Aşılama Devlet ne ödüyor merak ediyorum.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

burp

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
5.580
15
358
Arkadaşlar çalışan ssk lıyım. Devlet hastanesinden rapor çıkarttım. Buna rağmen ikişer kutu Pregnyl 5000 İ.Ü ve Puregon 600 IU/0.78 ML Kartuş ilaçlarına 538 ytl verdim. Bu fiyatlar normalmi yoksa bir yanlışlıkmı var bu durumda devlet bu ilaçların ancak %50 sini ödüyor. Bir yanlışlık olmalı diyorum çünkü malum kişiler bangır bangır gerine gerine devlet tüp bebek parasını ödüyor diyor. Nesini ödüyor hele o rapor alma çilesini hiç sormayın. İş yerim çok müsait olması vesilesi ile inat edip alabildim. Çalışan insanın okadar prosüdürü mesai saatleri içinde yerine getirebilip o raporu alabilmesine imkan yok. Kazancımızın yarısından fazlası vergilere gidiyor ancak hiç bir şekilde bunun karşılığını alamıyoruz. Ama malum kişiler devlet tüp bebeği karşılıyor diyerek bizim gibileri özel hastanelerin kucağına bırakıyor tıpkı tüm özel hastanelerin sgk ya kapılarını açtığı yalanı gibi. Evet açtılar tabiii komik indirimlerle ağlarına düşürüyorlar. Devlette üç kuruşa talim eden doktorlar soluğu özel hastanelerde aldığı için devlette asistan dışında doktor bulamayan hastalar sgk'ya kapılar açıldı indirimimiz var sanarak özel hastanelerin ağına düşüyorlar. Tabiki malum kişilerin karılarının ortak olduğu özel hastaneler kazanmalı emekçi ne yaparsa yapsın.

benim emekli sandığı var. ama dediğin gibi 500 lira tuttu 2 şer kutu iğne. allah nasip ederde sonuç güzel olur inşaallah.. ha bir de hastane özel olunca katkı payı ve her seferinde ultrason ücreti....

emekli sandığı bağkur ssk sgk adı altında toplandı hepsi birbirinden rezalet. ssk lıyız üzerine birde özel sağlık sigortası yaptırdık A sınıfı oda hiçbir işe yaramıyor onu ödemiyor bunu ödemiyor maaşlar sigortalara akıyor üzerine gene para veriyoruz

bende aşılamada gonal-f kullandım 340 tl lik ilacın sadece 159 tl sini ödüyomuş...yani yarısı sayılır...3 kutu aldım iğneleri çatlatma iğnesi ve jel 465 tl para tuttu..ecazcı nakit diye 65 i almadı 400 tl tuttu...750 tl maaş alıyorum 500 tl aşılamaya 400 tl ilaçlara verdim..

arkadaşlar ben ankarada ssk da yaptırdım 2 aşılamamı . 1 aşılamamı özelde yaptırmıştım .yaklaşık ilaçlar dr ücreti vs 1.500 tl tutmuştu. 2 aşılamamı ssk da yaptırdım .sadece 30 tl ilaç ve iğnenin yüzdesini ödedim .aşılama yaptırırken özel lerde resmen sömürüyorlar .özelde aşılama yaptırırken iyi düşünün derim .sonuç ikisindede negatif oldu ama hayırlısı

sevgiundarr sen ne zaman yaptırmıştın ilaca 30 lira ödediysen biz neden 538 lira ödedik benim ödediğim küsürattan daha az ödemişsin senin adına sevindim ama bizim ödediiğimiz miktardamı bir hata var nix'te 400 tl vermiş. Sonuçta bende devlet hastanesinde yaptırıyorum.

ben haziran ayında yaptırdım aşılamamı .zaten devlet hastanesinde aşılama için herhangi bişey ödemiyorsun ssk prim günün yetiyorsa. sadece ilaç yüzdesi oda kullanılan ilaçla alakalı olabilir diye düşünüyorum çünkü ben iğneli değil normal ilaçla aşılama oluyorum şu an .iğneli aşılamada iğnelerin yüzdesi çok tutuyor fakat senin ki biraz banada anormal geldi.

birde benim ilk doktorum aşılamadan sonra sadece duphaston adında bir ilaç yazmıştı rahim güçlendirci diye ama ssk da bu sizin söylediğiniz jelden vermedi gerek yok dedi.kullanılan yöntemler sanırım dr.dr'a değişiyor

bende anlamadım benim bildiğim aşılama çok maliyetli bir uygulama değil özelliklede devlette yaptırıyrsan sadecce ilaçlara cüzri bir miktar ödeniyor sanıyordum açıkçası eczanede bende şok oldum acaba eczanenin bir kazığımıydı bu bana

ayrıca devletten rapor çıkarttığım halde bu parayı ödedim

senin Puregon 600 sadece 1 adeti 490 tl .neden bu ilaçlar sende tercih edildi kaçıncı aşılaman bu .normal klomen gibi ilaçlara vücut tepki vermedimi senin...

bu benim ilk denemem şimdiye kadar her hangi bir tadavide görmedim. Sadece bende erken menapoz belirtileri gördüklerini söylediler eşimdede varikosel var ama bu durumda genede aşılama önerdiler vakit ve nakit mi kaybediyoruz bilmiyorum tabi sonucu düşünce nakitin bir önemi yok ama vakitin çok önemi var

sen içini mümkün olduğunca rahat tut,inan umarım ne vakit nede nakit kaybı yaşarsın .çünkü her ay ümitli bir bekleyiş insanı strese sokan yoran asıl şey o ...

bende bu ilk aşılamada ilaçlara 150 ytl verdim .iılaçlarım gonalf, menorial ve çatlatma iğnesi.

umarım emeklerimizin karşılığını alırız

iğnelerin fiyatları değişiyo heralde içeriğine göre benim 20 adet iğne fostimon 1 adet ovarite 140 falan ödedim yani %20 sini normalde 600 küsürmü ne tutuyomuş aşılamayıda 300 e özelde yaptırdım 2. aşılmayıda tutmadığı için 240 a yaptılar umarım emeklerimiz boşa çıkmaz dediğin gibi . bizimde varikosel sorunumuz.

benim böyle bir hakkım yokmuş.ssk lıyız ama tıkır tıkır ödemek zorundayız.çünkü benim ilk evliliğimden bir kızım var.çocuğum var diye o hakkımızı elimizden alıyorlar.iyide şimdiki eşimin çocuğu yok.tamamen saçmalık...bir kere aşılama oldum 750 civarı tuttu.ama şimdi tüp bebek olucak.yemin ederim stres yapmayın diyolar ama ben bir de bunun stresine giriyorum.5000 boşa gitmesin diye.....

evet arkadaşlar aşılama için raporu olupta benim kadar çok para ödeyeninide görmedim şimdiye kadar.

justing76 çok haklısın stres yapmakta çünkü türkiyede para hiç kolay kazanılmıyor içine girdiğimiz durumda içler acısı. Normalde bir gecede bedava olabilecek bir şey için biz dünyanın stresini çekiyor parasını harcıyor acısını çekiyoruz. Ve bir çokk kezde sonuç alamıyoruz sonuç alabilecek olsak hiç biri gözümüze gelmeyecek ama sonuç alamayınca hangi birine acıyacağını şaşırıyor insan. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…