16 haftalık doğum izninde maaşın normalde olduğu gibi bankaya yatacak, maaş kartınla çekip alacaksın.
ama sözleşmeli ya da ücretli öğretmensen bu ssk ya bağlı olduğun anlamına gelir ki bu durumda malesef maaşını ssk dan alacaksın. sanırım 16 haftalık sürecin ortasında yatıyormuş. bu konuda çok bilgili değilim, istersen bilen birine danış.
raporu da, ben de aynı şekilde, ilk gebeliğim ve senden 1 hafta geriden geliyorum. o yüzden bu konuda da pek bilgili değilim. bunları en iyi raporları düzenleyen kadın doğum uzmanları biliyor. ben de daha önce sorularımı çalıştığım yerdeki personel şubesine sormuştum, onlar doktora yönlendirmişti. yine de sanırım ultrasonda bebeğin 32+ olduğunun mutlaka görülmesi gerekiyor. senin durumunda yani cumadan izne çıkman değil de pazartesi gelip bu raporu düzenletip çıkman daha muhtemel gibi, benim öğrendiğim kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…