Devlet mi özel sektör mü?

Ehehe, sağ olun ben de baktım biraz ama çok anlamadım bir şey. Zahmet verdiysem özür dilerim. :)

Bana da Hatay çok mantıklı gelmiyor, sadece maaşı cazip ama 1-2 sene için de düzenimi bozmaya cesaretim yok. Ailemin yanında yaşıyor olsaydım gidebilirdim, para biriktirirdim.

estağfurullah kpss ve atamalar konusunda master degree sayılırım yani : )))
başka birşey de olursa çekinmeyin lütfen

Bende merak ettim kacla atandıklarını:)

sağlık bakanlığı alımında 80'lere kadar düşmüş ama her atama döneminin dinamikleri farklı oluyor

Astoria Astoria eğer ki il konusunda sağlam filtrelerin varsa sıkıntı yaşayabilirsin

Ekran Alıntısı.webp

Yok o değil :) alan sıralamaları açıklanıyor. Yani psikolojiden girenler arasında kaçıncısın vs vs. O sinavdan bir süre sonra açıklanıyor da ne zaman onu hatırlayamadım.

Ha anladım. :) Kaç binlerde olmam lazım peki girebilmek için en az? Ya hiç anlamıyorum bu işlerden tercih sırasında da boş boş bakarım kesin. Ankara falan zor gibi ama Ankara çevresi küçük illeri zorlarım belki hı?

sağlık bakanlığı alımında 80'lere kadar düşmüş ama her atama döneminin dinamikleri farklı oluyor

Astoria Astoria eğer ki il konusunda sağlam filtrelerin varsa sıkıntı yaşayabilirsin

Eki Görüntüle 2183838

Ay çok teşekkür ederim. Ankara çevreleri olur da Şanlıurfa, Şırnak oralarda yapabileceğimi sanmıyorum. Kırşehir, Çorum falan iyi yani idare ederim hahasjsjs :/

Eki Görüntüle 2183838

Sağlık bakanlığı hep yüksekten kapatır :) ben aile bakanlığından sağlık bakanlığına atanmak için baya bekledim, son atamada oldu o da, puanım da 79du. (2014 sınavı,2016 haziran ataması)

Siralamanizi öğrendikten sonra kesinlestirebilirsiniz ancak. Puanın hiçbir önemi yok. Kaç bin alacaklar, siz kac bindesiniz, önemli olan bu.

Ayrıca ben de dört yıl özelde çalıştıktan sonra öylesine girdiğim ilk sınavda atanma şansını elde ettim. Hayatımdaki en büyük şansım bu oldu. Özelde de fena değildi ama her sene tekrar sözleşme zamanı gelince bir sürü acabalarla uğraşıyordum. Umarım devlet olur da bundan sonraki hayatınızı kafaniz rahat yaşarsınız. Hatayı hiç seçenekler arasına almadım bile çünkü bence hiç gerek yok.

Siralamanizi öğrendikten sonra kesinlestirebilirsiniz ancak. Puanın hiçbir önemi yok. Kaç bin alacaklar, siz kac bindesiniz, önemli olan bu.

Ayrıca ben de dört yıl özelde çalıştıktan sonra öylesine girdiğim ilk sınavda atanma şansını elde ettim. Hayatımdaki en büyük şansım bu oldu. Özelde de fena değildi ama her sene tekrar sözleşme zamanı gelince bir sürü acabalarla uğraşıyordum. Umarım devlet olur da bundan sonraki hayatınızı kafaniz rahat yaşarsınız. Hatayı hiç seçenekler arasına almadım bile çünkü bence hiç gerek yok.

Evet öyleymiş, ben bilemedim. İnşallah sizin kadar şanslı olabilirim ben de, çok teşekkür ederim. :)

Ha anladım. :) Kaç binlerde olmam lazım peki girebilmek için en az? Ya hiç anlamıyorum bu işlerden tercih sırasında da boş boş bakarım kesin. Ankara falan zor gibi ama Ankara çevresi küçük illeri zorlarım belki hı?

Valla bakanlığına bağlı değişir Astoria Astoria ben aile bakanlığında zorlanmıştım başta baya. Sonra alıştım sevdim tabii ama sağlık bakanlığı daha iyi bence. Yani en azından benim yaşadığım çalıştığım yerleri kıyasladığımda böyle. Eğer işeride tayin durumun vs olacaksa eğer emniyeti en sonlarda düşün derim, onlar tayin konusunda sıkıntı çıkarıyor çünkü psikologlara.

Ay çok teşekkür ederim. Ankara çevreleri olur da Şanlıurfa, Şırnak oralarda yapabileceğimi sanmıyorum. Kırşehir, Çorum falan iyi yani idare ederim hahasjsjs :/

zaten sağlık bakanlığında tayin konusu o kadar sıkıntılı değildir diye düşünüyorum çalışan arkadaşlar da fikir verir tabii.

mesela ben de ankaraya yakın bi yerde çalışıyorum ( konularım var dhjsff )

benim için sorun tayin alamamam o yüzden iş değiştiriyorum zaten

2016 ilk puanları ile yapılan atamalara bak

Puan marjlarını gör

Şehirleri gör

Atansan da kardeşini bırakıp gidemezsen tek tercih İstanbul olunca açıkta kalabilirsin

2016 88 aldım ve atanabileceğim bir şehir veya kurumda kadro açılmadı

Daha genç bekar vs olsaydım atanırdım çocuk olunca tercihler azalıyor bu nedenle de atanma planın varsa gençken gerçekleştir

Merhaba,
Konunuza cevap verebilmek için 2 sene sonra foruma giriş yapma gereği duydum :)
En yakın arkadaşım 2015 psikoloji mezunu. 2016 da kpss ye girdi öylesine 76 civarı bir puan aldı. Adalet bakanlığının alımına başvurdu 220 civarı bir alım yapılmıştı geçen sene. Yedek listesindeydi mülakat puan sıralamasına göre ama çağrıldı ve atandı. 3800 lira maaş alıyor ve halinden gayet memnun. Psikolojide alımlar genelde kpss+mülakat ile oluyor. Sağlık bakanlığı merkezi atamayla alıyor. Alımları takip etmelisiniz. Bunun için memurlar nokta bir şey sitesi uygun olur. Tam adını yazamıyorum yazabiliyor muyuz bilmediğim için reklam oluyordur belki. Ayrıca hataylıyım. Hatay çok güzel memlekettir. Ucuzdur da. Maaş şu an aldığınızla çok fark ediyorsa belki düşünebilirsiniz, bilemedim. Şu an yapmanız gereken alımları takip etmek ve size uygun alıma başvurunuzu yapmak. Puanınız gayet iyi mülakata çağrılacaklar listesine girersiniz çok büyük ihtimalle. Mülakatta da çok kötü bir performansınız olmazsa atanma ihtimaliniz çok yüksek. Yalnız şu an malum güvenlik soruşturması vs gibi süreçler var. Ben de yakın zamanda atandım ve sonuçların açıklanmasıyla güvenlik soruşturmasının tamamlanması arasında 6 ay vardı. Yani yarın bir alım olsa başvursanız sonuçların açıklanması güvenlik soruşturması vs en az 1 sene sürer. Projenin süresi ne kadar bilmiyorum ama maaş çok fark ediyorsa ve şehir değiştirmek sizi çok etkilemeyecekse bir alıma başvurup süreci tamamlayana kadar projeyi tercih edebilirdim ben. Puanınız 2020 yılı kpss sonuçları açıklanana kadar geçerli. Yani 2020 yılına kadar yapılacak olan bütün psikoloji alımlarına başvurabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun bol şans.

Valla bakanlığına bağlı değişir Astoria Astoria ben aile bakanlığında zorlanmıştım başta baya. Sonra alıştım sevdim tabii ama sağlık bakanlığı daha iyi bence. Yani en azından benim yaşadığım çalıştığım yerleri kıyasladığımda böyle. Eğer işeride tayin durumun vs olacaksa eğer emniyeti en sonlarda düşün derim, onlar tayin konusunda sıkıntı çıkarıyor çünkü psikologlara.

EGM'de çalışan bir arkadaşım var evet tayin konuları öyle sıkıntılıymış ama sürekli eğitimlerdeler, seminerlerdeler. Baltalimanı'nda kalıyorlar falan deniz kenarı mis gibi şahane ehehe.

2016 ilk puanları ile yapılan atamalara bak

Puan marjlarını gör

Şehirleri gör

Atansan da kardeşini bırakıp gidemezsen tek tercih İstanbul olunca açıkta kalabilirsin

2016 88 aldım ve atanabileceğim bir şehir veya kurumda kadro açılmadı

Daha genç bekar vs olsaydım atanırdım çocuk olunca tercihler azalıyor bu nedenle de atanma planın varsa gençken gerçekleştir

Ankara'dayım. Kardeşimi bırakabilirim aslında hani yakın illerde olursam. Ama Hatay biraz zor olur benim için, cidden uzun vadeli bir proje olsa kalabilirdim de ama 1 sene mi 2 sene mi sırf onun için gitsem ortada kalırım. Devlette de çok doğu olmadıkça giderim yani İç Anadolu'da sorun olmaz. Evi de kardeşime bırakırım mecbur, ya da bozmak zorunda kalırız (-ki pek istemiyorum bunu)

Ayrıca tayin durumları başvurduğunuz alımın kadrolu alım mı sözleşmeli alım mı olduğuna göre de değişkenlik gösterir. Kadrolular nispeten daha kolay yer değiştirebilirken sözleşmelide bir süre çakılı kadroda kalabilirsiniz.

Öncelikle hangi bakanliklarin branşından alim yaptigini ögrenmekle basla. Google a bransini atama taban tavan puanlarini sorabilirsin. Ve eger varsa atanma umudun henuzde bekarken bence devlet olmali.
Muhtemelen sozlesmeli atanirsin belli bir sure sonra da kadroya alinirsin.
Ben atandim eş durumu yok ama 2 cocukla sıkintisindayım bu durumun ve artik cok yiprandim. O yuzden bence bekarken varsa fırsatin degerlendir. Eger devlet olmayacaksa hatay isine de bulasma derim. Ama dedigin gibi dolar uzerinden maas cazip ama diger taraftan sonu yok.

Merhaba,
Konunuza cevap verebilmek için 2 sene sonra foruma giriş yapma gereği duydum :)
En yakın arkadaşım 2015 psikoloji mezunu. 2016 da kpss ye girdi öylesine 76 civarı bir puan aldı. Adalet bakanlığının alımına başvurdu 220 civarı bir alım yapılmıştı geçen sene. Yedek listesindeydi mülakat puan sıralamasına göre ama çağrıldı ve atandı. 3800 lira maaş alıyor ve halinden gayet memnun. Psikolojide alımlar genelde kpss+mülakat ile oluyor. Sağlık bakanlığı merkezi atamayla alıyor. Alımları takip etmelisiniz. Bunun için memurlar nokta bir şey sitesi uygun olur. Tam adını yazamıyorum yazabiliyor muyuz bilmediğim için reklam oluyordur belki. Ayrıca hataylıyım. Hatay çok güzel memlekettir. Ucuzdur da. Maaş şu an aldığınızla çok fark ediyorsa belki düşünebilirsiniz, bilemedim. Şu an yapmanız gereken alımları takip etmek ve size uygun alıma başvurunuzu yapmak. Puanınız gayet iyi mülakata çağrılacaklar listesine girersiniz çok büyük ihtimalle. Mülakatta da çok kötü bir performansınız olmazsa atanma ihtimaliniz çok yüksek. Yalnız şu an malum güvenlik soruşturması vs gibi süreçler var. Ben de yakın zamanda atandım ve sonuçların açıklanmasıyla güvenlik soruşturmasının tamamlanması arasında 6 ay vardı. Yani yarın bir alım olsa başvursanız sonuçların açıklanması güvenlik soruşturması vs en az 1 sene sürer. Projenin süresi ne kadar bilmiyorum ama maaş çok fark ediyorsa ve şehir değiştirmek sizi çok etkilemeyecekse bir alıma başvurup süreci tamamlayana kadar projeyi tercih edebilirdim ben. Puanınız 2020 yılı kpss sonuçları açıklanana kadar geçerli. Yani 2020 yılına kadar yapılacak olan bütün psikoloji alımlarına başvurabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun bol şans.

Ya ne kadar iyisiniz, zahmetler verdim çok teşekkür ederim öncelikle. :) Hatay için maaş çok fark ediyor evet, ama süresi sıkıntılı. Yani 1-2 sene için şu anki işimi bırakmam gerekecek, yeniden eski işim gibi bir iş bulabilir miyim ortada mı kalırım yani onlar meçhul olduğu için Hatay biraz geri planda kaldı benim için. Arkadaşınızın durumu çok iyi olmuş, umarım ben de onun kadar şanslı olabilirim. Çok çok teşekkür ederim. :)

Back
X