devlet memuru hamileler bir sorum var...

diyala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
180
4
96
Ankara
Kızlar, 32. ve 37. haftalar arasında biliyorsunuz doktordan aldığımız çalışablir raporuyla çalışıyoruz.
Diyelim ki 35. haftada kadın doğum dışında bi hastalık ortapedi gibi 3 hafta heyet raporu aldık.O 3 haftayı çalışarak geçirmediğimiz için bu süre doğum iznimizden düşülür mü?

Bende devlet memuruyum. Bildiğim kadarıyla bu rapor izinden düşülmüyor. Nihayetinde sana o dönemde verilen bir izin var ve sen çalışabilir raporuyla çalışıyorsun, rahatsızlık varsa eğer iznini kullanman istenir bence. Bunu iznini uzatmak için almayı düşünüyorsan eğer doğum sonrası iznin bittiğinde rapor alman daha mantıklı.

ben de 2 gündür onu araştırıyordum, bu konunun açılması iyi olmuş.arkadaş izinden gittiğini söylemişti ama bu son çıkan torba yasada değişiklik olmuşmudur bilemiyorum.şimdi bunu kurumumuza sorsak bile onların da bildiğini zannetmiyorum.ben şansımı deneyeceğim doğumdan önce...bilen arkadaşlar yazsın lütfen, en güvenilir kaynak onlar...

benim bildiğim kadarıyla aldığınız raporu ekletemiyorsunuz bende öğretmenim 32. haftada çalışabilir raporu aldım ama 2 haftası yaz tatiline denk geldiği için aktaramıycam yeni çıkan yasadada şu ibare var fiilen çalışmış olmak gerekiyor onun için zannetmiyorum bence aktarmazlar ama yinede kurumunuza sorun yada bakanlık bilgi edinmeye mail gönderin

Kurumuma sorup millete laf vermeye pek niyetim yok....Başımdakiler anlayışlı olsalar zaten rapor almaya gerek duymam.Malesef eşi çalışmayan bayan memurun halinden anlamıyor.Hala aynı performansı bekliyorlar benden...((Bunu nerden öğrenebiliriz ki...

Bencede sormayın tüm dikkatleri üzerinize çekersiniz. Zaten çalışma ortamları yeterince dedikoduya müsait böyle bir şey de konuşulmasın arkanızdan.

malesef izinden düşülüyor.çünkü yasada fiilen çalıştığı günler sonraya aktarılır diyor raporlu memur fiilen calışıyor olmuyor.ayrıca memurda aynı anda 2 tabip raporu birden gecerli sayılmıyor yani ya çalışabilir raporun gecersiz kalıyor ya normal raporun.

ben de onu merak ettim ama mantıken tekrar rapor alınacaksa bu sefer doktorun verdiği çalışabilir izni hiç gerçekçi olmuyor.yani sormazlar mı bi doktor çalışabilir dio öbürü çalışmasın die rapor vermiş nası iş die :)) ben bi de şeyi merak ediyorum.diyelim 37. haftaya kadar çalışabilir izni aldık. ama baktık ki zorlanıyoruz.tekrar doktordan bi rapor alıp erkenden izne ayrılabilir miyiz? ben de çalışmak istiyorum ama o kadar da güvenemiyorum nolur ne biter.şimdi bile kendimi zor taşıyorum.

benim bildiğim de çalışabilir aldıktan sonra aldığın her rapor izin doğum izninden düşülüyor. geçen sene hamile kalan bi arkadaşım söylemişti kulaktn duyma yani.
çalışabilir raporu aldıktan sonra fikir değiştirip izne ayrılmak isterseniz bir dilekçeyle tekrar başvuruyosunuz kurumunuza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…